Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Πολυσχιδές κύκλωμα διαφθοράς KΑΙ (πού αλλού;) ...στή Μύκονο...

Πολυσχιδές κύκλωμα διαφθοράς αστυνομικών, δικηγόρων και επιχειρηματιών...
... με τζίρους εκατομμυρίων στα χέρια της Δικαιοσύνης...
Μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς που κάλυπτε εκατοντάδες οίκους ανοχής, studio, παράνομα καζίνο και παροχή προστασίας σε καταστήματα, με τζίρο εκατομμυρίων ευρώ και με τη συμμετοχή τουλάχιστον 30 εν ενεργεία και αποστράτων αξιωματικών της αστυνομίας, δικηγόρων, επιχειρηματιών, μπράβων, ακόμα και ενός πρώην βουλευτή και ενός δημοσιογράφου, φέρεται να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών. Έρευνα με εκατοντάδες χιλιάδες καταγεγραμμένες συνομιλίες από την ΕΥΠ, με εκβιασμούς, δολοφονίες, βαριές σκιές σε εξαιρετικά σημαντικές υπηρεσίες της αστυνομίας, ενώ παράλληλα ανώνυμες πηγές αποδίδουν τις έρευνες σε «σκοπιμότητες στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ».

Μία έρευνα που φέρεται να ξεκίνησε από την ΕΥΠ το 2015 έως και τουλάχιστον το 2017, τρία χρόνια μετά την διαταγή για προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία Διαφθοράς, εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες σε πλήθος δημοσιευμάτων του συστημικού τύπου να προχωράει, καθώς 30 άτομα καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση, με την ιδιότητα των υπόπτων, από την 18ης Πταισματοδίκη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα, πρόκειται για ένα κύκλωμα διαφθοράς σε υψηλά κλιμάκια της ελληνικής αστυνομίας, καθώς μεταξύ των 30 ατόμων που καλούνται ως ύποπτοι από τις δικαστικές αρχές, φέρονται να περιλαμβάνονται 16 εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., δικηγόροι, επιχειρηματίες, άτομα με βαρύ ποινικό μητρώο, ένας δημοσιογράφος, ένας πρώην βουλευτής και άλλα πρόσωπα. Σημειώνεται πως...