Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Περισσότερα από 50.000 αυγά κατέσχεσε ο ΕΦΕΤ...

O ΕΦΕΤ κατέσχεσε τα αυγά λίγο πριν διατεθούν στην αγορά, διαπιστώνοντας υγειονομικές παραβάσεις



Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η ...
Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας &Θράκης, συνεργαζόμενη με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Βορείου Έβρου, κατά τον έλεγχο του κέντρου συσκευασίας και τυποποίησης αυγών με Κωδικό Έγκρισης EL 77 της ανώνυμης εταιρείας παραγωγής & εμπορίας αγροτικών-πτηνοτροφικών & κτηνοτροφικών προϊόντων, με το διακριτικό τίτλο «ΑΓΡΕΚ. Α.Ε.», που βρίσκεται στο 8ο χιλιόμετρο Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας, στην Π.Ε. Έβρου, κατέσχεσαν 52.750 αυγά όρνιθας, λόγω μη λειτουργίας του ωοσκοπικού κέντρου της, ελλιπούς ιχνηλασιμότητας και προφανούς αδυναμίας της εταιρείας να δικαιολογήσει την εμπορία περισσότερων αυγών από την δυναμικότητα της. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία σφράγιζε τα αυγά με το δικό της κωδικό παραγωγού, 3EL71003, χωρίς προηγουμένως να παρεμβάλλεται ωοσκόπηση αυτών, τα οποία και τοποθετούσε στους αποθηκευτικούς χώρους της. Τα κατασχεθέντα αυγά δεν θα διατεθούν στην κατανάλωση»...
thepressproject.gr

CEP: Μην πανηγυρίζετε η κρίση παραμένει...



Η πρόσφατη έκδοση κρατικών ομολόγων πενταετούς διάρκειας που διασφάλισε στην ελληνική κυβέρνηση 3 δισ. ευρώ δεν συνιστά απόδειξη προόδου, εξηγεί το Κέντρο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική, CEP, που εδρεύει στο Φράιμπουργκ κι επανέρχεται στην κριτική του όσον αφορά την...
κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle.
Η πολιτική των δανειστών έθεσε εκτός ισχύος τις δυνάμεις της αγοράς στην Ελλάδα, προειδοποιεί το γερμανικό think tank CEP, παραπέμποντας στη μείωση των επενδύσεων και την άνοδο του δείκτη κατανάλωσης.
 «Η διάθεση των ομολόγων δεν οφείλεται στις επιτυχείς μεταρρυθμίσεις, αλλά στο γεγονός ότι οι χρηματοπιστωτικές και νομισματικές παρεμβάσεις των περασμένων ετών έθεσαν εκτός ισχύος τις δυνάμεις της αγοράς», αναφέρουν οι επιστήμονες του CEP, σε μια επικαιροποιημένη εκδοχή μελέτης τους, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.
Οι επενδύσεις υποχωρούν, ενώ ο δείκτης κατανάλωσης υπερβαίνει το 100%
Η πρόσφατη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές...

Οι εξυπνάδες του Μουρούτη εκνεύρισαν τη Μαριλένα Κατσίμη...

Έξαλλη είναι η γενική γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Μαριλένα Κατσίμη με τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, ΓιώργουΜουρούτη.


Ο κ. Μουρούτης ειρωνεύτηκε το...
ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, γράφοντας υποτιμητικά σχόλια για τους ανθρώπους που τα στελεχώνουν. Mε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η Μαριλένα Κατσίμη, απαντάει στις ειρωνείες του του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, αφού παρουσιάζει τον καθηγητή Πανεπιστημίου σύζυγό της, ως... κύριο της κυρίας, χωρίς να αναφέρει καν το όνομά του.

«Αγαπητοί φίλοι,

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κύριο Μουρούτη που μου δίνει την ευκαιρία να πω δημόσια ότι είμαι πολύ περήφανη που ο Δημήτρης Χριστόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σύζυγός μου με τον οποίο έχουμε τρία παιδιά.

