Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Σόιμπλε σε Βρετανία: Τίποτα δεν είναι δωρεάν...

Αποτέλεσμα εικόνας για σόιμπλεΗ Βρετανία πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα έχει κανένα πλεονέκτημα έναντι των 27 ομολόγων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή της από αυτή, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Τίποτα δεν είναι δωρεάν», ξεκαθάρισε σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύεται στα έντυπα του ομίλου Funke και πρόσθεσε «οι Βρετανοί πρέπει να το ξέρουν αυτό».

«Δεν θέλουμε να αποδυναμώσουμε τη Βρετανία. Αλλά επίσης δεν θέλουμε να αποδυναμώσουμε την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Βρετανία δεν πρέπει να έχει πλεονεκτήματα μετά την έξοδό της που δεν έχουν άλλες χώρες» είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε τους Βρετανούς να μην τρέφουν αυταπάτες πως θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν δικαιώματα που εγγυάται η ΕΕ μετά το Brexit και επέμεινε ότι οι 27 θα καταλήξουν σε μια συμφωνία για τις μελλοντικές τους σχέσεις με το Λονδίνο μόνο αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για όλες τις λεπτομέρειες.

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε πως η τοποθέτηση αυτή της Μέρκελ υπογραμμίζει το πόσο δύσκολες θα είναι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit...

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


2Γράφονται τα κείμενα της τεχνικής συμφωνίας. To κλείσιμο της αξιολόγησης, η παράλληλη διαπραγμάτευση για το χρέος, το Washington Club. Και... Ξεκίνησαν οι μυστικές συναντήσεις για το χρέος. 
3. Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή με αφορμή τον Σαββίδη [ΒΙΝΤΕΟ]. Και... Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό
4. Στο σφυρί ο ΔΟΛ - Σαββίδης, Μαρινάκης, Αλαφούζος στους «μνηστήρες». 
5. Τρεις μήνες προθεσμία στους επαγγελματίες για να βάλουν POS - Πόσο θα είναι το πρόστιμο
6. Εμπλοκή με την αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου
7ΗΠΑ προς Βόρεια Κορέα: Δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά... 
8. Ιατρικό επίτευγμα. Από γυναίκα… άνδρας με μια επαναστατική μέθοδο: 18χρονη από τη Θεσσαλονίκη άλλαξε ριζικά φύλο. 
9Μάθημα ζωής: Παιδιά στη Νορβηγία ζουν ως πρόσφυγες για 24 ώρες. 
10. Η «διπλή ζωή» του Γερμανού υπολοχαγού Φράνκο Α. Και Σύρος πρόσφυγας και Γερμανός στρατιωτικός; 

Καρχαρία επτά μέτρων έπιασαν ψαράδες στη Σκόπελο

Το μήκος του μεγαλόσωμου καρχαρία φθάνει περίπου τα επτά μέτρα. 
skopelos-news.blogspot.gr

Είδος καρχαρία που ζει στα νερά της Μεσογείου έπιασαν δύο αδέλφια από τη Γλώσσα της Σκοπέλου, ενώ ψάρευαν στα νερά του Αιγαίου. Το μήκος του μεγαλόσωμου καρχαρία φθάνει περίπου τα επτά μέτρα.
Όσο για το βάρος του, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο και το ΑΜΠΕ, ξεπερνά τα 300 κιλά. 


Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
naftemporiki.gr 

H Mεγάλη Ανατροπή...

Euroleague: Με καρδιά... πρωταθλητή ο Ολυμπιακός νίκησε την Αναντολού και ισοφάρισε σε 2-2

Ο Ολυμπιακός είναι εδώ. Με καρδιά πρωταθλητή, η ελληνική ομάδα νίκησε στο «Αμπντί Ιπεκτσί» με 74-62 την Αναντολού Εφές με και πλέον η πρόκριση στο final 4 της Euroleague θα παιχτεί στο ΣΕΦ την ερχόμενη εβδομάδα. 

















Παλικαρίσια νίκη σε έναν μεγάλο «τελικό» πήρε ο Ολυμπιακός, που έπαιζε με την «πλάτη στον τοίχο» μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Σε ματς «χωρίς αύριο» κι ενώ βρέθηκε να χάνει με 13 πόντους στο δεύτερο 10λεπτο, το πειραϊκό συγκρότημα κατάφερε να αντιδράσει, να ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2 και με ηγέτη τον Σπανούλη (18 π.) έφυγε με το μεγάλο «διπλό» από την Τουρκία.
Πλέον, στις 2 Μαΐου οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν στο ΣΕΦ κι όποια νικήσει θα πλαισιώσει τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης που έχουν ήδη προκριθεί στο final 4. 
Ο Ολυμπιακός μετά από την τεράστια νίκη του ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας και έχει τον πρώτο λόγο για να επιστρέψει στην Πόλη, όπου το 2012 είχε στεφθεί ξανά πρωταθλητής Ευρώπης.
Το πρώτο ημίχρονο στο «Αμπντί Ιπεκτσί» ήταν...

Tο σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου...

Οι έρευνες για πετρέλαιο θα ενεργοποιήσουν ρήγματα για σεισμούς...

Τρομακτικό σενάριο Τσελέντη...
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης για τις γεωτρήσεις στο Κατάκολο που ξεκινούν άμεσα. Αναφέρει πως...
υπάρχει κίνδυνος ενεργοποίησης ρηγμάτων αλλά και καταστροφής του περιβάλλοντος.

Ο καθηγητής σεισμολογίας και διαυθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είπε στο "Ράδιο Γαμμα" ότι δεν αποκλείει φαινόμενο blowout, όπως έγινε στον κόλπο του Μεξικού, ενώ αναφέρει πως στην Πολιτεία της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ στην οποία δεν γίνονται ποτέ σεισμοί, άρχισε η γη να τρέμει με 5,7 Ρίχτερ.

Ο Άκης Τσελέντης ξεκαθάρισε από την αρχή πως δεν είναι αντίθετος με την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Ελλάδος. Όμως ζητά αυτή η εκμετάλλευση να γίνει σωστά, και όχι όπως πάνε. "Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η περιοχή της Δυτικής Ελλάδος είναι η πιο σεισμική περιοχή της Ευρώπης και μία από τις πιο σεισμικά ενεργές περιοχές του κόσμου. Να μην ξεχάσουμε επίσης πως το βασικό μας προϊόν είναι το τουριστικό προϊόν"...
Ο καθηγητής σεισμολογίας θεωρεί πως το εγχείρημα που ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες στο Κατάκολο είναι "μαύρη κατάρα". Λέει χαρακτηριστικά: "Θεωρώ πως αυτό που πάει να γίνει δεν είναι να βρουν τον μαύρο χρυσό, αλλά το όλο εγχείρημα θα είναι μαύρη κατάρα, γιατί στην εποχή των εναλλακτικών ενεργειών θα πρέπει να κοιτάξουμε αλλού και όχι στην πίσσα! Αλλά αυτό είναι πολιτική.
 
Σίγουρα όμως θα πρέπει να ξέρει η εταιρεία που να βάλει το...