Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Aυτό δέν είναι φάουλ! Είναι προκαταβολή από ...μπερντάγιο!


Neymars dive (Brazil vs. Uruguay)

Neymars dive (Brazil vs. Uruguay)

Γ. Παπανδρέου: «Η κ. Βούλτεψη παριστάνει πως δε γνωρίζει...

gap 
... τι συνέβη στη χώρα πριν το 2009»...
 Ανακοίνωση-απάντηση στις χτεσινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη για τα στατιστικά στοιχεία εξέδωσε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου.
Από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Χθες, για ακόμη μία φορά, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία του 2009, με το βλέμμα στραμμένο στο ανέξοδο αντιπολιτευτικό παρελθόν της και παριστάνοντας ότι, δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί στη χώρα στο διάστημα που μεσολάβησε.
Όμως, τα ερωτήματα που ακολουθούν αναδεικνύονται αβίαστα, και απαιτούν άμεσα απαντήσεις και μάλιστα, χωρίς υπεκφυγές.
Πρώτον. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, συμφωνούν με τις δηλώσεις της κας Σοφίας Βούλτεψη;
Δεύτερον. Αν τις υιοθετούν, γιατί σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο νυν Πρωθυπουργός και ο τότε Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, εψήφισαν τον Προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος σύμφωνα με τη ίδια την εισηγητική του έκθεση στηρίζεται στα στοιχεία που όλοι αποδέχονται ως τα μόνα αληθή και επικύρωσε έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2010, η Eurostat - για πρώτη φορά χωρίς αστερίσκους;
Τρίτον. Αν τις υιοθετούν, γιατί δεν ζήτησαν χθες, όχι σήμερα, ούτε αύριο, αναθεώρηση των στοιχείων της οικονομίας;
Πως είναι δυνατόν τρεις Πρωθυπουργοί στη σειρά - Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμος, Α. Σαμαράς -, αλλεπάλληλα υπουργικά συμβούλια και το σύνολο των υπουργών αυτών των κυβερνήσεων, επτά υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί οικονομικών από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα, να συμφώνησαν να πάρουν δύσκολα μέτρα για να μειώσουν το έλλειμα βάση των στοιχείων που κατέγραψε η ανεξάρτητη Στατιστική Αρχή και η Eurostat. Δηλαδή, πως αποδέχτηκαν την ορθότητα των στοιχείων από τους δύο αυτούς φορείς, ενώ θα μπορούσαν με μια απλή αναθεώρηση αυτών των στοιχείων να μετριάσουν - τουλάχιστον - τα επώδυνα για τον Ελληνικό λαό μέτρα;
Τέταρτον. Αν τις υιοθετούν, γιατί δεν απαίτησαν από τους εταίρους μας, χθες, όχι σήμερα, ούτε αύριο, επαναδιαπραγμάτευση των όρων του προγράμματος προσαρμογής; Θα ήταν κάτι που θα χαροποιούσε ιδιαίτερα τους εταίρους μας διότι πολύ απλά θα σήμαινε ότι, η Ελλάδα, ο προϋπολογισμός και οι τράπεζές, θα χρειάζοταν πολύ λιγότερα χρήματα για τις δανειακές ανάγκες - χρήματα από τους εταίρους μας, δηλαδή τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Κόλπο με τα πετρέλαια...

Κόλπο με τα πετρέλαια: Ιδιώτες "μεσίτες"  θα μοιράσουν το πετρέλαιο της Ελλάδας σε Ιόνιο και Κρήτη Το ΥΠΕΚΑ σπεύδει να αναθέσει με "κλειστό" διαγωνισμό σε ιδιωτική εταιρεία ή "ένωση φυσικών ανθρώπων" τη μεγάλη δουλειά των πετρελαίων
Ιδιώτες "μεσίτες" θα μοιράσουν το πετρέλαιο της Ελλάδας σε Ιόνιο και Κρήτη...
Σε ιδιώτες "μεσίτες" μεθοδεύει να δώσει η κυβέρνηση τη διαχείριση των διαγωνισμών για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, παρακάμπτοντας τον δημόσιο φορέα που...
ιδρύθηκε το 2011 για τη διαφύλαξη των συμφερόντων του Δημοσίου. Όπως αποκαλύπτει η "Εφημερίδα των Συντακτών", λίγες μέρες πριν αρχίσει ο μεγάλος γύρος παραχωρήσεων 20 θαλάσσιων οικοπέδων σε Ιόνιο και Κρήτη, το ΥΠΕΚΑ σπεύδει να αναθέσει με "κλειστό" διαγωνισμό σε ιδιωτική εταιρεία ή "ένωση φυσικών ανθρώπων" τη μεγάλη δουλειά των πετρελαίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΥΠΕΚΑ είχε προκηρύξει από τις 27 Ιουνίου κλειστό διεθνή διαγωνισμό με σκοπό την πρόσληψη συμβουλευτικής εταιρείας η οποία όχι μόνο θα αναλάβει την όλη διαδικασία προετοιμασίας και υλοποίησης του μεγαλεπήβολου σχεδίου για τον γύρο παραχωρήσεων αλλά παράλληλα θα έχει και ενισχυμένο ρόλο ως προς την κατάρτιση του θεσμικού πλαισίου και αυτή καθεαυτή τη στελέχωση της δημόσιας Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