Για μένα αλλά και για τον κύριο Μουρούτη (ανεξήγητο αυτό…) το ότι είναι άντρας μου είναι η πιο.. σημαντική του ιδιότητα, ωστόσο για κάποιους άλλους, πρώτα-πρώτα για το κόμμα που τον διάλεξε, μάλλον όχι. Αν θέλετε μπορεί να δείτε εδώ αναλυτικά τις άλλες ιδιότητές του https://www.facebook.com/christopoulosdim?fref=ts (καθηγητής πανεπιστημίου, αντ. Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, συγγραφέας).

Όσο για την Αλεξάνδρα Χριστακάκη, στην οποία μάλλον αναφέρεται ο κ. Μουρούτης δεν υπήρξε ποτέ βοηθός μου αλλά πολύτιμη συνεργάτιδα και σύμβουλός μου καθώς έχει διανύσει περισσότερα χιλιόμετρα από εμένα στο δημοσιογραφικό στίβο.

Το προσωπικό πρόβλημα που φαίνεται να έχει ο κ. Μουρούτης με μένα (εδώ και πολλά χρόνια) δεν μπορεί ωστόσο να με κάνει να αφήσω ασχολίαστο το βδελυρό ύφος της ανάρτησής του για όλο το ψηφοδέλτιο, είτε του αρέσει, είτε όχι.

Θα μου πει κανείς «γιατί εκπλήσσεσαι;».

Όντως, γιατί εκπλήσσομαι;

Μαριλένα Κατσίμη»...
matrix24.gr

Ο πόλεμος των τιμών στα σούπερ μάρκετ μόλις ξεκίνησε...


ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ
 «Βρισκόμαστε στον πάτο της ύφεσης και τώρα ξεκινά η κρίση». Η φράση ειπώθηκε χθες, όχι από κάποιο στέλεχος της αντιπολίτευσης, αλλά από τον κ. Κώστα Μαχαίρα, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Delhaize (μητρικού ομίλου της ΑΒ Βασιλόπουλος) και επικεφαλής του ομίλου για τις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ινδονησίας.

Συνέδριο

Η άποψη ακούγεται τουλάχιστον αιρετική. Ωστόσο με αυτήν ο κ. Μαχαίρας ήθελε να περιγράψει χθες από το βήμα του συνεδρίου υπό τον τίτλο «Συν-θέτοντας το αύριο» τις συνθήκες «κανιβαλισμού» που εκτιμά ότι θα επικρατήσουν το επόμενο διάστημα στον κλάδο των σούπερ μάρκετ.

Συνθήκες «κανιβαλισμού» λόγω του «πολέμου των τιμών» που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα –το ζούμε άλλωστε αυτές τις ημέρες με τα όσα συμβαίνουν με την τιμή του αρνιού– και που θα οδηγήσουν σε «λουκέτα», στην είσοδο μεγάλων ξένων εταιρειών στον κλάδο, χωρίς βεβαίως να αποκλείεται ότι τελικώς αρνητικές επιπτώσεις θα υπάρχουν και στην ποιότητα των προϊόντων. «Ο καταναλωτής είναι διψασμένος για καλύτερες τιμές, κάτι που ενέχει πολλούς κινδύνους», υποστήριξε ο κ. Απ. Αποστολάκος, γενικός διευθυντής ανάπτυξης της Σκλαβενίτης.

«Βλέπω να έρχεται ο αθέμιτος πόλεμος των τιμών με παράλληλες εισαγωγές, με ψευδείς διαφημίσεις, με πωλήσεις χωρίς ΦΠΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο «ισχυρός άντρας» της ΑΒ, εκφράζοντας φόβο...

