Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Σπύρος Αποστόλου : Κατάχρηση εξουσίας

Χθες έζησα μια από τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου. Να βλέπεις τον έναν, νέο Μυκονιάτη με σπασμένο σαγόνι και δόντια, τον άλλον κτυπημένο, και από την άλλη να προσπαθείς να συγκρατήσεις την ψυχραιμία σου για ηρεμήσεις εξαγριωμένους Μυκονιάτες που σκέπτονται μέσα στην αγανάκτηση τους να «ορμήσουν» στο αστυνομικό τμήμα.

Έχοντας γνώση του συμβάντος, δηλώνω υπεύθυνα ότι αναίτια οι αστυνομικοί προέβησαν σε κατάχρηση εξουσίας, ξυλοκοπώντας δύο νέα παιδιά για ασήμαντη αφορμή. Ακόμα και αν δεχθούμε την εκδοχή των αστυνομικών (όποια και αν είναι), η σωματική βία είναι ανεπίτρεπτη και αντιβαίνει κάθε κώδικα δεοντολογίας. Συνιστά δε, άλλου τύπου τραμπουκισμό που παραπέμπει σε πόλεμο συμμοριών και όχι σε κρατικά όργανα που οφείλουν να σέβονται το κράτος δικαίου, τους νόμους και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το γεγονός δε, ότι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έστησαν στα παιδιά καρτέρι για να τους κτυπήσουν, είναι στοιχείο επιβαρυντικό της ικανότητάς τους να φέρουν το σήμα της ελληνικής αστυνομίας. Ικανότητα που αφορά τη συνείδηση δικαίου, δημοκρατικότητας και φυσικά ψυχικής ισορροπίας για εκείνους που έχουν ορκιστεί στο σύνταγμα και στους νόμους του Κράτους.
Κρατικοί λειτουργοί, όποιοι και αν είναι αυτοί, που καταχρώνται την εξουσία της θέσης τους πρέπει άμεσα να πηγαίνουν στο σπίτι τους. Εκτός, αν το Κράτος θέλει να προστατεύει τους πολίτες του δια των ξυλοδαρμών, της τρομοκρατίας και των απειλών.
Ως πολίτης με συνείδηση δικαίου στάθηκα από την πρώτη στιγμή δίπλα στους συμπατριώτες μου (που τυγχάνει και συγγενείς μου), πήγα στο αστυνομικό τμήμα μετά από πρόσκληση του διοικητή, και σήμερα συνεχίζω τις διαδικασίες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κυρίως όμως να καταστήσω σαφές προς αυτούς που πρέπει ότι, άλλο προστασία του πολίτη και άλλο ξυλοδαρμός των πολιτών για να καταλάβει η κοινωνία ότι υπάρχουμε και Εμείς.
Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Δεν κατηγορώ συλλήβδην την αστυνομία ούτε τους πολλούς και καλούς υπαξιωματικούς του Α. Τ. Μυκόνου που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να επιτελέσουν το καθήκον τους, αλλά εκείνα τα στοιχεία που την και τους εκθέτουν. Ο ρόλος της είναι σεβαστός, οι επιτυχίες της όταν υπάρχουν αναγνωρίσιμες, αλλά… Πάντα υπάρχει ένα αλλά όπως το δυσάρεστο σ’ όλους μας συμβάν.
Γι’ αυτούς τους λόγους, περιμένω άμεσα τις ενέργειες του υπουργού προστασίας του πολίτη, του αρχηγού της αστυνομίας και της δικαιοσύνης ώστε να παραπεμφτούν σε ΕΔΕ οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Επίσης, ο Δήμος να προβεί σε διάβημα προς την ελληνική αστυνομία για κατάχρηση εξουσίας, και τέλος να οριστεί συνάντηση με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Μυκόνου για να μπουν κάποια πράγματα σε μια σειρά. Διότι, όπως υποψιάζομαι κάποιοι έχουν παρανοήσει το ρόλο και την παρουσία τους στο νησί μας.
Προς το παρόν αυτά. Παρακολουθώ προσωπικά την υπόθεση και να είστε σίγουροι ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη..


(Τό κείμενο είναι από τό fb τού Σπύρου Αποστόλου)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η εικόνα προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Δελτίο Τύπου: 3 ΝΕΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
3 ΝΕΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Πρόκειται για την πρώτη προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου διοικητικού προσωπικού μετά το 2008 και την αναστολή προσλήψεων.
Ύστερα από αρκετές πιέσεις και πολλή αναμονή, το Υπουργείο Εσωτερικών προκηρύσσει 3 νέες μόνιμες θέσεις τακτικού προσωπικού στο Δήμο Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα, οι προσλήψεις αφορούν στις θέσεις:
- 1 θέση ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 
- 1 θέση  ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
- 1 θέση ΔΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΩΝ (ΑΜΕΑ)

Για τις θέσεις της εν λόγω προκήρυξης (10Κ/2018) οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν - υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) αίτηση συμμετοχής.

Οι Πολεοδομίες τέρμα. Τίς ..."πάτησε" ο Σταθάκης!


