Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Tό αεροδρόμιο Μυκόνου sτην κοινοπραξία Fraport - Slentel...

Στην κοινοπραξία Fraport - Slentel τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νικήτρια του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση, των 14 περιφερειακών αεροδρομίων για 40 χρόνια αναδείχθηκε η κοινοπραξία Fraport AG - Slentel Ltd.
Η παραχώρηση περιλαμβάνει τα αεροδρόμια του Ακτίου, των Χανίων, της Καβάλας, της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας, της Κω, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Ρόδου, της Σάμου, της Σαντορίνης, της Σκιάθου, της Θεσσαλονίκης και της Ζακύνθου.
Η συνολική τιμή αγοράς ανέρχεται στα 1,234 δισ. ευρώ και θα καταβληθεί από την στιγμή του κλεισίματος, που αναμένεται να είναι το φθινόπωρο του 2015.
Συνολικά, τα συγκεκριμένα αεροδρόμια εξυπηρέτησαν το 2013 περίπου 19,1 εκατομμύρια επιβάτες.
Η Fraport AG θα κρατήσει το πλειοψηφικό πακέτο της κοινοπραξίας. Η νέα εταιρεία αναμένεται να αποφέρει έσοδα πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ το 2016 και EBITDA που θα υπερβαίνει τα 90 εκατομμύρια ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που το ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποίησε  αποκρατικοποίηση, έχοντας στα χέρια του περισσότερες από μία προσφορές.
Η υψηλή ζήτηση που καταγράφηκε στη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση αποδίδεται στη σημαντική άνοδο του ελληνικού τουρισμού, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γειτονικές ανταγωνιστικές αγορές, κυρίως της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

kathimerini.gr

Σήμερα : Παγκόσμια ημέρα για την εξάλ​ειψη της βίας κατά των γυναικών

Αρκετά...

Το μήνυμα της Δούρου (ΦΩΤΟ)...
Με μία εικόνα και με τη λέξη «Αρκετά», η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έστειλε το μήνυμά της, για τη σημερινή...
παγκόσμια ημέρα για την εξάλ​ειψη της βίας κατά των γυναικών.
Η κυρία Δούρου ανέβασε στο προφίλ της στο Twitter μία φωτογραφία με μία κακοποιημένη γυναίκα κατακρίνοντας τη «σιωπή» για τα φαινόμενα βίας.
newpost.gr

Το... πικρό "μενού" στο κρίσιμο ταξίδι στο Παρίσι...

Το... πικρό «μενού» στο κρίσιμο ταξίδι στο ΠαρίσιΟι αλλαγές στο ασφαλιστικό και η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2015 θα βρεθούν στο
επίκεντρο των διαπραγματεύσεων που...
θα έχει σήμερα και αύριο η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα με τους επικεφαλής της τρόικας στο Παρίσι.

Από τη συνάντηση, που θα φιλοξενηθεί στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ, θα κριθεί το εάν η Ελλάδα θα προλάβει το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου και θα λάβει εγκαίρως την προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης.

Από ελληνικής πλευράς, την αποστολή θα απαρτίζουν ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης και οι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι Στ. Παπασταύρου και Χρ. Λαζαρίδης. Το ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπεί ο Χρ. Πρωτόπαπας.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ξεκαθαρίζουν πως η ελληνική πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί μέτρα που θα επιδράσουν αρνητικά στους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας και θα εντείνουν τις υφεσιακές πιέσεις που σήμερα είναι σε “καταστολή”. Θεωρούν δε πως περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ενδεχομένως να εγείρουν ξανά θέμα δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών.

Η τρόικα ωστόσο ζητά αλλαγές στο ασφαλιστικό που οδηγούν σε μειώσεις στις συντάξεις, ειδικά τους νέους συνταξιούχους. Συγκεκριμένα, ζητά να επέλθει σταδιακή αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τα 15 στα 20 χρόνια, να μειωθεί ο συντελεστής υπολογισμού της σύνταξης για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015, αλλά και να αλλάξει ο υπολογισμός της σύνταξης ώστε να λαμβάνεται υπόψη η τελευταία πενταετία. Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι παρεμβάσεις αυτές οδηγούν σε δημοσιονομική εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ. Κατά κάποια κυβερνητικά στελέχη οι αλλαγές αυτές “δεν είναι δομικές” και θα μπορούσαν να εξετασθούν. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά θέλει να αποφύγει μειώσεις συντάξεων και θα προτείνει σε ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ πρόσθετες περικοπές δαπανών από ΟΤΑ, εκπαίδευση και φορείς γενικής κυβέρνησης ύψους 1 δισ. ευρώ, ώστε να καλυφτεί μέρος του δημοσιονομικού κενού του 2015, το οποίο το ΔΝΤ τοποθετεί στα 2,5 δισ. ευρώ.

Πηγές του Ευρωσυστήματος αναφέρουν πως εάν δε γεφυρωθούν οι διαφορές σε ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και οι αλλαγές στον ΦΠΑ, δύσκολα θα κλειδώσει η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα...

newsbeast.gr

Το πρώτο βήμα έγινε με την… Τζάκρη...

.



Aναμένεται συμφωνία συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με πέντε τουλάχιστον ανεξάρτητους βουλευτές...
 Στη στρατηγική ανοιχτών πλειοψηφιών προκειμένου αφενός να μην συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές που μανιωδώς ψάχνει η κυβέρνηση για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και αφετέρου να δημιουργήσει ένα «πλειοψηφικό μπλοκ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων» στην πορεία προς τις εκλογές, προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται  -όπως...

αποκάλυψε χθες το Real.gr- εντός των προσεχών ημερών η συμφωνία συμπόρευσης με πέντε τουλάχιστον ανεξάρτητους βουλευτές.
Ήδη, ένα βήμα πιο κοντά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει την Θεοδώρα Τζάκρη η χθεσινή συνάντησή της μετά από δική της πρωτοβουλία με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Με την Κουμουνδούρου να διαβεβαιώνει ότι δεν συζητήθηκε θέμα προσχώρησής της στον ΣΥΡΙΖΑ ή ένταξής της στα ψηφοδέλτιά του, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, συντάχθηκε ανεπιφύλακτα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προαναγγέλλοντας ότι θα καταψηφίσει όποιον και αν προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας, και συμφωνώντας απολύτως ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές και η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα ενώπιον ενός κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού αδιεξόδου, το οποίο κάθε μέρα που περνάει επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Είναι υποχρέωση κάθε προοδευτικού βουλευτή να συμβάλει με τις δυνάμεις του στην άρση αυτού του αδιεξόδου», είπε σε δηλώσεις της αμέσως μετά, συντασσόμενη υπέρ της ανατροπής σε όλα τα επίπεδα που επιδιώκει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τάσσομαι υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας, ισχυρής, προοδευτικής κυβέρνησης, καθώς η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παρούσα Κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στα αδιέξοδα της χώρας», είπε, χαρακτηρίζοντας «πατριωτικό καθήκον» της την ενίσχυση του προοδευτικού χώρου με σκοπό μια ευρεία, πλειοψηφική και …αυτοδύναμη νίκη.

