Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Και τώρα τι;... Όλα τα σενάρια... (Σενάριο Νο1)


Τα περίστροφα όπλισαν, τα βαριά χαρτιά έπεσαν στο τραπέζι από Μέρκελ και Ντράγκι, και η πιο σκληρή ευρωπαϊκή παρτίδα πόκερ που είδαμε από την αρχή της ελληνικής κρίσης θα παιχτεί μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.

Το πρώτο τελεσίγραφο εκπνέει εντός πενθημέρου, στις 11 του μήνα η ΕΚΤ θα κλείσει την πρώτη στρόφιγγα χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών και η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να δώσει τη «μητέρα των μαχών» υπό το μαρτύριο της σταγόνας.

Πού θα οδηγήσει η μάχη και ποιος θα χάσει – εάν χάσει– τη μοιραία μπλόφα; 
Τα βασικά σενάρια, μαζί με όλες τους τις παραλλαγές, συμπυκνώνονται πλέον στα εξής τρία:  
1)«Ατακτη» υποχώρηση, 
2)έντιμος συμβιβασμός και 
3)μετωπική ρήξη.  
                                                       -------
Σενάριο Νο1
Η «άτακτη υποχώρηση»: Είναι η περίφημη… κωλοτούμπα του Αλέξη Τσίπρα στην οποία ποντάρει τα ρέστα του πρώτος – αν και, ίσως, μόνος πλέον - ο Αντώνης Σαμαράς. Θα υλοποιούσε πλήρως τα σενάρια της «αριστερής παρένθεσης», εξ ου και ο πρώην πρωθυπουργός μετέθεσε χθες για μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup κάθε εσωκομματική διαδικασία κριτικής και αυτοκριτικής (;) για την εκλογική ήττα.

Εχει ελάχιστες πιθανότητες να υλοποιηθεί καθ΄ ότι θα ισοδυναμούσε με ιδανική αυτοχειρία όχι μόνον της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και κάθε περαιτέρω εθνικής προσδοκίας. Μια πλήρης υποχώρηση σημαίνει ότι ο όποιος ευρωπαϊκός διάλογος θα έχει ξανά ως αφετηρία το περίφημο «e-mail Χαρδούβελη» και τη «βίβλο Μέρκελ» που κατατέθηκε στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του EuroWorkingGroup – μια «βίβλο» που, πέραν των άλλων, περιλαμβάνει 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο, νέες μειώσεις συντάξεων και εθνικά αυτοκτονικά πλεονάσματα της τάξης του 4,5%.

Η γερμανική «βίβλος», όπως και η συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε συζητήθηκαν διεξοδικά χθες και στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, όπου η αποτίμηση ήταν πως πρόκειται για κινήσεις καθαρής πολιτικής πίεσης που σηματοδοτούν και την πραγματική έναρξη της διαπραγμάτευσης. Αναλόγως αποτιμάται από το Μαξίμου και η «επίθεση Ντράγκι», με την επισήμανση μάλιστα ότι έχει ελάχιστο, άνευ σημασίας, οικονομικό κόστος.
tvxs.gr
 (ακολουθεί τό σενάριο Νο2)

Σενάριο Νο2 Ο «έντιμος συμβιβασμός»

Ο «έντιμος συμβιβασμός»: Προς την κατεύθυνση αυτή οδηγούν, μέχρι στιγμής, όλοι οι οιωνοί, με πρώτο το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: «Σεβόμαστε τους κανόνες, σεβαστείτε τη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία», διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, βάζοντας ουσιαστικά και το πλαίσιο της διαπραγματευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά στο επόμενο καυτό πενθήμερο.

Η μάχη κάθε άλλο παρά εύκολη διαγράφεται, αλλά ακόμη και στη σκιά των αλλεπάλληλων… χειροβομβίδων που πετά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διακρίνονται δίοδοι εκτόνωσης: Από ελληνικής πλευράς εκπέμπονται σήματα, διακριτικής έστω, υπαναχώρησης σε πεδία όπως εκείνο των ιδιωτικοποιήσεων, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στο χθεσινό κυβερνητικό συμβούλιο έβαλε φρένο στον ποταμό των υπουργικών εξαγγελιών, ενώ εγκαταλείπεται – εξίσου διακριτικά – και ο όρος «κούρεμα» στην μεγάλη μάχη για τη μείωση του χρέους. Από τα διεθνή media, δεν διέφυγε άλλωστε της προσοχής και η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη ότι το 60% με 70% των μεταρρυθμίσεων που περιελάμβανε το Μνημόνιο ήταν σωστές, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνοδεύονταν και με άλλες βαθύτερες δομικές αλλαγές και ότι «δεν θα βάζαμε το κάρο μπροστά από το άλογο».

Την ίδια ώρα, και από την ευρωπαϊκή πλευρά υπάρχουν καλυμμένα, αλλά ευκρινή, μηνύματα περί πιθανής αποδοχής μιας βραχυπρόθεσμης συμφωνίας-γέφυρας. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Γαλλία – η μόνη ίσως σταθερή στήριξη στην οποία μπορεί να ποντάρει η Αθήνα αυτή τη στιγμή – πιέζει επίμονη για μια «ενδιάμεση, βραχυπρόθεσμη συμφωνία» η οποία θα μπορούσε να κλειδώσει ακόμη και στο προγραμματισμένο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου.
Ακόμη, δε, κι ο «σκληρός» υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκαμπριελ μέσα στο μπαράζ των προειδοποιητικών μηνυμάτων που έστειλε χθες προς την Αθήνα, βρήκε περιθώριο να επισημάνει: «Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε βεβαίως ότι το θέμα δεν είναι να μην έχουμε πλέον απολύτως κανένα πρόγραμμα, αλλά για το ότι ως τις 28 Φεβρουαρίου - οπότε και εκπνέει το τελευταίο πρόγραμμα - θα έχουμε ένα νέο πρόγραμμα. Εάν αυτό θα είναι μεσοπρόθεσμο ή βραχυπρόθεσμο, θα το δούμε».

Μια τέτοια, βραχυπρόθεσμη συμφωνία δεν αρκεί μεν για να άρει η ΕΚΤ το εμπάργκο στην αποδοχή των ελληνικών ομολόγων, μπορεί όμως υπό την χρηματοδοτική κάλυψη του ELA να δώσει χρόνο στους πολιτικούς να επεξεργαστούν μια μακροπρόθεσμη λύση κι ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.
tvxs.gr
 (ακολουθεί τό σενάριο Νο2)

Σενάριο Νο3 : Η «μετωπική σύγκρουση»



Η «μετωπική σύγκρουση : Είναι το έσχατο σενάριο, που άπαντες ξορκίζουν μεν, αλλά και άπαντες – πλην της Ελλάδας – επικαλούνται προς ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους θέσης. Εάν φθάσουμε έως εκεί και στην απόλυτη ρήξη, η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί και πάλι από την ΕΚΤ: Ο Μάριο Ντράγκι θα κλείσει και την τελευταία στρόφιγγα χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, κηρύσσοντας και επισήμως κρατική πτώχευση.Οσο αμετακίνητες, όμως, κι αν εμφανίζονται στη δημόσια ρητορική τους και οι δύο πλευρές, κανείς από τους πρωταγωνιστές του ευρωπαϊκού μπρα ντε φερ δεν θα έπαιζε τα ρέστα του στο μοιραίο. Ούτε καν η Μέρκελ.

Διότι όπως έχει αποδείξει και η, προσφιλής στον Γιάνη Βαρουφάκη, Θεωρία των Παιγνίων, συνήθως κερδίζει εκείνος που έχει και τα λιγότερα να χάσει. Ουδεμία θεωρία όμως έχει αποδείξει ότι μια ελληνική κατάρρευση αποτιμάται περισσότερο από την απαρχή μιας νέας ευρωπαϊκής αποσύνθεσης…
tvxs.gr

Ο Παναγιώτης Δάνης αναλαμβάνει το ΣΔΟΕ...

Ο Παναγιώτης Δάνης αναλαμβάνει το ΣΔΟΕΟ Παναγιώτης Δάνης είναι ο νέος Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, μετά την...
παραίτηση του Στέλιου Στασινόπουλου.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι «έγινε αποδεκτή η παραίτηση του κ. Στέλιου Στασινόπουλου Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Νέος Ειδικός Γραμματέας αναλαμβάνει ο κ. Παναγιώτης Δάνης. Ο κ. Δάνης υπήρξε μεταξύ άλλων προϊστάμενος: της ΥΠΕΔΑ Αθηνών, της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, της Διεύθυνσης Φορολογίας Κεφαλαίου του Υπουργείου Οικονομικών, και της Π.Δ. ΣΔΟΕ Αττικής»...
iefimerida.gr

«Είμαστε όλοι με την Ελλάδα» ...

undefinedΠαγκόσμια κινητοποίηση διανοούμενων για επίλυση του ζητήματος του χρέους... 
Υπέρ της Ελλάδας και της Ευρώπης, 300 διανοούμενοι από όλες τις χώρες του κόσμου, συνυπογράφουν επιστολή που δημοσιεύει ο γνωστός...
ιστότοπος «Μεντιαπάρτ» (Mediapart), του οποίου ιδρυτής είναι ο πρώην διευθυντής της «Μοντ» Εντι Πλενέλ.

Με την επιστολή καλούνται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ «να σεβασθούν την απόφαση του ελληνικού λαού και να ξεκινήσουν με καλή πίστη τις διαπραγματεύσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση του θέματος του χρέους».

Με υπέρτιτλο στον πρόλογο της ιστοσελίδας: «Νά ζήσει η Ελλάδα...Είμαστε όλοι μαζί με την Ελλάδα και την Ευρώπη» υπογραμμίζεται ότι οι υπογράφοντες είναι οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί από όλον τον κόσμο, ονόματα διάσημα όπως οι: Τζέιμις Γκαλμπρέιθ, Στέφανι Γκρίφιθ Τζόουνς, Ζακ Σαπίρ, Ντομινίκ Μεντά κ.α.
Γιά νά διαβάσετε ολόκληρη τήν επιστολή, στά Ελληνικά, πιέστε : ΕΔΩ  
 Καί τήν πρωτότυπη στά, Γαλλικά, πιέστε : EΔΩ

Κακλαμάνης: «Το μόνο που πήραμε είναι μία γραβάτα και αυτή δευτεράντζα» ...


undefined 
Δεν θέλω να γίνω αρχηγός της ΝΔ.
ΒΙΝΤΕΟ...
Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε ο Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή τα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη στην Ευρώπη.
«Το μόνο που πήραμε είναι μία γραβάτα και αυτή δευτεράντζα ούτε καν από...
το Μιλάνο», είπε στην εκπομπή του Παπαδάκη. 
Για τον υπουργό Οικονομικών ανέφερε ότι «δεν μπορώ να συναγωνιστώ (τον Βαρουφάκη), εγώ δεν είμαι μεγαλοαστός πλούσιος» και πρόσθεσε -με αφορμή την συνάντηση του Βαρουφάκη με τον Τόμσεν-  πως «η τρόικα πέθανε αλλά συναντιόμαστε μυστικά με τον Mr. Τρόικα» .
Επίσης, ο Ν. Κακλαμάνης αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ, ξεκαθάρισε, πως, δεν θέλει να γίνει αρχηγός του κόμματος.
Δείτε το βίντεο:
 

«Έφυγε» η Μαρία Κυπριωτάκη...

«Έφυγε» η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κυπριωτάκη
Βουλευτής και υφυπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ, την εποχή του Ανδρέα...
Σε ηλικία 82 ετών, έφυγε από τη ζωή η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κυπριωτάκη. 

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1933. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και...
ειδικεύτηκε στη Χειρουργική Γυναι­κολογία

Mε έντονη συνδικαλιστική δράση υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και γραμ­ματέας του τομέα Γυναικών του Κόμματος, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας.

Εκλέχτηκε βουλευτής Αθηνών το 1977, το 1981 και το 1985 (ΠΑΣΟΚ). Στη Βουλή πρωτοστάτησε και εισηγήθηκε την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων.

Διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1981), υφυπουργός Υγείας και Πρό­νοιας (1982 και 1984-1985), υφυπουργός Προεδρίας, αρμόδια για θέματα ισότη­τας (1988-1989) και Διοικητής του Ο.Γ.Α. (1993-1996).

Παγκράτι και ΤΑΞΙ ψηφίζουν... ΣΥΡΙΖΑ!...


irodou
Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση θα τα καταφέρει στο εξωτερικό, ή αν θα βγει κερδισμένη από το μπρα ντε φερ με το Βερολίνο, ωστόσο στο εσωτερικό κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει σε ό,τι αφορά την...
εικόνα της πόλης και τα Σώματα Ασφαλείας.
 Εκτός από τα αντιαισθητικά κάγκελα που περιέβαλλαν τη Βουλή και πλέον εξαφανίστηκαν, οι κλούβες των ΜΑΤ που ήταν σπαρμένες σε όλο το κέντρο της Αθήνας έχουν ελαττωθεί και βρίσκονται μόνο σε ορισμένα... «καυτά» σημεία.