Όπως αναφέρει η σχετική προκήρυξη...

Έκθεση-σοκ για την υγεία στην Ελλάδα...

apagorefsi kapnismatos
Στα ύψη βρίσκονται στην Ελλάδα οι θάνατοι από εμφράγματα και εγκεφαλικά ως αποτέλεσμα του καπνίσματος και της παχυσαρκίας.
Στην έκθεση του ΟΟΣΑ στην οποία αξιολογήθηκαν οι δείκτες 34 χωρών, οι Έλληνες κατατάσσονται ουραγοί σε...
ποιότητα και διάρκεια ζωής μεταξύ των λαών του ευρωπαϊκού Νότου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», «αγκάθια» για την Ελλάδα αποτελούν οι ανεπαρκείς πολιτικές πρόληψης και η διάθεση πόρων για την Υγεία, που κρατούν τους ποιοτικούς δείκτες καθηλωμένους τα τελευταία δώδεκα χρόνια.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι οι πληρωμές «από την τσέπη» των ασθενών στην Ελλάδα βρίσκονται στο 28,4%, έναντι 18,80% στην Ιταλία και 20,7% στην Ισπανία.
Πάντως, η Ελλάδα εμφανίζει τη χαμηλότερη θνησιμότητα από καρκίνο και χαμηλά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ.
35.000 θάνατοι από εμφράγματα και εγκεφαλικά
Η θνησιμότητα από εμφράγματα και εγκεφαλικά βρίσκεται σε επίπεδα–ρεκόρ: 343,6 θανάτους ανά 100.000 πληθυσμό ή 35.000 θανάτους ετησίως. Πολύ λιγότεροι πολίτες χάνουν τη ζωή τους από την ίδια αιτία σε Πορτογαλία (200,7 θάνατοι ανά 100.000) και την Ισπανία (204,3 ανά 100.000).
Αποτέλεσμα είναι το προσδόκιμο επιβίωσης των Ελλήνων, που τη δεκαετία του '70 ήταν από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, να έχει υποχωρήσει στην 20η θέση μεταξύ των 34 χωρών του ΟΟΣΑ. Με 80,7 έτη βρίσκεται κάτω από το αντίστοιχο της Ισπανίας (82,5) και της Ιταλίας (82,3). Είναι οριακά υψηλότερο από εκείνο της Πορτογαλίας (80,5).
«Πρωτάθλημα» κάνει η Ελλάδα στα ποσοστά των καπνιστών καθώς φθάνει το 33% και κατέχει τη χειρότερη θέση στον ΟΟΣΑ (20,7%). Ως προς τα ποσοστά παχυσαρκίας, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στις μεσογειακές χώρες με το 19,6% του πληθυσμού να έχει σοβαρά προβλήματα βάρους.
440 ευρώ το χρόνο ξοδεύει ο μέσος Ελληνας για φάρμακα
Οι Έλληνες έχουν σταθερά τις υψηλότερες κατά κεφαλήν δαπάνες για φάρμακα. Παρά τα μέτρα, σε κάθε Έλληνα αντιστοιχούν κάθε χρόνο 440 ευρώ για φάρμακα. Το ποσό για τον μέσο Ισπανό είναι 384 ευρώ, για τον μέσο Ιταλό 374 ευρώ και για τον μέσο Πορτογάλο 347 ευρώ.
 

«Αδύνατον να εκλεγεί Πρόεδρος»...



«Δεν θα βρεθούν 180 βουλευτές για τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας», δηλώνει στην «Ε» ο Βύρωνας Πολύδωρας ο οποίος τάσσεται υπέρ δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ και προβλέπει ότι ο Αντ. Σαμαράς θα...
ηττηθεί στις εκλογές και θα φύγει.

Διαβάστε ΕΔΩ,  αναλυτικά τη συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα  στην «Ελευθεροτυπία»...
 

