Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Έφυγε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης...

Πέθανε τα ξημερώματα ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ο οποίος νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα με...
λοίμωξη του αναπνευστικού στο νοσοκομείο Υγεία. 

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Λουκιανού Κηλαηδόνη:

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που τον φρόντισαν σε όλες του τις νοσηλείες.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που τον αγαπήσατε και ξέρουμε ότι θα τον αγαπάτε για πάντα.
Η τελετή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Στη μνήμη του Λουκιανού όσοι θέλετε μπορείτε να καταθέσετε χρήματα στον λογαριασμό GR8501101130000011395450502 της Εθνικής Τράπεζας βοηθώντας μία αγαπημένη μας οικογένεια που το έχει ανάγκη...
skai.gr

"Τώρα, ο φτωχός και μόνος καουμπόι φεύγει από κοντά μας. Φεύγει γιατί..."...


Αποτέλεσμα εικόνας για Λουκιανό Κηλαηδόνη καουμποι

Το αντίο της Έλενας Ακρίτα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη...
Με μια φωτογραφία του ντυμένου καουμπόι, όπως η γνωστή επιτυχία του, και πλάθοντας ξανά τους στίχους του τραγουδοποιού, η Έλενα Ακρίτα εγραψε το δικό της «αντίο» για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη.

Το...
κείμενο της στο "Facebook":




 























«Μου φτάνει πως μεγάλωσα με σένα»...

Αποτέλεσμα εικόνας για Κηλαηδόνης

  To γραφείο Τυπου του ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, με στίχους από τον...
"Μικρό Ηρωα". 
Το κείμενο στο facebook:

 

Για το Λουκιανό που…

  πήρε το άλογό του και φεύγει στα βουνά...
Ξέρετε εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε μερικές φορές σαν τους γιατρούς με παραλλαγμένους όρους. Συνηθίζουμε σε...
(ή και επιδιώκουμε) μία πολυπρόσωπη κοινωνικότητα. Χαιρετίζουμε πρόσωπα (αφίξεις), αποχαιρετάμε πρόσωπα (εξόδους), καταγράφουμε ενδιαμέσως πορείες. 

Αποστασιοποιημένα συχνά όπως ο γιατρός που οφείλει να κάνει τη δουλειά του. Η συναισθηματική εμπλοκή είναι σπανιότερη και συνήθως όχι καλός οδηγός για την αποτελεσματικότητά μας.
…Δε βαριέστε, φλυαρώ για να μην σας πω ότι σήμερα το πρωί στο γραφείο έκλαψα για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη. Και μετά έκανα όλες αυτές τις μελό σκέψεις που δικαιολογεί μία τέτοια αναχώρηση. Να ότι μ΄ένα τρόπο μεταφυσικό είναι σαν να σου λέει, κάποιος, «μεγάλε τέλειωσαν ανεπιστρεπτί τα πάρτι στη Βουλιαγμένη και τα ξενύχτια στη Μαβίλη κι εκείνη η ανεμελιά στο πατάρι του Μεταξουργείου». 

Μετά ακόμα χειρότερα κι ακόμα πιο μελό προτίμησα να τον...

Η ΕΡΤ με αντανακλαστικά για τον Λουκιανό...

Δύο βράδια με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη...


 ...μας καλεί να περάσουμε απόψε και αύριο η ΕΡΤ2. Δείχνοντας γρήγορα αντανακλαστικά η...
δημόσια τηλεόραση αλλάζει το πρόγραμμά της προβάλλοντας εκπομπές-αφιερώματα στο συνθέτη που σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή.

Στις 21:00 καταρχάς, απόψε, προβάλλεται το επεισόδιο «Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και η δεκαετία του ’50»  από τη σειρά εκπομπών «Παρασκήνιο». Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, ο Λουκιανός θυμάται τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στην Κυψέλη και περιγράφει την επίδραση της δεκαετίας του ’50 στη ζωή των νεαρών εφήβων στην Αθήνα, τη μουσική, τη διασκέδαση, καθώς και τα μέρη στα οποία συγκεντρώνονταν για να διασκεδάσουν. Η εκπομπή περιλαμβάνει αποσπάσματα από μουσικές παραστάσεις του Λουκιανού Κηλαηδόνη και ερμηνείες δημοφιλών τραγουδιών του.