Ωστόσο, από τις αλλαγές που έχουν γίνει αυτοί που οπωσδήποτε πανηγυρίζουν είναι οι κάτοικοι του Παγκρατίου αλλά και οι οδηγοί ΤΑΞΙ, αφού τις τελευταίες ημέρες είναι ανοιχτή όλη μέρα -αλλά και όλη νύχτα- η Ηρώδου Αττικού.

Αυτό γλιτώνει όσους θέλουν να κατευθυνθούν προς Παγκράτι και Καλλιμάρμαρο από έναν μεγάλο «κύκλο», ενώ ταυτόχρονα δείχνει πως οι νέοι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου δεν φοβούνται την κίνηση στην Ηρώδου Αττικού.

Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη οδός ήταν κλειστή κάθε βράδυ από το καλοκαίρι του 2011 και την εποχή των «Αγανακτισμένων».

 matrix24.gr

Επιβεβαιώνει το έκτακτο Eurogroup, o Ντάισελμπλουμ...


Επιβεβαιώνει το έκτακτο Eurogroup o Ντάισελμπλουμ
Επιβεβαίωσε πριν από λίγο, την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες, μέσω...
Twitter.
Δείτε τι γράφει ο Ντάισελμπλουμ:
undefined

Ούτε συνεννοημένοι να ήταν...


undefined 
Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον απερχόμενο πρόεδρο, Ευ. Μεϊμαράκη, προς τη νέα πρόεδρο της βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι -ούτε συνεννοημένοι να ήταν-επέλεξαν...
το τιρκουάζ χρώμα, για τις στυλιστικές επιλογές τους.
Ο πρώτος φορούσε τιρκουάζ γραβάτα και η δεύτερη, τιρκουάζ μπλούζα μέσα από το σακάκι...  

Συνάντηση με αμερικανούς αξιωματούχους, είχε ο Γ. Σταθάκης...


undefined
Συνάντηση γνωριμίας με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς και τον υφυπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης των ΗΠΑ Νταλίπ Σινγκ, είχε το πρωί ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός παρουσίασε στους αμερικανούς αξιωματούχους το περίγραμμα του προγράμματος της νέας κυβέρνησης και έγινε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη δυνατότητα νέας συμφωνίας της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Τα "πηγαδάκια" του Βαρουφάκη...


undefined


Δείτε τις φωτογραφίες...
Πολλά τετ-α-τετ είχε ο Γιάνης Βαρουφάκης, πρώτη του μερα στη βουλή.
Ιδου...
μερικά από τα "πηγαδάκια" που είχε ο υπουργος Οικονομικων: 

undefined



undefined

undefined











undefined

undefined

undefined

undefined
φωτο από newsbeast.gr

Αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens...


undefinedΕπιβεβαίωσε η αστυνομία την αυτοκτονία στο Μόναχο, του Heinz-Joachim Neubürger, πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο...
σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της εταιρίας με τα οποία η Siemens χρημάτιζε Έλληνες αξιωματούχους.
O Heinz-Joachim Neubürger, αν και 
αρνούνταν την ενοχή του, είχε καταδικασθεί και μετά από δίκες και συμβιβασμό, πλήρωσε πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας που είχε δείξει τον Νόιμπέργκερ, ήταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

stokokkino.gr

Ζωή: Η βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως "πλυντήριο" σκανδάλων...

...και ως "νεκροταφείο" ποινικών δικογραφιών.

-"Δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες, ούτε άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχεδίων, αλλά ούτε και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου".