Ανάλογη επαφή είχε προ ημερών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και με την επίσης ανεξάρτητη βουλευτή Χρυσούλα Γιαταγάνα, ενώ οι πληροφορίες επιμένουν ότι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται ακόμα ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Θεόδωρος Παραστατίδης.

Στο ίδιο πλαίσιο, και παρά τις ενστάσεις που διατυπώνονται από τη μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό του, εντάσσεται και η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, που προγραμματίζεται για τις αρχές Δεκεμβρίου, στον απόηχο δηλώσεων του τελευταίου με τις οποίες αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διατηρώντας πάντως η ΔΗΜΑΡ την αυτονομία της.


real.gr

Στηρίζει Παπανδρέου ο Συμεών Κεδίκογλου...

kedikoglou

Τη στήριξή του στον Γιώργο Παπανδρέου τόνισε μιλώντας στο "Βήμα" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου. Μιλώντας για τη σύγκρουση Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο κ. Κεδίκογλου είπε τα...
εξής:
«Δεν κάνετε λάθος (σ.σ.: ότι συμφωνεί με την πρωτοβουλία Παπανδρέου) και θα ήμουν ανακόλουθος αν έλεγα ότι διαφωνώ, με την έννοια ότι σε διαφορετικό ύφος και με διαφορετικό ειδικό βάρος τα είπε ο κ. Παπανδρέου, αλλά εγώ τα είχα επισημάνει έγκαιρα από τις ευρωεκλογές. Είπα ότι το αποτέλεσμά τους δεν συνιστά επιτυχία και ότι πρέπει να πάμε σε ένα ανοικτό συνέδριο, στο οποίο θα συζητηθούν όλα. Δεν πρόκειται να κινδυνεύσει η όποια σταθερότητα και οι θυσίες του ελληνικού λαού από μια εσωτερική κίνηση που αφορά το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε. Λέμε αν είναι κατάλληλη η στιγμή, αλλά πείτε μου τότε ποια στιγμή είναι κατάλληλη τα τελευταία πέντε χρόνια, που είμαστε συνέχεια σε μια κρίση; Σήμερα είναι η διαπραγμάτευση, αύριο θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεθαύριο οι εκλογές… Πιστεύω πως αν είναι να λες αλήθειες και αν νομίζεις ότι αυτό κάνει καλό στο κόμμα σου και στο χώρο σου, τότε όχι απλώς πρέπει να το λες, αλλά έχεις και υποχρέωση να εκφράζεσαι. Πρέπει να γίνει ένα ανοικτό συνέδριο, να δούμε τι μας εκφράζει, με ποιους πάμε και ποιους αφήνουμε και θα αποφασίσει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ. Αν ο κ. Βενιζέλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών και δεν είναι ΠΑΣΟΚ… Κι αν ήταν απλός βουλευτής; Πού έγκειται (ο κίνδυνος για τη) σταθερότητα; Ταυτίζεται η σταθερότητα της χώρας και το χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι αγορές με τη θέση που έχει ένας άνθρωπος; Δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίφαση σ’ αυτό. Νομίζετε, όμως, ότι τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ είναι όλα καλά και όλα ανθηρά; Φτάσαμε στο σημείο να λέμε αν το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει ή όχι να μπει στη Βουλή! Χρονικά λοιπόν, θα μπορούσε να γίνει το συνέδριο, όπως έχει προγραμματιστεί το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, τον Ιανουάριο. Αντί να γίνει Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, να γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.»
Όσον αφορά τη συμμετοχή του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης δήλωσε άγνοια πώς θα έχει εξελιχθεί το πράγμα «ακούμε νομαρχιακές επιτροπές, η μία μετά την άλλη, να λένε ότι δεν συμμετέχουν. Νομίζω ότι είναι πολλές αυτές…»

Τζάκρη: Οποιοσδήποτε θα ήταν καλύτερος από τον Βενιζέλο ...

Τζάκρη: Οποιοσδήποτε θα ήταν καλύτερος από τον Βενιζέλο  
«Στη συνάντησή μας με τον κ. Τσίπρα συζητήσαμε, αφενός την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και αφετέρου διαπιστώσαμε τη σύγκλιση σε ό,τι αφορά στο θέμα της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή», δήλωσε η Θεοδώρα Τζάκρη στον...
ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» για τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «υπάρχει ανάγκη να συγκροτηθεί ο ευρύτερος προοδευτικός πόλος και να αποκτήσει ηγεμονικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά» και σημείωσε:
«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα προοδευτικό χαρακτηριστικό ούτε εκλογικό χαρακτήρα. Δεν έχει ιδεολογικά στοιχεία πλέον. Σε κάθε περίπτωση, ζητούμενο είναι να πάμε σε μια ξεκάθαρη, αυτοδύναμη νίκη και να μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους δικούς μας όρους με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ. Θα σας το πω αγγλικά: με whatever it takes θα πρέπει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να κάνει ό,τι χρειαστεί».
«Οποιοσδήποτε άλλος αυτήν τη στιγμή θα ήταν καλύτερος από τον κ. Βενιζέλο για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια πλήρως απολίτικη προσωπικότητα. Έχει μοναδικό του κριτήριο την προσωπική του ατζέντα και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ και το οδηγεί καθημερινά στην εξαφάνιση», υπογράμμισε.
 

