Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Λογοκρισία στην ΕΡΤ για Λέσβο και Χίο - «Φιλτράρονται» όλες οι ειδήσεις

Με κεντρική, άνωθεν εντολή απαγορεύτηκαν στην ΕΡΤ οι «αφιλτράριστες» ειδήσεις από την εισβολή των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο και γενικά η ενημέρωση σε ό,τι αφορά στο Προσφυγικό και τις εξελίξεις με τις αντιδράσεις στα νησιά, σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr. Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνονται και με το μπλοκάρισμα των αναρτήσεων στην ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου και Βόλου.
Πηγές του Tvxs.gr αναφέρουν, ότι σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι σήμερα, που οι περιφερειακοί σταθμοί είχαν τον έλεγχο των αναρτήσεων, πλέον τα δημοσιεύματα πρέπει να αποστέλλονται στα κεντρικά της ΕΡΤ να φιλτράρονται και να επιλέγεται κεντρικά ποιες ειδήσεις μπορούν να δημοσιευτούν.

Ειδικότερα, έχει κοπεί η εντολή «publish» (σσ. «δημοσίευση») με την οποία οι συντάκτες αναρτούν τα θέματα και στην θέση της μπήκε η εντολή… «υποβολή για έλεγχο».
Η εντολή αυτή αφορά όλους τους περιφερειακούς σταθμούς της κρατικής τηλεόρασης.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αφορμή για αυτήν την άγρια λογοκρισία φέρεται να αποτέλεσε η εύλογη άρνηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ στην Μυτιλήνη να υπακούσει στην απαίτηση της διοίκησης να «κατεβάσει» είδηση που είχε δημοσιεύσει, επειδή προφανώς περιέγραφε τα γεγονότα όπως ακριβώς είχαν.
‘Ετσι, το δημοσίευμα «κατέβηκε» κεντρικά και στη θέση μπήκε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου. Λίγο αργότερα, το «μπλόκο» στην ανάρτηση ειδήσεων γενικεύτηκε.
Το επόμενο θύμα της λογοκρισίας είναι η ΕΡΤ Βόλου, όπου επίσης δεν «ανεβαίνουν» ειδήσεις λόγω των γεγονότων στα νησιά του Β. Αιγαίου. Όπως και στην περίπτωση της ΕΡΤ Β. Αιγαίου, ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους πρώτα να περνούν από έλεγχο τα θέματα και μετά να δημοσιεύονται.
Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, οι δημοσιογράφοι ενημέρωσαν για την λογοκρισία σε βάρος τους την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας και την ΠΟΕΣΥ.
Να σημειωθεί, πως λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης, ξαφνικά, η πρόσβαση στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ Αιγαίου (voreioaigaio.ert.gr) μπλοκαρίστηκε, με τον χρήστη που ήθελε να μπει στην σελίδα να βλέπει την ένδειξη «403 Forbidden».

26/2/2020
από Τvxs

Σημείωση : Η φωτογραφία προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Τόν έχουν πάρει στά ...σοβαρά οι πλακατζήδες τού διαδικτύου...

Κικίλιας για κοροναϊό: Είμαστε έτοιμοι...

Τελεταί Μπούκουρας: Κι εμείς!...

Aπόλυτα προετοιμασμένος δηλώνει ο κρατικός οργανισμός εν όψει της απειλητικής έλευσης του κοροναϊού, της φονικής νόσου που έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανά τον κόσμο, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να σπεύδει να καθησυχάσει το πανελλήνιο.

H επικαιρότητα σκιτσαρισμένη διά χειρός...

 26 Φεβρουαρίου 2020
 από : Τvxs.gr

"...η Σούλα παντρεύτηκε το Μήτσο που της έταξε ότι θα την πάει στο Παρίσι, που ο Μήτσος δεν δίνει του αγγέλου του νερό και η Σούλα τώρα...."

