Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Φοροδιαφυγή σέ τουριστικά καταλύματα μέ κρατήσεις μέσω γνωστής πλατφόρμας...


Έλεγχο σε τουριστικά καταλύματα πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ στο πλαίσιο στόχευσης που βασίστηκε στα στοιχεία του συστήματος VIES κατά τις χρήσεις 2015 και 2016 και συγκεκριμένα στις προμήθειες που χρέωσε γνωστή πλατφόρμα κράτησης δωματίων σε ελληνικές επιχειρήσεις - καταλύματα για τις κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας.Ερευνήθηκαν με ηλεκτρονική  διασταύρωση περισσότερες  από 17.000 επιχειρήσεις - τουριστικά καταλύματα  σε όλους τους νομούς της χώρας. και στους ελέγχους αυτούς για περίπου 90 επιχειρήσεις προέκυψαν διαφορές ακαθαρίστων εσόδων άνω των 50.000 ευρώ  και δρομολογήθηκαν αμέσως για επιτόπιο έλεγχο από την ΑΑΔΕ, ενώ παράλληλα για τις επιχειρήσεις αυτές έγινε διασταύρωση στοιχείων και για το έτος 2017.
Οι επιτόπιοι έλεγχοι έχουν επαληθεύσει τα ευρήματα της ηλεκτρονικής διασταύρωσης και διαπιστώθηκε σε περίπου 40 επιχειρήσεις η συνολική αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη αγγίζει τα...

Δύο Τουρκοι στρατιωτικοί συνελήφθησαν στον Έβρο (ανακοίνωση του ΓΕΣ)

Ελεύθεροι οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί στον Έβρο
 Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί 
συνελήφθησαν την Κυριακή στον Έβρο από τις ελληνικές αρχές, καθώς βρίσκονταν εντός του ελληνικού εδάφους,. Το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στο χωριό Πέπλο, στις Φέρες Έβρου. Λίγες ώρες αργότερα, οι ελληνικές αρχές παρέδωσαν τους δύο Τούρκους στρατιωτικούς στη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), αρχικά (στις 11 το πρωί) εντοπίστηκε από ελληνική περίπολο ένας Τούρκος έφεδρος υπαξιωματικός με τον ατομικό οπλισμό του, ενώ τρεις ώρες αργότερα, εντοπίστηκε και δεύτερος δόκιμος έφεδρος αξιωματικός, χωρίς οπλισμό.
Ο πρώτος -σύμφωνα πάντα με το ΓΕΣ- δήλωσε ότι χάθηκε εντός του ελληνικού εδάφους, ενώ ο δεύτερος ότι αναζητούσε τον πρώτο Τούρκο στρατιωτικό. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, για το εν λόγω θέμα.
 
Νωρίτερα,πηγές από το ΓΕΣ είχαν επιβεβαιώσει τις συλλήψεις, ωστόσο...

Επισφαλείς επενδύσεις...

Ο καλύτερος συνεργάτης του Τσίπρα
Για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται ο καλύτερος συνεργάτης του Τσίπρα. Επένδυσε στα χτεσινά συλλαλητήρια και αυτά θα μείνουν στην ιστορία ως τα συλλαλητήρια του "κώλου" (κυριολεκτικά). Επειδή θέλει να είναι σκληρός νεοφιλελεύθερος δεν μιλάει ποτέ με "παροχές" με αποτέλεσμα ο Τσίπρας να προσφέρει ψίχουλα αλλά ο κόσμος να κάθεται με το κομπιουτεράκι να υπολογίζει εάν τον αφορούν. Καταγγέλλει το νόμο Κατρούγκαλου αλλά τα..
πουλέν του λένε επιπλέον "Ζήτω ο Πινοσέτ" (και βέβαια για την ταμπακιέρα σιωπηρά και αυτός αποδέχεται για τους μετά το 2016 συνταξιούχους το νόμο Κατρούγκαλου)
Ναι είναι κατανοητό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ΔΕΝ θα ακούσει τις συνεντεύξεις στη ΔΕΘ.
Ναι η πλειοψηφία των πολιτών απλώς σκρολάρει περιμένοντας το λεωφορείο να παέι στη δουλειά και βλεπει αντιπολιτευτικούς τίτλους και χοντράδες στα social media.
Ναι ο Μητσοτάκης τροφοδοτείται από αυτό το ρεύμα αρνητικότητας και δεν έχει εκλογικό λόγο να το κοντράρει.
Αλλά από αυτό το ρυάκι πίνουν και άλλοι και κυρίως η ακροδεξιά.
Κυρίως όμως με αυτό τον τρόπο απλώς είναι σαν να επιλέγει ο ίδιος το δρόμο της "δεξιάς παρένθεσης".


