Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Η Χίλαρι Κλίντον πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΟΜΠΑΜΑ

Η Χίλαρι Κλίντον πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη την Χίλαρι Κλίντον για τη συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού των εκλεκτόρων που απαιτούνται για την εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.
Η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε τη νίκη της, δηλώνοντας ότι: “μαζί εξασφαλίσαμε το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος,” σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα της καμπάνιας της.
Η κ. Κλίντον τονίζει ότι η εκλογή μιας γυναίκας να είναι προεδρική υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, αποτελεί ορόσημο, ενώ δηλώνει επίσης, ότι θέλει να δώσει συγχαρητήρια στον Μπέρνι Σάντερς για τη διεξαγωγή της πρεκλογικής εκστρατείας.
Παράλληλα η ίδια, επισημαίνει ότι η συζήτηση που άνοιξε ο Σάντερς για την ανισότητα των εισοδημάτων, ήταν καλή για το Δημοκρατικό Κόμμα.
Η Χίλαρι Κλίντον νίκησε στο Νιου Τζέρσεϊ, σύμφωνα με την πρόβλεψη του τηλεοπτικού δικτύου CNN, ενώ εκτιμάται εκτιμάται ότι θα είναι η νικήτρια του προκριματικού κύκλου που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Μεξικό και στη Νότια Ντακότα,.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο Αμερικανικός πρόεδρος τηλεφώνησε χθες, τόσο στην Χίλαρι Κλίντον, όσο και στον συνυποψήφιό της, Χένρι Σάντερς.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί αύριο με τον Σάντερς στο Λευκό Οίκο, μετά από αίτημα του συνυποψηφίου της Κλίντον.
Ο Μπέρνι Σάντερς εκτιμάται ότι θα νικήσει στον προκριματικό κύκλο στη Βόρεια Ντακότα, σύμφωνα με πρόβλεψη του τηλεοπτικού δικτύου CNN, αλλά και του AP.
imerisia.gr

Ποινή 111 χρόνων στον 53χρονο δάσκαλο για την αποπλάνηση μαθητών του

Ο 53χρονος δάσκαλος Παναγιώτης Παπακώστας συνελήφθη τον περασμένο Μάιο, ύστερα από καταγγελίες γονέων, και όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις κατά οκτώ ανηλίκων, μαθητών του σχολείου του στα Τρίκαλα. Ποινή 111 χρόνων στον 53χρονο δάσκαλο για την αποπλάνηση μαθητών του
Ποινή 111 χρόνων (εκτιτέα 25 χρόνια) επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καρδίτσας στον 53χρονο δάσκαλο Παναγιώτη Παπακώστα, ο οποίος είχε προφυλακιστεί με τις κατηγορίες της αποπλάνησης και κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια.
Ο 53χρονος δάσκαλος συνελήφθη τον περασμένο Μάιο, ύστερα από καταγγελίες γονέων, και όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις κατά οκτώ ανηλίκων, μαθητών του σχολείου του στα Τρίκαλα. 

Την Τρίτη, ολοκληρώθηκε η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας και, σύμφωνα με το trikalanews.gr, καταδικάστηκε για τις κακουργηματικές πράξεις «της αποπλάνησης παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και της κατάχρησης ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή».

Το Δικαστήριο αποφάσισε η ποινή φυλάκισης να μην έχει αναστέλλουσα μορφή, εφόσον ασκηθεί έφεση και μέχρι εκδικάσεως της υπόθεσης σε Β΄ Βαθμό.

tanea.gr

Mega και ΣΚΑΪ κινδυνεύουν με παραπομπή στη Δικαιοσύνη για τα δάνεια που έλαβαν...

