Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Επίσκεψη με ξενάγηση στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στην Αθήνα

Αγαπητοί φίλοι,
Το Σωματείο "Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου" σας προσκαλεί σε ξενάγηση στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στην Αθήνα (Μουσείο Μπενάκη) στις 21 Ιανουαρίου 2018 στις 11 π.μ. με ξεναγό την τέως καθηγήτρια Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αικατερίνη Κορρέ- Ζωγράφου
Ραντεβού στην είσοδο του Μουσείου. Διεύθυνση:
                                                   Σας περιμένουμε με χαρά!
                                
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977439832 κ. Δήμητρα Νάζου και 6942487224 κ. Ασημίνα Κοντού.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:


Εκ του Δ.Σ. του Σωματείου

Γιά τό ζήτημα τής ονομασίας τής ΠΓΔΜ...

Ρεσιτάλ υποκρισίας
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Μετά τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το τοπίο αναφορικά με τη θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι απολύτως σαφές. Η λύση θα αναζητηθεί σε μια σύνθετη ονομασία της γείτονος για όλες τις χρήσεις. «Κάτι, εξάλλου, που είχε προβάλει η Ελλάδα ως θέση και στο Βουκουρέστι», υπογράμμισε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών.
Από τη σύσκεψη φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Πάνος Καμμένος πως έχει καμία διάθεση να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση και γενικότερα στη χώρα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποσύρει τις ενστάσεις του ότι η λύση δεν πρέπει να περιλαμβάνει στην ονομασία της ΠΓΔΜ τον όρο «Μακεδονία».
Στην πολιτική πρέπει να ξέρει κανείς να διαβάζει πίσω από τις λέξεις. Mια τέτοια ανάγνωση έδειχνε από την αρχή ότι ο υπουργός Αμυνας δεν συνιστά πρόβλημα για την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς ευθύς εξαρχής έχει δηλώσει ότι εμπιστεύεται απόλυτα τον Νίκο Κοτζιά και έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα είναι εμπόδιο σε μια λύση που θα είχε ευρεία πολιτική συναίνεση. Με αυτό το δεδομένο θα περίμενε κανείς το ζήτημα να αντιμετωπιστεί από τη Ν.Δ. με υπευθυνότητα και διορατικότητα. Συνέβη το ακριβώς αντίθετο...

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας...


από tvxs.gr 

Πιάστε τον! Η φρουρά. Που είναι η φρουρά?...

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαρκόπουλος Πρωτο ΘΕΜΑΑν υπήρχε αστυνομία κατά του Ρατσισμού (παραφράζουμε την ρήση του αείμνηστου Φιλιππου Συρίγου, περί "αθλητικής αστυνομίας"), θα 'πρεπε  να τον είχε συλλάβει. 
Ο κοτζάμ βραβείο δημοσιογραφίας του ιδρύματος "Μποτση", Δ. Μαρκόπουλος, είπε το εξής ασύλληπτο...
το απόγευμα στο "Live news" ("Ε"), σχολιάζοντας την συνέντευξη της Μπέττυς Μπαζιάνα στην "Εφημερίδα των Συντακτών": Τα γυναικόπαιδα, θα πρεπει να είναι μακριά από την πολιτική μάχη. 
Τα γυναικόπαιδα!!! 
Ρατσισμός. Κι όχι μόνο... 

Στα κρυφά...

Αποτέλεσμα εικόνας για Κώστας Καραμανλής
Δύο συναντήσεις, που δεν ανακοινώθηκαν ποτέ, πραγματοποιήθηκαν, στο πρόσφατο παρελθόν, μεταξύ του Κ. Καραμανλή και του αμερικανού πρεσβευτή, Τζέφρι Πάιατ.

Το πρώτο, που έγινε μάλιστα και η αιτία της αναθέρμανσης των σχέσεων του Καραμανλή με τους Αμερικανούς, ήταν το Σκοπιανό. Μαθαίνω ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν σε βάθος το θέμα και βεβαίως αποκαλύφθηκε και η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι έως το καλοκαίρι (δηλαδή πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ) το πρόβλημα θα έχει επιλυθεί.
 Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε τον ελληνορώσσο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη για την ανάμειξή του στον ΟΛΘ, κάτι που οι Αμερικανοί δεν είδαν, ούτε βλέπουν με καλό μάτι.

 
πηγή: 
"BΗΜΑτοδότης"

Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους

Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους - Media
Το θέμα περί κυβερνητικής δεδηλωμένης για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι ψευδές. Πίσω από αυτό παίζονται άλλα πολιτικά παίγνια, τα οποία δεν αφορούν μόνο την κυβέρνηση.
Για τον Τσίπρα πράγματι υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα, αλλά δεν αφορά τη δεδηλωμένη. Αφορά κυρίως τη στρατηγική συνεργασία του με τον Καμμένο, η οποία δεν θα αμφισβητηθεί μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και – κυρίως – από το ίδιο το κόμμα του, στο οποίο πολλοί θα αισθανθούν απολύτως δικαιωμένοι για τη δυσφορία και τις εξ αρχής αντιρρήσεις τους. Πάντα υπό την προϋπόθεση πως θα δικαιωθεί η πρόβλεψη του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά ότι πράγματι θα προκύψει μια λύση ικανοποιητική για τα εθνικά συμφέροντα.
Δεδομένου ότι φαίνεται αδύνατον ο Τσίπρας να στηρίξει μια κακή λύση – στην Ελλάδα των πολύ μεγάλων πολώσεων πάντα μια μη λύση είναι προτιμότερη... – θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον μια πλήρης διαφοροποίηση των ΑΝΕΛΛ σε ένα κορυφαίο για την κυβέρνηση θέμα. Άλλωστε το όνομα της ΠΓΔΜ είναι θέμα πολύ πιο μεγάλο σε σύγκριση π.χ. με την ταυτότητα φύλου, στην οποία το ζήτημα λύθηκε με τις ψήφους άλλων κομμάτων.
Για τη Ν.Δ., ωστόσο, το πρόβλημα είναι πολύ πιο ιδιαίτερο. Αν υποθέσουμε ότι μπαίνει στο τραπέζι μια πράγματι καλή λύση, η οποία, εκτός από την Αθήνα, γίνεται αποδεκτή και στα Σκόπια, αλλά δεν την αποδέχεται ο Καμμένος, τότε η μη ψήφισή της από τη Ν.Δ. ίσως την προστατεύει από το ενδεχόμενο να κάνει αχρεωστήτως μάγκα τον αρχηγό των ΑΝΕΛΛ. Ενδεχομένως την προστατεύει και από αντιδράσεις των δικών της μακεδονομάχων, οι οποίοι, ακόμη και αν ψήφιζαν υπό την πίεση Μητσοτάκη, θα έκοβαν ρόδα μυρωμένα ως προς την ψυχική και πολιτική ενότητα του κόμματος.
Δεν την προστατεύει όμως από την πλήρη απώλεια σοβαρότητας. Για τρεις λόγους:
● Ο «ανανεωτής» πρόεδρος της Ν.Δ. θα εμφανιζόταν ανίκανος να ελέγξει μια χούφτα μακεδονομάχους. Ο καθένας θα αντιλαμβανόταν ότι ανοίγεται ένα τεράστιο περιθώριο εκβιασμού της ηγεσίας.
● Ο διεθνής παράγοντας θα αντιλαμβανόταν πως, παρότι καλπάζουσα, υποτίθεται, προς την εξουσία, η Ν.Δ. δεν αποτελεί αξιόπιστο συνομιλητή – και όλοι γνωρίζουμε πόσα έχουμε υποστεί ελλείψει αξιοπιστίας τα τελευταία χρόνια.
● Αν ο Τσίπρας περάσει μια καλή λύση παρά την καταψήφιση Καμμένου, ο μεν Μητσοτάκης θα έχει να λέει – χωρίς κανείς να τον ακούει – ότι δεν υπάρχει δεδηλωμένη, αλλά ο πρωθυπουργός θα κάνει πάρτι πάνω στο πολιτικό πτώμα μιας Ν.Δ. με το επιχείρημα ότι αυτός έρχεται να καθαρίσει τα αδιέξοδα που εκείνη σώρευσε επί σχεδόν τρεις δεκαετίες στην εξωτερική πολιτική.
Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους...
 Σταυρος Χριστακοπουλος