Πολεοδομία τέλος! Καλώς μας ήρθαν οι… e-άδειες

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ήμερα, καθώς οι πολίτες δεν θα ξαναδούν την πολεοδομία τα επόμενα χρόνια». Αυτό επισήμανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργο Στασινό, παρουσιάζοντας το πληροφοριακό σύστημα e-Άδειες, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε σήμερα επιτυχώς.
Ο Υπουργός τόνισε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Άδειες εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη χωροταξική, πολεοδομική και περιβαλλοντική πολιτική (ανάρτηση και επικύρωση δασικών χαρτών και παραλιών, ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, νόμος για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, εκπόνηση περιφερειακών, τοπικών και ειδικών χωροταξικών πλαισίων και σχεδίων κ.α.).
Υπενθύμισε ότι ο νόμος για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος (4495/2017) ψηφίστηκε από ευρεία πλειοψηφία και άρα «έχει διαμορφωθεί πολιτικά ένα πλαίσιο πολύ ισχυρό, προκειμένου να προχωρήσουμε με αποφασιστικά βήματα και σε πλήρη ρήξη με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν». Βασική τομή του νόμου είναι «ο διαχωρισμός της αδειοδοτικής διαδικασίας από τη διαδικασία ελέγχου των αυθαιρεσιών, με τον  έλεγχο να περνάει στα Τοπικά και Περιφερειακά Παρατηρητήρια και την αδειοδότηση να απλοποιείται και να γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, τελειώνοντας την επαφή με την πολεοδομία». Ο Υπουργός υπενθύμισε «στον φίλο κ. Μανιάτη, που τα έχει κάνει όλα στο παρελθόν και εμείς, δήθεν, απλώς εφαρμόζουμε τα δικά του σχέδια, ότι ο νόμος του 2011 (ν. 4030), αφορούσε την υποβολή και μόνο, ηλεκτρονικά, όχι την έκδοση αδειών. Ο ν.4495 αλλάζει και την έκδοση αδειών, που γίνεται πλέον ηλεκτρονικά».
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 4495, όλα τα κτίρια εντάσσονται σε τρεις κατηγορίες. Πλέον η έκδοση άδειας για την κατηγορία 3, που αφορά στην κατοικία, γίνεται...

Είπε ο Ισοκράτης καί επανέλαβε ο Σημίτης : «Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον»!

Ο Σημίτης δικαιώνει τον Ξανθάκη!
Όταν ο πρώην πρωθυπουργός έρχεται στα λόγια του ρεπόρτερ
 
Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
 

Αντιγράφω από το δικαστικό ρεπορτάζ, για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις:

«Την καταδίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλου, ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.. για την υπόθεση της τοκογλυφίας σε βάρος ιδιοκτήτριας επιχείρησης καπνού. Την ίδια ποινική μεταχείριση εισηγήθηκε και για τους τρεις συγκατηγορούμενούς του».
Σε περίπτωση που αναρωτιέστε ποιες κυβερνήσεις υπηρέτησε ο κατηγορούμενος, να σας υπενθυμίσω ότι διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας από το 1993 ως το 1994 και υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας από το 1994 ως το 1996 επί Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και υφυπουργός Παιδείας από το 1996 ως το 200 επί Κώστα Σημίτη. Κι επειδή ο μέγας αντιφατικός, που λέει κι ο Τριάντης, δεν μπορεί να μιλήσει εκ του τάφου, θα περίμενα δυο λογάκια για την υπόθεση Ανθόπουλου από τον επιζώντα πρώην πρωθυπουργό.
Από τον Κώστα Σημίτη, συνεργάτης του οποίου ήταν επί μία τετραετία ο πρώην υφυπουργός...

"Όργανα αταξίας" τριγυρνάνε ασύδοτα μέ πρόσχημα τήν "Προστασία τού πολίτη"

Άγριος ξυλοδαρμός δυο νεαρών στη Μύκονο από αστυνομικούς
Στο νοσοκομείο κατέληξαν δυο νεαροί στη Μύκονο μετά από άγριο ξυλοδαρμό που δέχτηκαν από έξι αστυνομικούς του κλιμακίου της Ασφάλειας Αττικής, που είχαν φτάσει στο νησί ύστερα από έκκληση του Δημάρχου για την αντιμετώπιση των κλοπών.
Όλα ξεκίνησαν, από μια ασήμαντη αφορμή σε γνωστό μπαρ του νησιού οι δυο παρέες παρεξηγήθηκαν ύστερα από κάποια άγρια βλέμματα και βγήκαν στον δρόμο να λύσουν τις διαφορές τους.  
Όπως επισημαίνουν οι νεαροί στις καταθέσεις τους, οι αστυνομικοί τους την είχαν στημένη και μόλις οι ίδιοι απομακρύνθηκαν από το μαγαζί δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση από αυτούς.
Τα πράγματα φαίνεται πήραν πολύ άγρια τροπή, αφού ο ένας νεαρός τραυματίστηκε σοβαρά καθώς του έσπασαν τα δόντια και το σαγόνι και χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα για να μπει στο χειρουργείο, ενώ ο άλλος δέχτηκε τις περιποιήσεις από το κέντρο Υγείας του νησιού και αποχώρησε.
Ενήμερος για το περιστατικό είναι και ο εισαγγελέας Σύρου, ενώ οι αστυνομικοί βρίσκονται αντιμέτωποι και με πειθαρχικές διώξεις από την υπηρεσία τους.
 
περισσότερα : ΕΔΩ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"