συνέχεια :
... ότι το 2016 πολλές εταιρείες, ακόμη και υγιείς σήμερα, θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα λόγω των πιστωτικών πρακτικών που εφαρμόζονται στον κλάδο. «Μην απορήσετε εάν μεγάλες διεθνείς εταιρείες που σήμερα ανακοινώνουν μεγάλες επενδύσεις, ξαφνικά ένα πρωί μας αποχαιρετήσουν», προσέθεσε, προβλέποντας, ωστόσο, την είσοδο στην ελληνική αγορά ίσως και δύο μεγάλων ξένων παικτών. Ο ίδιος, έδωσε κι ένα στίγμα για το πώς πρέπει να πορεύονται οι επιχειρήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τον ανταγωνιστή σου πρέπει να τον γονατίσεις, όχι να τον πεθάνεις».

Πιστώσεις

Το ζήτημα πάντως των πιστώσεων εξακολουθεί να αποτελεί βασικό σημείο τριβής μεταξύ λιανεμπόρων και προμηθευτών. Σε επισημάνσεις προμηθευτών προς τους λιανέμπορους στη διάρκεια του συνεδρίου ότι οι δεύτεροι φτάνουν να πληρώνουν ακόμη και μετά 150 ημέρες, ενώ πελάτες τους από το εξωτερικό τους πληρώνουν το πολύ εντός 30 ημερών, ο διευθύνων σύμβουλος της «Metro ΑΕΒΕ» κ. Αρ. Παντελιάδης είχε την ακόλουθη απάντηση: «Εάν και εμάς μας προσφέρετε τα προϊόντα σε δελεαστική τιμή, τότε πληρώνουμε κι εμείς σε 30 ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, ο προμηθευτής πρέπει να απαιτεί την τήρηση της συμφωνίας που έχει κάνει. Κάποιες αλυσίδες ωστόσο που πληρώνουν εγκαίρως στην ουσία χρηματοδοτούν αυτές που καθυστερούν». Λίγο νωρίτερα, ο κ. Μαχαίρας είχε υποστηρίξει ότι «είναι έξω από κάθε λογική να απολαμβάνουν όλοι την ίδια μεταχείριση». Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του γενικού γραμματέα Εμπορίου Στ. Κομνηνού, ο οποίος κάλεσε τους εκπροσώπους προμηθευτών και λιανεμπόρων να αποφασίσουν εάν για τα ζητήματα των σχέσεων μεταξύ τους και κυρίως το θέμα των πληρωμών επιθυμούν τελικά την παρέμβαση του κράτους ή την αυτορρύθμιση, υπονοώντας ότι άλλα λένε δημοσίως και άλλα τελικώς ζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι ακριβώς λόγω των καθυστερήσεων στις πληρωμές, το κόστος της ρευστότητας έχει μεταφερθεί από το λιανεμπόριο στη βιομηχανία.

Ο ίδιος έκανε λόγο επίσης για ανεξέλεγκτες εισαγωγές προϊόντων από τα βόρεια σύνορα που δημιουργούν συνθήκες ντάμπινγκ, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της πολιτείας και των επιχειρηματιών πρέπει να είναι όχι μόνο η μείωση των τιμών, αλλά και η αύξηση της παραγωγής και η διατήρηση ή αύξηση των θέσεων εργασίας.
kathimerini.gr

Eυχές γιά το Πάσχα

ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
 
Ο Αστικός Συνεταιρισμός ΜοίκοΝΟΣ σας εύχεται Καλή Ανάσταση με υγεία, αισιοδοξία και με «καθαρό» βλέμμα για την ευημερία του τόπου.