 ΣΚΑΪ ΚΤΙΡΙΟ

Την ώρα που κτυπάει η καμπάνα για κάποια από τα συστημικά κανάλια, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την πεοπερασμένη Πέμπτη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προανήγγειλε ότι μέχρι τις 10 Αυγούστου θα...
έχει διαμορφωθεί το νέο τηλεοπτικό τοπίο, χωρίς όμως να δώσει κάποια πληροφορία σχετικά με την εξέλιξη του διαγωνισμού για τη διεκδίκηση των τηλεοπτικών αδειών. Και μάλιστα δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα αν οι άδειες θα είναι τέσσερις, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, ή θα φτάσουν τις έξι. Όπως και δεν είναι σαφές τι γνωρίζει ο πρωθυπουργός και λέει με τόση βεβαιότητα ότι στις 10 Αυγούστου θα έχει ανατείλει το νέο τηλεοπτικό σκηνικό. Και αν σε αυτό θα υπάρχουν και κάποια από τα τωρινά κανάλια. Οψόμεθα, επομένως…

Στο μεταξύ, η Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, η οποία συστάθηκε έπειτα από πρόταση της κυβέρνησης και έγινε ομόφωνα δεκτή από την Ολομέλεια της Βουλής, βρίσκεται λίγο πριν από την έκδοση του πορίσματός της.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν σταλεί από την Τράπεζα της Ελλάδος πάνω από 60.000 σελίδες και συνεχώς στέλνονται και νέα στοιχεία, που καταφθάνουν στην Κεντρική Τράπεζα από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς και τις τράπεζες. Και όπως τονίζουν μέλη της Επιτροπής, είναι η πρώτη φορά που η Τράπεζα διαβιβάζει κάθε έγγραφο που έχει σχέση με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, των εκδοτικών συγκροτημάτων και των τηλεοπτικών σταθμών. Και μάλιστα ενημερώνει συνεχώς την Εξεταστική Επιτροπή για κάθε νέο στοιχείο που προκύπτει.

Από τη μέχρι τώρα εξέταση των στοιχείων που έχει στα χέρια της η Επιτροπή, η εικόνα που έχει είναι ότι τα οκτώ συστημικά κανάλια έχουν πάρει συνολικά δάνεια  ενός δισεκατομμυρίου ευρώ  (για την ακρίβεια, 964.000.000  ευρώ) και αυτό που στοιχειοθετείται είναι ότι τα δύο από αυτά έχουν μεγάλο πρόβλημα. Πρόκειται, όπως μας έλεγαν μέλη της Επιτροπής, για το Mega και τον ΣΚΑΪ, που πολύ δύσκολα θα αποφύγουν την παραπομπή.

Να σημειωθεί ότι στη δίμηνη προθεσμία που έχει πάρει η Εξεταστική Επιτροπή για την υποβολή του πορίσματός της, η οποία λήγει στις 18 Ιουνίου, δεν θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και θα ζητηθεί παράταση, η οποία δεν θα ξεπερνά τον έναν μήνα.

Η ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποβάλει δικό της πόρισμα (απολύτως κατανοητό, αφού επί των δικών της ημερών έγινε το μεγάλο πάρτι). Λέγεται, μάλιστα, ότι δεν συζητά καν με την κυβερνητική πλευρά, ενώ είναι πολύ πιθανό και τα άλλα κόμματα να βγάλουν δικό τους πόρισμα, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κοινό.

Μετά την υποβολή των πορισμάτων τη σκυτάλη θα πάρει η Ολομέλεια της Βουλής και θα ακολουθήσει, ύστερα από συζήτηση, ψηφοφορία. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι βέβαιο ότι θα προτείνουν τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που ανοίγει την πόρτα του δικαστηρίου.
 
από typologies.gr

Site με ονοματεπώνυμο...


Με το Μητρώο Οnline Μedia που καθιερώνει πλέον το υπουργείο Επικρατείας μπαίνει τέλος στο χάος του Διαδικτύου, το οποίο πριμοδοτούσαν τα...
κόμματα της διαπλοκής.

Ποιος ενημερώνει τον πολίτη; Οι εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και τα κανάλια, που επί χρόνια ήταν τα βασικά εργαλεία ενημέρωσης του πολίτη, πάντα ήταν επώνυμες επιχειρήσεις, είχαν ιδιοκτήτες και πρόσωπα υπεύθυνα έναντι του νόμου.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο τα τελευταία χρόνια, όταν η πραγματικότητα αυτή άλλαξε άρδην και το Διαδίκτυο έγινε το βασικό μέσο από όπου ενημερώνονται οι πολίτες.

