Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Όλα του Eurogroup δύσκολα…


κι η νύφη (Προεδρία της Δημοκρατίας) γκαστρωμένη…

Κανείς δεν περιμένει πως στο αυριανό Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία.

Είναι πολύ πιθανόν, όπως είπε και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Αντώνης Αντζολέτος στον Παύλο Τσίμα, να…
υπάρξει ένα ακόμη Eurogroup, ενδεχομένως την Παρασκευή.

Το κλίμα πάντως δείχνει προς συμβιβασμό κι όχι προς ρήξη.

Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πιταράς πρότεινε στον πρωθυπουργό, το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο Αλέξης απάντησε σαν Ανδρέας. «Το κρατώ αυτό»…

Αλέξη: Εμείς πολεμάμε τα μνημόνια…


πως θα βάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάποιον που τα έχει ψηφίσει όλα;..

Οι διάλογοι…

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά μία τραγική ειρωνεία αντιμετώπισε την αντίδραση, που είχε κι ο Ανδρέας Παπανδρέου με το θέμα της υποψηφιότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή (και που τον οδήγησε στην λάθος επιλογή, όπως αποδείχθηκε τελικά, του Σαρτζετάκη).

Τότε ‘λεγαν…
στον Παπανδρέου «πρόεδρε, σοσιαλισμό δεν κάναμε. Ας μην κάνουμε το λάθος Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον εκπρόσωπο της Δεξιάς».

Σήμερα, ο Λαφαζάνης και η Αριστερή πλατφόρμα που εκπροσωπεί, είπαν κάτι ανάλογο: Πρόεδρε, δεν φτάνει που αναγκαστήκαμε να κάνουμε τις πρώτες υποχωρήσεις, θα βάλουμε και υποψήφιο Πρόεδρο τον Αβραμόπουλo; Εμείς πολεμάμε τα μνημόνια. Αυτός τα ψήφισε όλα.

Η απάντηση του Τσίπρα, σύμφωνα με πληροφορίες του N-N, ήταν, πως η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου διευκολύνει πολλαπλώς την κυβέρνηση. Πρώτον, στην θέση του στο κολέγιο των Επιτρόπων «θα μπει ένας Αριστερός» (σ.σ: λένε για τον Μηλιό). Και δεύτερον, ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και προερχόμενος από την κεντροδεξιά, δημιουργεί κλίμα συναίνεσης, το οποίο, αυτήν την ώρα, χρειάζεται η χώρα.

Ο Λαφαζάνης ήταν ανένδοτος, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο αποψινό μπλοκάρισμα του της υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου…

Βέτο Λαφαζάνη…


undefined
Το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων στο Μαξίμου…

Την Τετάρτη η ψηφοφορία…

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι ο άνθρωπος που ανέτρεψε, απόψε, τον αρχικό σχεδιασμό του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Πρώτος στο Μαξίμου έφτασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος βγαίνοντας δήλωσε, πως…
το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας θα το ανακοινώσει με διάγγελμα του ο πρωθυπουργός.

Ήδη είχε κληθεί το συνεργείο της ΝΕΡΙΤ (που μπήκε και ξαναβγήκε από το ίδιο σημείο, την πίσω πόρτα) κι όλα έδειχναν, πως μέσα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών θα ακουστεί το όνομα.

Μετά τον Καμμένο, στο Μαξίμου έφτασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Κι εκεί άλλαξαν όλα. Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης οδήγησε ευλόγως στο συμπέρασμα, πως υπήρξε εμπλοκή.

Το συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης έφυγε (εκδιώχθηκε είναι η σωστή λέξη) και λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης βγήκε να τα μαζέψει, βάζοντας το θέμα της υποψηφιότητας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε δεύτερο πλάνο και πρώτο την διαπραγμάτευση.

Η ανακοίνωση θα γίνει μετά το αυριανό Eurogroup. Την Τρίτη το όνομα θα τεθεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και την Τετάρτη πάμε για ψηφοφορία…

Η Λυδία έχει κέφια!

-Ελληνικός καφές;
-Αποκριάτικος...
(Από τή σημερινή ανάρτηση τής Λυδίας Ανευλαβή)

Την Τρίτη η ανακοίνωση του ονόματος…


Άλλαξε το σχέδιο…

Την Τρίτη, ενώπιον της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης,  επιβεβαιώνοντας την…
ανατροπή που υπήρξε στον σχεδιασμό του Μαξίμου…

Χαμένοι στη μετάφραση…


του μνημονίου…

Χαώδης είναι απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές, μετέδωσε από τις Βρυξέλλες, ο ανταποκριτής του MEGA, Μανώλης Σπινθουράκης.

