Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Εμπόροι βέβηλοι καί κερδολάγνοι "σαρώνουν κι αλωνίζουν", μέ τή συνενοχή μας, τό τηλεοπτικό τοπίο...

Ο Αρνιακός "έφαγε" τον Δημήτρη Χορν...
Και εκεί που βλέπαμε την τελευταία σκηνή της υπέροχης ταινίας "Μια ζωή την έχουμε" εμφανίστηκε ξαφνικά στην οθόνη ο μπαρμπα-Στρουμφ του καιρού Τάσος Αρνιακός. Η Υβόν Σανσόν έκλαιγε κι έπεφτε χάντρα χάντρα μαζί με το δάκρυ στο τσιμέντο του λιμανιού το σπασμένο κολιέ της. Ο Δημήτρης Χορν κάπνιζε μ' ένα απελπισμένο βλέμμα πάνω στο υπερωκεάνιο "Βασίλισσα Φρειδερίκη", που...
θα τον πήγαινε στα ξένα. Κι ενώ η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο, μπούκαρε ο Αρνιακός. 

Ήταν -για να θυμηθούμε το παλιό σποτάκι- μια κοινωνική προσφορά του ΑΝΤ1, που μόνο σε αυτόν μπορεί να συμβούν αυτά τα κωμικοτραγικά…
 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Ν.Μ.", επειδή...
σέ κανένα πολιτισμένο κράτος τής ηπείρου μας δέν επιτρέπεται ο τεμαχισμός τών καλλιτεχνικών έργων γιατί, ακριβώς, είναι έργα πνευματικής δημιουργίας καί κάθε επέμβαση μπορεί νά αλλοιώσει τό νόημα καί τή σημασία πού δίνει, σ' αυτά, ο δημιουργός τους. Δηλαδή τό καταστρέφουν...

Η διαφήμηση στά πολιτισμένα Ευρωπαϊκά κράτη (ή η οποιαδήποτε άλλη διακοπή) επιτρέπεται μόνο σέ ένα -καί μόνο ένα- διάλειμμα πού είναι επιλογή τού ίδιου τού δημιουργού. Kαί σέ απουσία αυτού, τού τελευταίου, (τό πεπρωμένο γάρ φυγείν αδύνατον) μιάς αρμόδιας καλλιτεχνικής επιτροπής. 
Εμείς, εδώ, πότε θά νομοθετήσουμε τά "σχετικά";;;... 
...τά οποία δέν είναι, στό φινάλε-φινάλε, εντός τού βεληνεκούς τών ενδιαφερόντων τών "Lagardοτροϊκανών"!...  
...κι αυτό εξ αιτίας τού πραγματικού γεγονότος ότι είναι τελείως -μά τελείως- ανέξοδη μία τέτοια εφαρμογή!!!
  
*Ο μόνος πού δέν φταίει, βέβαια, είναι ο συμπαθής Τάσος Αρνιακός...

Ποια είναι η νέα εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη

Η νέα εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έχει δυναμική παρουσία στο εισαγγελικό σώμα κι έχει στο ενεργητικό της τον χειρισμό σημαντικών υποθέσεων.
Η Ελένη Τουλουπάκη είχε εισαχθεί τέταρτη στη Σχολή Δικαστών το 1998 και από το 1999 ασκούσε καθήκοντα εισαγγελικού παρέδρου στην Αθήνα. Το 2008 έγινε εισαγγελέας Πρωτοδικών, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών.
Η εισαγγελική λειτουργός μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά και επελέγη στη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς με συντριπτική πλειοψηφία, δέκα προς μία, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.
Το όνομά της έγινε ευρύτερα γνωστό, καθώς μετέχει στο κλιμάκιο των εισαγγελέων που τα τελευταία χρόνια ασχολούνται με το οικονομικό έγκλημα και υποθέσεις φοροδιαφυγής.
Πριν από δύο χρόνια μετείχε στην αποστολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στο Παρίσι που, με επικεφαλής τον προϊστάμενό της Ηλία Ζαγοραίο, έλαβαν κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί, το πρώην στέλεχος της HSBC, στον οποίο οφείλεται η δημιουργία της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ», ενώ μόλις πριν από μερικές ημέρες βρισκόταν με ομάδα εισαγγελέων στη Χάγη, σε διοργάνωση της Eurojust για τη μεγάλη υπόθεση των αποκαλούμενων Panama Papers.
Πριν από ένα χρόνο, σε ανάλογη συνάντηση στη Χάγη με αντικείμενο το «σκάνδαλο Volkswagen», ήταν η κ. Τουλουπάκη, με τον συνάδελφο της Χρήστο Ντζούρα, που αντιτάχθηκαν στους Γερμανούς εισαγγελείς, όταν επιχείρησαν να εξασφαλίσουν «ακαταδίωκτο» στα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας, εκτός Γερμανίας. 
Η εισαγγελέας είχε απαντήσει ότι «στο παρελθόν είχαμε πολύ κακή εμπειρία από την υπόθεση της Siemens, όπου τα κακουργήματα μετατράπηκαν σε πλημμελήματα». Βρήκε συμπαράσταση, στη θέση που εξέφρασε ρητά, από πολλούς συναδέλφους της, με πρώτη την πολυπληθή αμερικανική αντιπροσωπεία.
Η Ελένη Τουλουπάκη έχει διατελέσει εισαγγελέας κατά του ρατσισμού κι έχει λάβει για το έργο της εύσημα από τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.
Ως εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει χειριστεί μεγάλες υποθέσεις, όπως τις έρευνες για την AGB, που είχε καταλήξει σε απαγγελία κατηγοριών, για την Αττική οδό και άλλες. 
Η εισαγγελέας μαζί με τον συνάδελφο της, νυν επικεφαλής των οικονομικών Εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου, είχαν διαβιβάσει το 2004 στη Βουλή τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά προγράμματα, προκειμένου να εντοπιστούν ευθύνες του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σκίτσο του Ηλία Μακρή...

                                                                     ...από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (14.04.17)

Ελιά Μυκόνου: Δόθηκε άδεια για την ανέγερση ξενοδοχείου επιπλωμένων διαμερισμάτων 5 αστέρων...

4 νέα ξενοδοχεία θα κατασκευασθούν σε Μύκονο, Αμοργό, Ζάκυνθο
Tέσσερα ξενοδοχεία προγραμματίζεται να κατασκευασθούν στη Μύκονο, στην Αμοργό και σε Ζάκυνθο, ενώ εγκρίθηκε η αλλαγή χρήσης κτιρίου στη Χερσόνησο Κρήτης για τη μετατροπή του σε ξενοδοχειακή μονάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος εξασφάλισε πρόσφατα άδεια για την ανέγερση ξενοδοχείου επιπλωμένων διαμερισμάτων 5 αστέρων στην περιοχή Ελιά της Μυκόνου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ξενοδοχείο θα διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εστιατόριο και spa. Η πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα θα ανεγερθεί σε έκταση 25,5 στρεμμάτων. Nα σημειωθεί ότι στη Μύκονο, και συγκεκριμένα στη γνωστή παραλία της Ψαρρού, κτίζεται αυτή την περίοδο και ένα εμπορικό κέντρο με την επωνυμία Nammos Mall, το οποίο θα διαθέτει επώνυμα καταστήματα. Οι ιδιοκτήτες του, πέραν της ελληνικής πελατείας, φιλοδοξούν να προσελκύσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον πλούσιων ξένων τουριστών που επισκέπτονται τη Μύκονο.
 

Eπίσης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου ενέκρινε πρόσφατα τους περιβαλλοντικούς όρους για την ανέγερση δύο ξενοδοχειακών μονάδων 5 αστέρων στη Ζάκυνθο. Το πρώτο ξενοδοχείο δυναμικότητας 100 κλινών...

Η συμφωνία της Μάλτας και οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο...

«Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ καθυστέρησαν τη διαδικασία» 
Γιάννης Δραγασάκης, Αλέξης Τσίπρας
Γιάννης Δραγασάκης και Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου | ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Τη συμφωνία της Μάλτας και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την πολιτική που θα ακολουθηθεί, τους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα, παρουσίασε ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή (χθεσινή) συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την τοποθέτησή του με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σημειώνοντας ότι ήταν αυτές ακριβώς που καθυστέρησαν τη διαδικασία, όπως αναγνώρισε και η Κομισιόν.
«Το ΔΝΤ δεν κατάφερε να ικανοποιήσει ολοκληρωτικά κανέναν από τους στόχους του», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε αναλυτικά στις... εμμονές του Ταμείου:
♦ 4,5 δισ. ευρώ, επιπλέον, προσαρμογή. Απαίτηση που ήταν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από τον Δεκέμβριο 2015, από τη φάση της πρώτης αξιολόγησης δηλαδή, και επανήλθε το φθινόπωρο του 2016 κατά την εκκίνηση διαδικασιών της 2ης αξιολόγησης.
♦ Μη επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων.
♦ Αύξηση ορίου ομαδικών απολύσεων.
♦ Αναγνώριση δικαιώματος ανταπεργίας.

Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό από την αντιπολίτευση

Πυρά για την ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο 
 EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
 
Τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης δέχθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο το πρωί της Μ. Πέμπτης. Για «αποτυχημένη απολογία» έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία, αιχμηρά σχόλια από Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι.
Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «ανικανότητα, ιδεοληψίες και δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:
Η εισήγηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι μια αποτυχημένη απολογία για την πολιτική του.

Ούτε μια λέξη για τη μείωση του αφορολόγητου, ούτε μια λέξη για την περικοπή των συντάξεων και του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, ούτε μια λέξη για τα σκληρά μέτρα που έχουν την υπογραφή του.

Και μάλιστα, όταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δήλωνε κατ’ επανάληψη, στο παρελθόν, ότι δεν θα επιβάλει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα.

Με την ανικανότητα, τις ιδεοληψίες και τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, οδήγησε τη χώρα στην ύφεση.

Οι πάντες γνωρίζουν ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές, δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. 


«H σημασία του να είναι κανείς σοβαρός»
Με ειρωνικό τρόπο σχολίασε τις δηλώσεις Τσίπρα και η Δημοκρατική Συμπαράταξη σημειώνοντας:

«Γιατί δεν μοιάζουμε, κουμπάρε...»

Θα είχε γούστο και πιθανώς ενδιαφέρον, στη συζήτηση στη Βουλή για τη διερεύνηση των σκανδάλων, εάν όλοι οι βουλευτές αποφάσιζαν να παραδεχτούν τις χυδαιότητες του παρελθόντος και αναλάμβαναν την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα και στις φαύλες πολιτικές των δύο κομμάτων που επί μία τεσσαρακονταετία κυβέρνησαν τον μικρό τούτο τόπο, συνήθως για ίδιον όφελος.  
Πού, όμως, τέτοια απόφαση. 
Θα ήταν μία από τις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία μας η κρίση ειλικρίνειας και μετάνοιας των εκπροσώπων του έθνους.
Τώρα, μία από τα ίδια· αναλίσκονται οι ομιλούντες σε ρητορήματα και φωνασκίες επικαλούμενοι την ηθική τους ακεραιότητα και τη φροντίδα για τη μάνα πατρίδα - ναι, αλλά γιατί βοούν σκάνδαλα, γιατί απλώνεται δυσοσμία διαφθοράς στον οίκο της δημοκρατίας; Καλά κάνει ίσως το Κομμουνιστικό Κόμμα και απέχει από αυτούς τους πανηγυριώτικους θεατρινισμούς, αν και θα μπορούσε να δείξει το αμόλυντο της δομής του.
Εως ένα σημείο καλά πήγαν οι τοποθετήσεις ένθεν κακείθεν, με τους υπουργούς της κυβέρνησης να κερδίζουν τις εντυπώσεις (και πώς να γινόταν διαφορετικά;). Είχαν δίκιο όταν είπαν «ότι τα σκάνδαλα έχουν πολιτική ευθύνη αλλά έχουν και φυσικούς αυτουργούς» - και τι θα γίνει, αυτοί που πλούτισαν θα δώσουν πίσω τον (ανέντιμο και ανήθικο) πλούτο τους; Αστεία πράγματα βεβαίως...
Ανάποδο σκαμπίλι όμως δέχτηκαν τόσο ο διάλογος όσο και η πολιτική ευπρέπεια, όταν το παλικάρι απ’ τα Σφακιά κλήθηκε να απαντήσει στην εύλογη ερώτηση της αντιπολίτευσης γιατί δεν επεκτείνεται η διερεύνηση και κατά τη διακυβέρνηση του αριστεροδεξιού «μηχανισμού» τα δύο τελευταία χρόνια.
Ιδού το κλέος και η αγλαΐα του πολιτικού λόγου:

Διεθνής Διάκριση για την Σπανός ΑΕ



To 2016 ήταν μία χρονιά ρεκόρ στις πωλήσεις του BMW Group με 2.25 εκατομμύρια παραδόσεις μοντέλων BMW, MINI και Rolls-Royce σε όλον τον κόσμο.
Η BMW τιμώντας τις προσπάθειες του παγκοσμίου δικτύου εμπόρων της που ανέρχεται σε 4000 εμπόρους σε 150 χώρες δημιούργησε τον θεσμό ‘Excellence in Sales’’. Με τα αριστεία αυτά, το BMW Group αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο του Δικτύου Εμπόρων στην επιτυχία της εταιρείας και επιβραβεύει τις μακροπρόθεσμες προσπάθειες του στην επίτευξη νέων σημείων αναφοράς στις παγκόσμιες πωλήσεις.
«Το Διεθνές Δίκτυο των εμπόρων είναι από τους σημαντικότερους συντελεστές της συνεχιζόμενης επιτυχίας του BMW Group”, σχολίασε ο Ian Robertson Μέλος Δ.Σ. της BMW AG. «Τώρα συνεχίζοντας την επιτυχία του BMW Group σχολίασε ο Ian Robertson, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους συνεργάτες οι οποίοι μας βοήθησαν να καταγράψουμε νέα ρεκόρ το 2016».

Η Σπανός ΑΕ, διακρίθηκε ως ο Καλύτερος Επίσημος Έμπορος ΒΜW στην Εξυπηρέτηση Πελατών, σε επίπεδο sales και after sales, στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη δίνοντας στην Ελλάδα μια διεθνή διάκριση

13/04/2017 
naftemporiki.gr

Times: Το Facebook δεν απομακρύνει έγκαιρα εξτρεμιστικό και ακατάλληλο περιεχόμενο

«Το Facebook απέτυχε να απομακρύνει δεκάδες αναρτήσεις εξτρεμιστών και παιδικής πορνογραφίας...»
Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι η εταιρία έχει τώρα απομακρύνει όλες τις εικόνες που χαρακτηρίστηκαν από τους Times δυνητικά παράνομες, παραδεχόμενος ότι «παραβιάζουν τις πολιτικές μας και δεν έχουν θέση στο Facebook».
Shutterstock
Το Facebook απέτυχε να απομακρύνει δεκάδες αναρτήσεις εξτρεμιστών και παιδικής πορνογραφίας ακόμη και μετά την ενημέρωση των συντονιστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης για το ενδεχόμενο να περιείχαν παράνομο περιεχόμενο, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εφημερίδας The Times.
Χρησιμοποιώντας πλαστό προφίλ το οποίο δημιούργησε τον περασμένο μήνα, δημοσιογράφος των Times εντόπισε εικόνες και βίντεο που...

Έθιμα και παραδόσεις της Μεγάλης Παρασκευής

Μεγάλη Παρασκευή: Η κορύφωση του Θείου Δράματος, έθιμα και παραδόσεις

Από την Κρήτη ως τη Θράκη και από τη Ρόδο ως την Κέρκυρα κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει το Πάσχα με το δικό της μοναδικό τρόπο. Έθιμα και παραδόσεις της Μεγάλης Παρασκευής ζωντανεύουν στην πλουσιότερη, σε λαογραφικές εκδηλώσεις, γιορτή της χριστιανοσύνης.

Πώς ρίχνεις μια κυβέρνηση!...

«...ας πάει και το παλιάμπελο, δηλαδή η δημοκρατία...»

Η άποψη ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση, την οποία πρώτος εκτόξευσε ο, και συνταγματολόγος, Ευ. Βενιζέλος με άρθρο του στο «Βήμα» για να ακολουθήσει με δύο μέρες καθυστέρηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποψιάζομαι ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει η κεντρική θέση της Νέας Δημοκρατίας και του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ (ερήμην άραγε της σημερινής ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης;).
Αυτοί όμως που τη θέτουν στη δημόσια συζήτηση οφείλουν να εκθέσουν και τους τρόπους με τους οποίους προτίθενται να κινηθούν για να πετύχουν την πτώση του λαομίσητου καθεστώτος. Το να ζητάς συνεχώς πρόωρες εκλογές από μια κυβέρνηση που δεν θέλει να τις κάνει δεν είναι πρόταση, είναι απλώς βαβούρα.

Μπορείς να υποχρεώσεις μια κυβέρνηση να παραιτηθεί; Μπορείς. Έχουμε και λέμε:
♦ Να καταθέσεις πρόταση μομφής και να την κερδίσεις. Ο θεσμικός δρόμος. Διατρέχεις βεβαίως τον κίνδυνο να προκαλέσεις τη συσπείρωση των αντιπάλων σου, αλλά -τι να γίνει;- στην πολιτική πρέπει να παίρνεις και ρίσκα.
♦ Να αναγκάσεις τους βουλευτές του κόμματός σου και τους αναπληρωματικούς τους να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και να οδηγηθεί αναγκαστικά η χώρα (αν ο αριθμός είναι μεγάλος) σε πρόωρες εκλογές. Δεν απαγορεύεται από το Σύνταγμα, αλλά δημιουργεί προηγούμενο αφού δεν έχει ξαναγίνει σ' αυτήν την έκταση και στο μέλλον μπορεί να είσαι εσύ το θύμα της συγκεκριμένης πρακτικής. 
♦ Να πείσεις μικρό αριθμό βουλευτών της συμπολίτευσης (4 αρκούν) να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση. Αν το κάνεις με επιχειρήματα δεν τρέχει τίποτε. Έχει ξαναδοκιμαστεί αυτή η μέθοδος το 2012. Αν όμως το κάνεις προσφέροντας ανταλλάγματα (χρήματα και αξιώματα) θα πρόκειται για εκτροπή -πράξη ποινικώς κολάσιμη. Καραμπινάτη αποστασία σαν κι αυτή του 1965 και σαν κι αυτή του 1993 -με λιγότερα έξοδα η τελευταία.
♦ Να κάνεις τη ζωή της κυβέρνησης αφόρητη οργανώνοντας καθημερινά διαδηλώσεις ώστε να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την εξουσία κάτω από το βάρος της λαϊκής πίεσης. Είναι ο δρόμος της κατσαρόλας τον οποίο ακολουθούν τα μεγαλοαστικά κόμματα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, αλλά  δεν είναι στην κουλτούρα της σημερινής Ν.Δ. ούτε και του κ. Βενιζέλου, του ορκισμένου εχθρού όλων των εκδηλώσεων... πεζοδρομιακού λαικισμού.
♦ Να πείσεις τους δανειστές (κυρίως αυτούς με τους οποίους τα χνώτα σου ταιριάζουν) ότι με σένα στα πράγματα όλα θα κυλήσουν ομαλά και αυτοί με τη σειρά τους να βάλουν στην κυβέρνηση τέτοιους όρους (προαπαιτούμενα) που δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει. Είναι ο βρόμικος δρόμος, αλλά αν είναι για το καλό του βαλλόμενου από τους εξτρεμιστές ευρωπαϊκού ιδεώδους ας πάει και το παλιάμπελο, δηλαδή η δημοκρατία.
Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ. Η φαντασία μου στέρεψε.

Τάσος Παππάς
efsyn.gr

Bloomberg: Σταματήστε την υποκρισία με το ελληνικό χρέος...

«Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης φοβούνται ότι θα προκαλέσουν τους ψηφοφόρους τους»...
Αποτέλεσμα εικόνας για bloomberg
Ένα άρθρο γνώμης με τον τίτλο «Σταματήστε να υποκρίνεστε για το ελληνικό χρέος» δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας πως οι δανειστές πρέπει να αλλάξουν ρότα στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Η άμεση μείωση του χρέους θα ήταν η πιο άμεση και ξεκάθαρη επιλογή, σημειώνει το πρακτορείο, επισημαίνοντας όμως ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης φοβούνται ότι θα προκαλέσουν τους ψηφοφόρους τους. Η εναλλακτική λύση είναι ένα πακέτο άλλων παραχωρήσεων – ανάμεσά τους περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, επέκταση των λήξεων των δανείων και περίοδοι χάριτος.
Ένα επαρκώς ολοκληρωμένο σχέδιο είναι ικανό να καταστήσει το χρέος βιώσιμο, τονίζει το Bloomberg. Αυτό πρέπει να εξαρτάται από το να επιτύχει η Ελλάδα μια σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων και όχι πρωτογενών πλεονασμάτων που κανείς δεν θεωρεί εφικτά.
Η χώρα δεν μπορεί να ευημερήσει εντός της ευρωζώνης χωρίς να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις, καταλήγει το Bloomberg, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά αυτό απαιτεί περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, καθώς και να σπάσει ο φαύλος κύκλος των μπαλωμάτων, των επιδιορθώσεων και της υποκρισίας.