ΒΙΝΤΕΟ...
Βρισκόμαστε εδώ όχι γιατί το θέλησε η μοίρα, ούτε γιατί το έφερε η τύχη, αλλά γιατί το επιλέξαμε και γιατί το επέλεξαν και μας εξέλεξαν οι πολίτες αυτής της χώρας, που αγωνίζονται για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και...
ελευθερία, τόνισε η νέα πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλουλου.
Η νεότερη πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου ευχαρίστησε τον πρόεδρο και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και την ΚΟ του κόμματος της συγκυβέρνησης, καθώς και τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, που ανέλαβε πρωτοβουλία για μια ουσιαστική διαδικασία παράδοσης παραλαβής.
«Η εκλογής μας δεν μας προβιβάζει, αλλά μας θέτει στην πρώτη γραμμή της ευθύνης. Δεν υπάρχουμε πια για τον εαυτό μας, αλλά ενσαρκώνουμε τη ζωντανή δύναμη της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», σημείωσε η κυρια Κωνσταντοπούλου.
Αναφερόμενη στη χθεσινή «ιστορική», όπως τη χαρακτήρισε συνεδρίαση της Βουλής, σημείωσε πως δόθηκαν θρησκευτικός και πολιτικός όρκος, με πίστη στην πατρίδα και τη δημοκρατία, ο σεβασμός στο σύνταγμα και η ευσυνείδητη άσκηση των καθηκόντων μας. 
Ζήτησε ακόμη να θωρακίσουμε τη διεθνή θέση της πατρίδας μας που είναι ισότιμος εταίρος. Η σημερινή Βουλή, η πρώτη μεταμνημονιακή βουλή, καλείται μαζί με τον λαό να γράψει ιστορία και να αποδείξει ότι η δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία εξακολουθούν να αποτελούν αδιαπραγμάτευτη αξία, υπογράμμισε.
Αφησε αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, τονίζοντας ότι στη Βουλή αυτής της συνόδου δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα εκφυλισμού της νομοθετικής λειτουργίας, «όπως η κατάχρηση της διαδικασίας του κατεπείγοντος και των τροπολογιών». «Αποτελεί δέσμευσή μου από τη θέση της Προέδρου της Βουλής ότι δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες ούτε άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχεδίων διατάξεις ούτε βέβαια νομοσχέδια εκατοντάδων σελίδων χωρίς διάρθρωση ή Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που δεν πληρούν τις συνταγματικές προϋποθέσεις. Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως "πλυντήριο" σκανδάλων και ως "νεκροταφείο" ποινικών δικογραφιών», τόνισε η Κωνσταντοπούλου. Δειτε το Βιντεο: 
   

O Βενιζέλος έτρεξε να χαιρετήσει τον Τσίπρα...


undefined


Δείτε τις φωτογραφίες...
Ο Ευ. Βενιζέλος, μόλις ψήφισε για  πρόεδρο της Βουλής, αμέσως κατευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα. 
Εκεί, είχαν μια χειραψία, αλλά και...
μια σύντομη κουβέντα.
Ιδου και οι φωτο...



undefined



undefined

Φωτό από τόν Γιάννη Κέμμο (newsbeast.gr)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, νέα πρόεδρος της βουλής...


undefined

Eσπασε το ρεκόρ ψήφων.
Δείτε τις φωτογραφίες...
Νέα πρόεδρος της βουλής ψηφίστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με...
  235 ψήφους (298 ψήφισαν συνολικά, 61 λευκά και δύο άκυρα). 
Η Ζωή έσπασε το ρεκόρ ψήφων, το οποίο κατείχε ο Ευ. Μεϊμαράκης, με 223...





ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Ο Καμμένος έκρινε σκόπιμο να υπενθυμίσει στη Γερμανίδα ομόλογο του το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας

5.2.15

Τη θέση της στο ΝΑΤΟ ρισκάρει η Ελλάδα με την προσέγγιση προς τη Ρωσία, εκτιμά η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ζητά από την Ελλάδα σαφήνεια. Τονίζει δε ότι «όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να φέρεται αλληλέγγυα».

Η κυρία Φον Ντερ Λάιεν, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στη «Sueddeutsche Zeitung» ενόψει της συνάντησης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «παρ' όλες τις διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών».

Αναλυτικά στο Πρώτο Θέμα.

Πρόκειται για μια αντικειμενικά σκληρή δήλωση η οποία όμως βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός, δηλαδή στις περίεργες επαφές μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με συγκεκριμένους κύκλους της Μόσχας.

Η δήλωση-απάντηση όμως του Πάνου Καμμένου με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας ξεπερνά κάθε όριο:
Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές.
Υπονομεύουν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία.

Δεν ξέρω αν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα αλλά πλέον μας κυβερνάνε άνθρωποι οι οποίοι προστρέχουν στον Χίτλερ για να απαντήσουν σαν 15χρονα σε πραγματικά ερωτήματα που θέτει η Γερμανία στην Ελλάδα το 2015.

Πρώτη φορά Αριστερά με τόνους ρατσισμού και εθνικισμού.
parapolitiki.com