Κάποιος να την προσέχει

Photo: A. Χριστοφιλόπουλος @fosphotos.com
  Δεν νομίζω ότι ο πρωθυπουργός ανέθεσε την εκπροσώπηση της κυβέρνησής του στη Σοφία Βούλτεψη επειδή διέκρινε το επικοινωνιακό της χάρισμα και τις επιδόσεις της στον πολιτικό σχεδιασμό. Η κ. Βούλτεψη επελέγη επειδή θεωρήθηκε φιλική προς το κοινό της πρωινής τηλεθέασης. Ο Κεδίκογλου ήταν στον κόσμο του. Η Βούλτεψη είναι μέσα στον κόσμο. Όλο αυτό στην Ελλάδα λέγεται και άνοιγμα προς τη λαϊκή δεξιά. Βούλτεψη, Γιακουμάτος, Ντινόπουλος. Το λαϊκό πρόγραμμα. Ενίοτε και βαρύ λαϊκό. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο πρωθυπουργός έκανε μια λάθος επιλογή. Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα του δυτικού κόσμου όπου ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν προβαίνει σε τακτική ενημέρωση των συντακτών. Το press room δύναται να διατεθεί για συνεστιάσεις, αρραβώνες και γάμους. Briefing δεν προβλέπεται να γίνει εκεί μέσα. Τέλος πάντων, μη σας ζαλίζω με τα δικά μας. Άλλωστε υπάρχουν και δύο και τρία κέντρα ενημέρωσης που διαθέτει η κυβέρνηση για να μεταφέρεται το περίφημο «ρουλεμάν» της επίσημης γραμμής.
Εδώ και χρόνια ο πολιτικός λόγος αρθρώνεται με το τακτ που μπετατζής ρίχνει θεμέλια σε αυθαίρετο. Ακούγονται απίστευτα πράγματα, δεν ιδρώνει αυτί, δεν παίζει ούτε μάτι. Η Βούλτεψη είναι συμβατή με το επίπεδο λόγου και πολιτικής αντιπαράθεσης. Μόνο που χθες έκανε το βήμα πιο πέρα, είπε την κουβέντα παραπάνω, έβαλε...

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Τζένη-Πέτρος και αγγελίες διαζυγίων

Ρέα ΒιτάληΡέα Βιτάλη 
 Η πιο έντιμα διατυπωμένη στήλη στις εφημερίδες, είναι οι Προαγγελίες Γάμων στα Κοινωνικά. «Ο τάδε, γεννηθείς εκεί και η τάδε, γεννηθείσα εκεί, πρόκειται να παντρευτούν. Ο γάμος θα γίνει εκεί». Τελεία. Ακόμα και το «πρόκειται να παντρευτούν» έχει απολυτότητα χειρουργικής ακρίβειας. Ξέρεις πόσα «ίσως;» ενυπάρχουν σε ένα «πρόκειται»; Ενώ στις Κηδείες των Κοινωνικών αρχίζουν οι μεταμφιέσεις. «Τον πολυαγαπημένο μας» που μπορεί να είναι και γρουσούζης, «τον λατρεμένο μας θείο» όζει καλή διαθήκη, «οι τεθλιμμένοι συγγενείς» που μπορεί να είναι και σφαγμένοι.
Τα τελευταία χρόνια, παρατηρώ με ενδιαφέρον τις «αγγελίες» διαζυγίων των διασήμων. Τι ζόρι κι αυτό! Να ζεις το δράμα σου, να περνάς όλες τις αποχρώσεις συναισθημάτων, να σε πνίγει η αγωνία της επόμενης μέρας και συγχρόνως να πρέπει να υποβάλλεις και διαπιστευτήρια πολιτισμένου διαζυγίου. Και είναι τόσος ο πολιτισμός αυτών των αγγελιών, που σου ξεβράζει στ΄ αυτιά (θες, δε θες) υστερικό γελιόκλαμα. Σου φέρνει κάτι από ατμόσφαιρα ταινίας Χίτσκοκ.
Πήρε το μάτι μου την ανακοίνωση των Μπαλατσινού-Κωστόπουλου. «Μετά από πολύ πόνο αλλά και αμηχανία, εξαιτίας του δημόσιου χαρακτήρα της ανακοίνωσης, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι δεν είμαστε πια ζευγάρι». Κατανοητό. Δεν τελειώνει όμως στο σημείο αυτό η ανακοίνωση... Συνεχίζει διανέμοντάς μας ρόλο στο θέμα. «Αφού προσπαθήσαμε...

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη