Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

«Το σκάνδαλο θα έχει συνέπειες στο πολιτικό σκηνικό ανεξάρτητα από την έκβαση του»...

Novartis: η αναζήτηση της αλήθειας, ο φόβος πάνω από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα λάθη των υπουργών και η αναδιάταξη του σκηνικού

Του Γ. Λακόπουλου

Πριν από χρονια ο, μετέπειτα βουλευτής και υπουργός, Γιάννης Πανούσης  ήταν πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θράκης.  Κάποια στιγμή ξέσπασε  σκάνδαλο με έναν αντιπρύτανη.   Μάζεψε  τη Σύγκλητο και είπε: «Τα έστειλα στον εισαγγελέα και δεν θέλω να ξανακούσω λέξη».  Κανείς δεν ξαναμίλησε, η υπόθεση προχώρησε και εκκαθαρίστηκε  δικαστικά, χωρίς παρατράγουδα. Ήταν σκάνδαλο, με ονοματεπώνυμα.
Τηρουμένων των αναλογιών είναι μια διοικητική  λειτουργία  key studies για τη σημερινή κυβέρνηση. Αλλά κάθε άλλο παρά την υιοθέτησε στη  διαχείριση του σκανδάλου  Novartis.  Όλα είναι με το μέρος της. Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό,  αφορά τις περιόδους των προκάτοχων της και η διερεύνηση  από τη Δικαιοσύνη  εδράζεται στην  απόφαση στελεχών της εταιρίας να μιλήσουν. Βάσει αυτών συνεχίζεται η δικαστική έρευνα και δεν ξέρουμε ακόμη τι θα βγάλει. Τα σημάδια. πάντως, δείχνουν ότι  οι εισαγγελείς  χτύπησαν φλέβα.
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν είχε παρά να περιμένει την πορεία των ερευνών και δεν θα έχανε.  Κάποιοι υπουργοί όμως παρασύρθηκαν απο το  σκέλος της έρευνας που αφορά πολιτικά πρόσωπα και έκαναν παιδαριώδη λάθη επικοινωνιακής και πολιτικής διαχείρισης. Για αυτά τα πρόσωπα δεν θα γινόταν καμιά συζήτηση πριν ωριμάσει η έρευνα, αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις  δεν είχαν μεριμνήσει-για να τα μαγειρεύουν κατά τη συγκυρία-  να διαβιβάζεται  αμέσως στη Βουλή ό,τι αφορά πολιτικούς.  Αυτό έκανε και η αρμόδια εισαγγελέας και  τα σκυλιά δεμένα.
Το μόνο που είχε να κάνει η κυβέρνηση από εκείνη τη στιγμή ήταν να παρακολουθεί διακριτικά. Αν ήθελαν μπορούσαν να μαζεύονται μεταξύ τους και να ανοίγουν σαμπάνιες: το σκάνδαλο είναι σαν να άρχισαν να τους  γεννάνε και τα κοκόρια. Αλλά δημοσίως δεν έπρεπε να βγάζουν τσιμουδιά για το θέμα.  «Δεν ξέρουμε τίποτε, θα τα βρει η Δικαιοσύνη». Κοντά στο νου κι η γνώση.
Τι δουλειά είχε  ο Τζανακόπουλος στον Άρειο Πάγο για να του λένε μετά...

Pay roll Novartis: μισό εκατομμύριο το χρόνο σε 50 δημοσιογράφους και εκδότες...

(...) Η έλευση των Αμερικανών εισαγγελέων στη χώρα μας θα σηματοδοτήσει εκ νέου ανανέωση του σκανδάλου της Novartis αφού εκείνοι θα φέρουν όχι μόνο τις καταθέσεις και τα στοιχεία που τους έχουν προσκομίσει οι δύο Έλληνες – πρώην στελέχη, αλλά και τα αποτελέσματα των δικών τους ερευνών, τα οποία δείχνουν την πορεία του χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες στο φάκελο του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI υπάρχουν συγκλονιστικές μαρτυρίες, βίντεο..
και καταγγελίες:
- Εμπλέκονται 10 πολιτικά πρόσωπα, βίντεο μάλιστα δείχνουν, πώς συμμετείχαν στην ευνοϊκή μεταχείριση λήψης αποφάσεων για την πολυεθνική εταιρεία.
- Περίπου μισό εκατομμύριο το χρόνο δινόταν σε δημοσιογράφους και εκδότες που βρίσκονταν στο pay roll της εταιρείας, αριθμός των οποίων υπολογίζεται περίπου στους 50.
- Οι συγκεκριμένοι εκδότες ή δημοσιογράφοι είχαν ευθεία συνεργασία με ανώτατα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία καθόριζαν ή μπορούσαν να επηρεάσουν την πολιτική των υπουργών Yγείας για το φάρμακο.
Σε αυτήν την τακτική επηρεασμού πολιτικής για τα φάρμακα φαίνεται ότι επιδίωξαν και κατάφεραν τελικά να εγκλωβίσουν ακόμα και πρώην πολιτικό στέλεχος στη λογική της προβολής συγκεκριμένης θεραπευτικής μεθόδου,το οποίο πάντως δεν φαίνεται να είχε άλλου είδους απολαβές.(...)

- από ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στο ΒΗΜΑ (ΕΔΩ), ακριβώς πριν από ένα χρόνο (12/02/2017)
zoornalistas 

Novartis: Τό ρεπορτάζ γιά τής Γιάννας Παπαδάκου στο ΒΗΜΑ, ακριβώς πριν από ένα χρόνο (12/02/2017)


Σκάνδαλο Novartis: Η έρευνα των ράμπο, ο «χαμένος» φάκελος του ΣΔΟΕ, η κίνηση του μαύρου χρήματος

10 πολιτικοί εμπλέκονται στην υπόθεση – 50 εκδότες και δημοσιογράφοι στο pay roll
Σκάνδαλο Novartis: Η έρευνα των ράμπο, ο «χαμένος» φάκελος του ΣΔΟΕ, η κίνηση του μαύρου χρήματος



Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει τις επόμενες ημέρες το σκάνδαλο της Novartis.

Περίπου 20 άτομα - ράμπο της Δημόσιας Διοίκησης ελέγχουν με πυρετώδεις ρυθμούς τα έγγραφα, που αφορούν τα δύο μεγάλα σκάνδαλα του χώρου της υγείας: αυτό της Novartis, αλλά και του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τα έγγραφα και οι σκληροί δίσκοι που βρίσκονται στη διάθεση των ελεγκτών παραδόθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς στην επικεφαλής του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, κυρία Μαρία Παπασπύρου, η οποία διαδέχτηκε τον κ. Λευτέρη Ρακιτζή.Η κυρία Παπασπύρου επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα ευρήματα στα σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Novartis προκειμένου να συγκρίνει τη διαμόρφωση των τιμών των φαρμάκων από συγκεκριμένα άτομα _στελέχη του υπουργείου Υγείας_ σε σχέση με τη νομοθεσία που υπάρχει, αλλά και τους κανόνες που είχε θεσπίσει ο νόμος.

Στα ύψη η φαρμακευτική δαπάνη

Τα ευρήματα είναι πράγματι εντυπωσιακά:

Η ανάρτηση του Αντώναρου για την προανακριτική...

Ευάγγελος ΑντώναροςΟ πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, σχολίασε την απόφαση σύστασης προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες δέκα πολιτικών προσώπων στην...
υπόθεση της Novartis.

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου στο facebook:

«Φαντάζομαι ότι όλα τα κόμματα θα ψηφίσουν υπέρ της σύστασης Προανακριτικής.

Χωρίς αστερίσκους.

Γιατι αστερίσκοι στη διερεύνηση καταγγελιών από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη δεν επιτρέπονται»

Φαντάζομαι ότι όλα τα κόμματα θα ψηφίσουν υπέρ της σύστασης Προανακριτικής.
Χωρις αστερίσκους.
Γιατι αστερίσκοι στη διερευνηση κσταγγελιών απο τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη δεν επιτρέπονται.

Αντώναρος για Άδωνι: Νεοδημοκράτης δεν γίνεσαι σε μια μέρα. Ειδικά άμα έχεις κηλιδωμένο παρελθόν

Αντώναρος για Άδωνι: Νεοδημοκράτης δεν γίνεσαι σε μια μέρα. Ειδικά άμα έχεις κηλιδωμένο παρελθόν

Με συνεχόμενες αναρτήσεις αντιδρά ο Ευάγγελος Αντώναρος στην διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.
Συνεχίζοντας την κριτική του προς τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, επιμένει πως η διαγραφή του από το κόμμα είναι αντικαταστατική και άκυρη.
Σε μία από τις αναρτήσεις γράφει χαρακτηριστικά:
«Δι’εισπηδήσεως δεν γίνεται κανείς Νεοδημοκράτης από τη μια μέρα στην άλλη. Ειδικά άμα έχει κηλιδωμένο πολιτικό παρελθόν»



Evangelos Antonaros
19 ώρες πριν
Δι' εισπηδήσεως δεν γίνεται κανεις Νεοδημοκράτης απο τη μια μέρα στην άλλη.
Ειδικά άμα εχει κηλιδωμένο πολιτικό παρελθόν.

98


2


Novartis: Τελευταίες πληροφορίες μπορούν να βάλουν την υπόθεση σε πορεία καταιγιστικών εξελίξεων

Novartis: Ο μυστικός λογαριασμός στην Ελβετία...
Αποτέλεσμα εικόνας για novartis.gr...και ο πρώην υπουργός που ζήτησε να καταθέσει ως «προστατευόμενος μάρτυρας»...
  Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο Novartis, καθώς σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες βρέθηκε μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού στην...
Ελβετία.

Σε μια άλλη εξέλιξη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs.gr, ένας εκ των πολιτικών που  εμπλέκεται , σύμφωνα με τις καταθέσεις των τριών πληροφοριοδοτών στις ελληνικές αρχές και των εγγράφων του FBI, εξέφρασε την πρόθεσή του να καταθέσει στις αμερικανικές αρχές, ως «προστατευόμενος μάρτυρας».

