Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Να καταθέσουν όπως προβλέπεται, με την τήρηση της ανωνυμίας τους είπε ο αρμόδιος Αντεισαγγελέας τού Αρείου Πάγου...

Π. Μπρακουμάτσος: Υπάρχουν ακόμη εισαγγελείς στην Ελλάδα...
Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, κόντρα στα fake news που κυκλοφορούν στα κανάλια πολιτικοί και δημοσιογράφοι, ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος για τους προστατευόμενους μάρτυρες: Να καταθέσουν όπως προβλέπεται, με την τήρηση της ανωνυμίας τους και χωρίς να πιεστούν για τον χρόνο της κατάθεσής τους. 

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μέρες, ο Αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, που εποπτεύει την Εισαγγελία Διαφθοράς, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του - στα επανειλημμένα αιτήματα της Προανακριτικής - ότι οι μάρτυρες για της Novartis πρέπει να μείνουν προστατευόμενοι και να καταθέσουν όπως κατέθεσαν και στον Άρειο Πάγο. Δηλαδή με τεχνικά μέσα, που θα αλλοιώνουν τη φωνή και τη φυσιογνωμία τους...  


Σημείωση : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Βάζουν τό λύκο νά φυλάει...κλπ...κλπ...κλπ...

Με ... ποινικό μητρώο αρκετοί από τους νέους ειδικούς φρουρούς που διαγράφονται
Βεβαρημένο ποινικό παρελθόν για διάφορα αδικήματα διαπιστώθηκε πως είχαν αρκετοί από τους ειδικούς φρουρούς που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην ΕΛΑΣ στον πρόσφατο διαγωνισμό, ενώ τρεις είχαν καταθέσει πλαστά πτυχία αγγλικών.
Σε σχετικό ερώτημα του bloko.gr για το πώς προέκυψε αυτή η ... αρρυθμία, ειδικά με τους "ποινικούς", η απάντηση ήταν πως εξαιτίας της φύσης του διαγωνισμού, οι υποψήφιοι στην αρχική αίτηση υπέγραψαν υπεύθυνη δήλωση στην οποία διαβεβαίωναν ότι δεν έχουν ποινικό μητρώο, ή ότι είναι κάτοχοι τίτλων σπουδών.
Η αρμόδια επιτροπή που ανέλαβε τον έλεγχο των στοιχείων που προσκομίστηκαν τμηματικά, ζήτησε μέσω των κατά τόπους αστυνομικών υπηρεσιών αντίγραφα των ποινικών μητρώων των διαγωνιζόμενων και προέκυψαν οι ψευδείς βεβαιώσεις, όπως και η πλαστότητα των δικαιολογητικών.
 


Σημείωση : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Τσικνοπέμπτη δεν είναι μόνο ξεροψημένο παϊδάκι...


Τσικνοπέμπτη σαν υποκατάστατο
Τσικνοπέμπτη δεν είναι μόνο ξεροψημένο παϊδάκι, λουκάνικο καργαρισμένο στο λίπος, πανσέτες στο κάρβουνο και όλα εκείνα που σε μια κατηγορία Ελλήνων (μια κατηγορία που συνεχώς μεγαλώνει, κυρίως στις νέες γενιές) κάνουν το έθιμο να φαντάζει λίγο «βάρβαρο». Τσικνοπέμπτη για τον Έλληνα είναι ευκαιρία για συνάντηση στα σπίτια ή στις ταβέρνες, για σμίξιμο φίλων, για σφίξιμο των κοινωνικών αρμών που έχουν χαλαρώσει από χίλιες δυο αιτίες: από το τρέξιμο, την τηλεόραση, τις οθόνες πασών των ιντσών, το ίντερνετ, τις ηλεκτρονικές φιλίες των λάικ, τα μνημόνια, την ψυχική κόπωση. Είναι ευκαιρία για συν-εστίαση, για τη συγκέντρωση γύρω από μια εστία, ένα τραπέζι, ένα πιάτο. Αυτό, δηλαδή, που οι πατεράδες και οι παππούδες μας το έκαναν σχεδόν κάθε βδομάδα με τις συναντήσεις ρεφενέ· όταν ο καθένας πήγαινε με τον μεζέ στο πιάτο, σκεπασμένο από άλλο πιάτο, στον γείτονα, και ενώνονταν, μαζί με τα ποτήρια του κρασιού, οι φωνές, οι καρδιές, τα τραγούδια και τα ντέρτια. Γι' αυτό και οι τωρινές Τσικνοπέμπτες μού φαίνονται, προσωπικά, περισσότερο με υποκατάστατο εκείνων των μικρών, γοητευτικών, απολαύσεων. Δεν πειράζει· τις έχουμε ανάγκη και σαν υποκατάστατο. Αρκεί να βρισκόμαστε...
Και του χρόνου!

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
Harddog