Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Ζόραν, Ζόραν, εδίχασες την χώραν

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Κανονικά το Σάββατο που παρέδιδε το Υπουργείο Εξωτερικών στον Τσίπρα, έπρεπε ο Κοτζιάς να ξεκινήσει με μια μούντζα, να συνεχίσει με μια ροχάλα και να καταλήξει σε μια φάπα. Για κάτι τέτοιο μας είχαν προετοιμάσει πλείστοι όσοι σχολιαστές που κάνουν υγρά όνειρα με τα βιντεάκια της Ομάδας Αλήθειας και σταυροκοπιούνται... μπροστά στο πορτραίτο του Αντώνη Σαμαρά. Μη σου πω να τον πλάκωνε και στα καντήλια ο Νίκος τον Αλέξη, με όλους τους αγίους μέσα συν μερικές οσίες για να δέσει το γλυκό. Και μόνο στο στόμα δεν φιλήθηκαν εν τέλει…
 

Αυτά συμβαίνουν όμως στην ενεργό πολιτική, να είσαι δηλαδή τη μία μέγα παγωμένος και την επομένη να φλέγεσαι από αισθήματα τρυφερά...

«Όχι τον Πατούλη στην Περιφέρεια, είναι αποτυχημένος και ανίκανος»

Νεοδημοκράτης Δήμαρχος: «Όχι τον Πατούλη στην Περιφέρεια, είναι αποτυχημένος και ανίκανος» 
«Φίλια πυρά», και μάλιστα από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τον εκλεκτό της Πειραιώς για την Περιφέρεια Αττικής, Γιώργο Πατούλη, αλλά και για την ηγεσία της ΝΔ.
Πιο συγκεκριμένα, ο «γαλάζιος» δήμαρχος Μαρκόπουλου, Σωτήρης Μεθενίτης, με video που ανάρτησε την Παρασκευή αναφέρει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν κατέληξε σε αυτή την επιλογή με κριτήρια το πολιτικό ήθος και την πολιτική αποτελεσματικότητα καθώς όπως εξηγεί «ο Πατούλης είναι ο πλέον αποτυχημένος και ανίκανος πρόεδρος που είχε η ΚΕΔΕ τα τελευταία 40 χρόνια».
Σχετικά με την επιλογή της Πειραιώς να κατεβάσει ως υποψήφιο τον Γιώργο Πατούλη ο κ Μεθενίτης είναι επίσης επιθετικός: «Δεν ρώτησαν τους 30 δημάρχους στην Αττική που πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία να πουν απλώς την γνώμη τους» και καταλήγει «είναι προσβλητικό».
Δείτε τό video : ΕΔΩ

22 Οκτ. 2018 
tvxs.gr

Βοήθεια αστυνομία, με κλέβει η αστυνομία!...

Η σάπια Αστυνομία και οι ευθύνες...

Είδηση δεν είναι αν σκύλος δαγκώσει άνθρωπο αλλά αν άνθρωπος δαγκώσει σκύλο (έλεγαν τα παλιά εγχειρίδια δημοσιογραφίας).

Ναι και ποιος θα πιστέψει τον σκύλο; Πού θα πάει να το πει; Ποιος θα τον ακούσει;

Κάπως έτσι οι Πακιστανοί στη Νίκαια, φώναζαν στους αστυνομικούς που πήγαν στο διαμέρισμα τους ότι ο αστυνομικός που ήταν τουλουμιασμένος στο ξύλο και δεμένος στο πάτωμα δεν ήταν ακριβώς συνάδελφός τους που ήρθε για έλεγχο. Φώναζαν ότι ο αστυνομικός που έδειραν και έδεσαν είχε μπουκάρει να τους ληστέψει μαζί με δύο συνεργούς τους...

Όχι πιά βίζα γιά τίς ΗΠΑ...

Oριστική απαλλαγή από τη βίζα για τις ΗΠΑ...
Οριστικά απαλλάσσονται από τη βίζα για τις ΗΠΑ οι Έλληνες πολίτες, καθώς παύει η περιοδική αξιολόγηση της διαδικασίας, που ίσχυε μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με επιστολή, που απέστειλαν οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η χώρα μας παραμένει στο Πρόγραμμα Απαλλαγής θεώρησης Εισόδου στις ΗΠΑ (Visa Waiver Program).

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως, ενώ μέχρι τώρα και ειδικότερα μετά την έκδοση των νέων διαβατηρίων, που θεωρούνται πολύ υψηλής ασφάλειας, οι Έλληνες πολίτες δεν χρειάζονταν μεν βίζα, αλλά κάθε χρόνο γινόταν αξιολόγηση από τις ΗΠΑ της όλης διαδικασίας, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση, δεν θα γίνεται ούτε η ετήσια αξιολόγηση που γινόταν.

Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δέχονται πως από την Ελλάδα τηρούνται αυστηρά όσα απαιτούνται από το αμερικανικό κράτος και θεωρούν ότι θα συνεχίσουν να γίνονται χωρίς παρεκκλίσεις.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «η απόφαση αυτή συνιστά μια ακόμη σημαντική επιβεβαίωση του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, ενώ αντανακλά το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη»...

Σάλλας κατά Στουρνάρα: Γιά τή σημερινή κατάσταση τών τραπεζών ευθύνονται οι εποπτικές αρχές...

M. Σάλλας: Μεγάλες οι ευθύνες των εποπτικών αρχών για την σημερινή κατάσταση των τραπεζών

Τις ευθύνες των εποπτικών αρχών για τις ισχυρές πιέσεις που δέχονται οι συστημικές τράπεζες της χώρας επισημαίνει ο Μιχάλης Σάλλας σε άρθρο- παρέμβαση. Κάνει λόγο για αστοχίες, σημειώνει πως εντός και εκτός χώρας οι πιέσεις των αρχών εξαντλούνται στην πώληση κόκκινων δανείων, χωρίς να περιλαμβάνουν στοιχεία ανάπτυξης και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία.
Εκφράζει δε σοβαρές επιφυλάξεις για το νέο γύρο σχεδιασμού, που όπως λέει θα βασίζεται σε «λογιστικούς χειρισμούς και όχι σε ουσιαστική σντιμετώπιση του προβλήματος» και εκφράζει την ελπίδα να μην επιδεινωθούν περαιτέρω τα πράγματα.
Στο άρθρο γνώμης στο «Protagon» o κ. Σάλλας θυμίζει ότι τα μεγέθη των συστημικών τραπεζών ακολουθούν τροχιά ελεύθερης πτώσης  την τελευταία τετραετία «επιβεβαιώνοντας σειρά αναλυτών που υποστηρίζουν ότι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το τραπεζικό σύστημα δεν ευθύνονται μόνον η μεγάλη ύφεση , οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις αλλά και οι  εποπτικές αρχές των πιστωτικών ιδρυμάτων»...