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                                     ΤΑ ΝΕΑ 15/4/14

Η κλιματική αλλαγή «τρελαίνει» τα ψάρια

Η κλιματική αλλαγή «τρελαίνει» τα ψάρια
Η κλιματική αλλαγή, με την οξίνιση των θαλασσών που προκαλεί, έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στη συμπεριφορά πολλών ψαριών, καθώς δείχνουν να χάνουν το ένστικτο της επιβίωσης και της αυτοσυντήρησης, με συνέπεια να πέφτουν πιο εύκολα στο στόμα άλλων ψαριών.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας έρευνας αυστραλών και αμερικανών επιστημώνων, που διαπίστωσαν ότι μερικά ψάρια «τρελαίνονται» σε τέτοιο βαθμό, που έλκονται πια από την μυρωδιά των θηρευτών τους, προσφέροντας έτσι τον εαυτό τους κυριολεκτικά…στο πιάτο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Φίλιπ Μάντεϊ του αυστραλιανού Πανεπιστημίου Τζέημς Κουκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Climate Change, μελέτησαν τις αλλαγές στη συμπεριφορά των ψαριών που ζουν σε κοραλλιογενείς υφάλους στα ανοιχτά της Παπούα Νέας Γουινέας.

Στην περιοχή αυτή...

FINANCIAL TIMES : Ωρα να... χρεοκοπήσει η Ελλάδα!..

Ωρα να... χρεοκοπήσει η Ελλάδα!..


Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν φανταζόταν τη χθεσινή πισώπλατη μαχαιριά που της έδωσαν οι...
«Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου, η μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα της Ευρώπης και η «Βίβλος» του επιχειρηματικού κόσμου της Γηραιάς Ηπείρου.

Γροθιά στο στομάχι και μόνο ο τίτλος: «Αυτή θα μπορούσε να είναι η στιγμή για την Ελλάδα να κάνει στάση πληρωμών!». Ακόμη χειρότερα, το άρθρο στο χθεσινό φύλλο της βρετανικής εφημερίδας στο οποίο αναφερόμαστε φέρει την υπογραφή του ενός από τους δύο κορυφαίους αρθρογράφους των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» - του Βόλφγκανγκ Μινχάου. Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει εξαπολύσει ολόκληρη προπαγανδιστική εκστρατεία βασισμένη στο ότι δανείστηκε 3 δισεκατομμύρια ευρώ για 5 χρόνια με επιτόκιο 4,75% με την ελπίδα μήπως και μέσω της διαφήμισης του γεγονότος ότι του δάνεισαν οι ξένοι κατορθώσει και σώσει την κυβέρνησή του, έρχονται οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» και τι γράφουν;

Η διατύπωση του αρθρογράφου είναι ωμή: «Η ελληνική οικονομία δεν είναι σε ύφεση. Δεν ανακάμπτει. Εχει καταρρεύσει»! Ο Βόλφγκανγκ Μινχάου είναι καταλυτικός στην επιχειρηματολογία του. «Μεταξύ του 2008 και του 2013 το πραγματικό ΑΕΠ (της Ελλάδας) συρρικνώθηκε κατά 23,5% και οι επενδύσεις κατά 58,4%. Η πιο πρόσφατη επισκόπηση των εργαζομένων έδειξε ανεργία 26,7% τον Ιανουάριο. Το μέγεθος της ανεργίας των νέων το 2013 ήταν 60,4%», αναφέρει ο Μινχάου στο άρθρο του και συνεχίζει ακάθεκτος: «Από 2,8 εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά, τα 2,3 εκατομμύρια έχουν φορολογικά χρέη που δεν μπορούν να αποπληρώσουν. Οι συντάξεις είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για το 48,6% των οικογενειών.

Επιπροσθέτως 3,5 εκατομμύρια απασχολούμενοι...