Για πες; Ο Μήτσος φταίει;
Έχω μια φίλη που το '15 ψήφισε το ΣΥΡΙΖΑ.
Δύο τρεις μήνες μετά, με πήρε τηλέφωνο κι έσκουζε.
"Τους ψήφισα", μου λέει "και να τα αποτελέσματα. Δεν κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ. Την ψήφο μου πίσω".
Λέω σόρι, αυτό ήταν το μοναδικό κριτήριό σου που ψήφισες Συριζα; Για να σου κόψει τον ΕΝΦΙΑ;
Λεει ναι, τι άλλο;
Λέω και πώς θα στον έκοβε..
καλη μου τον ΕΝΦΙΑ;
Δλδ, αν με ρωτούσες εμένα να σου πω τι θα έκανε ο Συριζα απ'όσα είχε πει, πιο πιθανό έβρισκα να πηγαίναμε στο φεγγάρι, παρά να κόψει τον ΕΝΦΙΑ. Το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ που πίστευα είναι ότι θα έκοβε τον ΕΝΦΙΑ. Με τι λεφτά θα το έκανε αυτό; Εντάξει, δεν θέλει και phd στα οικονομικά αυτό για να το σκεφτείς.
Λένε τα κόμματα διάφορα...
Γενικά λένε οι άνθρωποι διάφορα. Ότι θέλει λέει καθένας, τσάμπα είναι.
Εσύ ΔΕΝ σκέφτεσαι;
Στις εθνικές εκλογές του 2019, 38,99% των κατοίκων της Λέσβου (22.674 άνθρωποι) ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.
Στη Χίο το 45,65% (13.894 άνθρωποι).
Πρώτο κόμμα και στα δύο νησιά (τρία αν βάλουμε και τη Μυτιληνη μέσα).
Είναι απολύτως βέβαιο, δεν χρειάζεται καν κουβέντα, ότι στην πλειοψηφία τους αυτοί οι άνθρωποι ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία με πρωταρχικό κριτήριο την προεκλογική υπόσχεση ότι τα νησιά τους θα αποσυμφορηθούν από τους πρόσφυγες.
Το που θα πήγαιναν οι πρόσφυγες, ουδείς ασχολήθηκε, είναι κλασική περίπτωση "μακριά από τον τέτοιο μου κι ας είναι και μια σπιθαμή".
Έξι μήνες αργοτερα, τους δέρνουν τα -δικά τους- ΜΑΤ, επειδή οι πρόσφυγες όχι μόνο δεν θα φύγουν, αλλά η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τους μπουζουριάσει σε μόνιμες "κλειστές" δομές, όταν ήμουνα μικρή τα λέγαμε στρατόπεδα αυτά.
Και βέβαια πολλοί από τους 36.568 συμπολίτες μας δεν θέλουν. Και διαμαρτύρονται και τρώνε ξύλο και κρότου λάμψης στο δόξα πατρί και θέλουν λέει την ψήφο τους πίσω.
Γιατί τρώτε ξύλο από τα ΜΑΤ της κυβέρνησης που ψηφίσατε, αγαπητοί 36.568 συμπολίτες;
Επειδή όταν ακούσατε τα περί αποσυμφορήσεως, ΔΕΝ σας ένοιαζε που και πώς και τι, δεν ρωτήσατε καν οι περισσότεροι ποιο είναι το σχέδιο, δεν εξετάσατε αν το υποτιθέμενο σχέδιο ήταν ρεαλιστικό, δεν σκεφτήκατε ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι που ψηφίζετε δεν θα έφερναν ΠΟΤΕ τους πρόσφυγες στην ηπειρωτική χώρα -είναι ξεκάθαρο αυτό-, ότι δεν μπορούν να πεταξουν τοσες χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα και ότι δεν έχουν και πουθενά να τους στείλουν.
Χασατε τη μεγάλη εικονα και εστιάσατε ΜΟΝΟ σε αυτο που θέλατε να ακούσετε.
Ψηφίσατε ένα κομμα, αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα που πρεσβευει -τα οποια τώρα κάνει πράξη στο κεφάλι σας- και ακουγοντας μόνο αυτό που σας αφορουσε. Και αγνοώντας εξίσου τις αντικειμενικές συνθήκες.
Όπως ψηφίζει το 90% δηλαδή.
Εντάξει, και η Σούλα παντρεύτηκε το Μήτσο που της έταξε ότι θα την πάει στο Παρίσι, που ο Μήτσος δεν δίνει του αγγέλου του νερό, και η Σούλα τώρα τη βγάζει με μονοήμερες στο Βραχάτι και γκρινιάζει.
Για πες; Ο Μήτσος φταίει;

Mαρία Δεδούση / fb

Η αυξομοίωση τών πραγμάτων γιά τήν κατασκευή μιάς "λαστιχένιας" είδησης...