Αύριο στις 23:30, η ΕΡΤ2 προβάλλει ένα «Μονόγραμμα» αφιερωμένο στον Λουκιανό Κηλαηδόνη. Η μουσική του και τα τραγούδια του, η φωνή του, το ύφος του. Τραγούδια που από την πρώτη κιόλας στιγμή σε παρασύρουν σε ένα αλέγκρο, καμιά φορά και θλιμμένο χορευτικό...

 
Δημήτρης Κανελλόπουλος
efsyn.gr

ΔΝΤ: Μη βιώσιμο το χρέος, επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΔΝΤ
Το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέτασε, για πρώτη φορά από το 2013, μία ολοκληρωμένη έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, και τα συμπεράσματα ήταν κάθε άλλο από ενθαρρυντικά.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, το προσωπικό του ΔΝΤ υποστήριξε ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται περαιτέρω ελάφρυνση διότι δεν είναι βιώσιμο και ότι πρέπει να αλλάξει το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, με τολμηρές μεταρρυθμίσεις που εκτιμά ότι θα επιτρέψουν μία πιο δίκαιη κατανομή των βαρών και τη μείωση της φορολογίας.
Καθώς δεν έχει κλείσει ακόμη η δεύτερη αξιολόγηση, στην ατζέντα της συνεδρίασης δεν ήταν η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, και δεν ελήφθη απόφαση για το θέμα. Οι εκτελεστικοί διευθυντές, όμως, είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις θέσεις τους για το αν το ΔΝΤ θα πρέπει να επανεκκινήσει ένα πρόγραμμα με την Ελλάδα - και με ποιους όρους...

Rothschild και L'Oreal επιβεβαιώνουν τις συναντήσεις με Τσίπρα στο Παρίσι



Επιβεβαιώνονται οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild & Co και του ομίλου L'Oreal.
Σε σχετικά ερωτήματα της Καθημερινής, οι δύο εταιρείες επιβεβαιώνουν τις συναντήσεις.
Συγκεριμένα, η εκ των επικεφαλής του τμήματος εταιρικών σχέσεων της Rothschild κ. Caroline Nico επιβεβαίωσε ότι  ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με εκπροσώπους της τράπεζας στις 30 Ιανουαρίου στο Παρίσι. «Η Rothschild & Co δεν θα προβεί σε κανένα περαιτέρω σχόλιο επί του θέματος».
Αντιστοίχως, η επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας της L'Oreal Anne-Laure Richard επιβεβαίωσε επίσης τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίιλου Jean-Paul Agon, πλην όμως αρνήθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία.
Σύμφωνα με την απάντηση της κ. Richard «επρόκειτο για μία ιδιωτική (σ.σ. εννοείται ανεπίσημη) συνάντηση και ουδέν σχόλιο έχουμε σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων». (Το πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική: «It was a private meeting, we have no comment regarding topics discussed»).
Η παρουσία του κ. Τσίπρα στο Παρίσι, κατά την επιστροφή του από τη Λισαβόνα, έχει πυροδοτήσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και Μεγάρου Μαξίμου. Στο ζήτημα επανήλθε σήμερα και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Β. Κικίλιας θέτοντας σειρά ερωτημάτων τόσο για τις συναντήσεις του κ. Τσίπρα όσο και για το εάν, σε κάποιο σκέλος του ταξιδιού, στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος βρίσκονταν και επιβάτες – μη μέλη της κυβέρνησης. 

kathimerini.gr

ΕΡΤ και Νέα Δημοκρατία σε "σύγκρουση"...

Νέος «πόλεμος» μεταξύ ΕΡΤ και Νέας Δημοκρατίας
Νέα σύγκρουση ανάμεσα στην ΕΡΤ και τη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σε συνέχεια των όσων ακούστηκαν σχετικά με την επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. στη Μόρια από δημοσιογράφο και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο διευθυντής του Γρ. Τύπου της Ν.Δ. κ. Μακάριος Λαζαρίδης άσκησε σκληρή κριτική. Μιλώντας σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης έκανε λόγο «για πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου», ενώ στις διευκρινίσεις που ζήτησαν οι δημοσιογράφοι, υποστήριξε: «επειδή με προκαλείτε πρέπει να σας πω, χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων είχε χρόνο για την αθλιότητα του κ. Βαξεβάνη, του κ. Καλογρίτσα, του κ. Παππά και του κ. Τσίπρα που θίγουν την προσωπική ζωή του προέδρου της ΝΔ, δεν είχε χρόνο για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Αυτή είναι η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις στις οποίες προηγείται η ΝΔ και δίνει εκπομπή στην Κατερίνα Ακριβοπούλου που υβρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης»..
Σε απάντησή της, η ΕΡΤ ανέφερε:

Σε ειδική εκδήλωση στο Κοινοβούλιο : «Αμεσα» ή «γρήγορα» να κλείσει η β’ αξιολόγηση...