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί

«Να σταματήσει η παράνομη αστυνομική βία» καλεί η Διεθνής Αμνηστία

Η Διεθνής Αμνηστία (ελληνικό τμήμα) εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τις αναφορές σχετικά με την υπερβολική χρήση βίας και την κακή χρήση των «λιγότερο θανατηφόρων όπλων» κατά διαδηλωτών, την κακομεταχείριση περαστικών και τις επιθέσεις εναντίον φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων από μέλη των σωμάτων ασφαλείας κατά τη διάρκεια και τη λήξη των διαδηλώσεων στην Αθήνα στις 13 και στις 17 Νοεμβρίου 2014.
Η Οργάνωση μίλησε με επτά διαδηλωτές, ένα φωτορεπόρτερ, ένα δημοσιογράφο που δέχτηκαν αστυνομική βία στις τελευταίες διαδηλώσεις και εξέτασε οπτικοακουστικό υλικό και άρθρα του τύπου για να διαπιστώσει τυχόν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν. Οι πολυάριθμες καταγγελίες για υπερβολική χρήση βίας που ελήφθησαν επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει αναληφθεί ουσιαστική δράση από τις ελληνικές αρχές για να αντιμετωπίσουν την κουλτούρα της κακομεταχείρισης και της ατιμωρησίας στην ελληνική αστυνομία.
Η οργάνωση ανησυχεί ιδιαίτερα από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που καλύπτουν διαδηλώσεις, οι οποίες, εκτός από τις επιπτώσεις για τα δικαιώματά τους στη σωματική ακεραιότητα και να είναι απαλλαγμένοι από κακομεταχείριση, έχει επιπρόσθετες αρνητικές επιπτώσεις στην ελευθερία της έκφρασης.
Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ελληνικές αρχές να θέσουν τέρμα στην υπερβολική χρήση βίας από τα σώματα ασφαλείας και να εξασφαλίσουν πως οι δράστες θα λογοδοτήσουν.
Η Δ.Α. έλαβε αναφορές για περαιτέρω περιστατικά αστυνομικής βίας εναντίον φοιτητών που συμμετείχαν σε μια διαδήλωση, το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, ενάντια στο κλείσιμο του Πανεπιστημίου και στην αστυνομική βία  γύρω από τη Νομική Σχολή νωρίτερα την ίδια μέρα.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που ελήφθησαν, από ειδησεογραφικές αναφορές και από υποστηρικτικό οπτικοακουστικό υλικό, η επίθεση έλαβε χώρα στο τέλος της διαδρομής της διαδήλωσης των φοιτητών καθώς οι φοιτητές είχαν φτάσει στο Πολυτεχνείο στην οδό Στουρνάρη και προσπάθησαν να ανοίξουν τις κλειδωμένες πόρτες, ώστε να πραγματοποιήσουν συμβούλιο για περαιτέρω ενέργειες σχετικά με το κλείσιμο. Ενώ πολλοί φοιτητές κατάφεραν να εισέλθουν στο πανεπιστήμιο αναζητώντας προστασία, εκείνοι που δεν τα κατάφεραν φέρεται να υπέστησαν ξυλοδαρμό από αστυνομικούς και να ψεκάστηκαν με χημικές ερεθιστικές ουσίες.
Έρευνες
Η Διεθνής Αμνηστία ενημερώθηκε ότι ξεκίνησαν ποινικές και πειθαρχικές έρευνες για τις προαναφερθείσες επιθέσεις ενάντια σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στις 13 και 17 Νοεμβρίου 2014. Η οργάνωση αντιλαμβάνεται επίσης ότι ένας εισαγγελέας στην Αθήνα διέταξε προκαταρκτική ποινική έρευνα για το βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να χρησιμοποιούν υπερβολική βία εις βάρος του εργαζομένου σε περίπτερο, ο οποίος διαμαρτυρόταν για την κλοπή εμφιαλωμένου νερού. Για το περιστατικό, έχει επιπρόσθετα παραγγελθεί μια πειθαρχική έρευνα από την ελληνική αστυνομία. Ωστόσο, καμία έρευνα δεν έχει ανακοινωθεί για την αναφερόμενη υπερβολική χρήση βίας εναντίον των φοιτητών και άλλων διαδηλωτών κατά τη διάρκεια αυτών των διαδηλώσεων.
Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ελληνικές αρχές:
«Να διεξάγουν μια ταχεία, αμερόληπτη και αποτελεσματική διερεύνηση όλων των καταγγελιών για υπερβολική χρήση βίας και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα όργανα επιβολής του νόμου κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στις 13 και 17 Νοεμβρίου 2014, και να εξασφαλίσουν πως οι δράστες θα λογοδοτήσουν
Να βεβαιώσουν πως κατά την αστυνόμευση διαδηλώσεων, θα χρησιμοποιείται χρήση βίας μόνο στο βαθμό που είναι απαραίτητο, και μόνο όταν μη ή λιγότερο βίαια μέσα έχουν αποτύχει ή είναι απίθανο να επιτευχθεί ο θεμιτός σκοπός.  Τα κλομπ και παρόμοιος εξοπλισμός δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε άτομα που δεν συνιστούν απειλή και δεν είναι επιθετικά. Σε περίπτωση που η χρήση κλομπ είναι αναπόφευκτη, τα όργανα επιβολής του νόμου πρέπει να έχουν σαφείς εντολές να αποφευχθεί η πρόκληση σοβαρής ζημίας και ότι τα ζωτικά μέρη του σώματος θα εξαιρούνται από ζώνες στόχου
Να απαγορεύσουν τη χρήση χημικών ερεθιστικών ουσιών από αστυνομικά όργανα, η οποία θα αύξανε τον κίνδυνο μη αναγκαίας βλάβης και θανάτου σε πρόσωπα, όπως είναι η εκτόξευση μεταλλικής βολίδας χημικών κατευθείαν σε ένα άτομο, η χρήση τοξικών χημικών ουσιών σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις, η χρήση ερεθιστικών ουσιών με τρόπο που είναι πολύ πιθανό να έχει αδιάκριτες επιπτώσεις όπως όταν ψεκάζονται ή εκτοξεύονται σε εκτεταμένη περιοχή ή σε πόσιμο νερό ή τρόφιμα, η εκτόξευση τέτοιων χημικών ουσιών εναντίον ή πλησίον ατόμων που βρίσκονται σε περιορισμένους χώρους όπου οι έξοδοι και τα σημεία εξαερισμού είναι περιορισμένα, ή η εκτόξευση των ερεθιστικών ουσιών κοντά σε ηλικιωμένους, παιδιά ή άλλους που ενδέχεται να δυσκολευτούν να απομακρυνθούν για να αποφύγουν τις επικίνδυνες επιπτώσεις των τοξικών χημικών».
Τέλος, η Διεθνής Αμνηστία επαναλαμβάνει την έκκλησή της για την ίδρυση ενός αληθινά ανεξάρτητου και αποτελεσματικού μηχανισμού διερεύνησης καταγγελιών εναντίον αστυνομικών οργάνων και την υποχρέωση των μελών των σωμάτων ασφαλείας να φέρουν πάντα τους ειδικούς αναγνωριστικούς αριθμούς όχι μόνο στα κράνη τους αλλά και σε άλλα σημεία της στολής τους, όπου να είναι εμφανώς ορατά.

Ολόκληρη η δημόσια δήλωση της Διεθνής Αμνηστίας ΕΔΩ
 efsyn.gr
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Kύριε Μπακατσέλο, πληρώστε τώρα τα δεδουλευμένα!...

