Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Aπεβίωσε ο Fidel Castro

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Fidel Castro, στα 90 του χρόνια.

Περσινή φωτογραφία
Τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Κούβας ανακοίνωσε ο αδελφός του και πρόεδρος της χώρας, Raul Castro. Την είδηση μετέδωσε το κρατικό κανάλι της Κούβας, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Η μοναδική πληροφορία που έχει γίνει γνωστή έως τώρα είναι ότι πέθανε στις 7 μ.μ. της
Παρασκευής, τοπική ώρα.
Τήν εποχή τής Κουβάνικης επανάστασης

Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης ήταν στο «τιμόνι» της χώρας για σχεδόν μισό αιώνα, πριν παραδώσει την εξουσία στον αδελφό του, Raoul, το 2008.
Ο ηγέτης της Κούβας είχε παραδώσει προσωρινά την εξουσία στον αδερφό του Raoul ήδη από τις 31 Ιουλίου 2006, όπου και υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο έντερο, καθώς έπασχε από καρκίνο. 
Che καί Fidel

Στις 19 Φεβρουαρίου του 2008, έπειτα από μισό αιώνα στο τιμόνι της Κούβας, ο Κάστρο ανακοίνωσε την οριστική παραίτησή του.
H τελευταία εμφάνιση που έκανε ο μακροβιότερος ηγέτης της Κούβας ήταν ένα χρόνο πριν, 366 ημέρες, αν κι απ' όταν παρέδωσε την εξουσία στον αδερφό του -εξαιτίας του προβλήματος υγείας του- είχε περιορίσει κατά πολύ τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Τί αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους



tvxs.gr
Τελευταία ανανέωση 20:18 | 25 Νοε. 2016
1. Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα. «Αυτό είναι το τελευταίο» δήλωσε o επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

2. Σχέδιο συμβιβασμού για το χρέος με διπλή «υποσχετική» προς Αθήνα. 
3. Κυβέρνηση: Είμαστε πολύ κοντά σε πολιτική συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. 
4. Χωρίς περικοπές και καθολικά το Κοινωνικό Εισόδημα το 2017
5Ερντογάν απειλεί ΕΕ: Θα ανοίξω τα σύνορα για τους πρόσφυγες. SZ: Για ποια σύνορα χτυπά η καρδιά του Ερντογάν; Αλλά και πώς ο Ερντογάν υπέταξε τον τουρκικό στρατό. 
6. Περιοδεία Τσίπρα στη Θράκη. Η selfie του πρωθυπουργού με μουσουλμάνες μαθήτριες
7. Αγριεύει ο Νοέμβρης: Πολικό ψύχος και χιόνια ακόμη και στην Αττική
8. Οι νεκρές «πριγκίπισσες» της 25ης Νοέμβρη, παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. 
9. Ουρές και στην Ελλάδα για την «Black Friday», αλλά και η εκδοχή μέσα από τον φακό του Δημήτρη Θεοδόση
10. Ο Σκορτσέζε κάνει παγκόσμια πρεμιέρα μπροστά σε 400 παπάδες, στο Βατικανό.

Γιά όσους ενθουσιάζονται από τό Αργεντίνικο tango...

Φλογερό αργεντίνικο tango από την J. Gorin και τον J. Baez

Στο Half Note, από 25 έως και 28 Νοεμβρίου
Η Julia Gorin και ο Jonatan Baez είναι καταξιωμένοι χορευτές και χορογράφοι, όπως και δάσκαλοι του tango και, γενικότερα, του αργεντίνικου φολκλόρ.

Ένα παθιασμένο ζευγάρι Αργεντινών χορευτών, η Julia Gorin και ο Jonatan Baez επισκέπτονται τη χώρα μας, μαζί με την Orquesta Pasional, για να μας ταξιδέψουν στη μαγεία και το πάθος του φλογερού αυθεντικού αργεντίνικου tango, για τέσσερις βραδιές, στο Half Note Jazz Club, από την Παρασκευή 25 έως και τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για μια υψηλής αισθητικής μουσικοχορευτική παράσταση, αφιερωμένη στον έρωτα και πλημμυρισμένη από τον αισθησιασμό, το πάθος και τη σαγήνη του tango, με εντυπωσιακές χορευτικές κινήσεις, διαχρονικές μελωδίες και μυσταγωγική ατμόσφαιρα.

Εντυπωσιάζοντας πάντα το κοινό Η Julia Gorin και ο Jonatan Baez είναι καταξιωμένοι χορευτές και χορογράφοι, όπως και δάσκαλοι του tango και, γενικότερα, του αργεντίνικου φολκλόρ. Με έδρα τους το Μπουένος Άιρες, οι δυο καλλιτέχνες έχουν εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα της πόλης και έχουν περιοδεύσει ανά το κόσμο, συμμετέχοντας σε διεθνείς παραγωγές, εντυπωσιάζοντας πάντα το κοινό.
H Julia Gorin έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις «Tango mediterraneo» (2006), «Τango - The eternal embrace» (2007) και «Otango» (2008 - 2010), ενώ ο Jonatan Baez έχει συνεργαστεί με τις ορχήστρες Bajofindo, Calor Tango, Los Reyes del Tango, και έχει χορέψει στις βραβευμένες παραστάσεις «Tanguera», «Che tango» και «Señor tango». Οι γνώσεις τους εκτείνονται σε όλα τα πεδία, από το χορευτικό φολκλόρ έως το κλασικό μπαλέτο και το θέατρο, και οι παραστάσεις τους με θέμα το tango χαρακτηρίζονται από μοναδικό πάθος.
Έμπειροι μουσικοί που έχουν εντρυφήσει στο tango
H ορχήστρα Orquesta Pasional αποτελεί ένα κλασικό σχήμα του tango: μπαντονεόν, βιολί, πιάνο και μπάσο από δεξιοτέχνες και έμπειρους μουσικούς που έχουν εντρυφήσει στο tango. Το ρεπερτόριό της απαρτίζεται από tangos, βαλς και milongas από τη «χρυσή εποχή» του tango (1930 - 1950), νεότερες συνθέσεις από την περίοδο του tango nuevo και του θρυλικού Astor Piazzolla, καθώς και original δικά της κομμάτια. Όλα αυτά με ήχο και προσέγγιση που δίνει νέα φρεσκάδα στο ιδίωμα. 

HORACIO CASADEY
Πληροφορίες Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς - Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 210 9213310. Ώρα έναρξης: Παρασκευή και Σάββατο: 22.30, Κυριακή και Δευτέρα: 21.30. Τιμές εισιτηρίων: Α΄ ζώνη: 30 ευρώ, Β΄ ζώνη: 25 ευρώ, μπαρ: 20 ευρώ, τη Δευτέρα 28/11, έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες, για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: halfnote.gr, viva.gr και artinfo.gr.

 
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 18:50
naftemporiki.gr

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα

Η Δήλωση


tvxs.gr | 25 Νοε. 2016
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ εμφανίστηκε βέβαιος πως αν η Ελλάδα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση τότε θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές.

Παράλληλα εκτίμησε πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα. «Αυτό το πρόγραμμα, που λήγει το 2018, θα είναι και το τελευταίο», σημείωσε, μιλώντας στο  «Φόρουμ 2016 της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομιματικής Ένωσης», που πραγματοποιείται από στη Βιέννη και διοργανώνεται από την Αυστριακή Κεντρική Τράπεζα (ΑΚΤ).
Σημειώνεται, ότι ο Κλάους Ρέγκλινγκ είναι ο ένας από τους δύο κεντρικούς ομιλητές του Φόρουμ, στο οποίο έχουν προσκληθεί από τον διοικητή της ΑΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι, ειδικοί, εκπρόσωποι της πολιτικής, της οικονομίας, της έρευνας και των ευρωπαϊκών θεσμών.

Ένας (εγκλωβισμένος) πολιτικός εμπρηστής και μια ασταθής Ευρώπη κρατούν τα κλειδιά του συμβιβασμού και της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος

Σχέδιο συμβιβασμού για το χρέος με διπλή «υποσχετική» προς Αθήνα

Tvxs Ανάλυση  | 25 Νοε. 2016
Ένας (εγκλωβισμένος) πολιτικός εμπρηστής και μια ασταθής Ευρώπη κρατούν τα κλειδιά του συμβιβασμού και της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος - μιας συμφωνίας που, όπως δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες, θα βασίζεται σε μια διπλή «υποσχετική» προς την Αθήνα για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και τη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα.

Το περίγραμμα του εν λόγω συμβιβασμού έδωσαν, παράλληλα, χθες το βράδυ Γερούν Ντάισελμπλουμ και Γιώργος Χουλιαράκης, τα πάντα ωστόσο παραμένουν ακόμη υπό την αίρεση της γεφύρωσης του χάσματος Βερολίνου και ΔΝΤ και, κυρίως, των υποχωρήσεων που θα κάνει - ή δεν θα κάνει - ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τον τορπιλισμό της συνάντησης του Washington Club.
Το σχέδιο συμβιβασμού
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αλλά και με βάση τα μηνύματα του επικεφαλής του Eurogroup και του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι περιλαμβάνει...