Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                         TA NEA 14/7/14

H απόφαση τού Δικαστηρίου γιά τό οικονομικό σκάνδαλο τού δήμου Θεσ/νίκης

Τα ισόβια έγιναν 12 έτη για τον Παπαγεωργόπουλο

Σε δεύτερο βαθμό


14:01 | 14 Ιουλ. 2014
Τελευταία ανανέωση 17:16 | 14 Ιουλ. 2014
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό αλλά για απλή συνέργεια μετά την αλλαγή του κατηγορητηρίου κρίθηκε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού δήμου 17,9 εκατομμυρίων ευρώ. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης. Στο άκουσμα της απόφασης, ο πρώην δήμαρχος, απευθυνόμενος προς την έδρα σχολίασε: «Είναι λάθος». Ζήτησε, δε, να δουν την υπόθεσή του ο Άρειος Πάγος, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο πρωθυπουργός.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης νωρίτερα έκρινε ένοχο τον Β. Παπαγεωργόπουλο - κατά πλειοψηφία (3-2) και κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου- για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία, πράξη που επισύρει ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης (10 έως 20 έτη). Το πρωτόδικο δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση δια παραλείψεως.
Ο Β. Παπαγεωργόπουλος με χειρόγραφη δήλωσή του...

Στο Παρίσι, η Γεννηματά...

Στο Παρίσι βρίσκεται η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, μεταξύ των προσκεκλημένων του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ για να παρακολουθήσει τη ...
μεγάλη παρέλαση της 14ης Ιουλίου, που γιορτάζεται φέτος με διπλό συμβολισμό.

Στην εθνική εορτή της Γαλλικής Επανάστασης με την κατάληψη της Βαστίλης, προστέθηκαν φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης για την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου (1914-1918), τον οποίο οι Γάλλοι ονομάζουν «Μεγάλο Πόλεμο».

Για τη μνήμη των 100 χρόνων από την πρώτη παγκόσμια σύρραξη, έχουν προσκληθεί σήμερα στο Παρίσι, αντιπροσωπείες από περίπου 80 χώρες που είχαν πάρει μέρος στον «Μεγάλο Πόλεμο», ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Μετά την παρέλαση ο Γάλλος Πρόεδρος θα παραχωρήσει την παραδοσιακή συνέντευξη από το Μέγαρο των Ηλυσίων, στους κήπους του οποίου θα δεξιωθεί τους προσκεκλημένους του.

Η απόφαση του διπλού εορτασμού έγινε αντικείμενο κριτικής, για τον κίνδυνο «μνημονικής σύγχυσης», με τον εορτασμό της Γαλλικής Επανάστασης.
Για πολλούς, όμως, είναι ενδεικτική της εξέλιξης της νοοτροπίας και των ευαισθησιών στη Γαλλία αλλά και στην Ευρώπη, όπου το βασικό ζητούμενο πλέον είναι η ειρήνη.

Πέρα από το τυχαίο γεγονός της σύμπτωσης των ημερομηνιών, με την παρουσία αντιπροσωπειών από τις μισές χώρες του κόσμου, σήμερα στα Ηλύσια Πεδία, η Γαλλία θέλει να θυμίσει αυτό που υπήρξε μια «συλλογική αυτοκτονία».

Παράλληλα, παραμερίζοντας ιστορικά γεγονότα που θα μπορούσαν ακόμα να διχάσουν, θέλει να τιμήσει σήμερα όλους, νικημένους και νικητές, εορτάζοντας την πρωταρχική ευρωπαϊκή αξία, που είναι η ειρήνη.

  ΑΜΠΕ

Εκτοξεύτηκε ο ελληνικός δορυφόρος Λ-Sat...

φωτ.αρχείου
Ο δορυφόρος Λ-Sat (Hellenic Satellite), o οποίος δημιουργήθηκε από έλληνες επιστήμονες με επικεφαλής τον Περικλή Παπαδόπουλο, εκτοξεύτηκε το βράδυ της Κυριακής από τις εγκαταστάσεις της NASA, στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.Σύμφωνα με τη NASA, o ελληνικός δορυφόρος «πετάει» με...
τον πύραυλο Antares, ο οποίος μεταφέρει το σκάφος Cygnus με επιστημονικό και υποστηρικτικό υλικό για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Το Cygnus αναμένεται να φθάσει στον ISS στις 16 Ιουλίου.
Ο δορυφόρος εκτοξεύτηκε χθες το βράδυ στις 19:52 (ώρα Ελλάδας). Αρχικά, η εκτόξευση ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής, όμως αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τη NASA, όλα «βαίνουν ομαλώς» μέχρι τώρα. Όπως σημειώνεται, στόχος του δορυφόρου είναι να μελετήσει την επίδραση της κοσμικής ακτινοβολίας στο υλικό γραφένιο, όταν αυτό βρίσκεται σε συνθήκες χαμηλής γήινης τροχιάς.

Τον Λ-sat σχεδίασε και κατασκεύασε η διεθνής ελληνική επιστημονική/φοιτητική ομάδα που φέρει την ονομασία «Lambda Team», με έδρα τη Silicon Valley, στην Καλιφόρνια και η οποία στην ιστοσελίδα της προβάλλει το σλόγκαν «Ελληνικά μυαλά με δράση» (Greek Minds at Work). Όπως υπογράμμισε ο δρ. Παπαδόπουλος (καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής του πολιτειακού πανεπιστημίου της Καλιφόρνια San José) η ομάδα Lambda προωθεί και αναδεικνύει αξιόλογους Έλληνες επιστήμονες.

Σε συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει σε ομογενειακά ΜΜΕ, ο δρ. Παπαδόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το κόστος του «μικροδορυφόρου» ήταν περίπου 100.000 δολάρια και ότι η αποστολή του θα συνέβαλε επίσης και στην προστασία ελληνικών εμπορικών πλοίων από πειρατείες.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Έφυγε ο σπουδαίος μαέστρος Λόριν Μάαζελ...

lorin-maazel

Ο «τιτάνας της μουσικής», όπως τον αποκάλεσε ο διεθνής Τύπος, απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών, εξαντλημένος έπειτα από αλλεπάλληλες εμφανίσεις σε Ασία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.
Γεννημένος στη Γαλλία από Αμερικανούς εβραίους γονείς, ο Λόριν Μάαζελ υπήρξε...
μουσική ιδιοφυΐα: ήταν ήδη βιρτουόζος του βιολιού όταν διηύθυνε την πρώτη του επαγγελματική ορχήστρα σε ηλικία 9 ετών, και ήταν μόλις 11 ετών, με κοντό παντελονάκι, όταν ο Τοσκανίνι τον κάλεσε να πάρει την μπαγκέτα στη Νέα Υόρκη.


Όταν όλες οι μεγάλες ορχήστρες του κόσμου τον ζητούσαν, ο «μαέστρο Μάαζελ» έβρισκε τον χρόνο να σπουδάσει παράλληλα μαθηματικά, φιλοσοφία, ξένες γλώσσες, έγραφε μουσικές κριτικές από τα 8 του, ένα μυθιστόρημα στα 2…
Διηύθυνε περισσότερες από 150 ορχήστρες σε 5.000 όπερες ή άλλες μουσικές συνθέσεις και συμμετείχε σε περισσότερες από 300 εγγραφές έργων, από τον Μπετόβεν μέχρι τον Τσαϊκόφσκι και από το Ντεμπισί και τον Ραβέλ μέχρι τον Ραχμάνινοφ, τον Στράους και τον Μάλερ.
Υπηρέτησε την Οπερα του Βερολίνου, της Βιέννης, τη Φιλαρμονική του Μονάχου και της Νέας Υόρκης, με την οποία έδωσε την περίφημη συναυλία στη Βόρεια Κορέα το 2008.
Παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδών, ο Λόριν Μάαζελ συνέθεσε το «1984», την πρώτη του όπερα εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ, που παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου στο Κόβεντ Γκάρντεν και ανέβηκε «sold out» στη Σκάλα του Μιλάνου.

Λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις...

Λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσειςΛήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι το Σάββατο είχαν υποβληθεί...
5.450.000 δηλώσεις σε σύνολο περίπου 5.700.000 δηλώσεων.

Χθες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, υπεβλήθησαν άλλες 100.000 φορολογικές δηλώσεις μέσω του TAXIS net.

Έτσι, όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου, σήμερα, τελευταία μέρα της προθεσμίας θα ολοκληρωθεί η κανονικά διαδικασία υποβολής των δηλώσεων.

Το υπουργείο οικονομικών έχει τονίσει ότι πρέπει να υποβληθούν οι δηλώσεις διότι νέα παράταση δεν πρόκειται να δοθεί και οι εκπρόθεσμες δηλώσεις επισύρουν την επιβολή προστίμων...
newsbeast.gr

Αυταρχικό κρεσέντο της κυβέρνησης...


Υπονόμευση της κοινοβουλευτικής πρακτικής η άρνηση συζήτησης για το δημοψήφισμα Ο ακροδεξιός πυρήνας της ΝΔ, που δίνει τον τόνο στην κυβερνητική πολιτική, φαίνεται πως έχει πεισθεί ότι μόνο με...
τον προκλητικό αυταρχισμό και την αχρήστευση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας μπορεί να κρατηθεί, για όσο χρόνο γίνεται, στην εξουσία.

Η επίδειξη αυταρχισμού και η υπονόμευση στοιχειωδών κανόνων της κοινοβουλευτικής πρακτικής, με την οποία αντιμετώπισε την πρόταση 120 και πλέον βουλευτών της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα με θέμα τη «μικρή ΔΕΗ», επιβεβαιώνει τα αδιέξοδα στα οποία οδηγείται όποιος προσπαθεί να παρακάμψει τη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατική λειτουργία. Αυτό που φαντάζει ανεξήγητο για τον πολύ κόσμο, δηλαδή η επιμονή να αποκλείεται οποιαδήποτε προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, και μάλιστα με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος, για την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταλήγει να γίνεται βασικός οδηγός για δράση.

Η πολιτική πειστικότητά της φτάνει, έτσι, στα όρια. Τη στιγμή ακριβώς που έδινε τη μάχη για τη «μικρή ΔΕΗ», δημοσκόπηση της MRB διαπίστωνε για πρώτη φορά ότι το 50% των πολιτών δεν συμφωνεί με αυτό το σχέδιο της κυβέρνησης, έναντι του 34% που συμφωνεί. Επίσης, στην ίδια δημοσκόπηση, για πρώτη φορά αγγίζει το 70% η αποδοχή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του υπόλοιπου, ως ορθότερη λύση, έναντι του 20% που πιστεύει ότι ορθότερη λύση είναι η επιμήκυνση με μείωση του επιτοκίου...
epohi.gr

Επιχείρηση ανέλκυσης του Costa Concordia...

Ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο στις 07.00 (ώρα Ελλάδος), η επιχείρηση ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia από τη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι του νησιού Τζίλιο της Τοσκάνης, ανακοίνωσε...
πριν από λίγο η ιδιοκτήτρια εταιρεία Costa Crosières.

Η διαδικασία ανέλκυσης αναμένεται να διαρκέσει έξι με επτά ημέρες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο στη συνέχεια θα ρυμουλκηθεί στο λιμάνι της Γένοβας, όπου θα αποσυναρμολογηθεί, σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην ιστορία της ναυτιλίας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανόρθωσης του κρουαζιερόπλοιου, που ωστόσο παρέμεινε μερικώς βυθισμένο και τοποθετήθηκε πάνω σε έξι σιδερένιες πλατφόρμες.

«Είναι μία πολύ σύνθετη επιχείρηση. Η πρώτη φάση της θα είναι η πιο επικίνδυνη γιατί το πλοίο θα αποκολληθεί από τις πλατφόρμες», δήλωσε στους δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε το BBC, ο επικεφαλής της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι, ο οποίος επιβλέπει την επιχείρηση.

Το ναυτικό δυστύχημα του Costa Concordia σημειώθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2012, παρασύροντας στο θάνατο 32 ανθρώπους...
real.gr

Ένοχοι, oι Παπαγεωργόπουλος, Λεμούσιας και Σαξώνης...



Το δικαστήριο εκρινε πριν από λίγο ένοχο τον Σαξώνη για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης, ένοχους για απλή συνέργεια τον Παπαγεωργόπουλο και τον Λεμούσια, ενώ...
ένοχους για συνέργεια σε βαθμό πλημμελήματος έκρινε τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, Γκόλα και Γκαϊτατζή, οι οποίοι το πιο πιθανό είναι πως θα αφεθούν ελεύθεροι.
Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε: "Είναι λάθος κ. πρόεδρε!". Ο συνήγορος του Μ. Λεμούσια, Α. Κούγιας στην αγόρευσή του ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωριστεί στον πελάτη του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, με τον Λεμούσια να αντιδρά και να λέει: " Δεν θέλω το ελαφρυντικό, δεν θέλω τον οίκτο κανενός, την αθωότητά μου θέλω" με τον πρόεδρο της έδρας να απαντά: "Αυτό έχει κριθεί" και το Λεμούσια να λέει: "Αυτό δεν είναι απόφαση, είναι δολοφονία εν ψυχρώ".
Αναμένεται η απόφαση για τις ποινές των κατηγορούμενων.


πηγη seleo.gr

Ο Πλούταρχος και ο γερο-Πανουργιάς

Παντελής Μπουκάλας ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
Για τη λαϊκή σοφία, όπως συμπυκνώνεται σε παροιμίες για να παραδοθεί σαν αξίωμα και σαν μάθημα, έχει πολλά να σκεφτεί κανείς. Για τις αντιφάσεις της, πραγματικές ή φαινομενικές, την κάποια συντηρητικότητά της, τον κατά βάση αρρενοκρατικό χαρακτήρα της, που ενίοτε της στενεύει τον ορίζοντα, για την αντοχή των διαπιστώσεων και των διακηρύξεών της στο πέρασμα του χρόνου. Πώς θα χαρακτηρίσουμε αυτή την αντοχή, αδιάσειστο τεκμήριο συνέχειας ή κατ’ αναλογίαν δημιούργημα (ίδιος ο καθοριστικά δρων τόπος, ανάλογα τα αισθήματα, παρόμοιο το συμπέρασμα), εξαρτάται από τη σχολή στην οποία θητεύουμε. Αν λείψει ο φανατισμός, μάλλον θα καταλήξουμε στη σκέψη ότι και το «άγχος της συνέχειας» είναι πνιγηρό και αντιπνευματικό, και η ιδεοληπτική άρνηση της παράδοσης (η οποία μπορεί να υπερβαίνει τους αιώνες) εθελοτυφλεί και βαριακούει.

Για να το δούμε συγκεκριμένα, ας σταθούμε σε ό,τι άρχισε να μας βασανίζει προτού καν σταθεί στα πόδια του το νεοελληνικό κράτος: στα δάνεια. Οδηγός ο καταλληλότερος, ο Νικόλαος Πολίτης, και οι δυστυχώς ανολοκλήρωτες «Παροιμίες» του. Στα λήμματα δανείζομαι/δανείζου/δανεικός/δάνειον ο Πολίτης συγκεντρώνει καμιά πενηνταριά παροιμίες από κάθε γωνιά (και εποχή) της Ελλάδας: πικρόχολες, περιγελαστικές, αυστηρές, πονηρούτσικες, όπως η κερκυραϊκή: «Να ’ταν καλά τα δανεικά, εδανείζανε και τσι γυναίκες».