Νέο, ηχηρό χαστούκι στον εκδότη του "Αγγελιοφόρου", Αλέξανδρο Κ. Μπακατσέλο, δίνει η Δικαιοσύνη, καθώς...
τον επαναφέρει στην τροχιά της νομιμότητας και τον υποχρεώνει να αποδώσει αμέσως όσους μισθούς παρανόμως παρακρατεί.
Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης με νέα απόφασή του ζητεί από τον εκδότη και βιομήχανο να καταβάλει χωρίς άλλη καθυστέρηση σε 4 δημοσιογράφους, μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, το συνολικό ποσό των 25.000 €. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε δεδουλευμένες αποδοχές για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2014, αλλά και σε μελλοντικές αποδοχές για το μήνα Νοέμβριο, ο οποίος ακόμη δεν έχει λήξει.
Οι εν λόγω εργαζόμενοι προσέφυγαν κατά της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος (ΕΒΕ) ΑΕ, της εταιρίας που διοικεί ο κ. Μπακατσέλος και η οποία εκδίδει τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής». Ζήτησαν δε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων να τους επιδικαστούν.. προσωρινά οι μισθοί που δεν είχαν λάβει από τον Ιούλιο και εξής. Το δικαστήριο όχι μόνον έκανε δεκτό το αίτημά τους, αλλά επιδίκασε σ΄ αυτούς και προληπτικά αποδοχές που δεν έχουν ακόμη καταστεί ληξιπρόθεσμες, απορρίπτοντας σχεδόν όλες τις ενστάσεις του δικηγόρου της εταιρίας και γενικού διευθυντή, Παντελή Χαλβατζάκη.
Διαβάστε εδώ το σκεπτικό και την απόφαση του δικαστηρίου...
zoornalistas.blogspot.gr

Ο ορισμός της αποτυχίας...

Εχουμε λοιπόν έναν συνταξιούχο που ζει με τον μειωμένο μισθό του και προσπαθεί να...
αντεπεξέλθει στις αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις. Λένε λοιπόν οι φωστήρες της τρόικας ότι η οικονομία θα σωθεί εάν μειωθεί κι άλλο η σύνταξή του. Προσοχή, η είδηση δεν είναι προπέρσινη. Πρόκειται για ευχολόγιο του Νοεμβρίου 2014.

Πρόκειται για προτάσεις που επαναλαμβάνονται αν όχι αυτούσιες, τουλάχιστον με το ίδιο μοτίβο. Οι μικρότερες συντάξεις, οι μειωμένοι μισθοί είναι...
η σημαία. Και απολύσεις. Και μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό. Υποσημείωση: όπου η τρόικα αρθρώνει τη λέξη «μεταρρύθμιση», κάτι κακό συμβαίνει στους πολίτες.

Ας δούμε τι ακριβώς ζητούν οι δανειστές. Νέο μισθολόγιο. Κομμένα τα χιλιάρικα και οι τρυφηλότητες. Να ξεκουμπιστούν 5.500 υπάλληλοι, όχι επειδή περισσεύουν (έχουν αδειάσει οι υπηρεσίες) αλλά επειδή δεν βγαίνουν τα νούμερα. Νέο ασφαλιστικό δηλαδή τσιφουτιές του τύπου «6 ευρώ για παπ τεστ». Η γενική υπόσχεση όμως είναι ότι θα υπάρξουν ελαφρύνσεις στα φορολογικά. Οι εκατό δόσεις δεν είναι ελάφρυνση, είναι διευθέτηση δια της επιμήκυνσης.

Τι λέει επ’ αυτών ο Γκίκας Χαρδούβελης; Ο υπουργός Οικονομικών λέει ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό το 2015. Κατέθεσε τον προϋπολογισμό, τα μέτρησε από εδώ, τα μέτρησε από εκεί και λέει ότι τα νούμερα βγαίνουν. Οι δανειστές αντιθέτως προβλέπουν τρύπα: θα λείπουν 3,5 δισ. ευρώ στη χειρότερη, 1 δισ. ευρώ στην καλύτερη. Ας μην σταθούμε στην επικαιρότητα, στο «θα έρθουν, δεν θα έρθουν» των διαπραγματεύσεων. Η μεγάλη εικόνα βρίσκεται σε μια φράση του υπουργού: «η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής με στόχο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας και την παραμονή της στην ευρωζώνη».

Ναι, όπως το διαβάσατε. «Την παραμονή στην ευρωζώνη». Δηλαδή επιστροφή στο σημείο εκκίνησης. Δηλαδή τόσες περικοπές, τόσες φορολογικές επιβαρύνσεις και η οικονομία βρίσκεται και πάλι στο ζερό. Πέντε χρόνια σκληρών μέτρων δεν έχουν φέρει μια ισορροπία. Πέντε χρόνια με ελάχιστες επενδύσεις λόγω ασταθούς περιβάλλοντος_ ποιος άραγε θα ρίσκαρε κεφάλαια εάν δεν ξέρει πώς θα φορολογείται σε δυο χρόνια; Πέντε χρόνια χωρίς ρυθμίσεις που να ενθαρρύνουν την πρωτοβουλία: το κράτος συνεχίζει να βάζει τρικλοποδιές σε οποιαδήποτε επιχειρηματική πρωτοβουλία. Η γραφειοκρατία είναι ακόμη εδώ και λειτουργεί ως τροχοπέδη.

Η απάντηση στους άνωθεν προβληματισμούς είναι άγρια: να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι μισθοί, να καθιερωθεί εθνική σύνταξη των 400 ευρώ. Η παραγωγικότητα παραμένει στο περιθώριο, σαν να μην θέλουμε να βγούμε από την κρίση, σαν να μην καταλαβαίνουμε ότι τα μέτρα πάνω στα προηγούμενα μέτρα απλά κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Πίσω από αυτά υπάρχει μια λογική: άντε να βγει κι αυτός ο μήνας...
Κέζα Λώρη
 tovima.gr

Ποιον να πάρουμε τώρα στα σοβαρά;...

Εικόνα Κονιορτοποιημένος ΕγκέφαλοςΑν πάρουμε στα σοβαρά τα ίδια τα λεγόμενα του Γκίκα Χαρδούβελη, η συνάντηση με την Τρόικα στο Παρίσι γίνεται, με σκοπό...
να κρατήσει η κυβέρνηση την Ελλάδα στο Ευρώ!..

Αν όμως, αντί για του Γκίκα Χαρδούβελη, πάρουμε στα σοβαρά τα λεγόμενα του Γεράσιμου Γιακουμάτου, η συνάντηση στο Παρίσι γίνεται, με σκοπό να έρθει η Τρόικα στα συγκαλά της και να πάει στο διάολο!..

Ποιον από τους δυο να πάρουμε τώρα στα σοβαρά; Τον Χαρδούβελη ή τον Γιακουμάτο;

Έτσι και αρχίσουμε να κάνουμε ότι...
παίρνουμε στα σοβαρά κάποιον από τους δύο –λέμε τώρα…– δεν θα μπορούμε έπειτα να εξηγήσουμε πώς γίνεται να συμμετέχουν αυτοί, και οι δύο, στην ίδια κυβέρνηση, σε σημαντικά πόστα και με σημαντικές ευθύνες στις αρμοδιότητές τους: ο ένας υπουργός Οικονομικών, ο άλλος υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, παρακαλώ. Μάλιστα…

Εξηγείται; Εξηγείται. Αρκεί όποιος το αποτολμήσει να έχει μια κάποια επίγνωση του για τι σόι κυβέρνηση μιλάμε.

