Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Γιά όσους θά ταξιδέψουν: Σφοδρό κύμα χιονιά, ισχυρότερο από αυτό της Πρωτοχρονιάς, θα σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες

Θ. Κολυδάς στο tvxs.gr: Που και πως θα χτυπήσει ο νέος χιονιάς

Ένα σφοδρό κύμα χιονιά, ισχυρότερο από αυτό της Πρωτοχρονιάς, θα σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ο υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς μιλώντας στο tvxs.gr εξηγεί το πως και που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τη χώρα μας.
«Το κύμα του χιονιά θα επηρεάσει πρώτα τη Βόρεια Ελλάδα (Ηπειρος , Μακεδονία, Θράκη), την Πέμπτη προς την Παρασκευή, με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις τοπικά ακόμη και στα πεδινά. Στη Θεσσαλονίκη θα χιονίσει πολύ την Παρασκευή. Θα έχουν προηγηθεί και κάποιες βροχοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα που σταδιακά θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν και το ανατολικό Αιγαίο», σημειώνει ο κ. Κολυδάς και συνεχίζει:
«Παρασκευή προς Σάββατο οι ψυχρές μάζες θα βρίσκονται πλέον...

Η αναβίωση της βασιλόφρονος δημοσιογραφίας...

Στάθης Τσαγκαρουσιάνος

Ένα αηδές φαινόμενο, εσχάτως, είναι η αναβίωση της βασιλόφρονος δημοσιογραφίας. Όποιος έχει στοιχειώδη γνώση της Ιστορίας, ξέρει πόσες εθνικές τραγωδίες, γελοιότητες και...
οπισθοδρομήσεις θα είχαν αποφευχθεί χωρίς τους φαιδρούς βασιλιάδες μας.

Και θα ντρεπόταν να παρουσιάζει στα έντυπά του τους γόνους ενός «βασιληά» που όρκισε την χούντα. Αλλά η νέα βασιλόφρων δημοσιογραφία, δεν νοιάζεται γι αυτά, καθώς οργά πάνω στα οικόσημα και τους θυρεούς, σα ρόδινη, αρωματισμένη σκυλίτσα.

Διότι την αφορά μόνο ο εαυτός της, και η αισθητική ανάγνωση του κόσμου― η αισθητική των κτιρίων, το γαλάζιο κρίνο της Αθήνας, οι γραίες του Κολωνακίου που από τις ευγενικές τους μασελιές κυλάει αίμα.

Παλιό θέμα, από την εποχή του Ίακχου, που βαμπιρικά, γνωρίζει νέες ενσαρκώσεις: ένας χορτασμένος δεξιός κυνισμός, με πληθυντικό και γαλλικά, που μπροστά του ωχριά ο εκτεθειμένος κυνισμός της Πασοκίλας...
 

Μεγάλη έρευνα στό χώρο τού φαρμάκου (Νovartis) μέ χαρακτηριστικά σκανδάλου, ως εκ τής "υφής" καί τής "οσμής" του...




