Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Καταδίκη για κακοποίηση ζώου

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, καταδικάστηκε σήμερα από το μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας, ένας κάτοικος της Θεσπρωτίας για ξυλοδαρμό σκύλου.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το περιστατικό είχε καταγγελθεί πριν περίπου ένα χρόνο από κάποιο γείτονα του κατηγορουμένου στην αστυνομία και η υπόθεση έφτασε στην δικαστική αίθουσα, η οποία ήταν κατάμεστη από μέλη φιλοζωικών οργανώσεων.
Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σύμφωνα με νόμο του 2012, «για δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία τους, από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό».
 tvxs.gr 15 Μαρ. 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ΓΙΑ THN ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ TΩN ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                            

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ.
                                                                     ***
Ο Δήμος Μυκόνου με την αξιοποίηση ενός κονδυλίου 73.800 € προχώρησε με επιτυχία σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων του νησιού μας, παρέχοντας μία σειρά κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκαν:
  • 802 στειρώσεις γατών.
  • 45 στειρώσεις σκύλων.
  • 25 ευθανασίες γατών.
  • 5 ευθανασίες σκύλων.
  • 12 εμβολιασμοί λύσσας.
  • 16 νοσηλείες με οροθεραπεία.
  • 21 ηλεκτρονικές ταυτοποιήσεις.
  • 28 βραχυχρόνιες νοσηλείες.
  • 73 πολλαπλά εμβόλια γατών.
  • 37 αποπαρασιτώσεις γατών για ενδοπαράσιτα.
  • 101 αποπαρασιτώσεις γατών για εξωπαράσιτα.
  • 3 συρραφές τραύματος γατών.
  • 1 χειρουργική επέμβαση μεγάλης βαρύτητας σκύλου.
  • 16 χειρουργικές επεμβάσεις μεγάλης βαρύτητας γατών.
 
Με τις παραπάνω ενέργειες διασφαλίζεται η υγεία των αδέσποτων ζώων, εξαλείφονται τα φαινόμενα επιθετικής συμπεριφοράς, επιτυγχάνεται ένα καθαρότερο και πιο φιλικό οικιστικό περιβάλλον τόσο για τους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες του νησιού μας.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά: «Εάν μέτρο και δείγμα του πολιτισμού και της ανθρωπιά μας είναι ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα, ο Δήμος μας, για άλλη μια φορά, απέδειξε την ευαισθησία του για τους αδέσποτους μικρούς μας φίλους . Στο πλαίσιο αυτό δεσμευόμαστε για τη συνέχιση αντίστοιχων δράσεων και ευχαριστούμε τη Φιλοζωική Μυκόνου για την ουσιαστική συνδρομή και συμβολή της σε αυτή την προσπάθεια».
                                                             
Μύκονος, 15-03-2017
  ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

                                                                                                           *****
                                                                                          
 (Τά σκίτσα έχουν προστεθεί από τή "Ν.Μ.")

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                    


ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΠΡΟΣ :  
  • ΜΜΕ για την ενημέρωση των πολιτών
  •  Σύλλογο Μελετητών-Μηχανικών


ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με εργασίες στον οικισμό της Χώρας Μυκόνου»

Με την παρούσα ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες κτιρίων (καταστημάτων, οικιών κλπ) στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας Μυκόνου, ότι για τυχόν επισκευές και διαρρυθμίσεις των κτισμάτων τους, οι οικοδομικές εργασίες εντός του οικισμού θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου 08 Απριλίου 2017, ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