Μιλάμε για μια κυβέρνηση η οποία ενόψει της προηγούμενης αξιολόγησης είχε λυσσάξει να ορίσει το Παρίσι ως τόπο συναντήσεων με την Τρόικα, αν θυμάστε, για να μην έρχονται οι Τροϊκανοί εδώ, λέει, και της χαλάνε την τσάκιση. Σαν είδε όμως, γι άλλη μια φορά αυτές τις μέρες, ότι οι Τροικανοί την ξανασυνέδεσαν κανονικά, όσην ώρα εκείνη τάχα τους το έπαιζε κάπως, και σαν είδε, γι άλλη μια φορά αυτές τις μέρες, ότι δεν την έπαιρνε άλλο να μας το παίζει ότι τους το παίζει κάπως, ανέσυρε ξαφνικά από τα βάθη της μνήμης της ως νέα, φαεινή ιδέα το Παρίσι. Γι αυτήν την κυβέρνηση μιλάμε.

Άρα, ποιο το πρόβλημα; Σε αυτήν την κυβέρνηση Γκίκας Χαρδούβελης και Γεράσιμος Γιακουμάτος χωράνε θαυμάσια. Ώστε να μπορεί άνετα αυτή να μας λέει ότι αφενός αγωνίζεται να κρατήσει την Ελλάδα στο Ευρώ και ότι αφετέρου θα στείλει την Τρόικα στο διάολο.

Και, φυσικά, αυτή η κυβέρνηση μπορεί να τα κάνει και να τα λέει αυτά πολύ άνετα, όχι μόνο επειδή έχει πακέτο τους Χαρδούβελη και Γιακουμάτο, αλλά κυρίως διότι στο ίδιο πακέτο έχει κι εμάς.

Κατάλαβες, φίλε μου; Η Ελλάδα στο Ευρώ, η Τρόικα στο διάολο, κι εμείς, κοντά πέντε χρόνια τώρα στο ίδιο ηλίθιο έργο, εθελοντές κομπάρσοι και αποβλακωμένοι θεατές...
sotosblog.com

Ελλάς το μεγαλείο σου!...

Έστειλαν ΕΝΦΙΑ σε σεισμοπαθείς της ΦθιώτιδαςΈστειλαν ΕΝΦΙΑ σε σεισμοπαθείς της Φθιώτιδας...



Με το κράτος της γραφειοκρατία και του παραλόγου βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωποι οι σεισμοπαθείς της Φθιώτιδας. Αυτή τη φορά το "χτύπημα" ήρθε...
από το Υπουργείο Οικονομικών.

Μπορεί τον Απρίλιο να ψηφίστηκε νόμος, ο οποίος απαλλάσσει από τον ΕΝΦΙΑ τους σεισμοπαθείς της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και της Κεφαλλονιάς, ωστόσο οι σεισμοπαθείς στο Ρεγγίνι έλαβαν κανονικά τα σχετικά "ραβασάκια".  Δηλαδή, καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για σπίτια που έχουν κριθεί ακατάλληλα για να κατοικηθούν.

"Ο Γολγοθάς δεν έχει τελειωμό. Εμείς στη Φθιώτιδα φαίνεται πως είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Όταν πήγα στη ΔΟΥ Λαμίας να ρωτήσω μου είπαν ότι γνωρίζουν ότι υπάρχει νόμος, που μας απαλλάσσει, αλλά όπως μας είπαν, δεν έχει δοθεί ανάλογη εντολή από το Υπουργείο. Αντίθετα οι σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς απαλλάχτηκαν αυτόματα, από το σύστημα, όπως έπρεπε. Δεν αντέχουμε άλλη ταλαιπωρία και γραφειοκρατία για τα αυτονόητα...», είπε ένας από τους κατοίκους του Ρεγγινίου στο LamiaReport.gr...
 

Απολαύστε το επίπεδο του υφυπουργού Ανάπτυξης της Ελλάδας το έτος 2014 (video)

Τι είπε ο Γιακουμάτος και έκανε έξαλλο τον Οικονομέα

25.11.14


Χωρίς απολύτως κανένα άλλο σχόλιο εκ μέρους, σας καλούμε να παρακολουθήσετε ένα πολύ σύντομο video από τη σημερινή παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου στο Mega Channel.

Ιδού:
 
parapolitiki.com

Πάλι στη μαύρη λίστα των αγορών

Κώστας ΚαλλίτσηςΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ
 Η Ελλάδα είχε μπει σε πρόγραμμα διάσωσης (Μνημόνιο) αφού είχε δανειστεί, για τελευταία φορά, με περίπου 6%, σε μια εποχή που υπήρχε σπάνις κεφαλαίων διεθνώς, εξαιτίας της μεγάλης κρίσης. Υστερα από 4 ½ χρόνια, σήμερα, παρότι υπάρχει αφθονία διεθνών κεφαλαίων που αναζητούν κερδοφόρες τοποθετήσεις, η χώρα μας βρίσκεται πάλι στη μαύρη λίστα των διεθνών αγορών.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία: προχθές, οι αποδόσεις του ελληνικού 3ετούς ομολόγου ήταν 6,85% ενώ της Πορτογαλίας ήταν 1,06%, της Ιταλίας 0,73% και της Ισπανίας 0,57%. Του ελληνικού 5ετούς ήταν 7,1%, της Ιρλανδίας 0,44%, της Πορτογαλίας 1,63%. Και οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου κινούνται σταθερά στην περιοχή του 8% συν, ενώ του πορτογαλικού στην περιοχή του 3% και του ιταλικού και ισπανικού στη ζώνη του 2%.

«Με το σπαθί μας», δεν μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές. Θα υπογραφεί νέο Μνημόνιο. Και το ΔΝΤ θα είναι επιτηρητής, μαζί με την Ευρώπη – δεν υπάρχει «πίσω κάθισμα» (απαγορεύεται από το καταστατικό του…) παρά μόνο μπροστινό. Είτε αποφασιστεί να μας δώσει κι αυτό μια γραμμή πίστωσης είτε όχι. Κι αν δεν μας τη δώσει, πάλι θα μας ελέγχει ανά τετράμηνο. Το ενδεχόμενο να «τα σπάσουμε» αποκλείεται – καμιά χώρα δεν θα άντεχε τις συνέπειες.

Η Ελλάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη. Οδηγείται σε μια συμφωνία με δύο χαρακτηριστικά: (α) Δεν θα περιέχει φτηνή χρηματοδότηση. Θα δανειζόμαστε από τις αγορές με επιτόκια πολύ υψηλότερα από τα επιτόκια (2%) του ESM. (β) Θα επιβάλλεται πολύ αυστηρότερος έλεγχος, με μοχλό τις αγορές. Αυτές δεν διαπραγματεύονται (ούτε επί 7 ημέρες ούτε, βεβαίως, επί 7 μήνες…). Είτε σε δανείζουν είτε όχι. Αν όχι, κινδυνεύεις να φτάσεις να εκλιπαρείς για μια τρόικα…

Για να σε δανείσουν, η διεθνής πρακτική δείχνει τις προϋποθέσεις. Μεταξύ αυτών είναι να διαπιστώσουν ότι διαθέτεις ένα πρόγραμμα με τέσσερα χαρακτηριστικά: (α) Να είναι αξιόπιστο – με την τρόικα διαπραγματευόμαστε το δημοσιονομικό κενό, με τις αγορές όχι. (β) Να είναι υλοποιήσιμο – δεν θα συζητούν μαζί μας αν είναι φρούδες οι ελπίδες για τα κρατικά έσοδα ή δεν είναι. (γ) Να είναι αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία, να στηρίζεται σε ευρύτερη κοινωνική συναίνεση που θα αντανακλάται και στη Βουλή – δεν τους αρκεί μια «σταθερότητα» που στηρίζεται σε κοινοβουλευτικά νταραβέρια.

