Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Οι Εβραίοι ναζί, χτυπούν κατάμεστη Αγορά…

Πάνω από 20 οι νεκροί, πάνω από 200 τραυματίες…

Τα ξημερώματα είχαν χτυπήσει (ξανά) σχολείο του ΟΗΕ...

Άναυδη μένει η ανθρωπότητα από το ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων. 
Οι αδίστακτοι Εβραίοι ναζί χτύπησαν κατάμεστη από κόσμο Αγορά.

Οι εικόνες που μεταδίδει το κανάλι της Χαμάς – ακόμη και μονταρισμένες, από τα κανάλια που τις μεταδίδουν, δεν μπορούν να κρύψουν την ανείπωτη φρίκη.
 Τα ξημερώματα, οι δολοφόνοι αυτοί, παρά το γεγονός ότι ο ΟΗΕ τους είχε δώσει και ξαναδώσει τις συντεταγμένες χτύπησαν ξανά σχολείο, με θύματα αθώα παιδιά…
 

Εκκενώνεται η ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη...

Κόλαση επικρατεί στην Λιβύη όπου ανθρώπινες ζωές χάνονται από ανεξέλεγκτη βία. Η κυβέρνηση αποφάσισε να...
προχωρήσει σε εκκένωση της πρεσβείας μας στην Λιβύη και την αποστολή ανέλαβε το ΠΝ. Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ στην οποία επιβαίνει ομάδα βατραχανθρώπων απέπελευσε από το ναύσταθμο και αναμένεται αύριο το πρωί να φθάσει στη Λιβύη.
Μάλιστα γίνονται συνεννοήσεις και με άλλες χώρες ώστε αν καταστεί δυνατόν να πάρουν και δικό τους προσωπικό στη φρεγάτα...
πληροφορίες από onalert.gr

Γκάφα ολκής από το υπουργείο Οικονομικών


Σε λουκέτο οδηγούνται οι επιχειρήσεις

Σε 90 ημέρες η επιστροφή του φόρου εισοδήματος από τις εφορίες

fpaΓκάφα ολκής από το υπουργείο Οικονομικών το οποίο οδηγεί τις επιχειρήσεις σε λουκέτο.
Με απόφαση της γενικής γραμματέας δημοσίων εσόδων κ. Κατερίνας Σαβαίδου αυξάνεται από 60 σε 90 ημέρες η διαδικασία για την επιστροφή του φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις αφού προηγουμένως οι τελευταίες έχουν υποβάλλει χειρόγραφο αίτημα στην εφορία που ανήκουν. Και ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν τεράστια προβλήματα, ρευστότητας, η χορήγηση δανείων είναι περιορισμένη και χαρακτηρίζεται από υψηλές απαιτήσεις για εμπράγματες εγγυήσεις και υψηλά επιτόκια και ηπρόσβαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι σχεδόν αδύνατη, η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων με τη σειρά τηςβάζει και άλλα εμπόδια στις επιχειρήσεις αυξάνοντας το χρόνο επιστροφής των φόρων.
Η προηγούμενη εγκύκλιος προέβλεπε ότι η επιστροφή θα διενεργείται εντός 60 ημερών από την υποβολή της δήλωσης. Πλέον με τη νέα εγκύκλιο η επιστροφή όχι μόνο θα γίνεται μετά από 90 ημέρες αλλά προηγουμένως θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό χειρόγραφο αίτημα στη ΔΟΥ. Ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών επαναφέρει τη γραφειοκρατία αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να πηγαίνουν στις εφορίες και να υποβάλλουν χειρόγραφο αίτημα.
Συγκεκριμένα η εγκύκλιος της γενικής γραμματείας δημοσίων προς τους προιστάμενους των εφοριών ορίζει:

συνέχεια
α) Για δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που έχουν υποβληθεί μέχρι 31/12/2013:
-Να πραγματοποιήσουν την επιστροφή συμπεριλαμβανομένης και της εκταμίευσης/ συμψηφισμού για όσες υποθέσεις δεν απαιτείται έλεγχος,εντός τριάντα ημερών από την παραλαβή του αρχείου και στη συνέχεια να ενημερώσουν τη Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,απολογιστικά.
- Να διενεργήσουν μερικό έλεγχο (εφόσον απαιτείται) και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία επιστροφής ή συμψηφισμού εντός εξήντα (60)ημερών συμπεριλαμβανομένης και της εκταμίευσης/ συμψηφισμού από την ημερομηνία έκδοσης της εντολής ελέγχου.
-Στην περίπτωση που από τον ανωτέρω έλεγχο κριθεί απαραίτητο να διενεργηθεί πλήρης έλεγχος, αυτός ολοκληρώνεται, εκταμιεύεται/συμψηφίζεται εντός τεσσάρων (μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της εντολής ελέγχου.
β) Για δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από 01/01/2014 και εφεξής, να καταβάλουν στους δικαιούχους εντός 90 ημερώναπό την ημερομηνία υποβολής έγγραφου αιτήματος, το ποσό που απομένει προς επιστροφή μετά τη διενέργεια τυχόν συμψηφισμών μεβεβαιωμένες οφειλές αυτών προς τη Φορολογική Διοίκηση. Στο αίτημα αναγράφεται ο αριθμός IBAN τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχουκαι περιλαμβάνεται η τυχόν έγγραφη δήλωση συμψηφισμού του επιστρεπτέου ποσού με μελλοντικές οφειλές. Η αίτηση αυτή συνοδευόμενημε εκτύπωση από την εφαρμογή του TAXISNET του αντίστοιχου εντύπου δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, από το οποίο προκύπτει ηεπιστροφή, θα υποβάλλεται χειρόγραφα στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Δ.Ο.Υ. στην οποία έχει υποβληθεί η δήλωση, όπου θα πρέπει ναχαρακτηρίζεται ρητά ως αίτηση επιστροφής φόρου εισοδήματος. Στην περίπτωση που δεν έχει αναγραφεί IBAN λογαριασμού επί της αίτησηςεπιστροφής είτε απαιτείται για την εξόφληση η προσκόμιση δικαιολογητικών ή η υλοποίηση περαιτέρω ενεργειών που προβλέπονται από τηνκείμενη νομοθεσία, αποστέλλεται μετά την εκκαθάριση του σχετικού ΑΦΕΚ, άμεσα και χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, ειδοποίηση στοδικαιούχο. Διαφορετικά, το επιστρεπτέο ποσό μεταφέρεται στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου αμέσως.
Επισημαίνεται, ότι σε περίπτωση χειρόγραφης υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος με πιστωτικό υπόλοιπο, η διενέργεια ή μηελέγχου για την επιστροφή του φόρου θα κρίνεται κατά περίπτωση από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.
 matrix24

Αποτεφρωτήρια εκτός κοιμητηρίων

 
ΚΩΣΤΑΣ ΟΝΙΣΕΝΚΟ
Λύνεται, έπειτα από πολλά έτη καθυστερήσεων και αναβολών, το θέμα της καύσης νεκρών στην Ελλάδα, με σχετική τροπολογία που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας - Θεσσαλονίκης, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση επιτρέπεται η δημιουργία αποτεφρωτηρίων από τους δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των δήμων σε χώρους εκτός κοιμητηρίων και εκτός περιοχών αμιγούς κατοικίας, γενικής κατοικίας και του πολεοδομικού κέντρου των σχεδίων πόλεως. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους που διαχειρίζονται κοιμητήρια να ιδρύουν στους ίδιους χώρους και αποτεφρωτήρια οστών.

Η τροπολογία λύνει σειρά θεμάτων τα οποία δεν είχαν λυθεί με τον νόμο του 2006, που ναι μεν επέτρεπε την καύση νεκρών, ωστόσο οι περιορισμοί που έθετε καθιστούσαν ουσιαστικά αδύνατη την εφαρμογή του. Ειδικότερα, προέβλεπε τη λειτουργία αποτεφρωτηρίων εντός κοιμητηρίων, κάτι εξαιρετικά δύσκολο εξαιτίας της έλλειψης χώρου σε αυτά, αλλά και των αντιδράσεων από τους τοπικούς εκκλησιαστικούς παράγοντες που τελικά ακύρωναν τις προσπάθειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του νεκροταφείου στο Μαρκόπουλο. Ανάλογες πρωτοβουλίες «ναυάγησαν» και στα κοιμητήρια Ζωγράφου, Σχιστού, Βόλου και Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Με τη νέα ρύθμιση, τα Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών κατατάσσονται στην κατηγορία των μηχανολογικών «εγκαταστάσεων παροχής υπηρεσιών» χαμηλής όχλησης, προβλέποντας αυτόματα τις διαδικασίες αδειοδότησης του μηχανολογικού μέρους τους, κάτι που δεν υπήρχε στον προηγούμενο νόμο.

Το νομικό μέρος

Επίσης ξεκαθαρίζεται και το νομικό μέρος που αφορά την αποτέφρωση, καθώς προβλέπεται αυτή να γίνεται με μια ληξιαρχική πράξη, η οποία θα συντάσσεται εντός 60 ωρών από τον θάνατο, με την προσκόμιση δύο εγγράφων: την έγγραφη δήλωση ή σημείωμα του θανόντος για την επιθυμία του να αποτεφρωθεί η σορός του ή αντίστοιχη δήλωση του/της συζύγου ή συντρόφου (για όσους έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης), και την πιστοποίηση ιατροδικαστή που βεβαιώνει ότι η αιτία θανάτου δεν χρήζει περαιτέρω ιατροδικαστικής διερεύνησης και ότι έχουν αφαιρεθεί από το σώμα του νεκρού τυχόν ιατροτεχνικά μέρη, ακατάλληλα για αποτέφρωση. Τις ρυθμίσεις υπογράφουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος, Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και Υγείας Μάκης Βορίδης. Ο κ. Μανιάτης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όλα τα κόμματα, οι κοινωνικοί φορείς και οι πολιτικοί θα στηρίξουν την πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ, που κατέθεσε τη συγκεκριμένη ρύθμιση.
kathimerini.gr

Οι Financial Times για τη Ρωσία...


Κλιμακώνοντας τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας ως αντίποινα για τη συνέχιση της αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη κλείνουν ένα κεφάλαιο στη ...
σχέση τους με τη μετακομμουνιστική Ρωσία. Αναγνωρίζουν δηλαδή ότι η 25ετής προσπάθεια να οικοδομηθούν νέοι δεσμοί με τη Ρωσία κατέρρευσε.

Όπως επισημαίνουν σε κύριο άρθρο τους οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αλλάξει στάση οι σχέσεις ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία θα είναι τα επόμενα χρόνια δύσκολες και επικίνδυνες.

Οι τελευταίες κυρώσεις που αποφασίστηκαν δεν θα γονατίσουν τη ρωσική οικονομία ούτε θα αναγκάσουν στο άμεσο μέλλον τη Μόσχα να σταματήσει να υποστηρίζει στρατιωτικά τους αυτονομιστές στην Ουκρανία. Ο στόχος των κυρώσεων αυτών είναι σημαντικοί τομείς της ρωσικής οικονομίας όπως η ενέργεια, η άμυνα και το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Τα ρωσικά αντίποινα είναι αναπόφευκτα. Και αυτό θα έχει κόστος για τις δυτικές επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τη Ρωσία. Οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα υποστούν πλήγμα ακριβώς τη στιγμή που η ευρωζώνη ήλπιζε ότι τα χειρότερα έχουν τελειώσει.

Δεν υπάρχει λόγος πανικού, τονίζει η βρετανική εφημερίδα. Ο Ψυχρός Πόλεμος δεν θα επαναληφθεί, καθώς η σημερινή Ρωσία δεν έχει καμιά σχέση με τη χθεσινή σοβιετική υπερδύναμη. Διαθέτει μια μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, πυρηνικά όπλα και άφθονους φυσικούς πόρους, αλλά δεν μπορεί να συναγωνιστεί τις ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ασία, είναι ένας ελάσσων εταίρος της Κίνας.

Η βελτίωση του διεθνούς κλίματος είναι όμως πολύ δύσκολη αν δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή στη Ρωσία. Ο Πούτιν δεν μπορεί να οικοδομήσει ένα σύγχρονο κράτος. Δεν είναι τυχαίο ότι η στάση του έγινε πιο επιθετική μετά τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας, το 2012. Ο,τι συνέβαινε με το Πολιτικό Γραφείο της ΕΣΣΔ συμβαίνει σήμερα με τον Πούτιν και το περιβάλλον του: ένας ανασφαλής μηχανισμός εξουσίας υιοθετεί μια αντιαμερικανική εξωτερική πολιτική επειδή το μόνο που μπορεί να κάνει στο εσωτερικό είναι να καταστείλει τις πολιτικές ελευθερίες.

Παρά τις θεωρίες συνωμοσίας που καλλιεργούν τα..

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή...

Με περισσότερες από 200 διατάξεις κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.  Όπως ανέφεραν στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που μετείχαν στη σύσκεψη με τον Γκίκα Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών το νομοσχέδιο δεν θα προωθηθεί με διαδικασία «κατεπείγοντος», αλλά θα...
απαιτηθεί «απλή σύντμηση», προκειμένου να προλάβει να ψηφιστεί πριν τις 8 Αυγούστου. Στη συνάντηση μετείχαν οι εισηγητές Απόστολος Βεζυρόπουλος, Κώστας Καραγκούνης και Κώστας Σκρέκας (από ΝΔ) και Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Ρήγας και Κώστας Τριανταφύλλου (από ΠΑΣΟΚ).

