Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Τι σηματοδοτεί η συνεδρίαση του χθεσινού Eurogroup...

Oι 2 ημερομηνίες - «κλειδιά»...

Την έναρξη της 4ης αξιολόγησης, καθώς και την ουσιαστική συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, σηματοδότησε το χθεσινό Eurogroup. Αυτό ανέφεραν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας δύο ημερομηνίες:

*Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, οπότε θα επανέλθουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών (Πίτερ Ντόλμαν- ΔΝΤ, Ντέκλαν Κοστέλο- Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Φραντσέσκο Ντρούντι- ΕΚΤ και Νικόλα Τζιαμαρόλι- ESM). Η συγκεκριμένη επίσκεψη θα είναι ολιγοήμερη (3- 4 ημέρες) και στις συζητήσεις θα τεθούν η ατζέντα και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων επαφών, καθώς και η πορεία υλοποίησης ορισμένων από τα πλέον σημαντικά προαπαιτούμενα. Οι επικεφαλής των κλιμακίων προγραμματίζεται να επανέλθουν μετά το Πάσχα για τις τελικές διαπραγματεύσεις.

*Την Πέμπτη 1η Μαρτίου, θα παρουσιαστούν στο Euro Working Group τα αποτελέσματα της...

"...μή νόμιμο το αίτημα "ορισμένων..."


Ολόκληρη η δήλωση της B. Θάνου έχει ως εξής:
«Οι ανακριτές διαφθοράς, όπως και οι εισαγγελείς διαφθοράς είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας για τη διερεύνηση των εγκλημάτων κατά της διαφθοράς σύμφωνα με τον νόμο 4022/2011. Το άρθρο 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την ανάθεση της ανάκρισης σε εφέτη ανακριτή δεν εφαρμόζεται στα εγκλήματα διαφθοράς. Επομένως, είναι μη νόμιμο το αίτημα για σύγκλιση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, το οποίο όπως έγινε γνωστό προσπαθούν να θέσουν ορισμένοι με τη συλλογή υπογραφών με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς στον οποίο έχει χρεωθεί και να πάει σε εφέτη ανακριτή». 
20 Φεβ. 2018   
από tvxs.gr

Παπαγαλάκι του Βενιζέλου ή φυτευτό ρεπορτάζ;...


Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο ορισμένα ρεπορτάζ εφημερίδων συνήθως άκρως αποκαλυπτικά που ειναι ευάλωτα όμως σε μηνύσεις και αγωγές, να τα υπογράφουν οι δημοσιογράφοι με ψευδώνυμα. Επίσης δεν είναι σπάνιο σε αντίστοιχα κομμάτια να εμφανίζεται, αντί για ψευδώνυμο η υπογραφή «Ειδικός Συνεργάτης»!

Μια τέτοια υπογραφή λοιπόν «ειδικού συνεργάτη» εμφανίζεται στο κυριακάτικο «Βήμα» σε ρεπορτάζ για την υπόθεση Novartis και συγκεκριμένα για τους προστατευόμενους μάρτυρες με τίτλο: «Ποιος και πώς εδωσε καθεστώς ανωνυμίας στους τρεις μάρτυρες;».

Ενα ρεπορτάζ που δεν περιέχει καμια αποκάλυψη, αρκετά κουραστικό για κάποιον που δεν έχει νομικές γνώσεις, αφού επικαλείται σειρά άρθρων του ποινικού κώδικα και του Συντάγματος για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο σχετικός φάκελος που διαβιβάστηκε στη Βουλή ως προς τα συγκεκριμένα θέματα είναι προβληματικός.

Και το ερώτημα είναι απλό, γιατί αυτός που το έγραψε έχει λόγο να κρύβει την ταυτότητα του;...

Μήνυση κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος...

για την υπόθεση Novartis...
venizelos_73Στη δικαιοσύνη προσέφυγε για την υπόθεση Novartis ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προχωρώντας σε υποβολή μήνυσης το πρωί της Τρίτης.

Το όνομα του κ. Βενιζέλου περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή μαζί με άλλα εννέα πολιτικά πρόσωπα, πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει χαρακτηρίσει την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής από την πλευρά της κυβέρνησης ως «ακραία θεσμική αθλιότητα»...


matrix24.gr

Στον Πειραιά μεταφέρονται οι 17 Τούρκοι που ζητούν άσυλο...

...υποστηρίζουν ότι είναι δικαστικοί και δημόσιοι υπάλληλοι...
Στον Πειραιά μεταφέρονται οι 17 Τούρκοι που ζητούν άσυλοΣτο λιμάνι του Πειραιά για να καταθέσουν τα αιτήματά τους για πολιτικό άσυλο οδηγούνται οι 17 Τούρκοι που αποβιβάστηκαν το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στις Οινούσσες, καταγγέλλοντας ότι διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν.

Πρόκειται για επτά άνδρες, τέσσερις γυναίκες και έξι παιδιά, οι οποίοι σε πρώτη φάση μεταφέρθηκαν στο κέντρο ΒΙΑΛ στη Χίο όπου ταυτοποιήθηκαν.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι είναι δικαστικοί και δημόσιοι υπάλληλοι και πως φοβούνται για τη ζωή τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι ελληνικές Αρχές θα ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία στη διαχείριση των αιτημάτων για άσυλο.


Παράλληλα, οι ελληνικές αρχές ψάχνουν αν τα στοιχεία ταυτότητας που τους έχουν δοθεί είναι αληθινά...


newpost.gr

Τό επίκαιρο σκίτσο...

                                                          ...τού Δημήτρη Χατζόπουλου

Αναβάλλεται η εκταμίευση : "Αρπαχτήκανε" Τσακαλώτος - Ντράγκι στήν αίθουσα τού Εurogroup...