Υπάρχει και μια τέταρτη προϋπόθεση. Οι διεθνείς αγορές (όπως το φωνάζει ήδη το Λονδίνο…) δεν είναι διατεθειμένες να δανείσουν μια χώρα απλώς και μόνο για να αποπληρώνει τα δάνειά της σε άλλα κράτη. Θα δανείσουν μια χώρα εφόσον εκτιμήσουν ότι υπάρχουν ρεαλιστικές προοπτικές οικονομικής μεγέθυνσης, δημιουργίας νέου παραγωγικού δυναμικού και νέου πλούτου. Τέταρτη προϋπόθεση, το αξιόπιστο, υλοποιήσιμο και ευρύτερα κοινωνικά αποδεκτό πρόγραμμα να είναι, επίσης, αναπτυξιακό.

Φτάσαμε στο τέλος της αδιέξοδης πολιτικής «τροχάδην επιτόπου», που αποδυνάμωσε την οικονομία, διέλυσε την αγορά και συνέθλιψε τον κόσμο της εργασίας, εξάντλησε την κοινωνία ενώ επέτεινε τις στρεβλώσεις του (ληγμένου) παραγωγικού μοντέλου. Τα αδιέξοδα κορυφώθηκαν με την κυβερνητική στρατηγική του 2014 και ειδικά των τελευταίων μηνών – ένα απίθανο συνονθύλευμα τακτικισμών προεκλογικού χαρακτήρα, παντελώς έωλων, με άγνοια ακόμη και των ορίων που θέτουν και των διαθέσεων που έχουν οι δανειστές μας.

Η κοινωνία πάσχισε να προσαρμοστεί – δεν είχε επιλογή. Εμεινε, όμως, πεισματικά απροσάρμοστο το πολιτικό σύστημα. Τώρα, όλα έχουν καταστεί πιο δύσκολα, πιο σύνθετα.
kathimerini.gr

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                               "TA NEA"

Ο κακός γάμος επικίνδυνος για την καρδιά της γυναίκας

Ο κακός γάμος επικίνδυνος για την καρδιά της γυναίκας

Οι γυναίκες έχουν πιο ευαίσθητη καρδιά -στην κυριολεξία- σε σχέση με τους άνδρες, με συνέπεια το στρες για τις νεότερες και ένας προβληματικός γάμος για τις μεγαλύτερες να αποτελούν πηγές αυξημένου καρδιαγγειακού κινδύνου σε σχέση με τους άνδρες, σύμφωνα με δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες.

Η πρώτη μελέτη, με επικεφαλής τη Χούι Λίου του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση για θέματα υγείας και συμπεριφοράς Journal of Health and Social Behavior, μελέτησε περίπου 1.200 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 57 έως 85 ετών, παντρεμένους επί δεκαετίες.

Οι ερευνητές ανέλυσαν την ποιότητα του γάμου και παράλληλα, μέσω τεστ, εξέτασαν την καρδιαγγειακή υγεία των συμμετεχόντων, καθώς και τα έως τότε περιστατικά εμφραγμάτων, εγκεφαλικών, μεγάλης υπέρτασης κ.α.

Η ανάλυση έδειξε ότι όσο πιο άσχημα έχει εξελιχθεί ένας γάμος, τόσο μεγαλώνει ο καρδιαγγειακός κίνδυνος για τους δύο συζύγους, αλλά συγκριτικά είναι μεγαλύτερος για τις γυναίκες από ό,τι για τους άνδρες. Οι καρδιαγγειακές επιπτώσεις του κακού γάμου εντείνονται, όσο το ζευγάρι γερνάει και η μεταξύ τους ένταση (στρες) συσσωρεύεται. Καθώς η τρίτη ηλικία συνοδεύεται από εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος και γενικά από πιο εύθραυστη υγεία, όσο πιο αγχωμένο είναι το ζευγάρι (ιδίως η γυναίκα), τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για την καρδιά.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ...

Εκχώρηση του αεροδρομίου Μυκόνου σε ιδιωτική εταιρία

Πέμπτη 27.11.14, συνεδρίαση Δ.Σ. με θέματα: Παραχώρηση Αεροδρομίου Μυκόνου, ίδρυση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, πορεία εκτέλεσης προϋπόλογισμού 2014 κ.ά

Ύστερα από πρόταση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου που έγινε ομόφωνα αποδεκτή στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., το πολύ σημαντικό θέμα της εκχώρησης του αεροδρομίου Μυκόνου σε ιδιωτική εταιρία  έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το κατεπείγον του θέματος έγκειται στο γεγονός ότι αναμένεται εντός των ημερών να έχουμε οριστικές αποφάσεις και ο Δήμος Μυκόνου δεν έχει πάρει θέση για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά το μέλλον του τόπου μας. Το θέμα είναι σημαντικό για οικονομικους, κοινωνικούς και εθνικούς λόγους γι αυτό και πανελλαδικά έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα ένα μεγάλο κύμα διαμαρτυρίας στο οποίο συμμετέχουν άτομα, επαγγελματικά σωματεία, σύλλογοι, φορείς, Δήμοι κ.ά.
Στο Δ.Σ. επίσης θα συζητηθούν θέματα όπως η σύσταση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής καθώς και οι 3μηνιαίες εκθέσεις για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού.
Η τακτική αυτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προγραμματίζεται για την Πέμπτη 27 του μηνός Νοεμβρίου και ώρα 18:30 προκειμένου να συζητηθούν και ληφθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσεις επί των παρακάτω αναφερομένων θεμάτων:
1) Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης προϋπολογισμού Δήμου Μυκόνου Α΄ τριμήνου 2014, με την υποβολή της υπ” αρ. 33/2014 απόφαση της Ο.Ε.
2) Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης προϋπολογισμού Δήμου Μυκόνου Β΄ τριμήνου 2014, με την υποβολή της υπ” αρ. 63/2014 απόφαση της Ο.Ε.
3) Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης προϋπολογισμού Δήμου Μυκόνου Γ΄ τριμήνου 2014, με την υποβολή της υπ” αρ. 113/2014 απόφαση της Ο.Ε.
4) Συγκρότηση επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Μυκόνου, σύμφωνα με το άρθρο 70 του Ν. 3852/2010.
5) Συγκρότηση επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού διαφορών μεταξύ προμηθευτών και καταναλωτών του Δήμου Μυκόνου, σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010.
6) Περί ενεργειών του Δήμου Μυκόνου σχετικά με την παραχώρηση εκμετάλλευσης του Αεροδρομίου Μυκόνου.
7) Χορήγηση αδειών άσκησης υπαίθριου στασίμου εμπορίου σε παραγωγούς προϊόντων γής και αλιείας του Δήμου Μυκόνου.
8) Εξέταση διαφόρων θεμάτων, εγγράφων, αιτήσεων κλπ.
από  Κ.Ε.ΠΟ.Μ

Συλλήψεις 2 αστυνομικών για συμμετοχή σε κύκλωμα ναρκωτικών

ΕΛΛΑΔΑ



Εις βάρος των εμπλεκομένων ενστόλων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία, κατάχρησης εξουσίας, παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα όπλα.