Επίσης, παρόντες ήταν οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιώργος Κουτρουμάνης, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι, από πλευράς ΠΑΣΟΚ, με την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

Όπως φαίνεται το νομοσχέδιο θα συμπληρώνεται με διατάξεις «καθ' οδόν» προς τη ψήφιση στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει περισσότερες από 200 διατάξεις. Εκτός από τα βασικά θέματα του υπουργείου Οικονομικών (κατάργηση ΑΦΜ και εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ, αιγιαλός), θα υπάρχει και διάταξη του υπουργείου Εργασίας για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη διάταξη θα προβλέπεται και η δυνατότητα δημιουργίας «επαγγελματικών ταμείων» για όσους επιθυμούν να μην ενταχθούν στην ενιαία κοινωνική ασφάλιση.

Προς το παρόν, δεν έχουν ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο οι διατάξεις για κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων. Επίσης, υπάρχουν διατάξεις των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, κλπ.

Δείτε αναλυτικά το πολυνομοσχέδιο εδώ...
voria.gr

Το κλίμα των ημερών…



- Βαγγέλη μου…

- Αντώνη μου…

Η λεζάντα είναι...
από τα φιλοκυβερνητικά σημερινά «ΝΕΑ».

Αντιλαμβάνεστε..


«H κρίση στην Ευρωζώνη κοιμάται, δεν έχει πεθάνει»


 

«Φοβερό λάθος» χαρακτηρίζει ο έμπειρος δημοσιογράφος του Reuters Hugo Dixon τον εφησυχασμό που δείχνουν κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής στην Ευρωζώνη.

O δημοσιογράφος τονίζει ότι η περιοχή συνεχίζει να υποφέρει από στασιμότητα, χαμηλό πληθωρισμό, ανεργία και δημόσιο χρέος με την Ευρωζώνη να μην σε θέση να αντέξει εύκολα κάποιο νέο σοκ, πόσο μάλλον σε μια εποχή επιδείνωσης των εξωτερικών σχέσεων της με χώρες όπως η Ρωσία.

Αξίζει να ρίξετε μια ματιά σε ολόκληρο το άρθρο του εδώ.

Αποχαιρετισμός στον σπουδαίο Δημήτρη Στεφάνου


 
Έφυγε χθες από τη ζωή, μόλις στα 46 του χρόνια, ο γ.γ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Στεφάνου μετά από μια περήφανη μάχη με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που εδώ και καιρό αντιμετώπιζε.

Τα τελευταία χρόνια έχει τύχει να γνωρίσω εκατοντάδες ανθρώπους από τον χώρο της Πολιτικής και ένα βασικό χαρακτηριστικό των περισσότερων από αυτών είναι ότι σπάνια θα πουν αυθόρμητα μια καλή κουβέντα για τους συναδέλφους/συντρόφους τους.

Αυτός ήταν ο πρώτος λόγος που συγκράτησα στη μνήμη μου το όνομα του Δημήτρη Στεφάνου, όταν το άκουσα για πρώτη φορά, καθώς συνοδευόταν από τα καλύτερα λόγια που είχα ποτέ ακούσει για κρατικό λειτουργό. Τα ίδια αυτά λόγια τα άκουσα τελικά πάρα πολλές φορές από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Όχι τυχαία, ξεκίνησε μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση ως Γ.Γ στο υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια επιλέχθηκε από τον Αντώνη Μανιτάκη ως Γ.Γ στο Υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου τον κράτησε στη θέση του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσωπικά, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι τον γνώριζα. Είχαμε μιλήσει μόνο μια φορά για λίγο, πριν από 2 χρόνια, σε μια κοινωνική εκδήλωση, με είχε προσκαλέσει μάλιστα και στο γραφείο του για να συζητήσουμε για το αληθινό πρόσωπο της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν έτυχε να πάω ποτέ.

Έμεινε στη θέση του μέχρι τελευταία στιγμή. Το κίνητρο προσφοράς στη χώρα του έδινε δύναμη να κρατηθεί στη ζωή. Ήταν ο άνθρωπος πίσω από μερικές από τις πιο σπουδαίες μεταρρυθμίσεις που έγιναν ποτέ σε αυτή τη χώρα, ένας από τους αφανείς ήρωες της τεράστιας προσπάθειας που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2009 για να κρατηθεί η χώρα όρθια.

Η απώλεια του είναι τεράστια, το βλέπω στην ανείπωτη θλίψη που αυτή προκαλεί στους δικούς τους ανθρώπους, παρόλο που ήταν ενήμεροι για την κατάσταση της υγείας του. Υπήρξε σπουδαίος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα.