Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Το fast food κάνει ευάλωτο σε ασθένειες το ανοσοποιητικό μας σύστημα



SHUTTERSTOCK
Της Ανθής Αγγελοπούλου
Σύμφωνα με μελέτη των επιστημόνων του πανεπιστημίου της Βόννης, τα αποτελέσματα της οποία θα δημοσιευθούν στο επιστημονικό περιοδικό Cell, το ανοσοποιητικό σύστημα όταν λαμβάνει τροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και υψηλής θερμιδικής αξίας αντιδρά όμοια με μια βακτηριακή λοίμωξη. Δηλαδή, με μία διατροφή δυτικού τύπου, το γνωστό μας fast food ο οργανισμό μας είναι ευάλωτος σε φλεγμονές και λοιμώξεις καθώς «πέφτει» η ισχυρή άμυνα του ανοσοποιητικού μας.
Το ανθυγιεινό φαγητό φαίνεται να καθιστά την άμυνα του οργανισμού λιγότερο ισχυρή μακροπρόθεσμα. Ακόμα και πολύ καιρό μετά τη μετάβασή μας σε μια υγιεινή διατροφή, η πρότερη πρόσληψη ανθυγιεινού φαγητού εξακολουθεί να «κρατά» την άμυνα του οργανισμού μας λιγότερο δυνατή ακόμα και σε βάθος χρόνου, καθώς η φλεγμονή προς την έμφυτη ανοσοδιέγερση είναι πιο έντονη.
Αυτές οι μακροπρόθεσμες αλλαγές που διατηρεί το ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να εμπλέκονται στην ανάπτυξη της αρτηριοσκλήρυνσης και του διαβήτη, ασθένειες που συνδέονται με τη κατανάλωση δυτικού τύπου διατροφής...

«Γκρέμισαν» τη μισή Αθήνα...

«Μα καλά δεν ντρέπονται λίγο;»
Ο ΣΚΑΪ μετά την κατακραυγή κάνει λόγο για αστοχία...

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις για τον ΣΚΑΪ («δεν ντρέπονται λίγο να τρομάζουν έτσι τον κόσμο;» κ.α.) ο οποίος μεταδίδοντας χθες βράδυ την είδηση για τα 4,4 Ρίχτερ στην Σταμάτα «γκρέμισε» την μισή Αθήνα προβάλοντας πλάνα με ερειπωμένα κτίρια από τον πρόσφατο σεισμό της Λέσβου. Σήμερα μετά την κατακραυγή οι αρμόδιοι στο κανάλι του Φαλήρου προσπάθησαν να τα μαζέψουν κάνοντας λόγο για αστοχία και... ανθρώπινο λάθος!.. Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
"Το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του ΣΚΑΪ μετά τον χθεσινοβραδινό σεισμό στην Αττική ενεργοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να ενημερώσει υπεύθυνα τους τηλεθεατές και ακροατές του σταθμού.
Με συνεχή ενημέρωση στο ραδιόφωνο και το διαδίκτυο και έκτακτο δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση, μόλις είχε τα επίσημα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου πληροφόρησε τους τηλεθεατές με τη βοήθεια του προέδρου του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιου Λέκκα.
Κατά τη διάρκεια του έκτακτου δελτίου, από ανθρώπινο λάθος, προβλήθηκαν ημερήσια πλάνα αρχείου διάρκειας 30 δευτερολέπτων από τον πρόσφατο σεισμό της Λέσβου, με εμφανή την ένδειξη πλάνα αρχείου, που ωστόσο πιθανόν να δημιούργησαν σύγχυση σε μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Τα πλάνα αποσύρθηκαν άμεσα, μόλις έγινε αντιληπτή η αστοχία.
Ο ΣΚΑΪ ευχαριστεί το τηλεοπτικό κοινό για την εμπιστοσύνη του, αλλά και την καλόπιστη κριτική και συνεχίζει να είναι πρωταγωνιστής σε όλα τα μεγάλα γεγονότα."
 zoornalistas

Πιέρ Μοσκοβισί : Πρώτη προτεραιότητα η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος...

Η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος...
προτεραιότητα της Κομισιόν, επισημαίνει ο Πιέρ Μοσκοβισί...

Η συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος στήριξης είναι πρώτη προτεραιότητα της Επιτροπής το 2018, σύμφωνα με twitter που δημοσίευσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.
Στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Παρίσι, ο κ. Μοσκοιβισί έγραψε στο twitter ότι οι προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα χρονιά είναι οι εξής:

Πρώτον, να συμβάλουμε στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος στήριξης.
Δεύτερον, να φορολογήσουμε δίκαια τις ψηφιακές επιχειρήσεις στην Ευρώπη.  
Τρίτον, να αγωνιστούμε εναντίον των φορολογικών παραδείσων. Τέταρτον, να κάνουμε τα πάντα για την ανάπτυξη και την απασχόληση...


















 
 
 
 
 
tvxs.gr

«Noor 1» : Πειθαρχική έρευνα...

Πειθαρχική έρευνα για καθυστέρηση απόφασης...
Αποτέλεσμα εικόνας για νοορ1για το πλοίο 'Noor 1'...
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα για τη 17μηνη καθυστέρηση καθαρογραφής της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, που αφορά την υπόθεση εισαγωγής δύο τόνων ηρωίνης με το...
πλοίο «Noor 1» (Ιούνιος 2014). Ειδικότερα, ο υπουργός απέστειλε έγγραφα στον πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πέππα και Ξένη Δημητρίου αντίστοιχα, και ζητεί να κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικασία και να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την καθυστέρηση αυτή.

Όπως είναι γνωστό, η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2016 και δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα, ενώ λίγες μέρες μετά, από την εισαγγελέα της Έδρας Μαρία Τρουπή ασκήθηκε έφεση υπέρ του νόμου, καθώς θεώρησε επιεική την ετυμηγορία του δικαστηρίου (σε ισόβια πέντε άτομα, δύο Έλληνες και τρεις Τούρκοι και σε μικρότερες ποινές άλλοι κατηγορούμενοι). Η έφεση περιλαμβάνει 52σέλιδη αιτιολογική έκθεση, όπου θεωρούνται επιεικείς οι ποινές που επιβλήθηκαν και αφορά 8 άτομα, μεταξύ των οποίων και τον 42χρονο εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη (έχει καταδικαστεί σε ισόβια) και τέσσερις ακόμα Έλληνες, που είχαν καταδικασθεί ως απλοί συνεργοί.

Σημειώνεται ότι η αναίρεση υπέρ του νόμου δεν δημιουργεί καμία ανατροπή και δεν έχει έννομα αποτελέσματα στο «δια ταύτα» της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, απλώς έχει νομολογιακό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, από τους συνολικά 32 κατηγορουμένους, αθώοι κρίθηκαν οι 17, ενώ ορισμένοι από τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές της διακίνησης καταδικάστηκαν για απλή συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών, ενώ δεν αποδόθηκε σε κανέναν η ιδιότητα του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προ διετίας εισήγαγε στην Ελευσίνα δύο τόνους ηρωίνης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Wall Street Journal : Πιο κοντά από ποτέ στο τέλος των μνημονίων...

Αποτέλεσμα εικόνας για ακροπολη σημαιαΔημοσίευμα της έγκυρης αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal αναφέρει ότι η χώρα μας βρίσκεται πλέον πιο κοντά από ποτέ στο τέλος των μνημονίων.

Το δημοσίευμα:

Για την Ελλάδα, υπάρχει τελικά φως στο τούνελ. Μετά από οκτώ σχεδόν χρόνια οικονομικής και πολιτικής αναταραχής, χώρα βρίσκεται σε απόσταση βολής από την αποδέσμευσή της από το καθεστώς των μνημονίων, που υπήρξε τραυματικό για τους πολίτες και δημιούργησε δυσάρεστες εντάσεις στην ευρωζώνη.

Με την Αθήνα και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ανυπόμονες να αφήσουν πίσω τους το ελληνικό δράμα, η έξοδος από το πρόγραμμα στήριξης, όταν αυτό λήξει τον Αύγουστο, φαίνεται πιθανή. «Η [ευρωπαϊκή] κρίση τελειώνει εκεί όπου ξεκίνησε, στο Νότο. Τελειώνει ουσιαστικά και συμβολικά εκεί όπου ξεκίνησε, με την έξοδο της Ελλάδας [από το καθεστώς των μνημονίων] τον Αύγουστο του 2018 »...

O γελωτοποιός του μιντιάρχη και οι καλοκαιρινές μπιρίμπες στα κότερα...

Γιατί έκλεισε το MEGA, ή ποιοι το έκλεισαν;

Του Γ. Λακόπουλου
Για το οριστικό -όπως φαίνεται- τέλος του MEGA, έγιναν πολύ σοβαρές δημόσιες επισημάνσεις, για τη διαδρομή του και φύση των ΜΜΕ την Ελλάδα. Έγινε όμως και αφορμή για τους συνήθεις γελωτοποιούς του βασιλέως να δώσουν τις καλύτερες παραστάσεις τους. Δεν ενδιαφέρονται για τους εκατοντάδες εργαζόμενους που εμπαίζονται δυο χρόνια. Άλλωστε ποτέ δεν ήταν με αυτούς. Αντίθετα επιβίωσαν στην πλάτη τους και εν πολλοίς τους πήραν στον λαιμό τους. Ενδιαφέρονται να αθωώσουν τα αφεντικά τους για τον βίο και πολιτεία τους στην τηλεόραση και στο χώρο του Τύπου. Με το πρόσχημα ότι «έκαναν ενημέρωση» και έπρεπε να επιβιώσουν, αλλά με τα λεφτά των άλλων.
Οι γελωτοποιοί του βασιλέως είναι ένα είδος  παρα-δημοσιογραφίας «επιπέδου», που άνθισε παράλληλα με τη σήψη, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Σαν τα λάχανα που τρέφονται από την κοπριά. Πχ στο MEGA δίπλα στους εργαζομένους και  τους παρουσιαστές που τιμούσαν με τη δουλειά τους το κανάλι υπήρχαν κι αυτοί που με την εμφάνισή τους αφαιρούσαν. Εξαιτίας τους το πραγματικό τέλος του MEGA είχε προηγηθεί του κλεισίματος. Με την απαξίωσή του. Με την αποστροφή του κοινού τα τελευταία χρόνια σε κάποιες ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.
Οι γελωτοποιοί αποτελούν μια ιδιότυπη αριστοκρατία του μιντιακού χώρου που εξασφάλιζαν υψηλούς μισθούς, προνόμια, και ισχύ, όχι από τη δουλειά τους και την αξία τους, αλλά από το νταλαβέρι με τα αφεντικά και τις παρέες των αφεντικών. Κυρίως με την προθυμία τους να τους φτιάξουν τη διάθεση, να είναι πάντα ευχάριστοι, ή να λειτουργούν σαν καμαρίλα.  
Η επαγγελματική αξιολόγησή τους  δεν γίνονταν στο ρεπορτάζ, στο γυαλί, στον ιδρώτα του γραφείου, αλλά στα ακριβά  εστιατόρια του κέντρου και των βορείων προαστίων, στις καλοκαιρινές μπιρίμπες στα κότερα και στις σαχλαμαρίτσες των δεξιώσεων και των «ντινέ» για λίγους....

Σεισμούλης... ταρακούνησε την Αττική

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με το Γεωδυναμικό της Αθήνας) ταρακούνησε λίγο πριν τις 22:25 την περιοχή της Αττικής προκαλώντας μικροπανικό καθώς κράτησε πάνω από από 6 δευτερόλεπτα.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική και ξεκίνησε με μια δυνατή βουή ενώ ακολούθησε η δόνηση.
Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έδωσε το σεισμό στους 4,5 βαθμούς Ρίχτερ, ενώ το Αριστοτέλειο δίνει..
το μέγεθος του σεισμού στους 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σταμάτας, στην περιοχή της Αττικής και 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Αθήνας στην ίδια περιοχή που έγινε η "σμηνοσειρά" τις περασμένης Τρίτης
Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Διώκεται ο Παπασταύρου για τη λίστα Λαγκάρντ...


Η δίωξη για τον δικηγόρο Στ. Παπασταύρου αφορά την κατηγορία της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου, ενώ για τον ελληνοισραηλινό επιχειρηματία της άμεσης συνέργειας στην απόπειρα απάτης με αντικείμενο ποσό φόρου 460 χιλιάδων ευρώ για το έτος 2007. Η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος των δύο προσώπων έγινε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε με αφορμή την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την εμπλοκή των νυν κατηγορούμενων με χρηματικά ποσά που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό της εταιρία STABRI limited η οποία εμφάνιζε έδρα στις βρετανικές Παρθένες Νήσους...