Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                         (από ΤΑ ΝΕΑ)

"Ενισχυμένο" τό νέο δεκάευρο...

Από την Τρίτη σε κυκλοφορία τα νέα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ

Από την Τρίτη σε κυκλοφορία τα νέα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ

Από την Τρίτη τίθεται σε κυκλοφορία το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη», σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει διάφορα ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας καθώς και νέα εμφάνιση. Το ολόγραμμα και το υδατογράφημά του περιέχουν μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μίας μορφής της ελληνικής μυθολογίας. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ο αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα. Όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται υπό γωνία, στον γυαλιστερό αριθμό δημιουργείται μια αίσθηση κίνησης του φωτός από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα.

Επίσης, ο αριθμός αλλάζει χρώμα από βαθύ πράσινο σε βαθύ μπλε. Χάρη σε αυτά και άλλα χαρακτηριστικά η γνησιότητα του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ επαληθεύεται πολύ εύκολα με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία), αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ διαβεβαίωσαν την ΕΚΤ ότι κατέβαλαν κάθε εύλογη προσπάθεια στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, προκειμένου να διευκολύνουν την προσαρμογή του εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων στις χώρες τους, ώστε όλα τα μηχανήματα να δέχονται το νέο τραπεζογραμμάτιο. «Έχει μεγάλη σημασία όλοι όσοι χρησιμοποιούν τα τραπεζογραμμάτια ευρώ να συνεχίσουν να το κάνουν με απόλυτη εμπιστοσύνη. Γι' αυτό ακριβώς εισάγουμε τη σειρά "Ευρώπη"» δήλωσε ο Ιβ Μερς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, που είναι υπεύθυνος για τα τραπεζογραμμάτια. «Για να διασφαλίσουμε ότι η εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ θα γίνει όσο το δυνατόν ομαλότερα, καλώ όλους τους ιδιοκτήτες εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων να βεβαιωθούν ότι τα μηχανήματά τους δέχονται τα νέα τραπεζογραμμάτια», συμπλήρωσε ο κ. Μερς.

Τα τραπεζογραμμάτια των 10 ευρώ της πρώτης σειράς θα συνεχίσουν να εκδίδονται, ούτως ώστε να εξαντληθούν τα αποθέματα. Θα κυκλοφορούν παράλληλα με τα τραπεζογραμμάτια των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» και αργότερα θα αποσυρθούν σταδιακά και θα πάψουν να έχουν ισχύ νόμιμου χρήματος.

Αυτή η αλλαγή θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Ένα βίντεο με τίτλο «Ανακαλύψτε το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ», διαθέσιμο στον δικτυακό τόπο http://www.nea-trapezogrammatia-euro.eu σε 23 γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχει περισσότερες πληροφορίες για το νέο τραπεζογραμμάτιο και τους τρόπους επαλήθευσης της γνησιότητάς του.

tanea.gr

«Συννεφιασμένη Κυριακή» στο Ηρώδειο




Αριστερά, Κλασικά αλλά και άγνωστα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη θα περιλαμβάνει το αφιέρωμα της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στο Ηρώδειο. Δεξιά, 1954: Ο Βασίλης Τσιτσάνης στο θρυλικό «Φαληρικόν» του Μαργωμένου. Στο κέντρο, η τραγουδίστρια Αννα Χρυσάφη, δίπλα της, στο μπουζούκι, ο Ανέστης Αθανασίου, γνωστός και ως Ανέστης «Γύφτος» Αθανασίου, λόγω της τσιγγάνικης καταγωγής του, και στο πιάνο η σπουδαία Ευαγγελία Μαργαρώνη.

ΓΙΟΥΛΗ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ
 «Η πρώτη μου επαφή μαζί του ήταν γύρω στο 1977, όταν κάποιος φίλος φεύγει φαντάρος και μου αφήνει ένα μπομπινόφωνο με μια απίστευτη συλλογή. Τότε άκουσα για πρώτη φορά τραγούδια που ούτε καν υποψιαζόμουν ότι υπήρχαν. Και μαγεύτηκα. Μάλιστα, τότε ήταν που άρχισα να παίζω μπαγλαμά και λαϊκή κιθάρα». Για την Ελευθερία Αρβανιτάκη ο κόσμος του Βασίλη Τσιτσάνη ήταν μια εκπληκτική ανακάλυψη, όπως εξομολογείται σήμερα. Ενας κόσμος με καινούργιες μελωδίες, καινούργιους λαϊκούς δρόμους, και μια γλώσσα εξαιρετικά ποιητική, με εντυπωσιακή απλότητα και ευθύτητα στη διατύπωση των πιο μύχιων συναισθημάτων.

Στις 18 Ιανουαρίου του επόμενου χρόνου συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη και η οικογένειά του ζήτησε από την Ελευθερία Αρβανιτάκη να οργανώσει μια γιορτή. Μια μουσική συνάντηση αφιερωμένη στον σπουδαίο δημιουργό, η οποία έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου στο Ηρώδειο.

Η ίδια, ο Σταμάτης Κραουνάκης, τον οποίο συναντά για πρώτη φορά στη σκηνή, η Οπισθοδρομική Κομπανία –βρίσκονται πάλι μαζί έπειτα από 25 χρόνια– και μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών σκύβουν πάνω στο έργο του Τσιτσάνη, διαλέγουν κλασικά αλλά και πιο άγνωστα τραγούδια –τι να πάρεις και τι ν’ αφήσεις από το έργο του– και παρουσιάζουν μία δίωρη συναυλία με τίτλο «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα».

Για την Ελευθερία Αρβανιτάκη η συναυλία αυτή είναι πολλά περισσότερα από ένα αφιέρωμα στον Τσιτσάνη: «Είναι σαν να επιστρέφω στην παλιά μου γειτονιά.

Υπήρχε ένα κλίμα ευφορίας τότε, ένα κλίμα αλλαγής, ένα καινούργιο τοπίο που ανοιγόταν, κι αυτό έδινε αισιοδοξία σ’ ένα μέρος του πληθυσμού που για πολλά χρόνια ήταν παραγκωνισμένο.Επίσης, υπήρχε η αίσθηση της παρέας, της ομαδικότητας αλλά και μια ξεγνοιασιά.

Το καλοκαίρι του ’79 συνάντησα τα παιδιά της Οπισθοδρομικής Κομπανίας και κάναμε φοβερές μουσικές “βόλτες”. Μέσα σ’ αυτή την αισιοδοξία έζησα χρόνια πλούσια γιατί οι αναζητήσεις που κάναμε με οδήγησαν στην ανακάλυψη θησαυρών. Και δεν ήταν μόνο ο Τσιτσάνης και η παλιά του περίοδος που μου ήταν εντελώς άγνωστη, αλλά και πολλοί άλλοι λαϊκοί δημιουργοί». Εκτός απ’ όλα τα παραπάνω, μήπως υπάρχει και μια εσωτερική ανάγκη για επιστροφή σε έναν κόσμο ξεγνοιασιάς και αισιοδοξίας; «Δεν αναβιώνεται αυτή η εποχή», εξηγεί η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

«Και μάλιστα, μπορεί να είναι σκληρό αυτό που θα πω, αλλά πιστεύω ότι αυτή η ξεγνοιασιά που περιέγραψα πριν έχει χαθεί για πάντα. Σήμερα, όλα είναι διαφορετικά, όλα είναι καινούργια. Υπάρχουν και καλά στοιχεία όμως. Βλέπω, λ.χ., τους νέους μουσικούς που παίρνουν μέρος στη συναυλία πόσο ενθουσιάζονται, ακόμη και οι τεχνικοί, ροκάδες οι περισσότεροι, υπάρχει ένα πολύ όμορφο κλίμα. Είναι σπουδαίο αυτό».

12 τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο!

Η πιο συνηθισμένη τακτική για να μην χαλάσουν τα τρόφιμα είναι να τα βάλουμε στο ψυγείο, όμως πολλές κατηγορίες τροφών καταστρέφοντας όταν βρεθούν σε κρύο περιβάλλον. Για να μην βρεθείτε στη δύσκολη θέση να (ξανά)πετάξετε χαλασμένα τρόφιμα, δείτε ποια δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στο ψυγείο:
Ντομάτες: Όταν βάζουμε τις ντομάτες στο ψυγείο καταστρέφεται η υφή τους και ζαρώνουν. Καλό είναι να τις διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου και σε μικρή ποσότητα.
Κρεμμύδια: Τα κρεμμύδια στεγνώνουνε και μπορεί και να μουχλιάσουν σε θερμοκρασίες ψυγείου, ειδικά αν είναι κομμένα. Ακόμα κι αν τα καλύψουμε καλά με μεμβράνη μπορεί να αφήσουν άσχημη μυρωδιά στο ψυγείο.
Πατάτες: Το ψυγείο μπορεί να αποσυνθέσει το άμυλο της πατάτας, με αποτέλεσμα να γίνει πιο γλυκιά και να αποκτήσει άσχημη υφή τόσο ώστε να μην μπορείτε να την μαγειρέψετε.
Ελαιόλαδο: Όποιο λάδι κι αν βάλουμε στο ψυγείο -όχι πως υπάρχει λόγος- θα αποκτήσει υφή βουτύρου, αλλά ειδικά το ελαιόλαδο θα αρχίσει να στερεοποιείται ακόμα πιο γρήγορα σε περιβάλλον ψυγείου.
Καφές: Ο αλεσμένος καφές αλλά και σε κόκκο δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεται στο ψυγείο εκτός αν θέλουμε να απομακρύνουμε τις άσχημες μυρωδιές. Ο καφές λειτουργεί σαν σφουγγάρι απορροφώντας ό,τι έχουμε στο ψυγείο, χάνοντας την δικιά του αρχική μυρωδιά και γεύση.
Μπανάνες: Οι κρύες θερμοκρασίες επιβραδύνουν την διαδικασία ωρίμανσης. Μπορεί να μην την καταστρέφουν αλλά αν προτιμάτε τις μπανάνες πιο ώριμες καλύτερα να τις αποθηκεύσετε εκτός ψυγείου.
Μέλι: Το μέλι διατηρείται μέσα στο βάζο του για πάρα πολλά χρόνια. Αν το βάλουμε στο ψυγείο θα αυξηθεί η ταχύτητα με την οποία θα κρυσταλλοποιηθεί, με αποτέλεσμα να στερεοποιηθεί.
Σκόρδο: Το σκόρδο μαλακώνει όταν βρεθεί σε κρύα θερμοκρασία και μπορεί να μουχλιάσει εσωτερικά. Εξωτερικά θα έχει την ίδια όψη για αυτό θέλει προσοχή!
Πεπόνι: Το κρύο πεπόνι είναι πολύ νόστιμο, όμως δεν πρέπει ποτέ να το τοποθετούμε στο ψυγείο ολόκληρο αλλά μόνο αφού το έχουμε κόψει. Όσο το διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου ολόκληρο τόσο πιο πολύ κρατάμε ανέπαφα τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών συστατικών του.
Αβοκάντο: Αν αγοράσουμε το αβοκάντο άγουρο και το βάλουμε στο ψυγείο δεν θα ωριμάσει ποτέ. Για αυτό καλό είναι να το αφήσουμε στον πάγκο της κουζίνας μέχει να μαλακώσει!
Ψωμιά: Το ψυγείο κάνει το ψωμί μπαγιάτικο, για αυτό μπορούμε να βάζουμε στο ψυγείο μόνο το ψωμί του τοστ!
Φρέσκα μπαχαρικά: Καλό είναι να μην βάζουμε τα μπαχαρικά στο ψυγείο εκτός αν τα κλείσουμε αεροστεγώς. Όπως ο καφές έτσι και τα μπαχαρικά απορροφούν μυρωδιές και ξεραίνονται σε κρύες θερμοκρασίες.
kathimerini.gr

Ανύπαρκτες διαφορές...

Ανύπαρκτες διαφορές με τα «βελτιωμένα» εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ...με τα "βελτιωμένα" εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ-Ποιοι είδαν μειωμένες τις οφειλές τους...

Νωρίτερα από τον αρχικό υπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών με τις νέες διορθώσεις στον ιστότοπο του Taxis. Τα νέα εκκαθαριστικά είναι ...
τα τελικά για όλους τους υπόχρεους σε ΕΝΦΙΑ, εκτός από όσους δικαιούνται εκπτώσεις ως πολύτεκνοι, χαμηλόμισθοι βάσει των κριτηρίων που έχουν τεθεί ή ανάπηροι.

Οι διαφορές για τους υπόχρεους στα νέα εκκαθαριστικά είναι σχεδόν αμελητέες, καθώς ελάχιστοι είδαν πραγματικά μειωμένες τις οφειλές τους προς την Εφορία. Στα ποσά του κύριου φόρου για τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων και κυρίως των μικροιδιοκτητών ο ΕΝΦΙΑ παραμένει σχεδόν αμετάβλητος.

Δεν ισχύει το ίδιο όμως για δύο κατηγορίες φορολογουμένων:

Για όσους είχαν δηλώσει μεγάλη ακίνητη περιουσία, μετά τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ είδαν μειωμένα τα εκκαθαριστικά τους καθώς σημειώθηκε σημαντική μείωση στο ποσό του «συμπληρωματικού φόρου»

Για τους κατοίκους Κεφαλονιάς και άλλων σεισμόπληκτων περιοχών που απαλλάχθηκαν από τον ΕΝΦΙΑ 100%...
newsbeast.gr

Μην ξεχνάτε ποτέ αυτό που σας είπε η Άννα Καραμανλή



Πριν από μερικές μέρες, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή συνέστησε στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη να πάει να γαμηθεί, γεγονός που της προσέφερε αρκετή δημοσιότητα, η οποία ποτέ δεν πάει χαμένη.

Αν και κατανοώ πλήρως ότι όταν μια βουλευτής διατυπώνει μια τέτοια...προτροπή σε έναν υπουργό, δεν μπορεί παρά να γίνει ντόρος, θεωρώ ότι τα ελληνικά ΜΜΕ είδαν για ακόμα μια φορά το δέντρο και έχασαν το δάσος. Το αληθινά κρίσιμο που είπε η κ. Καραμανλή ήταν το «με αυτά που κάνετε δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές και εγώ θα μείνω άνεργη».

Πρόκειται για αναμφίβολα ιστορική φράση που χαρακτηρίζει περισσότερες από μια γενιές Ελλήνων βουλευτών. Σκεφθείτε μόνο πόσο ιδανικά περιγράφουν, από κοινού, τα κακώς κείμενα της Μεταπολίτευσης οι φράσεις «μαζί τα φάγαμε» και «δεν θα επανεκλεγώ και θα μείνω άνεργη».

Δεν επιλέξαμε μονάχα να μας εκπροσωπούν άνθρωποι χωρίς στοιχειώδη μόρφωση και βασική επαγγελματική εμπειρία αλλά και άνθρωποι που αν κάτι γνωρίζουν πολύ καλά, είναι ότι η τύχη τους μετά τη Βουλή δεν μπορεί παρά να είναι προδιαγεγραμμένα κακή. Γνωρίζουν ότι δεν έχουν πουθενά να επιστρέψουν ή έστω πουθενά καλύτερα από εκεί που έφτασαν με την ψήφο μας.

Το να ψηφίσουν κάτι που θα δυσαρεστήσει τους ψηφοφόρους τους αποτελεί γι' αυτούς κάτι σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, κάτι που ποτέ δεν τους είχε περάσει από το μυαλό. Θα βρίζατε ποτέ εσείς τον εργοδότη σας;

Ακόμα και μετά την κρίση του 2009, στείλαμε τέτοια μυαλά στη Βουλή αλλά παράλληλα προσπαθούμε να καταλήξουμε στο αν την κρίση προκάλεσαν οι ψεκασμοί ή οι διεθνείς τοκογλύφοι. Το φως στο τούνελ ίσως είναι το τρένο που έρχεται καταπάνω μας ξανά. 
parapolitiki.com

Τα είκοσι λεπτά που...

...άλλαξαν τον κόσμο



Βατικανό 18/9. Ο Πάπας των φτωχών συναντιέται με τον αυριανό πρωθυπουργό των πλουσίων… Ελλήνων. Παρά το ταξικό χάος που τους χωρίζει, οι δύο ηγέτες κατορθώνουν σε είκοσι μόλις λεπτά να επιλύσουν ακανθώδη προβλήματα του σύγχρονου κόσμου και να γεφυρώσουν δογματικές διαφορές που διχάζουν τη χριστιανική Ευρώπη περισσότερο από μια χιλιετηρίδα.

Ρηξικέλευθοι και ριζοσπάστες εξημερώνουν τον αφηνιασμένο ταύρο του νεοφιλελευθερισμού, κρατώντας τον ο ένας από το δεξί κι ο άλλος από το αριστερό κέρατο, και με συντονισμένες κινήσεις τον καθηλώνουν στο βραχώδες έδαφος των λαϊκών διεκδικήσεων και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πριν από τη συνάντηση, άλλωστε, επιτελείς της Κουμουνδούρου διαπιστώνουν ότι ο Ποντίφικας μεταφέρει το ελπιδοφόρο μήνυμα της υπεράσπισης των αδυνάτων, της προλεταριακής αξιοπρέπειας και της πανανθρώπινης ειρήνης.

Επαρκώς προετοιμασμένοι οι καρδινάλιοι Σκουρλέτουμ και Μπάγιερ, οίτινες έχουν εποικοδομητική συνεργασία με επισκόπους της παπικής πλευράς τις προηγούμενες ημέρες, θέτουν εξαρχής στην Αγία Τράπεζα το φλέγον θέμα της ασυδοσίας των τραπεζών. «Είναι αδιανόητο να σώζονται τα πιστωτικά ιδρύματα και όχι οι άνθρωποι» υπογραμμίζει ο Φραγκίσκος και, παρά την επί μέρους διαφωνία του στις εγγυήσεις των καταθέσεων, συμφωνεί παραχρήμα και ο Αλέξης, όστις εξηγεί στον Αργεντινό πως η Ελλάδα «βυθίζεται σε κρίση με ανθρωπιστικές διαστάσεις» και ζητεί τη στήριξη ευρύτερων δυνάμεων σε όλη την Ηπειρο. Ο Πάπας την προσφέρει απλόχερα.

Φαίνεται πως τον πιάσαμε απ' τ' αρχί@ια, ψιθυρίζει ο Σκουρλέτουμ στον Μπάγιερ, ατάκα που ευτυχώς δεν «πιάνει» ο δραγουμάνος. Αναρωτιούνται πολλοί πώς είναι δυνατόν να διευθετούνται τόσα ανοιχτά, σύνθετα και χρόνια προβλήματα σε μερικά μόνο λεπτά. Η απάντηση είναι απλή: Επειδή ο διάβολος εμφιλοχωρεί στις λεπτομέρειες, η παπική αντιπροσωπεία δεν επιθυμεί να διεισδύσουν σ' αυτές, οπότε διακανονίζουν τα ουσιώδη. Τακτοποιούν το μεταναστευτικό και ο Τσίπρας εύχεται να επικρατήσει η πνευματικότητα έναντι των υλικών αξιών του καταναλωτισμού και του κέρδους.

Οι δύο ποιμένες οικοδομούν οικουμενική συμμαχία απέναντι στις ανισότητες και στο περιθώριο των συνομιλιών επαναδιατυπώνουν το «φιλιόκβε». Οταν οι Παλαιολόγοι εκλιπαρούν τους Δυτικούς με αντάλλαγμα την ένωση των Εκκλησιών, αυτοκράτορας, Πατριάρχης και επτακόσιοι διανοούμενοι του Βυζαντίου συζητούν χωρίς αποτέλεσμα με παπικούς από το 1431 ώς το 1439 στη Βασιλεία, τη Φεράρα και τη Φλωρεντία.

Στο τσακ μπαμ ρυθμίζει το θέμα ο Τσίπρας, προτείνοντας στον Πάπα να αντικαταστήσει τη λέξη «υιός» με τη φράση «θείο βρέφος», προσωνύμιο που αποδίδουν στον ίδιο τα ΜΜΕ. Με e-mail ενημερώνονται η Ιερά Επιστασία του Αγίου Ορους, ο Βαρθολομαίος και ο Ιερώνυμος. Το «εκ του πατρός και του θείου βρέφους εκπορευόμενο» Αγιο Πνεύμα βρίσκει σύμφωνους τους πάντες. Αντιδρούν μοναχά οι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου, αλλά ποιος τους ακούει. Επικροτούν ακόμα και τα μετέωρα, που προοιωνίζονται βελτίωση του καιρού με λίγα νερά στα κεντρικά και δυτικά ηπειρωτικά.

Μετέωρος meteoros@efsyn.gr

Βρόμικος πόλεμος…

Αναστατωμένοι από τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Πάπα, Σαμαράς και Βενιζέλος επιδόθηκαν σε έναν βρόμικο πόλεμο εναντίον του και δεν δίστασαν να...
χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του ΥΠΕΞ για να τη ματαιώσουν. Την περασμένη Τετάρτη, όταν εφημερίδες προανήγγειλαν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Μαξίμου χτύπησε «συναγερμός».

Πράγματι ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών επικοινώνησε μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου άμεσα με τις υπηρεσίες του ομολόγου του στο Βατικανό, καρδινάλιου Πιέτρο Παρολίν.

Στην σε κορυφαίο επίπεδο συνομιλία η ελληνική πλευρά ρώτησε αρχικά αν ισχύει η πληροφορία για συνάντηση του Πάπα με τον Αλέξη Τσίπρα. «Βεβαίως ισχύει» ήταν η απάντηση. «Σας υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας δεν κατέχει αξίωμα στην κυβέρνηση, είναι απλώς αρχηγός του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος στην Ελλάδα» είπαν οι στενοί συνεργάτες του Ευάγγ. Βενιζέλου με τους συνεργάτες του καρδινάλιου να «κόβουν» κάθε συζήτηση: «Πρόκειται για συνάντηση με ιδιωτικό χαρακτήρα και στο πλαίσιο αυτό ο Πάπας μπορεί να συναντήσει όποιον επιθυμεί»...

efsyn.gr ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

«Κοίτα ποιοι μιλάνε»…

Η Ρένα Δούρου απαντά για την αξιολόγηση...

Με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, η Ρένα Δούρου, τονίζει μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί να είναι τιμητές του Δημοσίου, αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν».

Αναλυτικά το...
κείμενο της κ. Δούρου

«Κοίτα ποιοί μιλάνε!

Αφού πέρασε μια εβδομάδα που κρίσιμα ζητήματα για τα οποία μια σειρά κυβερνητικών παραγόντων που πήραν σβάρνα τις τηλερούγες, δεν είχαν να πουν κουβέντα (Βλ. μετακίνηση μαθητών, πλημμύρες στο Χαλάνδρι κι αλλού με απεγκλωβισμό συμπολιτών μας, διαχείριση απορριμμάτων και προκηρύξεις διαγωνισμών,-αφήνω στην άκρη ΕΝΦΙΑ κλπ) παριστάνω ότι κάποιοι εξ αυτών όντως μπερδεύτηκαν.

Άργησα να απαντήσω, περίμενα να δω που θα πάει αυτό… άλλωστε αρνούμαι η ατζέντα να μπαίνει από τους επαγγελματίες των τηλεπαραθύρων… και τους απανταχού κονδυλοφόρους που με περίσσιο σεξισμό μοιρολογούν ” τι ζημιά πάθαμε, έχουμε γυναίκα στο τιμόνι της περιφέρειας. Ας την φάμε!”

Η κάλυψη πλαστογράφων αποτελεί ειδικότητα όλων όσοι – επί 40 και πλέον χρόνια – έστηναν το πελατειακό τους κράτος στο δημόσιο.

Ειδικότητα των ίδιων είναι και η εκτόξευση λάσπης ότι δήθεν όσοι απορρίπτουμε την κατ’ όνομα «αξιολόγηση», καλύπτουμε πλαστογραφίες και παραποιημένα πτυχία.

Όποιος παραβίασε το νόμο, θα αντιμετωπίσει τις ανάλογες κυρώσεις και ό,τι προβλέπεται πειθαρχικά.

Η Περιφέρεια Αττικής εγγυάται την τήρηση όλων εκείνων των ενεργειών που διασφαλίζουν τη νομιμότητα. Και παράλληλα, βρίσκεται απέναντι στα σχέδια, ανεξαρτήτως ονομασίας, που αποσκοπούν στην αναγκαστική έξοδο χιλιάδων υπαλλήλων για να «βγει» ο αριθμός των απολύσεων που ζητούν οι δανειστές.

Εάν εμείς που δεν διορίσαμε το σόι και την παρέα μας λέμε ότι η αξιολόγηση είναι ο φερετζές της περαιτέρω υποστελέχωσης κι επομένως της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών, τότε, η γνώμη μας πρέπει να μετρά περισσότερο. Κι ας σκεφτούμε όλοι μας την τελευταία φορά που μπήκαμε σε δημόσια υπηρεσία πόσους υπάλληλους βρήκαμε. Αν ένα ζήτημα πρέπει να συζητηθεί, είναι αυτό της υποστελέχωσης. Άλλωστε όσοι έχουν μιλήσει τα τελευταία χρόνια για εφεδρεία-κινητικότητα-διαθεσιμότητα-αξιολόγηση-απολύσεις, είναι οι ίδιοι που φέρνουν καραβιές τους συμβούλους στα γραφεία τους.

Ξεκάθαρες κουβέντες.

Και αν δεν είναι ακόμη σαφές: Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά βάσει νομοθετικής πρόβλεψης από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα υποχρεούνται να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους το Σώμα Επιθεωρητών, το οποίο δειγματοληπτικά ελέγχει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Διευθύνσεις Διοικητικού.

Ωραίο το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο. Εμείς δεν διορίσαμε κανέναν, δεν μπορεί να είναι τιμητές του δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν»...
enikos.gr

Το ανύπαρκτο κόμμα Παπανδρέου, εμφανίζεται πιο ψηλά από το υπαρκτό ΠΑΣΟΚ...

Αυτογκόλ από Πρώτο Θέμα-Alco...

Σε μια ακόμα προσπάθεια αποδόμησης του Γιώργου Παπανδρέου, το Πρώτο Θέμα δημοσιεύει σήμερα μια δημοσκόπηση της Alco η οποία περιλαμβάνει το ερώτημα «θα...
ψηφίζατε ένα κόμμα υπό τον Γιώργο Παπανδρέου;». Το αυτογκόλ της εφημερίδας μοιάζει εντυπωσιακό.

Στην ίδια δημοσκόπηση που το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου μόλις 4,6% (με αναγωγή!) και η Δημοκρατική Αριστερά 1,8%, το 5% των ερωτηθέντων σχετικά με τον Γιώργο Παπανδρέου απαντά ανεπιφύλακτα «Ναι» στο ενδεχόμενο να ψηφίσει ένα δικό του κόμμα ενώ ποσοστό της τάξεως του 3% επιλέγει την απάντηση «Δ.Γ/Δ.Α».

Πώς περιγράφει η εφημερίδα το γεγονός ότι το ανύπαρκτο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου λαμβάνει μεγαλύτερο ποσοστό από το υπαρκτό ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου; Μα φυσικά ως «καθολική κατακραυγή για το κόμμα Παπανδρέου»...
parapolitiki.com

«Κυράτσα με φακιόλι»…

Την χαρακτηρίζει η Μαρίνα Πετρούτσου ("ΖΑΠ - ΖΑΠ")...

Εξαφανισμένη από τα τηλεοπτικά παράθυρα όπου ξημεροβραδιαζόταν τις τελευταίες μέρες η κυβερνητική εκπρόσωπος. Αναμενόμενο μετά το...
καθολικό κράξιμο που έχει φάει ακόμη και μέσα από το ίδιο το κόμμα της.

Είναι απορίας άξιον πώς κατάφερε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που έχει αναλάβει καθήκοντα κυβερνητικής εκπροσώπου να τρώει τόσο άγριο κράξιμο. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Και η Βούλτεψη τον έχει τον τρόπο της…

Η συμπεριφορά της δεν θυμίζει συμπεριφορά σοβαρής κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά κυράτσας με φακιόλι και μπουγαδοκόφινο που έχει ανέβει στην ταράτσα και βρίζει χυδαία τις γειτόνισσες…

efsyn.gr

Ακριβής μικρογραφία της Αλεξάνδρειας...

ο τύμβος της Αμφίπολης(ΦΩΤΟ)!..

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη, που δίνει ακόμα μία πολύ εντυπωσιακή διάσταση του τύμβου στην Αμφίπολη, φέρνουν στο φως τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». Τα συγκεκριμένα στοιχεία προέρχονται από...
τον Μιχάλη Λεφαντζή, συνεργάτη της κυρίας Αικατερίνης Περιστέρη, και δείχνουν πως το χέρι που σχεδίασε τον τύμβο της Αμφίπολης γνώριζε πολύ καλά την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, σημείο αναφοράς για τον Μ. Αλέξανδρο, που την ίδρυσε το 331 π.Χ., αφού ήταν η αγαπημένη του πόλη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για να δούμε την εντυπωσιακή συμμετρία. Οπως φαίνεται, το αρχικό ύψος του Λέοντος της Αμφίπολης, που ο Μιχάλης Λεφαντζής επιβεβαίωσε ότι ήταν στην κορυφή του τύμβου, έφτανε μαζί με τη βάση ακριβώς στα 15,84 μέτρα.
«Για μένα, η τυπολογία αυτού του περιβόλου δεν υπάρχει αλλού στη Μακεδονία. Αρχιτεκτονικά πρόκειται για ένα υβρίδιο», αναφέρει ο συνεργάτης της κ. Περιστέρη. Οσον αφορά τον Λέοντα, «με ύψος 5,30 μέτρα και συνολικά με το βάθρο του 15,84 μέτρα, έχει μακεδονικό εμβάτη, με ημικίονες και ασπίδες στο βάθρο του», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο αρχιτέκτονας.

Από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για τις διαστάσεις του εντυπωσιακού τύμβου της Αμφίπολης, η διάμετρος του τύμβου φαίνεται να είναι σε άμεση αρμονία με το Λιοντάρι, καθώς είναι το ύψος του ακριβώς επί δέκα, δηλαδή 158,40 μέτρα. Αυτό προφανώς βοηθούσε στην οπτική αρμονία του τύμβου, κάτι που επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο Μιχάλης Λεφαντζής, ο οποίος δηλώνει πως «αυτό το έργο υλοποιήθηκε από αρχιτέκτονα που είχε υψηλή γνώση της γεωμετρίας. Αρκεί να αναφέρω ότι χρησιμοποιεί το π= 3,14, αντί του 3,17 των Αιγυπτίων, που ήταν ως τότε σε χρήση».

Το μεγαλοπρεπές μνημείο του 4ου αιώνα π.Χ. δεν σταματά να εκπλήσσει, καθώς, όπως φαίνεται, κρύβει ένα ακόμα μεγάλο μυστικό. Ο αρχιτέκτονάς του, γνώριζε πολύ καλά και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, η οποία είχε χτιστεί μόλις λίγα χρόνια πριν, από τον αρχιτέκτονα του Μεγάλου Αλεξάνδρο τον Δεινοκράτη. Συγκεκριμένα και όπως έχει εκμυστηρευτεί ο Μιχάλης Λεφαντζής σε συνομιλητές του και έχει αποτυπωθεί σε πανοραμική αναπαράσταση του τύμβου, αλλά και σε χειρόγραφο η διάμετρος των τειχών της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, που έφτιαξε ο αρχιτέκτονας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Δεινοκράτης, είναι 15.840 μέτρα. Δηλαδή, ο τύμβος του λόφου Καστά είναι μια μικρογραφία της αγαπημένης πόλης του Μακεδόνα βασιλιά σε κλίμακα 1/100.



ΕΝΤΟΛΗ

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει όσα...

Παρεμβάσεις και γραφικότητες...

Δεν περνάνε καλά στα παρασκήνια και αυτό βγαίνει προς τα έξω...

Αυτή τη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν απάντησε η Βούλτεψη. Δεν βγήκε ούτε ο Άδωνις να πει κάτι. Ήταν ο Καρύδης, του ΠΑΣΟΚ. Απέδωσε σε θεωρία συνωμοσίας το...
ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών με τα περί παρεμβάσεων στο Βατικανό, ώστε ο Τσίπρας να μη δει τον Πάπα.

Αλλά επειδή το «κοντός ψαλμός αλληλούια» θα διέπει και το υμνολόγιο των καθολικών, δεν μένει παρά να δούμε αν η Αγία Έδρα διαψεύσει το ρεπορτάζ που φέρει τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού να δέχεται οχλήσεις από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Συνέβη; Δεν το λες θεμιτό. Είναι, όμως, λογικό. Εδώ δεν έχουν πρόβλημα να απαγορεύσουν τη μετάδοση της ομιλίας από τη δημόσια τηλεόραση, θα έχουν για να σηκώσουν το τηλέφωνο και να καλέσουν τον καρδινάλιο; Όχι, βέβαια. Αντίστοιχα ρουσφέτια γίνονται συχνά σε διεθνές επίπεδο.

Γιατί όλα αυτά; Ο εκνευρισμός, που συχνά φτάνει στα όρια της κρίσης πανικού, είναι μία εξήγηση. Όσοι συνομιλούν με το «σύστημα Μαξίμου» έχουν να διηγηθούν ιστορίες και περιστατικά για παρεμβάσεις που φύονται στις παρυφές της γραφικότητας. Φήμες, θα πείτε. Σωστά. Φήμες. Μόνο που πια αποδίδονται στον ίδιο τον πρωθυπουργό ενδιαφέροντα μικροπολιτικής διάστασης. Πιθανότατα για αυτό ευθύνεται και ο κατακερματισμός των τάσεων. Πλέον δεν υπάρχει μία ενιαία γραμμή εντός του Μαξίμου. Δεν περνάνε καλά στα παρασκήνια και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Επικοινωνιακά η κυβέρνηση έχει μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που η ίδια αναγνωρίζει. Πρέπει, άλλωστε, να είναι η μοναδική στον δυτικό κόσμο που κατάργησε την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αν είσαι δημοσιογράφος και θες να κάνεις ερώτηση στη Βούλτεψη πρέπει να πάρεις τηλέφωνο στο κανάλι ή να στείλεις SMS ως τηλεθεατής. Τι να δείχνουν, άραγε, όλα αυτά;

Είναι η μπάλα που χάθηκε ή η σταγόνα που ξεχείλισε;..

Κώστας Γιαννακίδης