Αποφαίνεται μία εξ αυτών, με τρόπο που θα τον έλεγε κάποιος δογματικό, αν η αλήθεια της δεν ήταν ολοφάνερη: «Τα δανεικά κάνουν σκλάβους τους ανθρώπους». Σημειώνει ο Πολίτης: «Παράφρασις της αρχαίας γνώμης: “Τα δάνεια δούλους τους ελευθέρους ποιεί”». Το «παράφρασις» δεν θέλει να πει ότι ο νεότερος Ελληνας γνώριζε την πίστη του αρχαίου Ελληνα και απλώς τη μετέφερε στον δικό του γλωσσικό χωροχρόνο. Θα είχε τόσα περιστατικά υπόψη του, θα είχε τραβήξει και ο ίδιος του λιναριού τα πάθη, που δεν είχε ανάγκη τον έτοιμο αρχαίο λόγο για να δώσει λεκτική μορφή στα αισθήματά του. Αναλόγως, ο νεοέλληνας δεν χρειαζόταν να ξέρει απέξω κι ανακατωτά την «Ορέστεια» του Αισχύλου για να κατασταλάξει στο «παθός και μαθός», δηλαδή στην ίδια πεποίθηση που επίμονα καταθέτει ο τραγωδός.

Περίπου το ίδιο συμβαίνει με μια βυζαντινή παροιμία και μια...

Η δικτατορία των Θερινών Τμημάτων


Η πλειοψηφία της Βουλής θέλει να υπάρξει έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειας και το Μαξίμου το απαγορεύει
Το πολιτικό (τονίζουμε το «πολιτικό») συμπέρασμα από την εξέλιξη της υπόθεσης του δημοψηφίσματος για την ΔΕΗ είναι προφανές: Υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα, υπάρχει δημοκρατική εκτροπή και μάλιστα «καραμπινάτη».

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Δεν είναι θέμα ερμηνειών (του Συντάγματος, του κανονισμού της Βουλής, των πολιτικών ηθών) όπως θέλει να λέει η κυβέρνηση. Τα πράγματα είναι απλούστατα: Η πλειοψηφία της Βουλής, δηλαδή περισσότεροι από 150 βουλευτές θέλουν να συζητηθεί το θέμα της διενέργειας ή οχι δημοψηφίσματος στην ολομέλεια του Σώματος, και η «παρέα» του Μεγάρου Μαξίμου το απαγορεύει!

Ο ισχυρισμός δεν μπορεί να τεκμηριωθεί «τυπικά», δεν έχουμε 151 υπογραφές κάτω από μια πρόταση για να ανοίξει η Ολομέλεια της Βουλής. Μπορεί όμως σαφώς να τεκμηριωθεί πολιτικά (με την συνδρομή της …πρακτικής αριθμητικής). Υπάρχουν 139 βουλευτές που έχουν υπογράψει υπέρ του να συζητηθεί η πρόταση στην Ολομέλεια (όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητοι βουλευτές). Προσθέστε σε αυτούς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που τάχθηκε πολλάκις και ξεκάθαρα υπέρ της συγκεκριμένης εξέλιξης. Εχουμε 140. Να υποθέσουμε μήπως πώς την άποψη του συγκεκριμένου – κορυφαίου- στελέχους της Νέας Δημοκρατίας δεν την συμμερίζονται ακόμη 11 κυβερνητικοί βουλευτές; Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπέρ του ανοίγματος της Ολομέλειας τάχθηκαν αρχικά, ο Προκόπης Παυλόπουλος από την Νέα Δημοκρατία, ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Γιάννης Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ.

Είναι «κοινό μυστικό» σε όσους κυκλοφορούν στους διαδρόμους του κοινοβουλίου αυτές τις μέρες πως τουλάχιστον 25 βουλευτές από το κυβερνητικό στρατόπεδο, θεωρούν ότι έπρεπε να υπάρξει έκτακη σύγκλιση της ολομέλειας της Βουλής. Μόνο που ο κεντρικός κυβερνητικός μηχανισμός επέβαλλε «ομερτά».

Έτσι αντί να υπάρξει μία στοιχειώδης κοινοβουλευτική - δημοκρατική διαδικασία όπως η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής θα υπάρξει μία παρωδία. Παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ασφαλέστατο για τους κυβερνώντες αφού η πρόταση για δημοψήφισμα δεν μπορεί να συγκεντρώσει 180 θετικές ψήφους.
Η διαδικασία της συζήτησης του θέματος στο Α’Θερινό Τμήμα, που αποφασίστηκε δεν «πατάει» σε κανέναν κανονισμό και δεν έχει κανένα προηγούμενο. Το ερώτημα για το αν πρέπει να συγκληθεί η όχι η ολομέλεια της Βουλής τίθενται σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο νομοθετικό σώμα, όπου η κυβέρνηση θα μπορεί να αντικαθιστά όποιον βουλευτή θέλει, ότι ώρα θέλει. Ότι ακριβώς δηλαδή έκανε για να ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ».

Σε αυτό το σώμα αποφάσισαν να τεθεί ως …ερώτημα στην πλειοψηφία το αν υφίσταται ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της μειοψηφίας. Αν αυτό δεν λέγεται «εκτροπή» πώς αλλιώς μπορεί να λέγεται;

ThePressProject.gr

Νέο ρεκόρ λάσπης κατά του Παπανδρέου...


Τον κατηγορούν για το Συμπόσιο της Σύμης πριν καν ξεκινήσει! ...
Χρυσές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού Τύπου συνεχίζονται να γράφονται στις μέρες εξαιτίας του μίσους που συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα τρέφουν κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Σήμερα, το Έθνος της Κυριακής αναφέρεται σε κάτι που υποτίθεται ότι συνέβη στο Συμπόσιο της Σύμης που φέτος θα διεξαχθεί στις Σπέτσες.
Πριν από λίγο όμως από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού εκδόθηκε η παρακάτω διαφωτιστική ανακοίνωση:
Σήμερα το πρωί, "ενημερωθήκαμε" από δημοσιεύματα, ότι "σε φινετσάτο εστιατόριο άρχισαν οι διεργασίες" του Συμποσίου της Σύμης, και επίσης, κατά το γνωστό παραμυθάκι, ότι "λεφτά υπάρχουν για τον Γιώργο Παπανδρέου: Κοκτέιλ πάρτι, σούσι και χλιδή στο Συμπόσιο της Σύμης".

Μάλιστα, για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, παρατίθεται και το μενού της... ακολασίας, μαζί με διάφορα άλλα ευφάνταστα στοιχεία, προκείμενου να υπάρχει η βαθυστόχαστη κατάληξη: "οι διοργανωτές έδωσαν έναν τόνο απόλυτης χλιδής"!

Ωραιότατα... 

Μόνο που, έως και αυτήν την ώρα, οπότε αυτό το σχόλιο θα βλέπει το φως της δημοσιότητας, ουδείς εξ´ όσων θα συμμετάσχουν στο Συμπόσιο της Σύμης, βρίσκεται στις Σπέτσες. 

Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσαν να έχουν αρχίσει την Παρασκευή οι "διεργασίες", όπως "ενημερωνόμαστε" κατά τον ίδιο τρόπο που... συνήθως "ενημερωνόμαστε" από παρόμοια δημοσιεύματα. 

Άρα, άνθρακες ο θησαυρός. 

Το όλο θέμα, δεν θα άξιζε οποιουδήποτε σχολίου, αλλά το γεγονός ότι, επί σειρά ετών το Συμπόσιο της Σύμης, όπως και άλλες δραστηριότητες του Γιώργου Παπανδρέου, αποτελούν στόχο αρκετών ΜΜΕ, μας υποχρεώνει να επισημάνουμε τα αυτονόητα. 

