Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Υπέρ της δραχμής αρθρογραφούσε το 2011...


... ο νέος σύμβουλος Οικονομικών...
Αμηχανία έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση δύο παλαιότερα άρθρα του νέου επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Χριστόδουλου Στεφανάδη στα οποία κάθε άλλο παρά απέκλειε τη συντεταγμένη επιστροφή στη δραχμή ως αντίδοτο στην...
ύφεση.


Την Τετάρτη ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, με δήλωσή του, αναφέρει ότι στα εν λόγω άρθρα «εξηγούσα ότι θα ήταν φρόνιμο να εξεταστεί σε περίπτωση που η Ελλάδα αδυνατούσε να ακολουθήσει την πορεία της εσωτερικής υποτίμησης, που τελικά ακολούθησε». «Ο δρόμος για την ανάκαμψη και την μελλοντική ευημερία της Ελλάδας είναι απαρέγκλιτα στο πλαίσιο της ευρωζώνης και, φυσικά, με νόμισμα το ευρώ», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «συμφωνώ με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και συντάσσομαι απόλυτα με τις επιλογές της κυβέρνησης».

Τα επίμαχα άρθρα του 2011

Στο πρώτο του άρθρο στην Καθημερινή με ημερομηνία 13/11/2011 και τίτλο «Για μια λιγότερο επώδυνη εσωτερική υποτίμηση» ο Χρ. Στεφανάδης αναφέρει:
«Δεχόμενοι ότι η παραμονή στην Ευρωζώνη θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για την Ελλάδα, η εσωτερική υποτίμηση (σ.σ. εντός Ευρωζώνης) παρουσιάζεται, τουλάχιστον προς το παρόν, ως η λιγότερο κακή λύση. Όμως, η εσωτερική υποτίμηση αποτελεί...

Εφιαλτικό εξάμηνο για τους φορολογούμενους...

Ποιοι θα κληθούν να καταβάλουν σχεδόν 11 δισ. ευρώ...

Ένα ακόμα εφιαλτικό εξάμηνο περιμένει τους φορολογούμενους, πριν δουν την όποια ελάφρυνση που πρόκειται να διαπραγματευθεί το οικονομικό επιτελείο με την Τρόικα. Έχοντας ήδη...
πληρώσει περί τα 2 δισ ευρώ για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να καταβάλουν σχεδόν 11 δισ ευρώ στο διάστημα που απομένει ως το τέλος του έτους, ξεπερνώντας τα όρια των φοροδοτικών τους αντοχών. Δεν είναι τυχαίο ότι η διαπραγμάτευση για τους όρους υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση οφειλών χαρακτηρίζεται από το οικονομικό επιτελείο ως άμεση προτεραιότητα, με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι νέες οφειλές έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 4 δισ ευρώ.

Από το Φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων το υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει...

Επαναδιαπραγμάτευση; Ποια επαναδιαπραγμάτευση;...


O πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς κατά τη χθεσινή σύντομη συζήτηση που είχε με τον Γερμανό υπουργό Βόλφανγκ Σόιμπλε, με τον οποίο κάθισαν πλάι πάλι στο γεύμα των ηγετών και στελεχών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είχε την ευκαιρία να επιβεβαιώσει από πρώτο χέρι αυτό που γνώριζε ήδη: ότι...
δηλαδή το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες δεν επιθυμούν να γίνεται συζήτηση περί επαναδιαπραγμάτευσης...

πηγη EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ο λατρεμένος κ. Λοβέρδος έγινε υπουργός...

Τρέλανε τους όλους Ανδρέα!


  Παραπολιτική

Δεν έχω λόγια να σας περιγράψω τη χαρά που νιώθω για τις πρώτες μέρες του Ανδρέα του Λοβέρδου στο υπουργείο Παιδείας. Απολαμβάνω κάθε του κίνηση αλλά κυρίως τις αντιδράσεις που προκαλούνται.

Ο λατρεμένος κ. Λοβέρδος έγινε υπουργός στις 9 Ιουνίου. Στις 7 Ιουνίου η Παραπολιτική σημείωνε:

(...)ο κ. Λοβέρδος θα κληθεί ως υπουργός να υπηρετήσει τον εθνικό προϋπολογισμό της χώρας, τον οποίο είχε με πάθος καταψηφίσει στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο, ασκώντας δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση.

Σήμερα, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε:

Έχω καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και δεν μπορώ να κληθώ να τον εφαρμόσω, αν δεν γυρίσει σελίδα.

Τον στηρίζω απόλυτα και με πάθος. Καλά τους κάνει. Ελιά δεν ήθελαν κάποιοι; Δεν ψήφισαν για τον «προοδευτικό πόλο» και τη «σταθερότητα»; Ανδρέας Λοβέρδος λοιπόν. Και σε καλή μεριά.

Υ.Γ Μήπως φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι;