Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Εφιαλτικό εξάμηνο για τους φορολογούμενους...

Ποιοι θα κληθούν να καταβάλουν σχεδόν 11 δισ. ευρώ...

Ένα ακόμα εφιαλτικό εξάμηνο περιμένει τους φορολογούμενους, πριν δουν την όποια ελάφρυνση που πρόκειται να διαπραγματευθεί το οικονομικό επιτελείο με την Τρόικα. Έχοντας ήδη...
πληρώσει περί τα 2 δισ ευρώ για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να καταβάλουν σχεδόν 11 δισ ευρώ στο διάστημα που απομένει ως το τέλος του έτους, ξεπερνώντας τα όρια των φοροδοτικών τους αντοχών. Δεν είναι τυχαίο ότι η διαπραγμάτευση για τους όρους υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση οφειλών χαρακτηρίζεται από το οικονομικό επιτελείο ως άμεση προτεραιότητα, με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι νέες οφειλές έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 4 δισ ευρώ.

Από το Φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων το υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει... 
 συνέχεια
... συνολικά 6,334 δισ ευρώ, από την Έκτακτη εισφορά άλλο 1,178 δισ ευρώ, από το Τέλος Επιτηδεύματος 227,7 εκατ. ευρώ, από το Φόρο Πολυτελείας 141 εκατ. ευρώ. Έως τώρα οι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει πάνω από 1 δισ ευρώ και μέσα στους επόμενους έξι μήνες, με το βαρυφορτωμένο εκκαθαριστικό θα πρέπει να πληρώσουν άλλα 6,858 δισ ευρώ, δηλαδή 2,286 δισ ευρώ ανά δίμηνο!

Από τον επόμενο μήνα θα αρχίσουν να "τρέχουν" και οι δόσεις για το νέο Φόρο Ακινήτων. Έως τώρα έχουν πληρωθεί για Έκτακτο Τέλος και ΦΑΠ περίπου 995 εκατ. ευρώ, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο θα πρέπει να εξοφληθεί ο Ενιαίος Φόρος απ' τον οποίο προσδοκώνται 2,650 δισ ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι κάθε μήνα θα πρέπει να μπαίνουν στα ταμεία του Δημοσίου περίπου 440 εκατ. ευρώ! Το... κερασάκι στην τούρτα των επιβαρύνσεων είναι τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2015, τα οποία υπολογίζονται στο 1 δισ ευρώ 53 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να εξοφληθούν στο δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου.

Βασικός στόχος- αλλά δύσκολος όπως παραδέχονται στελέχη που είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για τις ρυθμίσεις οφειλών- είναι η αύξηση του αριθμού των δόσεων έως 48 αντί 12, που ισχύει σήμερα, η μείωση του επιτοκίου, το οποίο χαρακτηρίζεται υψηλό, όπως και η κατάργηση της υποχρέωσης εμπράγματων εγγυήσεων...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.