Οσμή σκανδάλου «αλα Siemens» εκπέμπει όλο και πιο έντονα η υπόθεση Novartis -μια υπόθεση, με βαριές πλέον ενδείξεις για μίζες και δωροδοκίες στην φαρμακευτική αγορά, με εμπλοκή γιατρών και κρατικών λειτουργών, με έρευνες επί ελληνικού εδάφους από πράκτορες του FBI αλλά και με σοβαρά ανοιχτά ερωτήματα για την ποιότητα των κλινικών ερευνών και τις πρακτικές διαμόρφωσης των τιμών του φαρμάκου στη χώρα μας.Ο φάκελος Novartis, που ερευνάται εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες και από τις αρχές Δεκεμβρίου απασχολεί και τις ελληνικές δικαστικές αρχές, ήρθε με ηχηρό τρόπο στη δημοσιότητα με την απόπειρα (;) αυτοκτονίας στελέχους της φαρμακευτικής εταιρίας την Κυριακή της Πρωτοχρονιάς στο Ηilton και παίρνει εκτεταμένες διαστάσεις μετά την αποκάλυψη της εισαγγελικής εφόδου που έγινε στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρίας με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. 
Η εισαγγελική έφοδος
Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr η έφοδος έγινε παραμονές της Πρωτοχρονιάς και οδήγησε στην κατάσχεση μεγάλου όγκου υλικού και στοιχείων που ενδέχεται να συνδέεται με τις καταγγελίες για δωροδοκίες γιατρών, κρατικών αξιωματούχων αλλά και προσώπων που σχετίζονταν με μέσα ενημέρωσης προκειμένου να προωθούνται τα φάρμακα και τα συμφέροντα της Novartis.
Κατά τις ίδιες πηγές, τις εν λόγω καταγγελίες ερευνά και κλιμάκιο του FBI που βρίσκεται εδώ και μήνες στην Ελλάδα, καθώς η υπόθεση ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αφορά τις πρακτικές της Novartis σε πολλές ακόμη χώρες.
Σε ό,τι αφορά ειδικά την Ελλάδα, στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον 4.000 γιατροί, οι οποίοι στο διάστημα ανάμεσα στο 2006 και το 2014 εμφανίζονται να δωροδοκούνται από τη Novartis προκειμένου να συνταγογραφούν προνομιακά τα φάρμακά της. Παράλληλα, η έρευνα επεκτείνεται και σε κρατικούς λειτουργούς για ενδεχόμενη εμπλοκή τους σε ανάλογες πρακτικές, ενώ δικαστικές πηγές δεν αποκλείουν -χωρίς να στοιχειοθετείται πάντως μέχρι στιγμής- και εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Οι έρευνες του FBI στην Ελλάδα
Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι το κλιμάκιο του FBΙ που βρίσκεται στην Ελλάδα έχει ήδη έρθει σε επαφή με πρόσωπα του...

Ναρκο-οικονομίες...

Deutsche Welle: Aλβανία, η Κολομβία της Ευρώπης
tvxs.gr




Το τοπίο στη μικρή πόλη Ρέσεν της βόρειας Αλβανίας θυμίζει παρακμή. Χωμάτινοι δρόμοι, εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, φτωχά σπίτια. Καθώς δύει ο ήλιος και πέφτει το σκοτάδι δυο γυναίκες λύνουν τη σιωπή τους παρά το φόβο τους.
Μέχρι πρότινος δούλευαν σε ένα παράνομο εργαστήριο καλλιέργειας ινδικής κάνναβης, πριν το διαλύσει η αλβανική αστυνομία. Ο χώρος που στεγαζόταν το εργαστήριο ήταν πρώην εκτροφείο πουλερικών. Στο μεταξύ εδώ έχουν καλλιεργηθεί, αποξηρανθεί και συσκευαστεί πάνω από 4 τόνοι κάνναβης.
Η Μίρα και η Ρίτα (δεν είναι τα πραγματικά τους ονόματα) ήταν άνεργες όταν βρήκαν εδώ δουλειά για 10 ευρώ τη μέρα. «Είτε το πιστεύετε είτε όχι δουλεύαμε εδώ για να εξασφαλίσουμε το ψωμί των παιδιών μας» λέει η Μίρα, 50 ετών. Είναι πολύ θυμωμένη με την αλβανική κυβέρνηση που αφήνει τον πληθυσμό να βυθίζεται στη φτώχεια. Είναι επίσης εξαγριωμένη με την αστυνομία που μένει άπραγη και τους βαρόνους των καρτέλ ναρκωτικών που κάνουν ό,τι θέλουν.
«Δεν ήξερα τίποτα»
Η Μίρα είπε στη DW ότι αρχικά δεν ήξερε ότι πρόκειται για κάνναβη. Και η Ρίτα αποκάλυψε ότι ο άνδρας της είναι στη φυλακή κι έτσι μεγαλώνει μόνη την πεντάχρονη κόρη της. «Δεν ήξερα απολύτως τίποτα μέχρι που είδα την αστυνομία» ανέφερε η Ρίτα...

Ερχονται αλλαγές στην έκδοση διαζυγίου...

Θα βγαίνει σε μισή ώρα, σε συμβολαιογράφους...
Φωτογραφία: Shutterstock
Μειώνεται στο ελάχιστο ο χρόνος έκδοσης συναινετικών διαζυγίων, με βάση νέες ρυθμίσεις που προωθεί το...
υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ενώ οι σχετικές δικαστικές διαδικασίες που ισχύουν θα καταργηθούν.

Ενώ μέχρι πρότινος, ο χρόνος αναμονής για τα συναινετικά διαζύγια ξεπερνούσε το ένα έτος, πλέον η διαδικασία αυτή, θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από μισή ώρα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πηγαίνουν καθόλου σε δικαστήριο.

Αρμόδιος για τη λύση του γάμου συναινετικά θα είναι στο εξής ο συμβολαιογράφος, ο οποίος θα εκδίδει την απαραίτητη συμβολαιογραφική πράξη χωρίς άλλες διατυπώσεις. 

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται με συμβολαιογραφική πράξη θα ορίζονται και  θα συμφωνούνται θέματα επιμέλειας των τέκνων, επικοινωνίας των διαζευγμένων γονέων αλλά και της διατροφής.

Κρίσιμο είναι το σημείο των νέων ρυθμίσεων που επιβάλλει να παρίσταται συνήγορος και για τις δύο πλευρές ώστε να υπάρχει πλήρης προστασία και συμβουλευτική υποστήριξη σε νομοθετικά θέματα τα οποία αυτονοήτως υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις...


'Εφυγε ο Αλέξανδρος Μάντης

Αποχαιρετισμός στον «φύλακα» της Ακρόπολης
Τον έβρισκες συνήθως σκαρφαλωμένο σε σκαλωσιές. Στα πιο επικίνδυνα σημεία να τρέχει πάντα είτε επρόκειτο για τη μετακόμιση των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Ιερό Βράχο στο καινούργιο μουσείο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου είτε να αναζητεί θραύσματα διάσπαρτα στην Ακρόπολη και στις πλαγιές της.
Παθιασμένος με τη δημιουργία του νέου μουσείου και την επιστροφή των Μαρμάρων, μελετούσε με πάθος τα Γλυπτά του Παρθενώνα, είχε πάντα να προσθέσει ένα καινούργιο αναπάντεχο εύρημα, να ταυτίσει σπαράγματα. Και ήταν πράγματι συγκινητικός σαν μιλούσε για τα γλυπτά που διαμελίστηκαν και αρπάχτηκαν από τον λόρδο Ελγιν, όσα βρίσκονται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο αλλά και σε άλλα μεγάλα μουσεία του εξωτερικού.
Ευρείες σπουδές
Ο Αλέξανδρος Μάντης, που έφυγε χθες από τη ζωή στα 70 του χρόνια, σπούδασε Κλασική Αρχαιολογία στο Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έλαβε το 1983 τον τίτλο του διδάκτορα με βαθμό άριστα και θέμα...

Τό, διαρκώς, μή "μέτρον άριστον" τής φτηνιάρας τής προπαγάνδας...

Τα παιδάκια λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία και οι υπουργοί κάνουν σκι στις Άλπεις; *

Διάβασα χθες ότι ο Πάνος Καμμένος τραυματίστηκε στον ώμο, κάνοντας σκι στις Άλπεις τις μέρες των Χριστουγέννων. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά πραγματικά εξοργίζομαι.

Είναι δυνατόν την ώρα που παιδάκια λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, οι υπουργοί του Μνημονίου να κάνουν διακοπές στις Άλπεις; Με τις αυτοκτονίες να αυξάνονται κάθε μέρα, δεν ντράπηκε ο Καμμένος να πάει στις Άλπεις;

Ποιοι μας κυβερνούν; Πόσο Έλληνες είναι; Πόσο προκλητικοί είναι οι συνεργάτες του Σόιμπλε και του Τέταρτου Ράιχ; Τι άλλο πρέπει να γίνει Έλληνα για να ξεσηκωθείς; Δεν βλέπεις ποιοι σε κυβερνάνε; Τρώνε με χρυσά κουτάλια κι εσύ πεινάς.
                                                                                  ***
*Αυτά ακριβώς θα διαβάζαμε για έναν υπουργό της κυβέρνησης Παπανδρέου ή Σαμαρά αν είχε γραφτεί ότι τραυματίστηκε κάνοντας σκι στις Άλπεις, είτε ίσχυε η είδηση είτε όχι. Μπορεί τα παραπάνω λόγια να τα χρησιμοποιούσε και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή. Σήμερα είναι απλώς Τρίτη. Σε κάθε περίπτωση, περαστικά στον άνθρωπο.


3.1.17
parapolitiki.com

Σημείωση:  Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο".