Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Ο πλατύς Γιαλός αρχές τού '70...


Ξαπλώστρα εδώ! -Υπουργείο Οικονομικών ακούει;

Αυτήν την εποχή ο «καρεκλάς» είναι καλύτερος και από τον δήμαρχο...

Αυτήν την εποχή στα νησιά ο «καρεκλάς» 
είναι καλύτερος και από τον δήμαρχο, 
στην ποδιά του σφάζονται παλικάρια.
Αγαπημένοι φίλοι, σας ενημερώνω ότι η ξαπλώστρα τρελάθηκε!
Αν και το συγκεκριμένο θέμα δεν με ακουμπάει γιατί, ως γνωστόν, του «φευγάτου» η τσέπη δεν πόνεσε ποτέ. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, «φευγάτος» είναι αυτός που βλέπει ξαπλώστρα και όπου φύγει φύγει… Άσε που ο «φευγάτος» έχει προμηθευτεί ομπρέλα, καρεκλάκια και δεν έχει ανάγκη τον «καρεκλά».
Αυτήν την εποχή στα νησιά ο «καρεκλάς» είναι καλύτερος και από τον δήμαρχο, στην ποδιά του σφάζονται παληκάρια.
Για να βρεις ξαπλώστρα έπρεπε να την κλείσεις από την προηγουμένη, δεδομένου ότι τα νησιά βουλιάζουν…
Είπαμε ελεύθερη οικονομία! Αλλά όχι και ασυδοσία και μάλιστα πάνω σε δημόσια περιουσία. Γιατί προσοχή, δεν πάμε στον ιδιωτικό χώρο που έφτιαξε κάποιος επιχειρηματίας αλλά στην θάλασσα, στην αμμουδιά που κάποιος πλήρωσε τη χρήση της.
Τι κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε...

Παρατηρήσεις τής Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων γιά τά 92 λιμάνια τής χώρας καί τής Μυκόνου...

Προβλήματα σε 92 λιμάνια της χώρας - Τα 10 SOS που απαιτούν άμεσα λύση και το πιο επικίνδυνο λιμάνι
Προβλήματα σε 92 λιμάνια της χώρας - Τα 10 SOS που απαιτούν άμεσα λύση και το πιο επικίνδυνο λιμάνι
Μετά το χάος που προκλήθηκε με τα δρομολόγια στη Σαμοθράκη, στο φως έρχονται τώρα κι άλλα μεγάλα προβλήματα από λιμάνια της χώρας. Έκθεση «φωτιά» από την Ένωση Πλοιάρχων.
Μεγάλες ελλείψεις στα 92 λιμάνια της χώρας αποτυπώνονται στην τελευταία μελέτη – έκθεση της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, η οποία έχει σταλεί στο υπουργείο Ναυτιλίας και έχουν τεθεί υπόψιν της μελετητικής ομάδας του Προγράμματος Έργων Ανάπτυξης Λιμένα.
Η κατάσταση αυτή καταγράφεται στα περισσότερα λιμάνια της χώρας. Σε 77 νησιά, η ΠΕΠΕΝ μέσα από τη μελέτη της από τους Έλληνες πλοίαρχους που καθημερινά προσεγγίζουν τα νησιά αυτά, έχει σημειώσει σωρεία κατασκευαστικών λαθών και 92 λιμάνια στα οποία ελλοχεύουν σοβαρά προβλήματα για τη ναυσιπλοΐα, τους επιβάτες και τα ίδια τα καράβια, ακόμα και σε νέα κατασκευασμένα λιμάνια όπως της Τήνου και της Μυκόνου.

Γενικότερα, τα λιμάνια των Κυκλάδων έχουν την «τιμητική» τους αναφορικά με τις παρατηρήσεις της ΠΕΠΕΝ. Από την έκθεση προκύπτει ότι...