                                                                                                            Μύκονος, 14/03/2017




Στις κάλπες από το πρωί οι Ολλανδοί

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ολλανδικές εκλογές

Ούτε το VVD, του Μαρκ Ρούτε, αλλά ούτε και το PVV του Γκέερτ Βίλντερς δεν αναμένεται να συγκεντρώσουν ποσοστό μεγαλύτερο του 20% 
Αν ο Βίλντερς κερδίσει τις εκλογές, δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, μιας και όλα τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να συνεργαστούν μαζί του 
Μεγάλα τα ποσοστά των αναποφάσιστων
Γράφει ο Μανώλης Καλουδάς
Η Ολλανδία ανοίγει σήμερα τον… χορό των ευρωπαϊκών εκλογικών αναμετρήσεων, τα αποτελέσματα των οποίων ενδέχεται, συνολικά, να αναδιαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό το πολιτικό τοπίο. Μέχρι το τέλος του 2017 και μετά τις εκλογές σε Ολλανδία, αλλά και Γαλλία (23 Απριλίου και 7 Μαΐου) και Γερμανία (Σεπτέμβριος), ενδεχομένως η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει μια τελείως διαφορετική εικόνα.
Στον απόηχο της αντιπαράθεσης Ρούτε – Ερντογάν, και της τελευταίας τους τηλεμαχίας, οι Ολλανδοί καλούνται ν’ αποφασίσουν αν θα δώσουν την πρώτη θέση στο «Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία» (VVD) ή στο ξενοφοβικό «Κόμμα της Ελευθερίας» (PVV), με κανένα ωστόσο απ’ αυτά να μην αναμένεται να πάρει ποσοστό μεγαλύτερο του 20%...

«Κανείς δεν έχει συμφέρον από μια κλιμάκωση» της έντασης

Handelsblatt: Ο Ερντογάν πρέπει να ξέρει πού είναι τα όρια
«Κανείς δεν έχει συμφέρον από μια κλιμάκωση» της έντασης, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σχετικά με την αντιπαράθεση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, επισημαίνοντας πάντως πως «ο Ερντογάν θα πρέπει να ξέρει πού είναι τα όρια».
«Είναι εξοργιστικό ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει στείλει στη φυλακή περισσότερους από 150 δημοσιογράφους και από την άλλη εγκαλεί τη Γερμανία για παραβίαση της ελευθερίας της γνώμης και του συνερχέσθαι» σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας: «Από μέλη της γερμανικής κυβέρνησης ακούει κανείς συχνά τις τελευταίες ημέρες ότι σαν πολίτες έχουν μείνει άναυδοι από την τουρκική πολιτική, ωστόσο σαν πολιτικοί πρέπει να φανούν έξυπνοι και να δράσουν με οξυδέρκεια. Όλα αυτά είναι σωστά. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να τα συνδυάσουν αυτά τα δύο στο μυαλό τους».
Όπως αναφέρει τέλος το δημοσίευμα, «απαιτείται σταθερότητα ώστε να υπερασπισθούν τις αξίες της ελευθερίας στη Γερμανία απέναντι στους εχθρούς της».
Deutsche Welle
naftemporiiki.gr
15 Μαρτίου 2017
UPD:08:09
 

Αυτός ο άνθρωπος, αυτός, είναι ο άλλος του εαυτός.

 «...Έχει ειπωθεί πολλές φορές. Ο συγκεκριμένος, με το διαρκές ακροδεξιό του παραλήρημα, και τις πονηρές υπογραφές, δεν θα απασχολούσε παρά ελάχιστους, φαιών προτιμήσεων, αν ο Κυριάκος δεν τον έκανε αντιπρόεδρο της ΝΔ. Αν δεν του πρόσφερε, δηλαδή, στο πιάτο, το ακροατήριο, και του κύρος ενός κόμματος, που διεκδικεί την εξουσία. Το γεγονός ότι έτσι εκθέτει τη ΝΔ, μπορείς να πεις, ότι ενδιαφέρει κυρίως τον κόσμο και τα στελέχη της. Το γεγονός όμως ότι ρυπαίνει με την άδεια της ΝΔ τα πάντα, μας αφορά όλους. Σιγά όμως μη συγκινηθεί ο αρχηγός. Για να συγκινηθεί θα έπρεπε να έχει επίγνωση ότι άλλο Ελλάδα, κι άλλο Siemens, ή Novartis…»
  