Δύο αστυνομικοί κατηγορούνται ότι είχαν σημαντικό ρόλο σε οργανωμένο, πολυπληθές δίκτυο, που ήλεγχε όλη την διακίνηση ναρκωτικών στην Λήμνο και στον 'Αγιο Ευστράτιο, στο οποίο φέρονται ότι εμπλέκονται τουλάχιστον 45 άτομα.


Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από έρευνες που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2013 από την Δίωξη Ναρκωτικών Μυτιλήνης, αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε η ανάμειξη των αστυνομικών, γι' αυτό και ανέλαβαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ.

Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί είναι ένας υπαστυνόμος Β΄ και ένας ανθυπαστυνόμος, οι οποίοι υπηρετούν στην Λήμνο και είχαν αναλάβει να ενημερώνουν και να καλύπτουν τα μέλη του κυκλώματος, κατά την μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών.

Σε μία περίπτωση μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι δύο αστυνομικοί κάλυψαν τον αρχηγό της σπείρας, ο οποίος πήγε από την Αθήνα όπου διαμένει, στην Λήμνο, μαζί με έναν από τους υπαρχηγούς του και πυροβόλησε έναν «ανταγωνιστή», με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι.

Οι δύο επίορκοι αστυνομικοί φυγάδευσαν στην Αθήνα τον δράστη, ο οποίος, όμως, συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής για την παραπάνω επίθεση και οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και τώρα που η υπόθεση του εμπορίου ναρκωτικών εξιχνιάστηκε, αναζητείται.

Συνολικά, μαζί με τους δύο αστυνομικούς, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, συνελήφθησαν εννέα μέλη του κυκλώματος.

Ειδικότερα, σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, της αντίστασης, υπόθαλψης εγκληματία, κατάχρησης εξουσίας, παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο ανθυπαστυνόμος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον περασμένο Μάρτιο, γιατί στο πλαίσιο της έρευνας, που ήταν, ήδη, σε εξέλιξη μυστικά, συνελήφθη να οδηγεί αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, μέσα στο οποίο είχε παρατήσει και το υπηρεσιακό του όπλο, ενώ ο υπαστυνόμος τέθηκε τώρα σε διαθεσιμότητα, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Το κύκλωμα διακινούσε μεγάλες ποσότητες κυρίως ηρωίνης, κοκαΐνης, χασίς και συνθετικών ναρκωτικών, στους χρήστες στην Λήμνο και τον Αγιο Ευστράτιο. Τα ναρκωτικά έστελνε ο αρχηγός της σπείρας στους συνεργάτες του, είτε ακτοπλοϊκώς με τα πλοία της γραμμής από τον Πειραιά, είτε με συστημένα δέματα, μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης κατά την παράνομη δραστηριότητά τους, ενώ χρησιμοποιούσαν ειδικές μεθόδους απόκρυψης και συγκαλυμμένης μεταφοράς των ναρκωτικών, συνήθως κρυμμένα σε τροφές για σκύλους, που μεταφέρονταν με φορτηγά οχήματα.

Επιπλέον χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα, που είχαν ενεργοποιηθεί σε στοιχεία αλλοδαπών (ghostphones), τα οποία άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ μιλούσαν με ειδικές συνθηματικές λέξεις και κωδικοποιημένη ορολογία.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 582 γραμμάρια κάνναβης, 75 γραμμάρια ηρωίνης, 23 ναρκωτικά δισκία, πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, σύνεργα για τον διαχωρισμό και συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών, χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ και 11 μαχαίρια διαφόρων τύπων.

skai.gr

Ο Ομπάμα παραίτησε τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ

Η στάση του απέναντι στην απειλή των τζιχαντιστών ένας από τους λόγους

Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, από τον Λευκό Οίκο υπό το βάρος των επικρίσεων που έχει δεχθεί η κυβέρνηση Ομπάμα για καθυστερημένη αντίδραση και έλλειψη καθαρής στρατηγικής στο χειρισμό διεθνών κρίσεων από την επέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους έως την επιδημία του ιού Έμπολα. 1Ο 68χρονος Χέιγκελ, ο μόνος Ρεπουμπλικανός στην κυβέρνηση και το επιτελείο εθνικής ασφάλειας του Ομπάμα, είναι το πρώτο «θύμα» της απώλειας του ελέγχου της Γερουσίας από τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές-ράπισμα για την κυβέρνηση Ομπάμα.
Παραμένει στο υπουργείο Άμυνας έως ότου βρεθεί ο διάδοχός του, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία του Πενταγώνου τη στιγμή κατά την οποία, όπως σημειώνει ο Guardian, ο Λευκός Οίκος έχει αποφασίσει να αναδιαμορφώσει την στρατηγική εθνικής ασφάλειας υπό το βάρος της απειλής του Ισλαμικού Κράτους.
matrix24.gr

Μωραϊτης: «Στόχος κάποιων ένα μικρό, φοβικό ΠΑΣΟΚ»...

«Στόχος κάποιων ένα μικρό, φοβικό ΠΑΣΟΚ»

 

Άραγε, η αποτυχία της Ελιάς δε δίδαξε σε κανέναν τίποτα;...


Έκφραση αγωνίας για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει ο Θάνος Μωραΐτης τις προτάσεις Παπανδρέου, για ανοιχτό συνέδριο και εκλογή αρχηγού από τη βάση, ζητώντας να...
τεθούν όλα «από την αρχή» - θέσεις, φυσιογνωμία, στρατηγική και ηγεσία.
«Δεν μπορεί να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας ότι με κάποιο μαγικό τρόπο η παράταξη θα βρει από μόνη της τον δρόμο της. Κάτι πρέπει να γίνει τώρα! Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από την ευθύνη του», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβει την αντίθεσή του με το εγχείρημα του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη Δημοκρατική Παράταξη και υποστηρίζει ότι στόχος για κάποιους είναι «ένα μικρό, φοβικό ΠΑΣΟΚ και ένα απολίτικο κομματίδιο με μανία κυβερνητισμού».

«Δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβανόμαστε τα λάθη και να μην τα διορθώνουμε. Άραγε, η αποτυχία της Ελιάς δεν δίδαξε σε κανέναν τίποτα; Κάτι σημαίνει όταν κάποιος απευθύνει συνεχώς προσκλητήρια και αποτυγχάνει. Σχήματα με απολίτικες συμφωνίες κορυφής, με αναδιάταξη κολλητών και φίλων δεν συνιστούν παράταξη. Και βέβαια με αμφισβητούμενες διαδικασίες, με τη βάση εντελώς απούσα. Όλα αυτά οδηγούν σε ένα μικρό, φοβικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο μπορεί τελικά για κάποιους να είναι ο στόχος: ένα απολίτικο κομματίδιο, με μανία κυβερνητισμού, που θα έρθει στα μέτρα τους ώστε να διαπραγματεύονται καρέκλες και ρόλους με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ», όπως σημειώνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ΠΑΣΟΚ είναι στο σημείο μηδέν, μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας και τις δυνάμεις που το στήριζαν δεκαετίες. Η παράταξη έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια επανεκκίνηση που θα λειτουργήσει απελευθερωτικά και λυτρωτικά».

Το αινιγματικό «τιτίβισμα» της Ντόρας...

ntora

Συνεχίζει τις παρεμβάσεις της η Ντόρα Μπακογιάννη, αυτή τη φορά μέσω των social media. Η βουλευτής της ΝΔ αναφερόμενη στην προεδρική εκλογή και τους 180 βουλευτές, που απαιτούνται, έστειλε ένα...
διφορούμενο μήνυμα με πολλαπλές ερμηνείες.
«Πιο πολύ φοβάται ο κ. Τσίπρας μη δεν βρεθούν οι 180 παρά ο κ. Σαμαράς», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter η Ντόρα.
ntora
Υπενθυμίζεται ότι, η βουλευτής της ΝΔ έχει ζητήσει μετ΄επιτάσεως συνάντηση των δύο ανδρών εδώ και τώρα!

matrix24.gr

Κυρία Αννα Μισέλ μου, εσεις αποχαιρετίσατε στο αεροδρόμιο τον Χριστοφοράκο...

 Πριν ακόμη την παραλάβει ο Σκουρλέτης, την άρπαξε από το - τρόπος του λέγειν- μαλλί, η Κάτια Μακρή.
Η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν αυτή που αποχαιρέτισε τον Χριστοφοράκο στο αεροδρόμιο μετά συνοδείας, και, επισης, έχασε τον Καραβελα, μέσα από τα χέρια της.  
Αρα, αν...
ήθελε η κυβέρνησή θα μπορουσε να 'χε κανει κάτι κατά της διαφθοράς. 
Και συνέχισε η Κάτια Μακρή. " Αυτή τη στιγμή στο παρά ενα, όλα έχουν διαγραφεί και αυτοί οι 62 κατηγορούμενοι (οι 64, για την Siemens), δεν ξέρω πότε θα δικαστούν. 
Τα πολιτικά πρόσωπα, όμως, πετάξανε. Γιατί τα αφήσατε να πετάξουνε. Ολοι είναι έξω και κανείς δεν έχει τιμωρηθεί".
Η Ασημακοπούλου δεν ηξερε τι να απαντήσει. Μάσαγε τα λόγια της και πέταξε ενα-δυο γενικολογιές.  Οπως, "2 χρονια τώρα έχουμε δει πράγματα σε σχέση με την  απόδοση ευθυνών και την πολιτική βούληση"...
 

Η υπόθεση Siemens, ζωντανή απόδειξη διαφθοράς

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η υπόθεση Siemens, ζωντανή απόδειξη της διαφθοράς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

«Την ίδια ώρα που διατυπώνεται εισαγγελική πρόταση παραπομπής για δεκάδες υπόλογους στην υπόθεση SIEMENS, το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισπεύδει τη νομοθέτηση της σκανδαλωδώς ευμενούς μεταχείρισής τους, διαιωνίζοντας τον φαύλο κύκλο της διαπλοκής και της ανταλλαγής εξυπηρετήσεων»
Η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Υπεύθυνης επί θεμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την υπόθεση SIEMENS (διαβάστε σχετικά):
«Η υπόθεση SIEMENS αποτελεί ζωντανή απόδειξη της διαχρονικής διαφθοράς των συγκυβερνώντων σήμερα κομμάτων Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της ενεργού, μέχρι και σήμερα, διαπλοκής τους με εταιρίες-διαφθορείς.
Η σημερινή συγκυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει γιατί εξακολουθεί μα μην διεκδικεί την πλήρη αποζημίωση του ελληνικού Δημοσίου από την τεράστια ζημία που προκάλεσε η SIEMENS και η οποία προσδιορίσθηκε στα 2 δις ευρώ από την διακομματική Επιτροπή της Βουλής. 
Οφείλει να εξηγήσει γιατί παρέχει πιστοποιητικά διαφάνειας στη SIEMENS, αντί να έχει ενεργοποιήσει το διεθνές και υπερνομοθετικό θεσμικό πλαίσιο κατά της διαφθοράς. 
Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η υπόθεση SIEMENS είναι ανοιχτή σε όλο της το εύρος και δεν θα αποσοβηθεί ούτε με άκυρες συμφωνίες συμβιβασμού που υποσκάπτουν την Αρχή της Διαφάνειας και υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον, ούτε με φωτογραφικά νομοσχέδια που φαλκιδεύουν την ποινική αξίωση της Πολιτείας και εξυπηρετούν τους υπόλογους ενώπιον της Δικαιοσύνης. 
Δυστυχώς, την ίδια ώρα που διατυπώνεται εισαγγελική πρόταση παραπομπής για δεκάδες υπόλογους στην υπόθεση SIEMENS, το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισπεύδει τη νομοθέτηση της σκανδαλωδώς ευμενούς μεταχείρισής τους, διαιωνίζοντας τον φαύλο κύκλο της διαπλοκής και της ανταλλαγής εξυπηρετήσεων
 
από left.gr

Το τανγκό (στο Παρίσι) δεν θα καταλήξει σε συμφωνία...

 Αλλωστε, δεν πάνε για συμφωνία. Γι' άλλο λόγο πήγαν να "χορέψουν" με την τρόικα. Να δημιουργήσουν ενα πλαίσιο που θα επιτρέπει την επιστροφή των τροϊκανών στην Αθήνα. 
Δηλαδή, να...
τα βρουν. Να αρθούν οι παρεξηγήσεις. 
Σύμφωνα με το Μαξίμου, οπως  μας πληροφόρησε ο Κοτταρίδης στον ΑΝΤ-1, αν γυρίσει η τρόικα στην Αθήνα θα "έχουμε διανύσει το μισό δρόμο".
Με τον άλλο μισό τι γίνεται, που 'ναι γεμάτος ανηφοριές και αγγούρια?...