Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Τραγωδία με 10χρονο αγόρι στη Μύκονο…

Τραγωδία στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, όπου ένα δεκάχρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του κάνοντας θαλάσσιο σπορ μαζί με φίλους του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αγοράκι ήταν πάνω σε φουσκωτό (μπανάνα) που τραβούσε ταχύπλοο, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στη θάλασσα και χτυπήθηκε από την προπέλα του ταχύπλοου.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα δύναμη του λιμεναρχείου Μυκόνου και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο 10χρονος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών και ο χειριστής του ταχύπλοου.
in.gr

Οι μεταρρυθμιστές που παράγουν 50αρηδες συνταξιούχους


Υποτίθεται ότι τον Ιούνιο του 2012 τις τύχες της χώρας ανέλαβαν κάτι φοβεροί μεταρρυθμιστές οι οποίοι και μας έσωσαν από την επέλαση των κρατιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο αρχηγός της φυλής αυτών των μεταρρυθμιστών Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποιεί συχνά στις ομιλίες του και τον υπέροχο όρο «κοσμογονία μεταρρυθμίσεων» για να περιγράψει με ταπεινότητα τα έργα και τις ημέρες του.

Αυτή η φοβερή κυβέρνηση αποφάσισε πριν από κάποιο καιρό να θέσει σε διαθεσιμότητα όλους τους σχολικούς φύλακες της χώρας, κάτι που θα οδηγούσε τους περισσότερους αυτούς στην οριστική απόλυση από τον δημόσιο τομέα. Το κρίσιμο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι αν έκανε καλά η κυβέρνηση με αυτή την απόφαση αλλά το τι έκανε στο τέλος.

Πριν από μερικές μέρες, με μια ωραιότατη τροπολογία, η ίδια κυβέρνηση που έθεσε όλους τους σχολικούς φύλακες σε διαθεσιμότητα, αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερα για 700-800 από αυτούς να βγουν πρόωρα στη σύνταξη ακόμα κι αν έχουν πρόσφατα συμπληρώσει μόλις το 50ο έτος της ηλικίας τους, ακόμα και αν χρειαστεί το κόστος να το αναλάβουν οι ΟΤΑ, παρόλο που στη χώρα υπάρχουν ήδη 2.656.855 συνταξιούχοι!

Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση η οποία εν μέσω μεταρρυθμιστικού οίστρου ομολογεί ότι αξιολογεί για τα μάτια του κόσμου τους δημοσίους υπαλλήλους, για την ίδια κυβέρνηση που προσπαθεί να μας πείσει ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπάρξει καμία απόλυση και καμία ουσιαστική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων!

Δηλαδή οι άνθρωποι και είναι τρελοί αλλά και θέλουν να μας τρελάνουν όλους... 

11.8.14 parapolitiki.com

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                "TA NEA"

Άφαντες 65 δημοτικές επιχειρήσεις...

Άφαντες 65 δημοτικές επιχειρήσειςΠαρά το τελεσίγραφο του ΥΠΕΣ και παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 65 δημοτικές επιχειρήσεις δεν έχουν απογραφεί. Η προθεσμία για την απογραφή των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου των δήμων λήγει στο τέλος Αυγούστου, οπότε και αναμένεται να...
επιβληθούν κυρώσεις (διακοπή χρηματοδότησης) για όποιες επιχειρήσεις παραμένουν «φαντάσματα».

Όπως αναφέρει το Έθνος της Δευτέρας, η διακοπή της χρηματοδότησης εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε λουκέτο τις δημοτικές επιχειρήσεις που θα επιμείνουν να μην καταγράφουν τα οικονομικά τους στοιχεία, το προσωπικό και το μισθολογικό κόστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να διακόψει ακόμα και την κοινοτική χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις που δεν θα απογραφούν, αφού τα κοινοτικά κονδύλια που δίδονται μέσω ΕΣΠΑ κατά μία έννοια αποτελούν κρατική ενίσχυση των συγκεκριμένων νομικών προσώπων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, εκπροσωπούμενη από τον υφυπουργό Γιώργο Ντόλιο, επικοινώνησε πρόσφατα με τα συλλογικά όργανα των αναπτυξιακών εταιρειών και των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης και εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη τους για την απογραφή των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και έτσι εντάχθηκαν στη διαδικασία 68 δημοτικοί και διαδημοτικοί φορείς.

Παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αναμένει ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις θα απογραφούν στο σύνολό τους, καθώς υποστηρίζει ότι έχουν αρθεί οι παρεξηγήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, εκτιμάται ότι εν μέσω Αυγούστου θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί το έργο της απογραφής στο σύνολο των εταιρειών...
 

Συνελήφθη ο Δημοσθένης Βεργής...

Συνελήφθη ο Δημοσθένης ΒεργήςΣτην περιοχή των Εξαρχείων συνελήφθη σήμερα το πρωί ο καταζητούμενος Δημοσθένης Βεργής.

Ο πρόεδρος των "Ελλήνων Οικολόγων" Δημοσθένης Βεργής ήταν καταζητούμενος, αφού...
καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.

Αυτή την ώρα είναι καθ’ οδόν για τη σήμανση για φωτογραφίες και τη συλλογή αποτυπωμάτων, ενώ ενδέχεται να μεταβεί και στο εφετείο...
enikos.gr

Έρχονται διώξεις για το 2004...





Δέκα χρόνια μετά τους «χρυσούς» Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, έρχονται οι πρώτες διώξεις από τη Δικαιοσύνη γι’ αυτούς που έστησαν το απίστευτο πάρτι της κακοδιαχείρισης και της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος.

Σύμφωνα με...

«Περισσότερη Ευρώπη» στα δανεικά, «λιγότερη Ευρώπη» στις σχέσεις με τη Ρωσία;



Νομίζω ότι το  πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας του Σαββάτου μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως δείγμα της πεισματικής άρνησης ορισμένων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας να αποδεχθούν ότι η Ελλάδα έχει κάνει εδώ και δεκαετίες τη στρατηγική επιλογή συμπόρευσης με τη Δύση.

Μου φαίνεται πραγματικά αδιανόητο ότι το 2014 διαβάζω στο πρωτοσέλιδο μιας δήθεν προοδευτικής εφημερίδα ότι «η ελληνική οικονομία πληρώνει ακριβά την απάντηση της Μόσχας στις κυρώσεις της Δύσης» κατηγορώντας μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση για...ολιγωρία.

Στην κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί κανείς να ασκήσει κριτική για χιλιάδες λόγους αλλά ειλικρινά αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να πράξει οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση απέναντι σε μια τέτοια επιδείνωση των σχέσεων της Ρωσίας με τον δυτικό κόσμο. Μπορεί κάποιοι να στενοχωριούνται αλλά η Ελλάδα δεν βρίσκεται πολιτικά σε ένα τρίτο χώρο μεταξύ Δύσης-Μόσχας. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας de facto συμφωνεί, θα ήταν αδιανόητο να ζητήσει οποιουδήποτε τύπου εξαίρεση.

Δεν γίνεται στα δανεικά να ζητάμε «περισσότερη Ευρώπη και αλληλεγγύη» και στα δύσκολα να απαιτούμε διαφορετική μεταχείριση από τις υπόλοιπες δυτικές χώρες. Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται με κυρίαρχο δόγμα το «άλλη δεν έκαμε παιδί, μόνο η Μαριώ το Γιάννη»
 9.8.14 parapolitiki.com

Η Αριστερά που επικαλείται τα ανθρωπιστικά αισθήματα ενός μοντέρνου δικτάτορα


Η επιστολή του Μανώλη Γλέζου προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τρόμαξε, όχι γιατί περίμενα να πιστεύει κάτι διαφορετικό ο συγκεκριμένος  πολιτικός αλλά γιατί παρατήρησα ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΜΜΕ που πρόσκεινται φιλικά στην Κουμουνδούρου ένιωσαν την ανάγκη να την προβάλουν και να την υπερασπιστούν.

Αν άνηκα στην ηγετική ομάδα του κόμματος, θα έκανα ότι μπορούσα για να μην λάβει διαστάσεις μια τέτοια επιστολή, να μην διαδοθεί το κείμενο ενός ευρωβουλευτή που πιστεύει στα «ανθρωπιστικά αισθήματα» ενός μοντέρνου δικτάτορα όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενός πολιτικού της Αριστεράς που εκφράζεται με όρους όπως «νέα τάξη πραγμάτων» που θα ζήλευε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Θεωρώ απόλυτα γελοίο να διατυπώνει ο πρώτος σε σταυρούς Έλληνας ευρωβουλευτής ένα αίτημα επιλεκτικής προστασίας των Ελλήνων αγροτών με επιχείρημα της στάσης της χώρας μας απέναντι στη Σοβιετική Ένωση το 1955(!).

Με τον Τσίπρα στον προθάλαμο του Μεγάρου Μαξίμου, τα πάρα πολλά νέα παιδιά που πιστεύουν στις ιδέες της Αριστεράς και ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει κάποια στιγμή να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από αυτά που η παλαιολιθική γραφειοκρατία του κόμματος τους προσφέρει. Είναι κρίμα να ξοδεύουν χρόνο και φαιά ουσία υπερασπίζοντας τέτοιου τύπου ανόητες επιστολές. 
  
9.8.14 parapolitiki.com