Ο άλλος του εαυτός...
Αυτός ο άνθρωπος, αυτός, είναι ο άλλος του εαυτός. Για τον Άδωνι, αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο λόγος, που με μια θαυμαστή επιμονή καταφέρνει να βρίσκεται πίσω από κάθε ασχήμια, κάθε πονηριά, κάθε Novartis. Και ο άλλος του εαυτός, ο Κυριάκος, δεν θέλει, δεν μπορεί, δεν τολμάει, να ανοίξει το στόμα του, μια φορά έστω, για να τον βάλει στη θέση του. Είτε γιατί συμφωνεί μαζί του, ή γιατί τον θέλει να παίζει το ρόλο του τρελού στο δεξιό χωριό, είτε –πού να ξέρεις;- γιατί ο πρώην ΛΑΟΣ και νυν χάος, τον κρατάει από κάπου.

Ο Άδωνις έχει σκυλοβρίσει τον Σαμαρά. Άφησε την αντισημιτική του κουτσουλιά. Έχει ειρωνευτεί δημοσίως, και πολύ άσχημα, τον ίδιο τον Κυριάκο, και τους Μητσοτάκηδες γενικώς. Έχει ξεσαλώσει, ότι τις απολύσεις τις κάνει μόνος του, κι όχι γιατί τις επιβάλλουν τα μνημόνιa... 

Έχει καθυβρίσει με όλους τους τρόπους τους πολιτικούς του αντιπάλους, με προτίμηση στον Τσίπρα, και στον Πολάκη. Έχει σαχλαμαρίσει και με την αξιολόγηση, διακηρύσσοντας ότι προτιμά να μην κλείσει, αρκεί να απαλλαγούμε από τον Τσίπρα.
Ο Κυριάκος, όμως, και η ηγετική ομάδα της ΝΔ στην οποία ανήκει, νήσσα υπνώτουσα. Τελευταίο δείγμα –και δήγμα: Ο Βαξεβάνης αποκάλυψε στο Ντοκουμέντο, ότι λίγο πριν φύγει από το υπουργείο, ο Άδωνις έδωσε ένα δωράκι στις φαρμακευτικές, πρωτίστως στην αμαρτωλή Novartis. 65 εκατομμύρια παρακαλώ. Το Μαξίμου διατύπωσε ερωτήματα που προκύπτουν από το δημοσίευμα. Και ο Άδωνις, για άλλη μια φορά, αδώνισε. Ψευτιές περί rebate, και άρες-μάρες για λάσπη του Τσίπρα, με όργανο τον δημοσιογράφο.

Έχει ειπωθεί πολλές φορές. Ο συγκεκριμένος, με το διαρκές ακροδεξιό του παραλήρημα, και τις πονηρές υπογραφές, δεν θα απασχολούσε παρά ελάχιστους, φαιών προτιμήσεων, αν ο Κυριάκος δεν τον έκανε αντιπρόεδρο της ΝΔ. Αν δεν του πρόσφερε, δηλαδή, στο πιάτο, το ακροατήριο, και του κύρος ενός κόμματος, που διεκδικεί την εξουσία. Το γεγονός ότι έτσι εκθέτει τη ΝΔ, μπορείς να πεις, ότι ενδιαφέρει κυρίως τον κόσμο και τα στελέχη της. Το γεγονός όμως ότι ρυπαίνει με την άδεια της ΝΔ τα πάντα, μας αφορά όλους. Σιγά όμως μη συγκινηθεί ο αρχηγός. Για να συγκινηθεί θα έπρεπε να έχει επίγνωση ότι άλλο Ελλάδα, κι άλλο Siemens, ή Novartis…

Θανάσης Καρτερός

Πάει πρός "παράταση" η διαπραγμάτευση μέ τούς δανειστές;