Από το βλέμμα στη φωνή


ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ

Νίκος ΞυδάκηςΤις επόμενες εβδομάδες η συνομιλία με το κοινό της «Καθημερινής» θα αραιώσει. Αλλά δεν θα χαθούμε, θα ξαναβρεθούμε, ό,τι κι αν συμβεί. Προς το παρόν θα εκτεθώ στην κρίση των συμπολιτών σε ένα πεδίο άλλο από το οικείο της εφημερίδας που με στεγάζει είκοσι δύο χρόνια, εντούτοις όχι τόσο μακρινό: στο πεδίο των εκλογών. Θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής, συνεργαζόμενος με τη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί; Ας πούμε ότι είναι μια καμπή στη μακρά διαδρομή στον δημόσιο χώρο. Από τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης, χρόνια σχολικά για μένα, έως τα χρόνια της κρίσης. Σε αυτό το διάστημα πολλά άλλαξαν στην Ελλάδα, στην κοινωνία, στα ήθη· οι άνθρωποι αλλάξαμε. Η πολιτική ζωή άλλαξε: τα αιτήματα, τα συνθήματα, οι προσδοκίες, οι σχέσεις, οι οργανωμένοι σχηματισμοί, οι συνειδήσεις. Η οικονομία πληγώθηκε. Τώρα αλλάζει γοργά και ο κοινωνικός σχηματισμός, παρότι δεν το βλέπουν όλοι από την ίδια γωνία θέασης: άλλοι έχουν πέσει, πολλοί· άλλοι ισορροπούν, έστω δύσκολα· άλλοι ολίγοι δεν πλήττονται από την κρίση. Ολοι αντιλαμβάνονται ότι κάτι αλλάζει, βαθιά. Πολλοί αντιλαμβάνονται αυτή την αλλαγή σαν...

Τα ευρωπαϊκά ψεύδη των λαϊκιστών

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
Πάσχος ΜανδραβέληςΟ γνωστός Αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Πάτρικ Τζέικ Ο’ Ρουρκ έκανε κάποτε μια οξυδερκή παρατήρηση για τα πολιτικά πράγματα της χώρας του. «Οι Ρεπουμπλικανοί», είπε, «ανήκουν σε ένα κόμμα που υποστηρίζει ότι το κράτος δεν λειτουργεί κι εκλέγονται για να το αποδείξουν». Με τον ίδιο τρόπο θέλει να λειτουργήσει ολόκληρο το συνονθύλευμα ακροδεξιών και ακροαριστερών λαϊκιστών στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Ισχυρίζονται ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν λειτουργεί» και ζητούν την ψήφο μας, ώστε να μη λειτουργήσει καθόλου και να δικαιωθούν.

Βεβαίως, κάθε λαϊκιστική αφήγηση της πραγματικότητας στηρίζεται σε δυσάρεστες αλήθειες στολισμένες με ένα απίστευτο αριθμό ψευδών. Ετσι και ο ισχυρισμός ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν λειτουργεί» -τουλάχιστον όσο καλά ή δημοκρατικά θα έπρεπε- είναι αληθής. Τα ψεύδη ξεκινούν από την «εξήγηση» η οποία είναι συνωμοσιολογική. Είναι αληθές ότι στους διαδρόμους των ευρωπαϊκών οργάνων συνωστίζονται λομπίστες εθνικοί και (σύμφωνα με τη μαρξιστική ορολογία) «ταξικοί». Ομως «δίπλα» στα γραφεία των Ευρωπαίων Βιομηχάνων υπάρχουν και τα γραφεία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων· δίπλα στους λομπίστες των μεγάλων αγροτοβιομηχανιών δραστηριοποιούνται και οι λομπίστες των μεγάλων και μικρών ευρωπαϊκών συνεταιρισμών. Το πεδίο της πολιτικής πάλης είναι ανοιχτό, αλλά...

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

H νέα Διοικούσα του Κ.Υ Μυκόνου, μόλις συμπλήρωσε δύο μήνες από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της. Στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης των συσσωρευμένων προβλημάτων του Κ.Υ. πραγματοποίησε μια σειρά ενεργειών, επαφών και παρεμβάσεων σε γραφειοκρατικό και διοικητικό επίπεδο. Εργαζόμαστε στοχευμένα και σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του Κ.Υ. όπως αυτές έχουν καταγραφεί. Επειδή αναγνωρίζουμε τις σοβαρές συνθήκες οικονομικής κρίσης και δημοσιονομικών περιορισμών θεωρούμε χρέος να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις με σκοπό την υποστήριξη λειτουργίας του Κ.Υ. Η Δ.Ε. στοχεύει στην άμεση επικοινωνία με τους πολίτες και την κοινωνία καθώς και στη συνεργασία τόσο με τοπικούς και όχι μόνο φορείς, όσο και με υπηρεσίες για την αποτελεσματικότερη, αρτιότερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και επισκέπτες της Μυκόνου. Σε αυτή την προσπάθεια πιστεύουμε στην ανάγκη δικτυώσεων, συνεργασιών και συμμαχιών με κοινωνικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, την κοινωνία των πολιτών. Και κυρίως πιστεύουμε στη δύναμη του εθελοντισμού.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε στις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που στηρίζουν πολύ ουσιαστικά αυτή την προσπάθεια, και συγκεκριμένα
Το ξενοδοχείο ΑΙΟΛΟΣ για την φιλοξενία πληρωμάτων του ΕΚΑΒ την περίοδο του Πάσχα.
Τις οικογένειες Κων/νου Πόλου, Κων/νου Καραμανώλη, Χρήστου Κολιούλη και Κων/νου Γαλατά για την προμήθεια πέντε κάδων απορριμάτων στον χώρο των ΤΕΠ αξίας 300 ευρώ εις μνήμη της Νίκης Νάζου.
Την οικογένεια Νίκης Νάζου για την αγορά ειδών καθαρισμού  καθώς και την επιπρόσθετη αμοιβή οδηγού ασθενοφόρου, συνολικής αξίας 500 ευρώ.
Τα Φαρμακεία Κίμωνα και Αννας Κουκουζέλη για την προσφορά γλωσσοπίεστρων.
Τον Δημήτρη Κουκούβελο, για την συνεχή διάθεση απολυμαντικών και καθαριστικών.
Την Μυκονιάτικη Υγεία και τον Γ. Τσεκούρα για τις δωρεάν ακτινογραφίες έως την επισκευή του ακτινολογικού μηχανήματος του Κ.Υ. Μυκόνου.
Τον κ.  Λουκά Κωνσταντίνου για τις δωρεάν ακτινογραφίες έως την επισκευή του ακτινολογικού μηχανήματος του Κ.Υ. Μυκόνου.
Τον κ. Ι. Δαχτυλίδη (αποθήκη Πλουμιστού) για την διάθεση πλαστικών ποτηριών.
Τον κ. Α. Φιορεντίνο για την προσφορά νερών και αναψυκτικών.
Την κ. Μαριγούλα Αποστόλου για την προμήθεια ενός επαγγελματικού καταψύκτη.
Tην Γεωπονική Μυκόνου και τον κ. Τσαμπά Κώστα, για την μυοκτονία στους χώρους του Κ.Υ.
Τον κ. Γ. Κουσαθανά για την επισκευή εξεταστικού κρεβατιού του παιδιατρικου τμήματος
Τον κ.Κουσαθανά  Ι. Γεώργιο (Ανεμότρατα) δώρισε οξύμετρο δακτύλου.
Την κ. Παναγιώτα Μ. Χανιώτη, για αγορά φαρμάκων και υγειονομικού υλικού αξίας 417,60 εις μνήμην Μάρκου Ι. Χανιώτη.
Τον κ. Θουκυδίδη Γρηγόρη για τις εργασίες συντήρησης στον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις του Κ.Υ.
Τον κ. Νικόλαο Ε. Σαντοριναίο του Ευαγγέλου για την απομάκρυνση αδρανών υλικών από τους χώρους στάθμευσης του Κ.Υ
Τον κ. Χρήστο Χατζηαβραμίδη, για τις υπηρεσίες του στην επισκευή του εξοπλισμού του Κ.Υ