Επικαλούμενη εγκυρότατες πηγές, η εφημερίδα «Εστία» γράφει ότι το άνοιγμα του τροφοδότη λογαριασμού της Novartis στην Ελβετία είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο. Η εφημερίδα δεν διευκρινίζει εάν πρόκειται για έναν από τους 8 υπουργούς των οποίων τα ονόματα έχουν μνημονευθεί ή για κάποιον άλλο,  τον οποίο  οι αμερικανικές υπηρεσίες εμπλέκουν στην υπόθεση,  αλλά το όνομα του δεν έχει γίνει γνωστό. Σημειώνεται πως...

Το αστείο πρωτοσέλιδο της ημέρας...

...δεν υπάρχει πουθενά η λέξη Novartis...
Ενδεικτικό της αμηχανίας και της ταύτισης – για άλλη μια φορά, με την Πειραιώς το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα»: 
απουσιάζει επιδεικτικά από την πρώτη σελίδα η λέξη Novartis. Δεν υπάρχει πουθενά! Σαν να μην έχει συμβεί τίποτα! Μάλιστα για κάποιον που δεν παρακολουθεί την επικαιρότητα αδυνατεί να καταλάβει – σύμφωνα με τον τίτλο, τι προκαλεί το ντόμινο αναταράξεων σε ΝΔ και Μαξίμου! Η προσπάθεια δε να φανεί ότι το σκάνδαλο κλονίζει το ίδιο κυβέρνηση και ΝΔ, είναι τουλάχιστον αστεία!

Τέλος, δεν περνά απαρατήρητο ότι η εφημερίδα βάζει στο κάδρο και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή...

 

Καλά, τα παίρνανε και μέσα στην λιτότητα;

Ρε, αυτοί τα πιάνανε και κατά τη διάρκεια της χρεοκοπίας!
Αν υπήρχε φιλότιμο, αντί να απειλούν τους μάρτυρες, οι εμπλεκόμενοι θα δήλωναν, έχοντας το τεκμήριο της αθωότητας, ότι η αλήθεια θα λάμψει στη Δικαιοσύνη. Κανείς δεν το έκανε!


 Ο τίτλος είναι αποτέλεσμα της ακρόασης στο καφενείο της γειτονιάς μου. Είναι το δεσπόζον ερώτημα των θαμώνων στα καφενεία όλης της επικράτειας. Όταν υποχρεώνεις τον λαό σε αιματηρή λιτότητα, με μειώσεις μισθών, ανεργία και 12 περικοπές στις συντάξεις και αυτός μαθαίνει ότι ένα μέρος του κυρίαρχου πολιτικού - κρατικού συστήματος πλούτιζε και σε περίοδο χρεοκοπίας εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, το οποίο δημόσιο συμφέρον ζημιώθηκε κατά 23 δισεκατομμύρια ευρώ, λογικό είναι να υπάρχει οργή. Μεγάλη οργή για τον πατριωτισμό της μίζας. Μεγάλη οργή για μίζες εις βάρος της υγείας των μη προνομιούχων πολιτών.
Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ υπόθεση του σκανδάλου Novartis είναι ιδιαιτέρως σοβαρή και σχεδόν αδύνατον να κουκουλωθεί. Και είναι αδύνατον, διότι όλες οι κατηγορίες προκύπτουν από τις αποφάσεις της ελληνικής διοίκησης. Προκύπτουν οι ανατιμήσεις των φαρμάκων της εταιρείας στην Ελλάδα που επηρέαζαν τις τιμές σε δεκάδες χώρες, καθώς η χώρα μας ήταν στον δείκτη υπολογισμού του μέσου όρου τιμών διεθνώς. Προκύπτουν από τις προμήθειες φαρμάκων στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως για παράδειγμα από την προμήθεια εμβολίων για τη γρίπη σε αριθμό διπλάσιο του ελληνικού πληθυσμού!
ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ από την ανάλογη τακτική της Novartis σε πολλές χώρες του κόσμου, και μάλιστα στις ΗΠΑ, από τον πενταπλασιασμό των τιμών στα φάρμακα για τον καρκίνο! Από εκεί το 2014 άρχισε η έρευνα που έφτασε και στην Ελλάδα. Και οι αμερικανικές αρχές, που αξιοποίησαν τρεις άλλους προστατευόμενους μάρτυρες, έχουν απείρως μεγαλύτερες δυνατότητες, λόγω πληροφοριών και διασταυρώσεων, να φτάσουν στις αποδείξεις. Προκύπτει, αν το θέλετε, και από το έλλειμμα ψυχραιμίας και έως την κατάσταση πανικού των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων.
ΕΙΝΑΙ δυνατόν ένας αθώος πολιτικός, και μάλιστα καθηγητής της Νομικής, όπως ο Βενιζέλος, να επιχειρεί δημοσίως τρομοκρατία εις βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων; Όταν σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο οι προστατευόμενοι μάρτυρες προβάλλονται ως παραδείγματα προς μίμηση, πολύτιμα για την καταπολέμηση του ποινικού και οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς; Είναι δυνατόν ένας τέως πρωθυπουργός να...