Σε συμπληγάδες αβεβαιότητας και πολιτικού κόστους η κυβέρνηση


Μια απόφαση για νέα κάθοδο των θεσμών στην Αθήνα και μία ακόμη πολιτική δήλωση «προόδου» φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή το πλέον θετικό σενάριο για το Eurogroup της 20ης Μαρτίου - ένα Eurogroup στο οποίο και πάλι, πλην θεαματικής ανατροπής, δεν αναμένεται να κλείσει η περίφημη τεχνική συμφωνία (staff level agreement) με τους δανειστές.
Τα θερμά μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά και η μικρή - έως και ανύπαρκτη - πρόοδος που έχει σημειωθεί μετά τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών στο Hilton έχουν διαμορφώσει ιδιαίτερα συγκρατημένο κλίμα στις Βρυξέλλες σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα να κλείσει η συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας.
Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι οι ημέρες που απομένουν είναι πολύ λίγες για να καλυφθεί η απόσταση σε κρίσιμα ζητήματα όπως τα εργασιακά και οι περικοπές στις συντάξεις και δείχνουν ως επόμενο «σταθμό» το άτυπο Eurogroup της 7ης Απριλίου.
Καμία πλευρά δεν θέλει πάντως να καταγραφεί οπισθοδρόμηση και, πολύ περισσότερο, εμπλοκή και, ως εκ τούτου, επιχειρείται να γίνουν κάποιες τηλεδιασκέψεις εντός της εβδομάδας μεταξύ του ελληνικού οικονομικού επιτελείου και των εκπροσώπων των δανειστών.
Ραντεβού Τσακαλώτου με Ντάισελμπλουμ - Βίζερ;

Κατατέθηκε τροπολογία χθες στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες

Αντιρρήσεις εντός 105 ημερών για τους δασικούς χάρτες

Ενάμιση μήνα επιπλέον θα διαρκέσει τελικώς η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων περιεχόμενο των δασικών χαρτών. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος και πρόκειται να ψηφιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Με την ίδια ρύθμιση θα επιχειρηθεί να επιλυθούν δύο από τα βασικά ζητήματα που έχουν ανακύψει, η «αποκάλυψη» των παράνομα εκχερσωμένων πλην επιδοτούμενων εκτάσεων και η λανθασμένη προσθήκη ανέκαθεν γεωργικών εκτάσεων σε αναδασωτέες περιοχές.

Η τροπολογία έχει συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου με το οποίο θα κυρωθεί μνημόνιο συνεργασίας της Ελλάδας με το Αζερμπαϊτζάν για θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οπως προβλέπει:

• Η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων αυξάνεται από τις 60 στις 105 ημέρες (συν 20 ημέρες για τους κατοίκους εξωτερικού).

• Οι δασικοί χάρτες δεν θα αποστέλλονται στον αρμόδιο για τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ κατά την ανάρτησή τους αλλά αργότερα, όταν κυρωθούν. Ετσι, θα αποκλειστεί το ενδεχόμενο η διασταύρωση των στοιχείων σχετικά με τις παράνομα εκχερσωμένες εκτάσεις που επιδοτούνται να γίνει πριν από την κύρωση των χαρτών.

• Σε όσα κομμάτια γης κακώς συμπεριλήφθηκαν στις αναδασωτέες εκτάσεις, καθώς ουδέποτε ήταν δασικά (πληροφορία που παρέχεται σήμερα από τον δασικό χάρτη), θα πρέπει να γίνει άρση της αναδάσωσης. Η –αυτονόητη– πρόβλεψη δίνει ισχυρή κάλυψη στις δασικές υπηρεσίες και ενδεχομένως νομική βάση στην εκ των υστέρων (δηλαδή μετά την κύρωση) διόρθωση ανάλογων λαθών.

• Οι επιτροπές αντιρρήσεων θα εξετάζουν και αιτήματα άρσης αναδάσωσης, τα οποία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, πρέπει να υποβάλλονται στα δασαρχεία. Οι επιτροπές θα ειδοποιούν την αρμόδια για την άρση της αναδάσωσης αποκεντρωμένη διοίκηση.

