Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Από το 2004 στο 2017: Τι “συνδέει” τον Τσίπρα με τον Καραμανλή

Όταν ανέλαβε ο Καραμανλής οι «νταβατζήδες» είχαν ήδη δικές τους «κοινοβουλευτικές ομάδες» στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ

Του Γ. Λακόπουλου

Κανείς δεν έπιασε καλύτερα το θεμελιακό πρόβλημα της χώρας, τις τελευταίες δεκαετίες όσο ο Κώστας Καραμανλής το 2004, ως πρόεδρος της ΝΔ  και υποψήφιος Πρωθυπουργός: η χώρα δεν προχωράει  χωρίς εξυγίανση του πολιτικού της συστήματος, καταπολέμηση της διαφθοράς με απαλλαγή από τους «νταβατζήδες» που το χειραγωγούν, αντίσταση στον πατερναλισμό του ξένου παράγοντα και επανίδρυση του κράτους.
Οι κυβερνήσεις του δεν πλησίασαν αυτούς τους στόχους και ο λόγοι είναι γνωστοί: υπάρχουν στη διακήρυξή τους. Δηλαδή βρήκε απέναντι τους «νταβατζήδες και τους ξένους, τη διαφθορά και τη διοίκηση. Αλλά  βρήκε και δυο παράγοντες που δεν είχε υπολογίσει. Την άρνηση της τότε αντιπολίτευσης να συμβάλλει στην αυτονόμησή της πολιτικής από τη οικονομικής εξουσία και την εσωτερική υπονόμευση.
Όταν ανέλαβε ο Καραμανλής οι «νταβατζήδες» είχαν ήδη δικές τους «κοινοβουλευτικές ομάδες» στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ που κυβερνούσαν ως τότε.  ‘Ετσι η πρώτη κίνηση αντιμετώπισης του προβλήματος με τον νόμο για τον» βασικό μέτοχο», πνίγηκε από τη… διακομματική συσπείρωση για την ακύρωσή της...

Σάλος με τα αναδρομικά των πρώην βουλευτών

Το υπουργείο Οικονομικών βάζει στον πάγο τις τελικές πληρωμέςΣάλος με τα αναδρομικά των πρώην βουλευτών Προκαλεί ο μποναμάς για τους πρώτους 100 πρώην βουλευτές που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά.
Το ποσό κυμαίνεται κατ’ ελάχιστον από 15 εκατ. ευρώ, εφόσον εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές (άνω των 160) που έχουν ασκηθεί από συνταξιοδοτηθέντες βουλευτές ή και μέλη των οικογενειών τους αν οι ίδιοι έχουν αποβιώσει.
Μέσα στις προσφυγές είναι και του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος φέρεται να διεκδικεί ποσό της τάξης των 250.000 ευρώ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δηλώσει με ανακοίνωση πως η αξίωση των πρώην βουλευτών είναι «ντροπιαστική». Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε πως όσοι δεν αποσύρουν τις δικαστικές προσφυγές θα τεθούν εκτός κόμματος. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί να αποσυρθούν οι προσφυγές, ενώ...

Ανδρουλάκης – Καϊλή τα έπιναν στο Κολωνάκι...

Η νέα γενιά της Κεντροαριστεράς χαλαρώνει στην Τσακάλωφ που θυμίζει πια Μπουρνάζι...
Στο Minnie the Moocher της Τσακάλωφ χαλάρωνε εχθές το βράδυ η νέα γενιά της κεντροαριστεράς και πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης. Ενώ σε διαφορετική παρέα ήταν και η Εύα Καϊλή που στηρίζει τον συνάδελφο της στην Ευρωβουλή για τον νέο φορέα και μάλιστα με περιοδείες στη Βόρεια Ελλάδα! Πρόσφατα μάλιστα είχε βρεθεί στην Καβάλα για να στηρίξει τον νεαρό υποψήφιο.