Βουλή: Κάλεσμα Στουρνάρα - Χουλιαράκη για το άμεσο κλείσιμο της β' αξιολόγησης
«Αμεσα» σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ι.Στουρνάρα, «γρήγορα» σύμφωνα με τον όρο που επέλεξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, πρέπει να κλείσει η β’ αξιολόγηση. Αυτό μεταξύ άλλων τονίστηκε σήμερα το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση στο Κοινοβούλιο που διοργάνωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, με κεντρικό αντικείμενο τα ιστορικά διδάγματα για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους. Από τα κεντρικά μηνύματα, επίσης, της εκδήλωσης στην οποία μίλησαν και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκις, ο Συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού Π.Λιαργκόβας και το μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ίδιου γραφείου Ν.Μαραβέγιας, ήταν και η ανάγκη δρομολόγησης μεταρρυθμίσεων και επίτευξης εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης, ως προϋποθέσεων για την έξοδο από την κρίση...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                         
  ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                                                                                                                                                                                
«ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ»

Ο Δήμος Μυκόνου έπειτα από διαγωνισμό για την προμήθεια εξοπλισμού αξίας 100.000 €, αναβάθμισε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στα δημοτικά γήπεδα Κόρφου και της Άνω Μεράς.
Συγκεκριμένα στο γήπεδο Κόρφου:

"Καυτές" επιστολές από Τσακαλώτο - Στουρνάρα πρός ΔΝΤ...

Ξεκινά η κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΝΤ...
Ξεκινά αυτή την  ώρα (σημ. "Ν.Μ." 21.00 ώρα Ελλάδας) η κρίσιμη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, όπου θα συζητηθεί η έκθεση βιωσιμότητας για το...
ελληνικό χρέος, χωρίς ωστόσο, να ληφθεί απόφαση, όπως ξεκαθάρισε νωρίτερα, μέσω twitter ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, στη συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας Μιχάλης Ψαλιδόπουλος αναμένεται να παρουσιάσει δύο επιστολές, τις οποίες έχουν συντάξει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ Θανάσης Τσίτσας, οι επιστολές αυτές περιέχουν «ασυνήθιστα επιθετική φρασεολογία» για τη στάση του ΔΝΤ, στέλνοντας μήνυμα προς τα στελέχη του Ταμείου ότι «πρέπει να είστε δίκαιοι και ρεαλιστές» με την Ελλάδα. Τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να εκφράζουν με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο τις ενστάσεις τους για τις προβλέψεις που κάνει το επιτελείο του Πολ Τόμσεν για την ελληνική οικονομία, όσο και για το γεγονός ότι η αποτίμηση του προγράμματος αφήνει στο απυρόβλητο τα λάθη, τις αστοχίες και τις παραλείψεις του ΔΝΤ.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα ο ΑΝΤ1, από το περιεχόμενο των εκτιμήσεων των τεχνοκρατών για το πρόγραμμα 2012-2016, το οποίο ρίχνει την ευθύνη για την αποτυχία του προγράμματος εξ' ολοκλήρου στην ελληνική πλευρά και στις ελληνικές κυβερνήσεις, ενοχλήθηκε ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, που με συνέντευξή του συμμετείχε στα συμπεράσματα των τεχνοκρατών του Ταμείου. Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση του ΔΝΤ διαπιστώνει τέσσερις προκλήσεις για την ελληνική οικονομία, ενώ όσον αφορά στο Δημόσιο Χρέος, το Ταμείο το χαρακτηρίζει εξαιρετικά μη βιώσιμο, προτείνοντας σειρά μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση...

Το επανέλαβε ο Άδωνις... (VIDEO)

"Να πέσει η κυβέρνηση και να μην κλείσει η αξιολόγηση"...
Μετά την κυνική ομολογία του
το Σάββατο σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ο
αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε τη θέση του ότι θέλει να μην κλείσει η αξιολόγηση και να πέσει η κυβέρνηση.

Σε ερώτηση του Κ. Ζαχαριάδη για το αν αυτή είναι η δική του άποψη ή και της ΝΔ, ο Άδωνις απάντησε διπλωματικά ότι "Ζητάει εκλογές η Νέα Δημοκρατία"...