Ιστοσελίδες από το πουθενά, χωρίς διεύθυνση, χωρίς δημοσιογράφους, με μοναδικό εργαλείο το copy-paste πλημμύρισαν το Διαδίκτυο.

Σε αυτό το σκηνικό έρχονταν επί χρόνια οι καταγγελίες για μαύρη εργασία και για πενιχρές αμοιβές, που στην καλύτερη των περιπτώσεων δίνονταν με μπλοκάκι.

Η Πολιτεία ποτέ δεν προσπάθησε μέχρι σήμερα να προστατεύσει από τη μία τους εργαζόμενους και από την άλλη τις ενημερωτικές ιστοσελίδες που έδειχναν σεβασμό στους νόμους του κράτους.

Το χάος αυτό μέχρι τώρα βόλευε μόνο τους εκβιαστές και τους λαθροχείρες της ενημέρωσης.

Όπως αποδείχθηκε από την υπόθεση των εκβιαστών, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, το κράτος ερχόταν και τους επιβράβευε με κρατική διαφήμιση. Είναι χαρακτηριστικά τα αποσπάσματα από τους διαλόγους των εκβιαστών ότι βιάζονταν να στήσουν εν μια νυκτί 5 site γιατί είχαν τη διαφήμιση και έπρεπε να την αναρτήσουν σε... διαφορετικές ιστοσελίδες.

Με το Μητρώο Οnline Μedia που καθιερώνει πλέον το υπουργείο Επικρατείας μπαίνει τέλος στο χάος του Διαδικτύου, το οποίο πριμοδοτούσαν τα κόμματα της διαπλοκής.

Τώρα θα ξέρουμε πια ως πολίτες από ποιον ενημερωνόμαστε και γιατί.

Η ενημέρωση θα γίνεται με όρους διαφάνειας, η είδηση θα έχει πατρότητα και θα επιβραβεύεται με όρους διαφάνειας από τα επικοινωνιακά προγράμματα του Δημοσίου.

Αυτό από μόνο του έρχεται να πυροδοτήσει έναν ανοικτό διάλογο μέσα στη δημοσιογραφική οικογένεια για το πώς οι εργαζόμενοι στο Διαδίκτυο θα ενταχθούν στα συλλογικά όργανα και ουσιαστικό μέλημα θα πρέπει να είναι η προστασία τους από τις συνθήκες γαλέρας που βιώνουν καθημερινά.

Τα συλλογικά όργανα των δημοσιογράφων καλούνται πλέον να διαμορφώσουν τον οδικό χάρτη του κλάδου μέσα από τις νέες συνθήκες που δημιουργεί το πλαίσιο διαφάνειας στο Διαδίκτυο και να πιέσουν όσο μπορούν την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει τους νέους κανόνες.
από avgi.gr

Ο Κυριάκος πάει... Bilderberg

Στη φετινή συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg, στη Δρέσδη της Γερμανίας, θα παραβρεθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνεδρίαση της λέσχης, η οποία πάντα εξιτάρει τους απανταχού συνομωσιολόγους, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 9 και 12 Ιουνίου.

Η λέσχη Bilderbeg είναι ένα φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν, κυρίως, ισχυροί παράγοντες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, ενώ το μυστήριο το οποίο περιβάλλει παραδοσιακά τις συναντήσεις δίνει πολλή τροφή για σκέψη. Παρά την παραφιλολογία, πάντως, εκτιμάται ότι οι συνεδριάσεις αυτές χαράζουν πολιτική και «ρυθμίζουν» σε σημαντικό βαθμό την παγκόσμια οικονομία.

Οι συμμετέχοντες είναι μεν ελεύθεροι να αποκαλύψουν τις πληροφορίες που αποκομίζουν από τις συζητήσεις, αλλά όχι τα ονόματα εκείνων που τους δίνει την εκάστοτε πληροφορία.