Οι πραγματογνώμονες, είναι χαμένοι ανάμεσα στους αριθμούς και τις ρήτρες του μνημονίου, που λήγει στο τέλος του μήνα.

«Λίγοι περιμένουν συμφωνία», σχολίασε ο δημοσιογράφος, ενώ…
τα μεγάλα μαχαίρια Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε δηλώνουν απαισιόδοξοι.

Όλα δείχνουν, πως αύριο, δεν θα υπάρξει συμφωνία…

Αβραμόπουλος…

undefined
Το ανακοινώνει από λεπτό σε λεπτό, ο πρωθυπουργός…

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι τελικά το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας που θα ανακοινώσει με διάγγελμα του ο Αλέξης Τσίπρας. 
Λίγο νωρίτερα είχε ενημερωθεί κι είχε συμφωνήσει επ’ αυτού, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος...

undefined
Δεν πείθεται ο Λαφαζάνης;..

Ο πληροφορία – που πρώτο μετέδωσε το Nonews – είναι γκαραντί. Πρόεδρος ο Μήτσος.

Αλλά, γιατί αργεί ο Αλέξης;

Υπάρχει…
κάποιο σαρδάμ στο βίντεο του διαγγέλματος ή η Αριστερή πλατφόρμα που εκπροσωπεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αντιδρά έντονα;

Ίδωμεν…

H HSBC ζητά συγνώμη για τα "μαθήματα" φοροδιαφυγής...


...που έκανε στους πελάτες της...
Η HSBC δημοσιεύει σήμερα στις βρετανικές εφημερίδες ολοσέλιδη επιστολή, με την οποία ζηταει συγγνώμη για τις καταγγελίες ότι βοηθούσε τους πελάτες της να φοροδιαφεύγουν.

Την ανοιχτή επιστολή  υπογράφει ο...
εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας Στούαρτ Γκάλιβερ. Σε αυτή αναφέρεται ότι τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τις παρελθούσες πρακτικές της τράπεζας ήταν μια "οδυνηρή εμπειρία" για τους πελάτες της, τους μετόχους και τους εργαζόμενους σε αυτή.

Η τράπεζα ισχυρίζεται ότι η μεγάλη πλειονότητα των 140 προσώπων που κατονομάζονται στις σχετικές καταγγελίες ως πελάτες του ελβετικού παραρτήματός της έχουν πάψει να είναι πελάτες της κι ότι η τράπεζα έκτοτε έχει θεσπίσει πολύ αυστηρότερα κριτήρια ως προς το ποιούς δέχεται για πελάτες. 

"Θα θέλαμε να καθησυχάσουμε και να αναφέρουμε κάποια γεγονότα που βρίσκονται πίσω από τις ιστορίες. Τα μμε έδωσαν έμφαση σε ιστορικά γεγονότα που δείχνουν ότι οι προδιαγραφές με τις οποίες λειτουργούμε σήμερα δεν είχαν τεθεί σε ισχύ εξ΄ ολοκλήρου στις ελβετικές δραστηριότητες μας οκτώ χρόνια πριν. Πρέπει να δείξουμε ότι αντιλαμβανόμαστε πως οι κοινωνίες που υπηρετούμε περιμένουν πολλά από εμάς. Για αυτό εκφράζουμε την ειλικρινή συγνώμη μας", σημειώνει. 

"Δεν έχουμε απολύτως καμία διάθεση να συνεργαστούμε με πελάτες που φοροδιαφεύγουν ή που αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στα πρότυπά μας για το οικονομικό έγκλημα", καταλήγει η επιστολή. 

Ο αντίκτυπος από τις αποκαλύψεις ανάγκασαν τον πρώην επικεφαλής της τράπεζας Στίβεν Γκριν να παραιτηθεί χθες Σάββατο από τον οικονομικό οργανισμό TheCityUK. 

Το 2008, ένας πρώην υπάλληλος της εταιρίας, ο Ερβέ Φαλτσιανί, απέσπασε δεδομένα από την τράπεζα τα οποία αποκάλυπταν ότι σειρά πελατών της HSBC διατηρούσε λογαριασμούς με χρήματα που δεν είχαν δηλωθεί στις χώρες τους. 

