Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Γρυπάρειο: Σάββατο 17 /2 στις 20:00 προβολή της Ταινίας "Στη Φωτιά". Είσοδος Ελεύθερη

 
Προβολή Ταινίας "Στη Φωτιά"

 το 
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 20:00
στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Είσοδος Ελεύθερη 
Στην κουζίνα του εμβληματικού ζεύγους Ζιλιέτ Μπινός και Μπενουά Μαζιμέλ γεννιέται μια μοναδική ιστορία αγάπης και μια εντυπωσιακή πανδαισία γεύσεων. Ο Τραν Αν Χουνγκ (Το Άρωμα της Πράσινης Παπάγιας) δημιούργησε μια ταινία – πραγματικό κόσμημα, που απεικονίζει τη γαλλική γαστρονομία όπως δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. 
 
Το μόνο πράγμα που τους χωρίζει είναι η άρνηση της Εζενί στην πρόταση γάμου που της κάνει ο Ντοντέν: ένα εμπόδιο που ουσιαστικά το αναγάγετε σε μυστήριο. 

Ένας από τους κορυφαίους σεφ του κόσμου, ο πολυβραβευμένος με αστέρια Michelin, Πιέρ Γκανιέρ έχει τη γαστρονομική επιμέλεια της ταινίας. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών και επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.  

Δείτε το τρέιλερ: 
 https://www.youtube.com/watch?v=owS6TvtCDj0  


Σκηνοθεσία: Τραν Αν Χουνγκ​
Σενάριο: Τραν Αν Χουνγκ​
Ηθοποιοί: Ζιλιέτ Μπινός, Μπενουά Μαζιμέλ, Εμανουέλ Σαλινζέρ, Πατρίκ Ντ’ασουμσάο, Γκαλατεά Μπελουτζί​
Διάρκεια: 134 λεπτά
Διανομή: Rosebud .21 
Προβολή Ταινίας "Ο Βίκινγκ και το Μαγικό Σπαθί"

 την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 12:00 μμ
στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Είσοδος Ελεύθερη 
Ο Βικ ονειρεύεται να σαλπάρει με τον πατέρα του σε μέρη μακριά από τις σκανδιναβικές ακτές. Αλλά εκείνος δεν είναι και πολύ σίγουρος ότι ο γιος του έχει τα προσόντα να γίνει ένας τρανός και αληθινός Βίκινγκ. Όλα αλλάζουν όταν ο πατέρας του αρπάζει ένα μυστηριώδης σπαθί από τον μεγαλύτερο εχθρό του. Ο Βικ ξαφνικά βρίσκεται να ζει την περιπέτεια της ζωής του. 

Ένα μυθικό, κωμικό, επικό ταξίδι στην ιστορία με πρωταγωνιστή έναν διαφορετικό Βίκινγκ που πάει κόντρα στα στερεότυπα. Μία απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για τη διαφορετικότητα, την ευρηματικότητα και την ομαδικότητα. 



Δείτε το τρέιλερ: 
https://youtu.be/6-kR1ZJ4gP4  

Σκηνοθεσία: Ερίκ Καζ 
Σενάριο: Σοφί Ντεκρουαζέτ, Φρεντερίκ Λενουάρ, Ερίκ Καζ, Όλιβερ Χάζλι 
Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Άρης Κυπριανού, Γιώργος Ευαγώρου, Εύρος Βασιλείου, Κρίστη Χαραλάμπους, Θανάσης Δρακόπουλος, Μάρκος Δρουσιώτης, Χρήστος Γρηγοριάδης, Χάρης Αριστείδου, Πέτρος Κονόμου, Σκεύος Πολυκάρπου, Νάτια Χαραλάμπους, Βίκυ Γεωργιάδου, Γιάννης Καραούλης 
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Aθανάσιος Αγορογιάννης