Στην ατζέντα της φετινής συζήτησης κεντρικά θέματα θα είναι:

    Η Κίνα
    Η προσφυγική κρίση και οι εξελίξεις στην Ευρώπη
    Η Μέση Ανατολή
    Η Ρωσία
    Το πολιτικό πεδίο στις ΗΠΑ
    Η Ρωσία
    Η διαδικτυακή ασφάλεια
    Οι τεχνολογικές εξελίξεις
    Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας

Κατά καιρούς στις συνεδριάσεις της λέσχης Bilderberg έχουν συμμετάσχει αρκετοί Έλληνες πολιτικοί (πρώην πρωθυπουργοί και πολιτικοί) και γνωστοί παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου.

Στην περσινή συνάντηση είχαν συμμετάσχει οι Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (διευθύνων σύμβουλος της Titan και στέλεχος του ΣΕΒ, του ΙΟΒΕ, του ΕΛΙΑΜΕΠ και της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων), Παναγιώτης Πικραμένος (πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας) και Λουκάς Τσούκαλης (καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής- ΕΛΙΑΜΕΠ)...


  efsyn.gr

Ρε Συρίγο, μπορεί να διαφωνώ όμως τι κομματάρα έγραψες...

Κι έτσι μέρες που ΄ναι, θα το γράψω ως οφειλόμενη μνεία στη…χαμένη τιμή της εργοδοσίας των ΜΜΕ και στη μνήμη δύο ανθρώπων που δεν υπάρχουν πια...

Η ιστορία είναι γνωστή σε πολλούς της «Ελευθεροτυπίας» κι εμένα μου την είχε πει ενώπιον πολλών άλλων ο Συρίγος, ο οποίος ήταν ως γνωστόν ο πρώτος και πιο φανατικός πολέμιος της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004-και η ιστορία τον δικαιώνει…

Ο Συρίγος λοιπόν ήρθε μία μέρα σκασμένος στο γραφείο κι όταν τον ρώτησαν τι έχει, τους εξομολογήθηκε ότι είχε γίνει μπίλιες το προηγούμενο βράδυ με τον Τεγόπουλο γιατί..


ο τελευταίος ήταν υπέρ των «ελληνικών» Ολυμπιακών, με το ίδιο πάθος που ο Φίλιππος ήταν κατά…

Δυό μέρες μετά, στο κυριακάτικο φύλλο της «Ε», ο Συρίγος πάντως ανέπτυξε σ΄ένα δισέλιδο με επιχειρήματα τους λόγους της διαφωνίας του ως προς την ανάληψη των Αγώνων-και εξυπακούεται χωρίς να μασάει τα λόγια του.


Το ίδιο απόγευμα Κυριακής χτύπησε το τηλέφωνο στο γραφείο του. «Σας θέλει ο κύριος Τεγόπουλος» του είπαν κάπως..επιτακτικά. Στα δευτερόλεπτα της αναμονής ο Συρίγος ψιλοϊδρωσε προετοιμασμένος να ακούσει τουλάχιστον καντήλια.


Αλλά... «Ρε μαλάκα Συρίγο μπορεί να διαφωνώ όμως τι κομματάρα έγραψες», άκουσε να του λέει ο Τεγόπουλος απ΄την άλλη πλευρά του τηλεφώνου.


Αυτά στη μνήμη αυτού που ζήσαμε στην «Ελευθεροτυπία», αλλά και γιατί είναι θλιβερό που μεταξυ όσων είναι τόσο κατώτεροι της κληρονομιάς της…ελευθεροτυπίας, η Μάνια προσπαθεί να πάρει «εύσημα»...


Nάταλι Χατζηιωάννου

  zoornalistas 

Από τή μεγάλη πορεία (πιθανόν καί ταλαιπωρία) πρός τό κεραμοσκεπές μέλαθρον Βοϊνοβιτς...

Αλλαγή πορείας : Πρός Βουλή (αντί Βοϊνοβιτς)
(Παραλλαγή σ' ένα σκίτσο τού Δημήτρη Χατζόπουλου)


Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε Τίτλους

tvxs.gr 22:11 | 07 Ιουν. 2016
1. Έκλεισε μια από τις τελευταίες εκκρεμότητες για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, καθώς υπεγράφη η νέα συμφωνία μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, πράσινου και αναψυχής, ενώ το συνολικά έσοδα για το Δημόσιο ανέρχονται στα 915 εκατ. ευρώ, συν 1,5 δισ. ευρώ άμεσες επενδύσεις για δημιουργία δημόσιων υποδομών. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, βάσει της νέα συμφωνίας, το τίμημα της συνολικής επένδυσης αυξάνεται από τα  5,4 δις περίπου στα 7 δις ευρώ. Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει η συμφωνία.