• Τέλος, ορίζεται ότι στους δασικούς χάρτες θα πρέπει να αποτυπώνονται και οι αναδασμοί, εκτός από τις διανομές, κάτι που (κακώς) δεν ισχύει σήμερα.

Τις αλλαγές προανήγγειλε προχθές σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος, υποστηρίζοντας σθεναρά τη συνέχιση της διαδικασίας κύρωσης των δασικών χαρτών. Υπέρ της συνέχισης της διαδικασίας έχουν (υπό το δικό τους πρίσμα, βέβαια) ταχθεί διάφοροι φορείς, όπως το ΤΕΕ, το ΓΕΩΤΕΕ, ο ΣΕΒ. Αντιθέτως, πολλοί φορείς, όπως τα συλλογικά όργανα συμβολαιογράφων και τοπογράφων, έχουν ζητήσει την παύση της διαδικασίας και την επανάληψή της αφού πρώτα διορθωθούν τα λάθη. Στο πλευρό των τελευταίων έχουν ταχθεί και πολλοί βουλευτές.

Πάντως, ο κ. Φάμελλος προανήγγειλε και άλλες αλλαγές: προκειμένου να προχωρήσει η εξαγορά από τους αγρότες των καταπατημένων, εκχερσωμένων προς καλλιέργεια δημοσίων δασικών εκτάσεων, υποσχέθηκε διευκολύνσεις όπως τη μείωση του τιμήματος (σήμερα στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας) και τη δυνατότητα 100 δόσεων. Επίσης υποσχέθηκε να καταργήσει την υποχρέωση εκπόνησης μελέτης (ως προϋπόθεση για να επιτραπεί η εξαγορά) και να δώσει τη δυνατότητα ανέγερσης κάποιων σχετικών με την αγροτική δραστηριότητα κατασκευών. Υπενθυμίζεται ότι στις προς εξαγορά εκτάσεις δεν επιτρέπεται άλλη δραστηριότητα (λ.χ. οικιστική), ωστόσο αυτό δεν αποτυπώνεται ούτε στο κτηματολόγιο ούτε αλλού, ώστε να διασφαλιστεί. 

kathimerini.gr
15/3/2016

Συνάντηση της ΚΕΠοΜ με τους βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ στίς Κυκλάδες

Από αριστερά: οι βουλευτές Κυκλάδων Αντώνης Συρίγος, Νίκος Μανιός και Νίκος Συρμαλένιος με την δημοτική σύμβουλο της Κ.Ε.Πο.Μ. Άννα Καμμή και τη Βίκυ Σταυράκη μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης στο νησί της Μυκόνου, την Κυριακή 12/03/17 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των τριών βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, Νικόλαου Μανιού και Αντώνη Συρίγου με μέλη της Κ.Ε.Πο.Μ ύστερα από κάλεσμα των πρώτων. Από την Κ.Ε.Πο.Μ. παραβρέθηκαν, η επικεφαλής της κίνησης Άννα Καμμή και οι αιρετοί Απόστολος Νάζος, Μάκης Μωράκης και Ματίνα Μανδηλαρά-Γάκα καθώς και άλλα μέλη της Κίνησης... 
 ...λεπτομέρειες από τή συνάντηση : ΕΔΩ

Δασικοί Χάρτες : Δικαίωμα ενστάσεων για διάστημα 105 ημερών

Νομοθετική βελτίωση για τους δασικούς χάρτες

EUROKINISSI/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ
Η νομοθετική αλλαγή έγινε στην επίμαχη τροπολογίας για τους δασικούς χάρτες που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση μνημονίου συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα μεταξύ υπουργείων Περιβάλλοντος Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Παρατείνεται σε 105 μέρες, από 60 που προβλεπόταν αρχικά, το δικαίωμα ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες, σύμφωνα με βελτιωτική νομοθετική αλλαγή, στην οποία προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Η νομοθετική αλλαγή έγινε στην επίμαχη τροπολογία για τους δασικούς χάρτες που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για...

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα1. Δικαστική απόφαση που εκκρεμούσε από το 1997 έρχεται να δώσει νέο ηχηρό χτύπημα στη διοίκηση της ΑΕΠΙ. Η εταιρεία καλείται να πληρώσει  30 εκατ. ευρώ σε δημιουργούς δικαιώνοντάς τους. 
2. Οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι των ολλανδικών εκλογών. Η Ολλανδία του Γκεερτ Βίλντερς και του Μαρκ Ρούτε δεν είναι πια μια - πολιτικά βαρετή - νησίδα ευρωπαϊκής ευμάρειας.
3. «Η Κομισιόν στηρίζει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων», δηλώνει ο Πιερ Μοσκοβισί. Στο μεταξύ, μικρές φαίνεται πως είναι πια οι προσδοκίες από το Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Διαβάστε επίσης: Τα πολιτικά διλήμματα του Αλέξη Τσίπρα. 
4. Δίωξη για κατάχρηση δημοσίων πόρων ασκήθηκε σήμερα στον Φρανσουά Φιγιόν, τον υποψήφιο της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του και των παιδιών του. Την ίδια στιγμή στο στόχαστρο της γαλλικής δικαιοσύνης βρίσκεται και ο Μακρόν. 
5. Παιδιά και νέοι που ζουν στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Συρία συχνά οδηγούνται σε κατάθλιψη. Κάνουν χρήση ναρκωτικών, αυτοτραυματίζονται ή κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας προκειμένου να ξεφύγουν από τη φρίκη στην οποία ζουν εδώ και έξι χρόνια.
6. Νέο… «άθλο» της αστυνομίας των ΗΠΑ κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα, όταν, τουλάχιστον έξι αστυνομικοί, πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άοπλο 33χρονο, πατέρα έξι παιδιών, στο ‘Οραντζ της Καλιφόρνιας.
7. Την ύπαρξη γιγαντιαίου κοιτάσματος φυσικού αέριου στην ΑΟΖ της Κύπρου πιθανολογεί ο επικεφαλής του διερευνητικού τομέα της ιταλικής εταιρείας ENI, Λούκα Μπερτέλι.
8. Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του ‘Αλμπερτ Αϊνστάιν, δημοσιεύουμε ένα όχι ιδιαίτερα γνωστό περιστατικό που αφορά στον ίδιο και την Ελλάδα.
9. Το πόσα χρόνια θα περάσει κανείς στη φυλακή για μία εγκληματική πράξη, εξαρτάται από το αν την έκανε από πρόθεση. Πώς όμως μπορεί ένας δικαστής να ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει στο κεφάλι ενός κατηγορούμενου; 
10. Αντιμέτωπος με την αποκάλυψη του τρόπου, με τον οποίο υλοποιεί ένα από τα πιο διάσημα - σε όλο τον πλανήτη - κόλπα του, βρίσκεται ο διεθνούς φήμης μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Δείτε γιατί. 

tvxs.gr


Στα πρόθυρα χρεοκοπίας μετά από παρατεταμένη κακοδιαχείριση η ΑΕΠΙ...

Εκατομμύρια καλείται να επιστρέψει η χρεοκοπημένη ΑΕΠΙ
Μετά από είκοσι ένα χρόνια, από τότε που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη καλλιτέχνες και δημιουργοί προσβάλλοντας ως καταχρηστικά τα ποσά που παρακρατούσε η ΑΕΠΙ, το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας τους δικαίωσε με τελεσίδικη απόφαση.
Με βάση αυτή την απόφαση, που δέχθηκε, ότι ήταν καταχρηστικές οι προμήθειες που παρακρατούνταν από την ΑΕΠΙ, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή εκατομμυρίων ευρώ σε καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και οι Σταύρος Ξαρχάκος, Νίκος Κυπουργός και άλλοι που είχαν προσφύγει.
Ειδικότερα, με την απόφαση κρίθηκαν καταχρηστικά τα ποσά...