Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

"Χέρι" στο Βενιζέλο έβαλε ο Σαμαράς...

Εδώ και μέρες η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις συγκλονιστικές εξελίξεις στο Κίεβο. Ακόμη και οι ...
πρωτοετείς της διπλωματίας γνωρίζουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις διεξάγεται μία δεύτερη μάχη για το ποιά χώρα θα τρέξει πρώτη για πρωτοβουλίες , συναντήσεις κλπ. Τραγικά απούσα από το Κίεβο ήταν η προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ, η Ελλάδα, που έχει και μεγάλη ανάγκη από τέτοιες ευκαιρίες θετικής προβολής. Όμως, ο Βενιζέλος δεν το σκέφτηκε. Βρισκόταν στα Σκόπια σε αποστολή μικρής σημασίας. Αυτοί που το σκέφτηκαν, δεν τόλμησαν να του το πουν. Και το έκανε ο Α. Σαμαράς σήμερα, στέλνοντάς τον στην Ουκρανία. Μόνο που τώρα είναι αργά. Και το παιχνίδι ανέλαβαν Γάλλοι, Πολωνοί κ.α. .Για την προεδρεύουσα, είναι αργά και πρόκειται για μία χαμένη ευκαιρία...
 

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                                                                            ΤΑ ΝΕΑ 21/2/14

Σόρος για Γερμανούς και Σόιμπλε: : «Τα έκαναν μαντάρα στην Ελλάδα»

Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ
Σόρος για Γερμανούς και Σόιμπλε: : «Τα έκαναν μαντάρα στην Ελλάδα»
Σε αντίθεση με τους Αμερικανούς, που μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επικεντρώθηκαν στην ανασυγκρότηση της Ευρώπης και ήταν διατεθειμένοι, όχι να ξεχάσουν, αλλά να συγχωρέσουν τις αμαρτίες του παρελθόντος, «η Γερμανία φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για κυρώσεις και ποινές, χωρίς να προσφέρει στην Ευρώπη ένα θετικό όραμα, όπως έκαναν τότε οι Αμερικανοί στην περίπτωση της Γερμανίας».
Αυτά και άλλα επισημαίνει ο Τζορτζ Σόρος στο βιβλίο-συνέντευξη προς τον συντάκτη του Der Spiegel Γκρέγκορ-Πέτερ που έχει τίτλο «Στοιχηματίζοντας υπέρ της Ευρώπης». Στη σχετική σχολιαστική προδημοσίευση που φιλοξενεί η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, επισημαίνεται: «Έγκαιρα, πριν από τις ευρωεκλογές, ο επενδυτής παίρνει τον λόγο… και ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς του με την διαχείριση της ευρωκρίσης και κυρίως με τη γερμανική κυβέρνηση».
Η Μέρκελ δεν έχει αντιληφθεί ότι το ευρώ είναι το μέσο
Στις συνομιλίες για το νέο βιβλίο, ο Σόρος αφήνει την απόγνωσή του να εκδηλωθεί, παρατηρεί η Handelsblatt και διευκρινίζει ότι ο μεγαλοεπενδυτής αξιοποιεί τις αντιφάσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής του Βερολίνου για να υποστηρίξει: «Από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση και παρά λίγο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και άλλες νοτιοευρωπαϊκές χώρες... η Γερμανία πήρε πάνω της τόσα βάρη όσο καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Από την άλλη πλευρά, η Άγκελα Μέρκελ αντιδρά όσο κανένας άλλος στο ενδεχόμενο να στηρίξει άμεσα την νότια Ευρώπη, παρά την αρνητική ανάπτυξη και την τρομακτική υπερχρέωση της. Κι αυτό, μολονότι η οικονομική κατάσταση της Γερμανίας είναι σήμερα τόσο καλή όσο ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες». Σύμφωνα με τον Σόρος, το σοβαρότερο σφάλμα της Μέρκελ, μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους ήταν ότι ανακάλεσε την υπόσχεση ευθύνης 'Ένας για όλους και όλοι για έναν' και αυτό καθ' όλη τη διάρκεια της ευρωκρίσης». Ο μεγαλοεπενδυτής επισημαίνει ότι η Μέρκελ είναι χαρισματική πολιτικός «αλλά δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι το ευρώ είναι το μέσο για την επίτευξη του στόχου. Και ο σημαντικότερος στόχος είναι η διαφύλαξη της Ευρωπαϊκή Ένωσης».
Για τον Τζορτζ Σόρος, η Γερμανία είναι...