(υπό κανονικές συνθήκες αυτό το τοπίο θα ήταν ιδανικό για μια αξιόπιστη ριζοσπαστική αριστερά να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί όπου είναι ευάλωτος που είναι από τα αριστερά, αλλά κάπου εκεί όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις χτυπάει το ξυπνητήρι).

- από το fb του Παναγιώτη Σωτήρη

Δέν είναι κουτσομπολιά (επειδή αναμεταδίδονται): Είναι ρεζιλίκια (επειδή γίνονται)...



Η φωτογραφία του Άρη Μεσσήνη για το γαλλικό πρακτορείο αναδημοσιεύεται ήδη σε ελληνικά και ξένα μέσα, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο σχολιάστηκε εκτενώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ένας γυμνός άνδρας μπροστά από έναν ρασοφόρο, με μάσκα που κρατά την εικόνα της Παναγίας, και στο φόντο σημαίες της Βεργίνας και της Ελλάδας, συνθέτουν το σκηνικό της χθεσινής συγκέντρωσης.
 
tvxs.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  : O υπέρτιτλος καί η λεζάντα τής φωτογραφίας έχουν γραφτεί από τή "Νέα Μύκονο".

Ανοιχτή από χθές, Σάββατο, η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Άνοιξε τις πύλες της η 83η ΔΕΘ
Ανοιχτή για το κοινό είναι από (χθές Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018) τίς 10 το πρωί η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η μεγαλύτερη της τελευταίας εικοσαετίας, με περισσότερους από 1.500 εκθέτες, τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ και 20 επίσημες κρατικές συμμετοχές.
Τις πύλες της έκθεσης αναμένεται να περάσουν μέχρι τη λήξη της, στις 16 Σεπτεμβρίου, περισσότεροι από 260.000 επισκέπτες.
Τα επίσημα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ θα πραγματοποιηθούν στο ανακαινισμένο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στις 7 μ.μ., από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης κυριαρχεί το περίπτερο 13, όπου φιλοξενείται η συμμετοχή των ΗΠΑ, με 60 εταιρείες και φορείς.
Ακριβώς απέναντι, το περίπτερο 12 υποδέχεται 130 ελληνικές startups, στο πλαίσιο του θεματικού πάρκου «Ψηφιακή Ελλάδα».
Με 20 επίσημες, άμεσες, κρατικές συμμετοχές, έναντι 17 πέρυσι και τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, η 83η ΔΕΘ θα είναι επίσης η πλέον διεθνοποιημένη των τελευταίων ετών. Εκτός από τις ΗΠΑ, συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ οι:

Γιορτή του Τρύγου! Σήμερα Κυριακή 9/9/2018, στίς 11:00 τό πρωί στο Μύλο του Μπόνη

Αγαπητοί φίλοι,
Το Σωματείο "Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου" έχει και αυτή τη χρονιά την τιμή να σας προσκαλέσει στη Γιορτή του Τρύγου που θα γίνει σήμερα το πρωί (Κυριακή 9.9.2017) στίς 11:00  στο Αγροτομουσείο - Μύλο του Μπόνη. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στην αφίσα που δημοσιεύεται παραπάνω.
Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στα πλαίσια του Mykonos Art Festival.

Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά!

Εκ του Δ.Σ. του Σωματείου