2. Ο νέος εκλογικός νόμος: Περίπου... απλή και άδολη αναλογική. Το σενάριο που ήδη έχει μπει στο τραπέζι των κυβερνητικών σχεδιασμών, με επιμέρους παραλλαγές και διαφορετικές εισηγήσεις, και το οποίο αναμένεται να αποκρυσταλλωθεί έως την 24η Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την πρότασή του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τον νέο εκλογικό νόμο. Εως τότε, και όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, θα υπάρξει ευρεία διαβούλευση με επιστημονικούς και κοινωνικές φορείς, καθώς και με τα άλλα πολιτικά κόμματα – εάν και εφόσον ανταποκριθούν στην πρόσκληση – και κρίσιμες παράμετροι μπορεί να αλλάξουν.
3. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο. Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη, είναι να υπάρξει ένας ευρύς διάλογος και με τα κόμματα αλλά και με την κοινωνία για τις αλλαγές στη συνταγματική αναθεώρηση. Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, εξέφρασαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Νικήτας Κακλαμάνης, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα. Οι Νικήτας Κακλαμάνης και Ευάγγελος Βενιζέλος επικαλούνται το άρθρο 110 του Συντάγματος
4. Νεκρός έπεσε ένας άνδρας από πυρά στα Εξάρχεια. Ο άνδρας δέχτηκε τρεις σφαίρες στον θώρακα, την κοιλιακή χώρα και τον λαιμό από δύο  άνδρες με κουκούλα που επέβαιναν σε μηχανή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το θύμα ήταν υπήκοος Αιγύπτου και σεσημασμένος. Είχε συλληφθεί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί αλλοδαπών και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και φαίνεται πως η δολοφονία σχετίζεται με υπόθεση ναρκωτικών. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής.
5. Δώδεκα νεκροί και 38 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της φονικής βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη. Η έκρηξη σημειώθηκε σε στάση λεωφορείου δίπλα στον σταθμό του μετρό Βεζνετζιλέρ. Το σημείο βρίσκεται στην περιοχή των μνημείων βυζαντινής και οθωμανικής περιόδου που είναι κεντρικό και προσελκύει και τουρίστες.
6. Έφυγε από τη ζωή, στα 49 του χρόνια, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο σκηνοθέτης, παραγωγός ταινιών και «ψυχή» του συναυλιακού χώρου Gagarin, Νίκος Τριανταφυλλίδης. Διαβάστε επίσης το αφιέρωμα στον Νίκο Τριανταφυλλίδη: Οι παθιασμένοι «Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη.
7. Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει τον μισό πλούτο της γης. Μπορεί οι εκατομμυριούχοι να αποτελούν μόλις το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, όμως κατέχουν σχεδόν τον μισό ιδιωτικό πλούτο του πλανήτη. Την κοινωνική ανισότητα που επικρατεί στον κόσμο αποδεικνύει μία ακόμα έρευνα της εταιρείας χρηματοοικονομικών συμβούλων Boston Consulting Group.
8. Το δεύτερο μέρος της μεγάλης έρευνας του tvxs.gr για τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων. Ο πρώτος, ολοκληρωμένος φάκελος που παρουσιάζει το tvxs.gr  στο πλαίσιο των ιστορικών ντοκουμέντων με τα πιστοποιητικά «πολιτικών φρονημάτων» δεν αφορά πρόσωπο με βαριά αντεθνική δράση. Το «αμάρτημα» του στρατευμένου, κλάσης του 1965, λόγω του οποίου κρίνεται ότι χρήζει... διά βίου «παρακολουθήσεως» είναι ότι ο «πατήρ» του υπήρξε μέλος του ΕΑΜ, η «μήτηρ» του ήταν στην ΕΠΟΝ και προέρχετο από οικογένεια «εμφορουμένης υπό κομμουνιστικών φρονημάτων».
9. Αφιέρωμα του Tvxs.gr στο Euro 2016. Διαβάστε το πρώτο μέρος του αφιερώματος: «Euro 1960: Η γέννηση της διοργάνωσης και ο θρίαμβος των κομμουνιστών». Το όραμα του Ανρί Ντελονέ, η υλοποίησή του και η κυριαρχία του ανατολικού μπλοκ και της Σοβιετικής Ένωσης. 
10. Τέλος διαβάστε το σχόλιο της ημέρας: «Ο Τσίπρας Πουλάει τον Παρθενώνα»

Ο Τσίπρας πουλάει τον Παρθενώνα!

 
Tvxs Σχόλιο 08:02 | 07 Ιουν. 2016
τής Νικόλ Λειβαδάρη
Ο Τσακαλώτος πούλησε νύχτα τους τάφους των Βενιζέλων. Ο Τσίπρας πούλησε το… «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» κι αγόρασε κοψοχρονιά το δικό του σπίτι από χρεοκοπημένο αυτόχειρα. Ο Μάρδας πούλησε δυο – τρία νησιά και, μαζί, και μια ντουζίνα επενδυτικά χαρτοφυλάκια στους πρόσφυγες της Ειδομένης.

Ο Κατρούγκαλος τα έκανε πλακάκια με τον ΣΕΒ κι έκοψε τον 13ο και τον 14ο μισθό, -  προληπτικώς και αυτοβούλως - πριν καν του το ζητήσει το ΔΝΤ για να κάνει τα γλυκά μάτια στη Λαγκάρντ.
Ο Φίλης, αφού πούλησε Πόντιους, Αρμενίους, Ασσυρίους, αρχαία, νέα, κι όλα τα ιερά και όσια του έθνους μαζί, πήρε σβάρνα τα σπίτια κι άρχισε παιδομάζωμα για να στείλει στα σοβιέτ τα κρυμμένα πριγκιπόπουλα και τις βασιλοπούλες.
Και μετά πήρε και τη χατζάρα να… σφάξει τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας. Έχουμε πολλά φωνήεντα, είπε – επτά έχουμε, είπε, άρα μας περισσεύουν, ευκαιρία να κόψουμε δύο. Το εξήγγειλε, λέει, σε εκδήλωση με συμβασιούχους ναυαγοσώστες, κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Και το έγραψε το Κουλούρι. You know, koulouri.gr, το γνωστό σατιρικό site.
‘Ομορφα. Γελάσαμε όλοι κι αυτή τη φορά, τρολάραμε τα δέοντα και πήγαμε για ύπνο. Όλοι, εκτός από τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διάβασε ο Άδωνις για τη… σφαγή των φωνηέντων και κατελήφθη από εθνικό αμόκ. Κι εκεί που πουλούσε τηλεοπτικώς τα βιβλία του, στο διάλειμμα της αντιπροεδρίας, κατακεραύνωσε σφαγείς, ψεύτες, και ψηφοφόρους παρέα:
«Υπάρχει συζήτηση», αναφώνησε, «για κατάργηση των πολλών φωνηέντων που διαλύουν, λέει,  είναι ένα απολειφάδι του συστήματος, της ελληνικής γλώσσας. Δεν έχεις καμία δικαιολογία που τους ψήφισες, είσαι και εσύ συνυπεύθυνος γιατί  η πατρίδα μας έχει πάρει αυτή τη κατηφόρα. Γιατί δεν κάνατε λίγο υπομονή, δεν βάλατε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει, δεν συγκρατήσατε το θυμικό σας αλλά πήγατε όλοι μαζί και ακολουθήσατε τον ψεύτη;».
Δύο φορές όμορφα. Εκεί που ψάχναμε εάν μας κυβερνούν οι αυταπάτες, αντιληφθήκαμε (ξανά) ότι η μόνη μας εναλλακτική είναι η απύθμενη πολιτική βλακεία. Κι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει, προ πολλού, εκχωρήσει τον θεσμικό της ρόλο στη βιομηχανία των τρολ.
Αδυνατώντας να αντιληφθεί ότι εάν πέσει η κυβέρνηση, δεν θα πέσει διότι τα, έμμισθα και μη, τρολ παράγουν περισσότερες ειδήσεις -απάτη, απ’ όσες μπορούν να καταναλώσουν.
Eάν πέσει η κυβέρνηση, θα πέσει γιατί η κοινωνία είχε αυταπάτες μαζί με τον Τσίπρα. Γιατί,  επίσης,  η Μέρκελ – κατά τον σύμβουλό της, «σοφό» Πέτερ Μπόφινγκερ - αποφάσισε να κάνει τη Γερμανία ευρωπαϊκό χωριό του Αστερίξ και να κληροδοτήσει τις επόμενες γενιές με ένα αδιέξοδο βουνό λιτότητας.
Και γιατί η ανάπτυξη δεν έρχεται με ραντεβού, ούτε δια πρωθυπουργικής παραγγελίας, αλλά με ριζοσπαστικές κινήσεις κατά της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας, και της παλαιοκομματικής φαυλότητας. Τις οποίες ακόμη δεν έχει αποτολμήσει η κυβερνώσα ριζοσπαστική Αριστερά.
Εάν επ’ αυτών έχει στοιχειώδη δομικό και εναλλακτικό λόγο να αρθρώσει η αντιπολίτευση, μπορεί και να έχει ακόμη μια ελπίδα. Αν μη τι άλλο, ελπίδα σοβαρής ύπαρξης.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα πέσει πρώτη. Ολοφυρόμενη ότι «ο Τσίπρας πουλάει τον Παρθενώνα!». Χωρίς να ανοίξει μύτη…