Τό σκίτσο τού Πέτρου Ζερβού


9-ZERVOS(1)
                                                                                                               ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΏΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 21/2/14

"Νά γελάνε καί τά ...τσιμέντα"!... πού λέει ο Αλέφαντος

Μιχελάκας: Αν κατέβαινα υποψήφιος… «Θα υπέβαλα παραίτηση από το βουλευτικό μου αξίωμα» (γιατί ρε, σε ψήφισε κανένας;)

Καλά, δεν τον έχει πάρει χαμπάρι ακόμα ο Σαμαράς, να τον σουτάρει; Μακράν ο πρώτος παπαρολόγος της κυβέρνησης.

Από το Action24 απόψε, έστειλε μήνυμα στους Κακλαμάνη και Τζιτζικώστα, να αποσυρθούν. «Νά κάνουν αυτό που απαιτούν οι καιροί», είπε.

Νωρίτερα, είχε αραδιάσει διάφορες ανοησίες για τον αποκλεισμό των μεταναστών από την ψηφοφορία στις επερχόμενες εκλογές, επικαλούμενος απόφαση του ΣτΕ, ενώ αμέσως μετά συνέστησε σ’ όσους είναι υποψήφιοι, να παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα.

«Εγώ, αν κατέβαινα στις εκλογές θα υπέβαλα την παραίτησή μου», είπε.

Να γελάνε δηλαδή και τα τσιμέντα, που λέει ο Αλέφαντος. Γιατί ρε, σε ψήφισε κανένας εσένα; Διορισμένος βουλευτής Επικρατείας δεν είσαι;..
 

Πριν ο Λαζόπουλος αποφασίσει να μας σώσει



(...)Ένα μεγάλο κρίμα, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι κάποτε ο Λαζόπουλος ήταν ένας πολύ καλός κωμικός. Προτού αποφασίσει να μας σώσει.

Είχε αληθινό χιούμορ, απεικόνιζε ανάγλυφα και αποδομούσε ιδανικά τον ελληνικό μικροαστισμό με την τέχνη του, και δεν προσπαθούσε με το ζόρι να γίνει φίλος μας. Όταν αποφάσισε να αναμείξει το ταλέντο του με την ανάγκη του για την δόξα του opinion leader, το αποτέλεσμα ήταν μία άτεχνη πολιτική προπαγάνδα με πολύ πρόχειρο και κακόγουστο εικαστικό context. Ένα μπαρόκ θέαμα που βάζει εύκολους στόχους, κατακεραυνώνει προφανείς παθογένειες και χρησιμοποιεί πεθαμένες μανιέρες για να αναμασήσει κάτι δεδομένο, χωρίς να σε σκουντήξει για να ξεβολευτείς.

Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα δυσάρεστος ο τρόπος με τον οποίο οι παλιοί ήρωες του Λαζόπουλου ανασταίνονται και “εκπορνεύονται”, για να εξυπηρετήσουν την βεβιασμένη και πραγματικά άστοχη σάτιρά του. Ο ίδιος μοιάζει πρόθυμος να εκμεταλλευτεί κάθε σύμβολο των αλλοτινών του επιτυχιών (από τους υπέροχους χαρακτήρες των Μήτσων, μέχρι τους ηθοποιούς που τον πλαισίωναν εκείνη την εποχή), σε κακοστημένα θεατρικά που σε κάνουν να κοκκινίζεις από ντροπή.

Και όλο αυτό είναι τόσο κακό για τον ίδιο, γιατί αλλοιώνει μία όμορφη ανάμνηση από τη δουλειά του, στον βωμό ενός κενόδοξου στόχου, που κανείς δεν χρειάζεται. Ούτε εμείς, ούτε αυτός. Γιατί πρέπει να είναι αυτός που θα μας υποδείξει τους κακούς και τους καλούς, τους αξιογέλαστους και τους εμβληματικούς της χώρας; OK, ξέρουμε πια τη γνώμη του – ας κρίνουμε τώρα μόνοι μας.(...)

Ένα πολύ ωραίο άρθρο από τον Άρη Αλεξανδρή στο Vice εδώ.