Ο καθένας μπορεί να λέει, να γράφει και να υποστηρίζει ό,τι νομίζει, αλλά καλό θα ήταν, τουλάχιστον τα βασικά στοιχεία μιας είδησης να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, προκειμένου να μην γελοιοποιούνται οι ευρισκόμενοι σε καθεστώς διατεταγμένης υπηρεσίας διακινητές δήθεν ενημέρωσης. 

Αυτά - με τη σημείωση ότι δεν πρόκειται να επανέλθουμε στο θέμα των ευφάνταστων, πλην όμως απαράδεκτων και κακοπροαίρετων δημοσιευμάτων για το ζήτημα αυτό, που είμαστε βέβαιοι ότι και φέτος θα μας ενημερώνουν με ακρίβεια, λεπτομέρεια και πάνω απ' όλα προσήλωση στην... αλήθεια.
parapolitiki.com

Εγκαταλείπεται ο Βενιζέλος...



Πισωγυρίσματα, υποσχέσεις, κωλοτούμπες, λυπάμαι δεν θα πάρω...

Την διαγραφή της από το μητρώο μελών του ΠΑΣΟΚ μετά από 40 χρόνια ενεργής παρουσίας, ανακοίνωσε μέσω facebook η κυρία Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου Σουλαδάκη, σύζυγος του ιστορικού στελέχους του Κινήματος Γιάννη Σουλαδάκη. Αξίζει να σημειωθεί, πως εκτός από την ιστορικότητα η κίνηση της κυρίας Σουλαδάκη περιέχει και ιδιαίτερο πολιτικό συμβολισμό για τον Βαγγέλη Βενιζέλο καθώς  η οικογένεια του Γιάννη Σουλαδάκη είχε ασκήσει έντονη κριτική στην περίοδο προεδρίας του Γιώργου Παπανδρέου ενώ είχε συνταχθεί σύσσωμη στο πλευρό Βενιζέλου σε διάφορες πρωτοβουλίες των περασμένων μηνών (συνέδριο, εγχείρημα Ελιάς κλπ).

Το μήνυμα της Αλεξάνδρας Σουλαδάκη για την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ και η φωτογραφία με την οποία το συνόδεψε:
souladaki_alexandraΑγαπητοί μου φίλοι διαδικτυακοί και όχι μόνο, σήμερα θα ξεκινήσω την ήμερα μου, εδώ απο το σπίτι μου και το γραφείο μου στο Σίσι, με την διαγραφή μου από μέλος του ΠΑΣΟΚ με πόνο, γιατί είμαι παρούσα απο την 3η του Σεπτέμβρη.
Το θεωρώ όμως αναγκαίο, για μένα την ίδια και την αξιοπρέπειά μου.
Εξάλλου το έχω ξαναπεί, είμαι τόσο μικρή σταγόνα, ούτε που θα το καταλάβουν.
Εγω όμως θα ανακουφιστώ….
Πισωγυρίσματα, υποσχέσεις, κωλοτούμπες, και μαζί και χώρια, και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, να ταχουμε καλά με όλους, λυπάμαι δεν θα πάρω.
Θα αυτοοργανωθώ για την δική μου αυτοτέλεια και ελευθερία!
Ο αριθμός μητρώου μου στο ΠΑΣΟΚ είναι 24825 και τον παίρνω πίσω!
Θα κρατήσω τις μνήμες μου και τις πέτρες που μας πέταγαν στην προεκλογική εκστρατεία του 1974, στον παλιό δρόμο Κόρινθο- Πάτρα, όταν μ ένα ποτάμι ανθρώπων και μείς με τον κόκκινο σκαραβαίο μας, πηγαίναμε από την Αθήνα στην Πάτρα, για να υψώσουμε την σημαία του ΠΑΣΟΚ , με μια ηγεσία που αγωνιζότανε …..
Εμείς είμαστε το ΠΑΣΟΚ που αγωνιζότανε στα «αλώνια» ενώ τώρα αγωνίζεται για τα «σαλόνια»…..
Έχω πολλά να θυμάμαι δεν θα πλήξω…..
Καλημέρα και καλή τύχη σε όλους!!

souladakismartpost.gr