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης παραδέχτηκε παρατυπίες στο υποκατάστημά της στην Ελβετία έπειτα από τις αποκαλύψεις, ενώ στη Βρετανία, η Επιτροπή Δημοσίων Λογαριασμών της Βουλής των Κοινοτήτων θα διερευνήσει το σκάνδαλο κι έχει καλέσει τον πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της τράπεζας να καταθέσει στις 25 Φεβρουαρίου. 
πηγη ΑΜΠΕ

Ο Βαρουφάκης, ξημερώματα Σαββάτου, περπατάει μόνος στην Αμαλίας...


undefined


Βράδυ Παρασκευής, ξημερώματα Σαββάτου, μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα, o υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, περπατάει μόνος στην λεωφόρο Αμαλίας, σπρώχνοντας μια...
βαλίτσα με ροδάκια. Φοράει το πολυσυζητημένο "Μπέρμπερι" και μιλάει στο κινητό.
Το περιστατικό, σύμφωνα με το  harddog-sport.blogspot, είναι πραγματικό. Οπως γράφει:

 Το περιστατικό είναι πραγματικό, με πρωταγωνιστή τον Μάριο, φίλο μας και φίλο του μπλογκ. Αυτόπτης έτερος φίλος και συνεργάτης αυτής της διαδικτυακής σελίδας. Βράδυ Παρασκευής, ξημερώματα Σαββάτου, μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Ο φίλος οδεύει με το αυτοκίνητό του στη λεωφόρο Αμαλίας. Στο ύψος της ρωσικής εκκλησίας, περίπου, αναγνωρίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη να περπατάει στο πεζοδρόμιο σπρώχνοντας μια βαλίτσα με ροδάκια. Φοράει το πολυσυζητημένο Μπέρμπερι και μιλάει στο κινητό. Ο φίλος, άκρως επικοινωνιακός τύπος, δεν χάνει την ευκαιρία. Σταματάει μερικά μέτρα πιο μακριά για να μην το φοβίσει, βγαίνει και του μιλάει: 

«Σε βλέπω προβληματισμένο», του λέει ο Μάριος (αυτό βρίσκει πιο πρόχειρο ή για να... τσιμπήσει πληροφορία λόγω δημοσιογραφικής ιδιότητας) κι ο Βαρουφάκης του δείχνει με το δάχτυλο ότι απλώς μιλάει στο χαντς φρι. «Πάνε όλα καλά;», είναι η επόμενη ερώτηση του Μαρίου όταν τελειώνει το τηλεφώνημα. Ο Βαρουφάκης απαντάει καταφατικά.

Στο μεταξύ ο φίλος τον έχει πλησιάσει και του απλώνει το χέρι για χειραψία. Ο υπουργός ανταποκρίνεται και καληνυχτίζονται. «Γερά, μην κάνεις πίσω», λέει ο Μάριος και ο Βαρουφάκης χαμογελάει με συγκατάνευση.

Λεπτομέρεια και εικασία: Ο υπουργός Οικονομικών μένει κάπου στου Φιλοπάππου. Προφανώς είχε γυρίσει από το αεροδρόμιο και πήγαινε με τα πόδια σπίτι του μετά από το στρες έντονων ημερών. Η απλότητα στην εξουσία...

Λεπτομέρεια 2 (από άλλη μαρτυρία φίλου): Στις προάλλες, που γέμισε έξω από το σπίτι τού Δραγασάκη (κάπου στα ψηλά της Κυψέλης) αυτοκίνητα για μίτινγκ πριν από το κυβερνητικό συμβούλιο, και για το οποίο δεν υπήρχε καμιά δημοσιότητα, ο Βαρουφάκης έφτασε μόνος με μηχανή, κράνος και σακίδιο στην πλάτη.

Μην τον... φάτε τον Σαμαρά ...θα πάθετε σαλμονέλα!

"Καλύτερα να φάτε τα σινιέ παπούτσια σας, σαν τον Σαρλό στον «Χρυσοθήρα»"...
Μη βαυκαλίζεστε, γατάκια. Τη μάχη δεν την έδωσε ο Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής, την μάχη την έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στη...
Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Δεν τη φόρεσε μόνο την εθνική φανέλα ο Αντώνης, τη μάτωσε κιόλας, ανεξίτηλα θα μείνουν στο κορμί του τα σημάδια από τα κοφτερά κέρατα του σπανιόλικου ταύρου, του Μαριάνο Ραχόι. Επιτρέψτε μου μια μικρή παρέκβαση: Αυτός ο Ραχόι είναι μπουμπουκομπούμπουκο.
Ήταν ο μόνος που διέκοψε την ομιλία του Τσίπρα για να πει: "Καλά, αν γίνουν όσα λες, εμείς τι θα είμαστε;". Θα σας απαντούσα εγώ, κύριε Ραχόι, αλλά δεν ξέρω πώς είναι ο αυτοπαλαμίως ψευδοσυνουσιαζόμενος στα ισπανικά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πήγε και έκοψε και τη γωνία της κοινής φωτογραφίας των αρχηγών για να μη φαίνεται ο Τσίπρας. Ούτε επί Στάλιν δεν τους κόβανε τους ανεπιθύμητους από τις φωτογραφίες, τους σβήνανε απλώς, οπότε γνωρίζουμε ότι κάποτε βρέθηκαν εκεί.
Έδωσε μάχη μέχρις εσχάτων ο Σαμαράς στο ΕΛΚ, γι' αυτό το τελικό ανακοινωθέν έχει πάνω κόκκινες κηλίδες από αίμα ελληνικό και δη καλαματιανό, που έχει και χαμηλή οξύτητα. «Καλούμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να μη θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκειας της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσω μιας μονομερούς συμπεριφοράς.
Ο πρωθυπουργός Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που έγιναν από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να ξεπεράσει τα οικονομικά του προβλήματα. Καλούμε τον πρωθυπουργό Τσίπρα να μη σταθεί εμπόδιο στη βοήθεια προς τους πολίτες της Ελλάδας».
Σαν να το έχει γράψει με τα χεράκια της η Μέρκελ, επειδή όμως η Μέρκελ έλειπε στο Μινσκ, μάλλον το έγραψε με τα χεράκια του ο ίδιος ο Σαμαράς, καθοδηγούμενος από το πνεύμα της καγκελαρίου.
Σαν τους Πατέρες της Εκκλησίας που έγραφαν καθοδηγούμενοι από το Άγιο Πνεύμα, το οποίο έκανε και τις αυτόματες διορθώσεις, κάτι σαν Microsoft Word με φτερά. Μιλάμε για φοβερή ανακοίνωση: Μην πειράζετε το έργο του Σαμαρά, εφαρμόστε το Μνημόνιο και, προπαντός, να μην καταστρέψει ο Τσίπρας τον ελληνικό λαό εμποδίζοντας να φτάσει η βοήθεια που προτίθεται να προσφέρει η Ευρωζώνη.
Είναι πρωτοφανές! Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ονομαστικά στον Σαμαρά και τον Τσίπρα και είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτό έγινε κατόπιν απαιτήσεως του Αντωνάκη. Ελπίζω τουλάχιστον να μη φορούσε την εθνική φανέλα όταν υπαγόρευε αυτό το κατάπτυστο κείμενο.
Δεν παίζεται πια ο Σαμαράς, δεν υποφέρεται. Δεν τον αντέχουν ούτε οι δικοί του, η Γιαννάκου, η Ντόρα, ο Κυριάκος, ο Δένδιας, η Κεφαλογιάννη, ο Τζιτζικώστας, που μαζεύτηκαν προχθές σε κεντρικό εστιατόριο για να τον φάνε. Μην τον φάτε τον Αντώνη, αδέλφια, θα πάθετε βλάβη ανήκεστο. Καλύτερα να φάτε τα σινιέ παπούτσια σας, σαν τον Σαρλό στον «Χρυσοθήρα».

Γιώργος Ανανδρανιστάκης 

"Μια ομαδούλα κυβερνούσε το κόμμα και έδινε εντολές"...


Πυρά Γιαννάκου κατά Σαμαρά: Μια ομαδούλα κυβερνούσε το κόμμα και έδινε εντολές
Πυρά Γιαννάκου κατά Σαμαρά (HXHTIKO)...
Απαντήσεις για όλα έδωσε η πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, εξαπολύοντας πυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν υπήρξε καμία ματαίωση. Αυτό το είπαν φαίνεται γιατί...
περίμεναν διάφορα κανάλια έξω από το γραφείο του κ. Καραμανλή. Το ραντεβού θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά η κυρια Γιαννάκου για το επικείμενο ραντεβού με τον Κώστα Καρμανλή και συνέχισε:

«Πρέπει να εκφραστούν η ανησυχία για τον τόπο και για τη Νέα Δημοκρατία σε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι αποδεκτός από όλους».

«Η Νέα Δημοκρατία, πρέπει να γίνει ένα ευρωπαϊκό και Δημοκρατικό κόμμα, δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα που οι πάντες διορίζονται. Δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα που αποφασίζουν 2-3 άνθρωποι. Δεν μπορεί να είναι μια μικρή ομαδούλα η οποία αποφασίσει και στρέφει το κόμμα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά η  Γιαννάκου και συνέχισε:

«Το θέμα μας δεν είναι να φύγει ο Σαμαράς και να μας έρθει ένας άλλος Σαμαράς. Πρέπει να κατανοηθεί και από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα», πρόσθεσε.
«Τόσο καιρό, και 5 χρόνια που ήμουν επικεφαλής των ευρωβουλευτών, ποτέ δεν με ρώτησε κανείς και για τίποτα. Δεν με ρώτησαν καν για το νομοσχέδιο της κ. Διαμαντοπούλου.

Ακούστε το ηχητικό, ΕΔΩ

enikos.gr