Μπορεί λοιπόν στο Κολωνακιώτικο στέκι να κάθονταν σε διαφορετικά τραπέζια, μοιράζονται όμως κάτω από την «ομπρέλα» της «Ελιάς» τα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου, αλλά πάνω από ολα τις ίδιες ιδέες και τα ίδια οράματα για την ενότητα του χώρου!

Σημειώνεται ότι στο γνωστό στέκι της Τσακάλωφ ήταν και ο Λάκης Λαζόπουλος, μόνιμος θαμώνας του μαγαζιού που αντάλλαξε κάποιες κουβέντες και με τους δυο στα όρθια.

Τέλος με την ευκαιρία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το χάος που επικρατεί στον πρώην πιο ακριβό πεζόδρομο της πόλης με τα τραπεζοκαθίσματα που μοιράζονται τα πέντε μαγαζιά… με τη μουσική του ενός να μπλέκεται με του άλλου… με τον κόσμο να μην μπορεί να περπατήσει… και όλο αυτό το θέαμα, όχι μόνο να μη θυμίζει σε τίποτα την παλιά αίγλη του κολωνακιώτικου πεζόδρομου, αλλά αντίθετα να παραπέμπει σε γνωστή περιοχή της δυτικής Αθήνας με τις καφετέριες τη μια δίπλα στην άλλη!...


enimerosi24.gr

Σόιμπλε: Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τον κύριο Βαρουφάκη...

...εκ βαθέων συνέντευξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung...
Στην εκ βαθέων συνέντευξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην FAS, ίσως για πρώτη φορά ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών μιλάει τόσο αναλυτικά για την Ελλάδα, το δραματικό καλοκαίρι του 2015 και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο μίτος της σκέψης του παραμένει πάντα ο ίδιος: οι ίδιοι οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν θέλουν να ανταποκριθούν στην προσπάθεια που απαιτείται για την παραμονή στο ευρώ ή αν προτιμούν να αποχωρήσουν, ώστε να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους μέσω συνεχών υποτιμήσεων.

Με αυτή την αφετηρία ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών μιλάει αναλυτικά στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) για την ελληνική κρίση, ιδιαίτερα μετά το 2015. Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε σκέφτηκε να προτείνει την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, λέει ότι το σκέφτηκε «αρκετά νωρίς» και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει, πίστευε ότι «οι ίδιοι οι Έλληνες θα άντεχαν περισσότερο ένα ξαφνικό σοκ, παρά πολυετή προγράμματα περικοπών. Αλλά φυσικά αυτό θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Έλληνες».

Σε κάθε περίπτωση απορρίπτει τις αιτιάσεις ότι ο ίδιος «υπαγόρευε» περικοπές. «Δεν διατάξαμε κανέναν να κόψει συντάξεις» λέει χαρακτηριστικά. «Αυτό που είπε η τρόικα ήταν:

Ρε Αρη, μπας και είσαι προβοκάτορας...

Αποκαθήλωση του Πορτοσάλτε, από τον Δημήτρη Βέττα, στην εκπομπή "Ακραίως"...
Την ατάκα-"καρφί" Πορτοσάλτε για την Ελενα Κουντουρά, "όποιος πολιτεύεται με λαϊκισμό και δεν τον απαρνιέται, θα λέει τέτοιες ατάκες...", δεν άφησε να πέσει κάτω ο Δ. Βέττας. 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εκπομπή "Ακραίως" του Τάκη Χατζή,  είπε αρχικά, πως, πρώτον, "σε περιόδους μνημονίων ο λαϊκισμός πολλές φορές υπερβάλει. 
Δεύτερον,  είναι οτι πολλές φορές αν μας δινόταν η ευκαιρία, άμεσα, εκείνη την στιγμή, να αλλάξουμε την άποψη μας, ή να την διορθώσουμε, θα ήταν ενα πολύ μεγάλο δώρο σε ανθρώπους, όπως είμαστε όλοι μας που βγαίνουμε στην τηλεόραση και δηλώνουμε σε live μεταδώσεις. 
Τρίτον, γίνεται μια προσπάθεια της κυβέρνησης για να μειώσει τα ποσοστά της ακραίας φτώχειας. Τα ποσοστά της ακραίας φτώχειας έχουν μειωθεί. Δεν έχει μειωθεί η φτώχεια στην Ελλάδα".

Και στη συνέχεια, έριξε το δικό του "καρφί", ακολουθώντας ο παρακάτω διάλογος:

Βετ - Αμέσως απομειώθηκε από τον κ. Πορτοσάλτε η προσπάθεια της κοινωνίας των πολιτών που φορολογούνται, για να δημιουργήσουν ενα κοινωνικό προϋπολογισμό, ο οποίος θα γίνει κοινωνικό επίδομα, οικογενειακό επίδομα, κ.α.

Πορτ- Καθόλου δεν απομειώθηκε.

Βετ - Οχι κ. Πορτοσάλτε.

Πορτ -Που ακριβώς μειώθηκε η ακραία φτωχεια? 

Βετ- Εχετε τάμπλετ μπροστά σας. Τζάμπα το πληρώνετε. Βρείτε το αν θελετε, γιατί είστε προβοκάτορας. Ή προβοκάτορας είστε, ή μη καλά διαβασμένος. Τι είστε απ΄όλα? Και τα δύο είστε...  

Ο Πορτοσάλτε, αφού έφαγε αρκετά λεπτά ψάχνοντας μέχρι να βρει τα ποσοστά στο τάμπλετ, τα βρήκε. Αλλά, του 2015! "Tα έχω τα στοιχεία της ακραίας φτώχειας. To '15 αυξήθηκε σε σχέση με το '14".

Ο Βέττας, εκμεταλλεύτηκε το μεγαλο "αυτογκολ" του Πορτοσάλτε και τον έβγαλε στην... σέντρα: "2015 έχουμε φέτος κ. Πορτοσάλτε? Στο '15 πήγατε κ. Πορτοσάλτε, εκτίθεστε και εκεί? 
Σας είπα είμαι δύσκολη περίπτωση για 'σας. Θέλει πρωί να σηκώνεστε να διαβάζετε κ. Πορτοσάλτε"...

Ουρές για να δουν το Αβέρωφ...

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη από μικρούς και μεγάλους που πήγαν να δουν το ιστορικό θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», το οποίο έχει καταπλεύσει στο λιμάνι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου.

Το θωρηκτό θα παραμείνει στη συμπρωτεύουσα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου εξαιτίας της αθρόας προσέλευσης, καθώς μέσα σε εννιά μέρες πήγαν να το δουν 27.000 άνθρωποι.

Οι επισκέπτες ξεναγούνται σε γκρουπ των 40 ατόμων στο κατάστρωμα, θαυμάζουν τα κανόνια τύπου Armstrong και μπορούν να βρεθούν στους χώρους που κινούνταν ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης.

Το πλοίο θα είναι ανοιχτό για το κοινό:

- Δευτέρα-Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 13:45 και από τις 16:00 έως τις 18:30
- τα Σαββατοκύριακα από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 16:00 έως τις 18:30.

Από τις 29 Οκτωβρίου και μέχρι τον απόπλου θα είναι ανοιχτό από τις 09:00 έως τις 13:10 και από τις 15:00 έως τις 17:30.

Η είσοδος είναι στα τρία ευρώ.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη Θεσσαλονίκη...

Μία ολόκληρη μέρα μόνο με Μάνο Χατζιδάκι...

Το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ αφιερώνουν τις εκπομπές της Δευτέρας στο μεγάλο μας συνθέτη τιμώντας την επέτειο της γέννησής του. 

(Ακολουθεί ολόκληρο τό πρόγραμμα)