Έντονη συζήτηση Τσακαλώτου - Ντράγκι για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Ο κ. Ντράγκι θεωρεί κομβική την επιτάχυνση των πλειστηριασμών, ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.
SOOC/Alexandros Michailidis
Έντονη συζήτηση είχαν, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι πριν από την έναρξη του Eurogroup, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Ντράγκι θεωρεί κομβική την επιτάχυνση των πλειστηριασμών, ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπήρξε «θερμή» συζήτηση Τσακαλώτου – Ντράγκι εντός της αίθουσας, ο πρόεδρος του Εurogroup Μάριο Σεντένο είπε ότι ενίοτε γίνονται και δυναμικές συζητήσεις, ωστόσο -όπως πρόσθεσε- δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο.
Για την ουσία του ζητήματος, ανέφερε ότι μετά την έναρξη εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα γίνει μια αξιολόγηση για να διαπιστωθεί στην πράξη αν λειτουργεί το νέο σύστημα σε όλη την Ελλάδα, εκτιμώντας πως η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Για το ίδιο θέμα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σχολίασε ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί στο τι έγινε στη συνεδρίαση, προσθέτοντας ότι δίνεται έμφαση σε ένα μόλις πράγμα, ενώ η ουσία είναι ότι έγιναν πολλά στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

 Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
naftemporiki.gr  


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

10+1 φάρμακα της Novartis που θα χάλαγαν κόσμο


Γράφει ο (ρεπόρτερ) Χρήστος Ξανθάκης

Ακούμε τόσες μέρες για τη Novartis και τα φάρμακά της και το σκάνδαλο και τα δισεκατομμύρια που κάνανε φτερά από τον κρατικό κορβανά. Μεγάλη ιστορία, δεν λέω, πολύ μεγάλη και έχει πολύ ψωμί ακόμη. Ως την ώρα όμως που θα αποφανθεί η δικαιοσύνη, πρέπει να το γελάσουμε και λίγο.
Για το λόγο αυτό ο ρέπορτερ Ξανθάκης προχωρά σε μια..
αποκάλυψη κατευθείαν από τα μυστικά αρχεία της Novartis! Απολαύστε υπεύθυνα:

* Ypourgex
Ανοίγει το χέρι και κλείνει τα μάτια κάθε υψηλά ιστάμενου, σε χρόνο μηδέν. Συνιστάται και για τηλεοπτικές εμφανίσεις.
* Piasman
Βουλώνει το στόμα και δένει τη γλώσσα των κακοπροαίρετων και των κακόπιστων. Χορηγείται ενδοφλεβίως και ενδοτσεπίως.
* Offshorin
Αποπροσανατολίζει την όραση των διωκτικών αρχών και των εφοριακών υπαλλήλων. Συνδυάζεται και με προπέτασμα καπνού, για τους αθεράπευτους θεριακλήδες...

Μεροληπτικές ειδήσεις μέ ...αμερόληπτο ύφος!

Όταν οι ίδιοι οι ακροατές του διαψεύδουν τον ΣΚΑΪ στον αέρα
Αν δεν το ξέρετε, ακόμα και για την κίνηση της επιστροφής από το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας φταίει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπουργοί του. Αν βάζατε ΣΚΑΪ 100.3 θα το ακούγατε πάντως από τους δημοσιογράφους του και θα το ξέρατε.
Διότι, για το μποτιλιάρισμα στις εθνικές οδούς σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ 100.3 έφταιγε ο Σπίρτζης που δεν απαγόρευσε στις νταλίκες να κυκλοφορούν στις ώρες της μεγάλης επιστροφής και ο Τόσκας που..
δεν έχει βάλει τους τροχονόμους να γράφουν όσους οδηγούς χρησιμοποιούσαν τη ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης). Το έλεγαν μέχρι και στις ειδήσεις του σταθμού, όχι μόνο στη ροή της εκπομπής.
Ελα όμως που οι ακροατές-οδηγοί που ήταν στην εθνική οδό και έβγαιναν ζωντανά στο τηλέφωνο είχαν διαφορετική άποψη. «Από την Πάτρα ερχόμαστε και δεν υπάρχουν νταλίκες» λέει κάποιος. «Πολύ χαρήκαμε που είδαμε κάποιους τροχονόμους να γράφουν οδηγούς που παραβίαζαν τη ΛΕΑ», ακολουθεί κάποιος άλλος. «Εμείς δεν έχουμε δει ούτε μισή νταλίκα πάντως» σημειώνει καπάκι μία άλλη ακροάτρια που ερχόταν από τον βορρά.
Λάθος του ΣΚΑΪ 100.3 που έβγαλε μποτιλιαρισμένους ακροατές στον αέρα. Μποτιλιαρισμένους συντάκτες δεν είχε αλήθεια για να γίνει σωστά η δουλειά;
Όταν η πραγματικότητα διαψεύδει το ρεπορτάζ φταίει η πραγματικότητα και φυσικά (ποιος άλλος;), ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημήτρης Κανελλόπουλος 


Καθεστώς Ερντογάν: "'Οπου φύγει-φύγει"...!

Τούρκοι αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες...

... και ζητούν πολιτικό άσυλο...
Την Παναγιά Οινουσσών επέλεξαν Τούρκοι πολίτες προκειμένου να αποβιβαστούν με φουσκωτή λέμβο το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο από τις αρχές της Χίου.
Όπως δημοσιεύει το politischios.gr, πρόκειται για Τούρκους δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διώκονται και κινδυνεύουν με φυλάκιση από το καθεστώς Ερντογάν.
Όλοι τους οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Το περιστατικό επιβεβαιώνεται και από τη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού που αναφέρει: 

«Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή “ΠΟΥΝΤΑ” Οινουσσών.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου».