Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Ο "εξάψαλμος" τής Έλενας Ακρίτα στόν Αμβρόσιο...

Κύριε Αμβρόσιε, εσείς που με αποκαλείτε ξετσίπωτη...
...ξέρετε τι σημαίνει η λέξη;

(...) Αλήθεια ποιος είστε εσείς που θα μου κάνετε μαθήματα; Ποιος είστε εσείς που θα με πείτε ‘δαιμονισμένη’ και ‘μοχθηρή’; Ποιος είστε εσείς που θα με αποκαλέσετε ‘ανθρωπάριο’ με ‘στόμα απύλωτο’ που ‘χύνει δηλητήριο’;
Αυτό έγραψε η Ελενα Ακρίτα απευθυνόμενη στον Μητροπολίτη
Αμβρόσιο, σε κείμενό της στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ υπό τον τίτλο «Και λίγα έγραψα, κύριε Αμβρόσιε». Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της Ακρίτα : Κύριε Αμβρόσιε...

Τά λάθη τακτικής τού Μητσοτάκη...

Να φύγει ο Τσίπρας ή να μην έρθει ο Μητσοτάκης;

Μέχρι τις 4 Μαΐου η Νέα Δημοκρατία μπορεί, τύποις τουλάχιστον, να εξακολουθεί να προσβλέπει στην υλοποίηση του ιδανικού της σεναρίου - εκείνου της παράλληλης διεξαγωγής ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών.  
Η 4η Μαίου είναι η τελευταία ημέρα, με βάση τις συνταγματικές προβλέψεις, που ο πρωθυπουργός μπορεί να προκηρύξει εθνικές εκλογές εάν επιθυμεί να διεξαχθούν και αυτές στις 26 Μαίου. Δεν το επιθυμεί όμως και δεν θα το πράξει, και αυτό μάλλον έχει πλέον εμπεδωθεί και στο στρατηγικό επιτελείο της ΝΔ. Εξ ου και οι διακηρύξεις περί «δημοψηφίσματος» στις 26 Μαίου έχουν αρχίσει ήδη να αντικαθίστανται διακριτικά από διαρροές περί «πρώτου εκλογικού ημιχρόνου»...

Η Χούντα μέ τά μάτια τής 11χρονης, τότε, Eλενας Ακρίτα...

Αυτή ήταν η Χούντα...
Eλενα Ακρίτα

Χούντα. Στη φωτογραφία αριστερά η μητέρα μου Σύλβα Ακρίτα το 1967, ακριβώς τη στιγμή που καταδικάζεται σε δέκα χρόνια φυλάκιση από το στρατοδικείο. 
Στα 11 μου χρόνια, η Χούντα ήταν το μακρύ ταξίδι μου μέσα στη νύχτα. Παιδί του δημοτικού εγώ με την μητέρα μου που ήταν ηγετικό στέλεχος στην αντιστασιακή οργάνωση Πατριωτικό Μέτωπο. Συνελήφθη, δικάστηκε από το στρατοδικείο και καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη στις φυλακές Κορυδαλλού. 
Μια από τις ευθύνες της μητέρας μου ήταν...

ΜΥΚΟΝΟΣ : Τηλεφωνικές υποκλοπές υψίστου ενδιαφέροντος μέ τό βαλιτσάκι τής Τ.Ε.Υ.Α.Μ*....

*Τ.Ε.Υ.Α.Μ: ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ-ΑΚΡΟΑΣΕΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ
 











(Απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι)


*παραλλαγή σέ παλιότερο σκίτσο τού Δημ. Χαντζόπουλου

Τών φρονίμων τά παιδιά πρίν πεινάσουν...

Προειδοποιητικές βολές...
Το πολιτικό σκηνικό είναι υπό διαμόρφωση. Ο Μεϊμαράκης με την Ντόρα άνοιξαν την κεντροδεξιά πόρτα στον Τσίπρα για συνεννόηση στο μέλλον. Τι σημαίνει αυτό; Περιμένουν μετά τις εκλογές να στριμώξουν τον Άδωνη και όλα τα νεοχουντικά στοιχεία στα όρια Ακροδεξιάς και Χρυσής Αυγής και να επαναφέρουν την πολιτισμένη Νέα Δημοκρατία. Γιατί ξέρουν ότι όταν ο Μητσοτάκης πέσει, η τύχη στη Νέα Δημοκρατία θα είναι ίδια με του ΠΑΣΟΚ μετά τον Γιωργάκη.

Τρέχουν να προλάβουν.

Αυτά διαισθάνεται ο Άδωνης, ο όποιος θεωρεί τον εαυτό του κυρίαρχο ηγεμόνα στη Νέα Δημοκρατία και απάντησε στην ερώτηση δημοσιογράφου «μα ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε αυτό», λέγοντας ότι «αυτό είναι λάθος, οποιοσδήποτε και να το λέει». Έγινε ο Κυριάκος ο «οποιοσδήποτε».

Αυτή η φράση είναι η έναρξη το καινούργιων σχέσεων Κυριάκου και Άδωνη. Δεν του ξέφυγε.
Έριξε την προειδοποιητική βολή...

altsantiri.gr