Oι 40 εφοπλιστικοί όμιλοι αποτελούν το 65% του ελληνόκτητου στόλου

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες ελέγχουν ποσοστό 16% του παγκόσμιου tonnage

INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
O υπό ελληνική πλοιοκτησία στόλος αποτελείται από 5.211 πλοία, 195,9 εκατ. gt και βρίσκεται στην πρώτη θέση, αυξάνοντας κατά 1,9% το tonnage σε σύγκριση με το τέλος του 2015.
Από την έντυπη έκδοση τής "Ναυτεμπορικής"
Του Λάμπρου Καραγεώργου 
 lkar@naftemporiki.gr
Περίπου το 65% του ελληνόκτητου στόλου ανήκει στους 40 μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές με βάση τη μεταφορική ικανότητα (dwt). Σύμφωνα με τον βρετανικό ναυλομεσιτικό οίκο Clarkson’s, οι 40 μεγαλύτεροι Έλληνες εφοπλιστές ελέγχουν έναν στόλο συνολικής μεταφορικής ικανότητας 230,5 εκατ. dwt.
Πρώτος στη σχετική κατηγορία, με βάση πάντα τους dwt, ο όμιλος Αγγελικούση με έναν στόλο 137 πλοίων συνολικής μεταφορικής ικανότητας 26,02 εκατ. dwt. Ο στόλος του ομίλου αποτελείται από 50 bulk currier που τα διαχειρίζεται η Anangel maritime, από 30 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers) που τα διαχειρίζονται οι maran gas τα 21 και η καταριανή ναυτιλιακή εταιρεία Nakilat τα 9 και 57 δεξαμενόπλοια που τα διαχειρίζεται η Maran Tankers.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο όμιλος του Γιώργου Οικονόμου με 115 πλοία μεταφορικής ικανότητας 14,79 εκατ. dwt στα οποία περιλαμβάνονται και τα πλοία της εισηγμένης Dryshisps στην οποία ο κ. Οικονόμου είναι μεγαλύτερος μέτοχος.
Ο στόλος του ομίλου αποτελείται από δεξαμενόπλοια, πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, LNG Carriers και LPG Carriers.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο όμιλος Navios Group της Αγγελικής Φράγκου με 146 πλοία μεταφορικής ικανότητας 14,39 εκατ. dwt. Στον όμιλό της η Navios περιλαμβάνει τις Navios Holdings στο ξηρό φορτίο, Νavios Acquisition στα δεξαμενόπλοια, Navios MLP στα containerships και ξηρού χύδην φορτίο, δύο εταιρείες με την επωνυμία Navios Europe II και Navios Europe με στόλο πλοίων ξηρού φορτίου και containerships.

Οι 40 μεγαλύτεροι εφοπλιστές :