Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Φαυλεπίφαυλος δήμαρχος ήθελε νά κάνει "Άγρα ψήφων" μέ delivery Aγίου Φωτός...! (ο μπαγάσας...)

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου 
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 10.04.20)
                                                                                                 ***
Eσβησε πριν καν… ανάψει το σχεδιαζόμενο από διάφορους δήμους… delivery του Αγίου Φωτός σε γειτονιές πιστών.
Σχετική πρωτοβουλία είχαν ανακοινώσει αρκετοί δήμοι της επικράτειας, γεγονός που προκάλεσε προβληματισμό στις Aρχές. Ετσι, χθες, κατά την τακτική ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε ορθά-κοφτά ότι δεν μπορεί να επιτραπεί η κατ’ οίκον μεταφορά του Αγίου Φωτός.
Ο πρώτος δήμος που είχε ανακοινώσει σχετική πρωτοβουλία ήταν του Ελληνικού – Αργυρούπολης.
Ακολούθησαν οι δήμοι: Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Ναυπλιέων, Αράχωβας-Διστόμου-Αντίκυρας και πολλοί άλλοι. Οι δήμαρχοι, σε συνεργασία με τις τοπικές μητροπόλεις, είχαν καταστρώσει ολόκληρο σχέδιο για το βράδυ της Ανάστασης. Ειδικότερα, με τη βοήθεια ενός μεγάλου δικτύου εθελοντών το Αγιο Φως θα μοιραζόταν στους δημότες-πιστούς.
Απογοήτευση
Την απογοήτευσή του για την απόφαση που ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα εξέφρασε μιλώντας στον «Ε.Τ.» ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.
«Ο Δήμος Σερρών σε στενή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας είχαν σχεδιάσει τη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε κάθε γωνιά και οικισμό του δήμου. Το Μεγάλο Σάββατο το Αγιο Φως θα έφτανε σε κάθε σπίτι Σερραίου. Κλιμάκια του Δήμου Σερρών, αποτελούμενα από υπηρεσιακούς και εθελοντές και σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, θα μετέφεραν το Αγιο Φως σε κάθε γειτονιά του αστικού ιστού και σε κάθε οικισμό του δήμου», είπε.
Ο κ. Χρυσάφης ξεκαθάρισε πως η Δημοτική Αρχή Σερρών θα πειθαρχήσει στην απόφαση της κυβέρνησης και θα προχωρήσει στην ακύρωση όλων των σχεδίων. «Τα στελέχη του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” θα μετέφεραν σε φαναράκια το Αγιο Φως σε κάθε πολυκατοικία. Θα κατέβαιναν ένας ένας οι ένοικοι και θα το έπαιρναν. Δεν θα υπήρχε συνωστισμός. Πλέον, όλα αυτά θα μείνουν στα χαρτά και τα σχέδια», κατέληξε.

από : eleftherostypos.gr

Ψαρού 1977 : Τότε πού -"ντροπαλή καί άβγαλτη"- δέν είχε δείξει, σέ όλη του τή διάσταση τό "πλούσιο ταλέντο" της...

Τό αποκαλόκαιρο τού 1977 όταν : "Δέν είχε φανεί πώς άλλη θά γενεί"...
Σέ ώρα πρωϊνή.
Τό δείχνουν οι -από Ν/Ανατολικά- σκιές τών ομπρελών...

Η φωτογραφία ειναι από τό αρχείο τής ιστορικής, πιά, εφημερίδας :  ‘‘Νέα Μύκονος’’

Beethoven : Piano Concerto No. 5 "Aυτοκρατορικό" Op. 73

  

Beethoven: Piano Concerto No. 5 "Emperor" Op. 73 - Daniele & Maurizio Pollini - Sinfónica de Galicia


Ludwig van Beethoven: Concierto para piano y orquesta nº 5, en mi bemol mayor, op. 73, "Emperador" Allegro (0:35) Adagio un poco mosso (21:00) Rondo. Allegro (28:53) Orquesta Sinfónica de Galicia Daniele Pollini, director Maurizio Pollini, piano

Στό λιοπύρι ο Πέτρος ο Α' φορούσε πάντα τό (σκιάδι) καπέλο του...

 
Τό καπέλο αργότερα μετακόμισε στίς αξίες τών ακινήτων καί στίς τιμές. Καί είχε μεγάλη συμβολή κι ο ίδιος σ' αυτό...
  
Στή φωτογραφία (1965) ο Πέτρος είναι ανεβασμένος πάνω στή βρύση πού είναι δίπλα στή "μπάγκα". Εκεί, στή "μπάγκα", έπαιρνε τό μεσημεριανό του γιατί "όπου 'ναι τό κολυβόζουμο τρέχουν οι πελεγκρίνοι"... (στά παλιά μυκονιάτικα : "μπελεγρίνοι")

Από τό αρχείο τής ιστορικής, πιά, εφημερίδας :  ‘‘Νέα Μύκονος’’