Πως "μεταλλάσσεται" μια είδηση
Η είδηση αρχικά βγαίνει ως "άγνωστοι επιτέθηκαν σε οδηγό μηχανής, ο οποίος βρισκόταν ΕΞΩ απο τον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, "νομίζοντας ότι είναι αστυνομικός". Η Αστυνομία διαρρέει ότι ο δικυκλιστής δεν έχει κάποια σχέση με την Αστυνομία, αλλά πρόκειται για απλό πολίτη,
Στη συνέχεια η διαρροή από την..
Αστυνομία κάνει λόγο για έναν αστυνομικό, εκτός υπηρεσίας που περνούσε έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και μία ομάδα περίπου 20 ατόμων που βρισκόταν στην πύλη του επιτέθηκε τραυματίζοντάς τον και προκαλώντας φθορές στη μηχανή του. Τα ΜΑΤ επενέβησαν και έσωσαν τον αστυνομικό"
Κάπου εκεί, μπαίνει σφήνα και ένα άλλο σενάριο, ότι ο αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, είχε πάει να πάρει την κοπέλα του από το Πανεπιστήμιο και του επιτέθηκαν μπλα, μπλα, μπλα....
Βλέπει το φως της δημοσιότητας το βίντεο που δείχνει τον αστυνομικό να έχει βγάλει όπλο ΕΝΤΟΣ της ΑΣΟΕΕ και έτσι έχουμε την τελευταία εκδοχή ότι ο αστυνομικός δέχθηκε την επίθεση ΕΞΩ, αλλά προσπαθώντας να ξεφύγει τον έσυραν ΜΕΣΑ και εκεί έβγαλε το όπλο του για να τους εκφοβίσει.
Έχουμε λοιπόν έναν πολίτη, που δέχθηκε επίθεση και μέσα σε μισή ώρα έγινε αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, ο οποίος μια ήταν έξω, μια ήταν μέσα, πήγε να πάρει την κοπέλα του, αλλά μετά δεν πήγε να πάρει καμία κοπέλα, αλλά σύρθηκε μέσα και έβγαλε όπλο.

Και στο τέλος η ΕΛΑΣ βγάζει μια ανακοίνωση με την οποία μας λέει πώς έγιναν τα πράγματα, όπου στο κλείσιμο μας ενημερώνει ότι θα γίνει ΕΔΕ για να διερευνηθεί πώς έγιναν τα πράγματα.


Δημήτρης Σούλτας / fb

Μάς άφησε γειά, τά χαράματα, ο μεγάλος κωμικός Κώστας Βουτσάς...

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς σήμερα Τετάρτη στις 4:20 τα ξημερώματα.
Ο σπουδαίος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, είχε εισαχθεί στο Αττικόν στις 7 Φεβρουαρίου 2020, με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού και επιβάρυνσης της καρδιακής και της αναπνευστικής του λειτουργίας.
Ποιος ήταν ο Κώστας Βουτσάς
Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης.
Το οικογενειακό επίθετο ήταν Σαββόπουλος, αλλά το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά».
Όταν ξεκίνησε την καριέρα του, τού είχε προτείνει θιασάρχης να το αλλάξει σε «Βέσελης», αλλά αρνήθηκε.
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ' όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια).
Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού και χορεύτριας Έρρικας Μπρόγερ, με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Σάντρα (1972). Έχει άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα (1977) και τη Νικολέτα (1979), με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της ηθοποιίας. Ο θετός γιος του (από προηγούμενο γάμο της τρίτης γυναίκας του Εύης Καραγιάννη, πρώην μοντέλου και ηθοποιού), Άνθιμος Ανανιάδης, είναι επίσης ηθοποιός.
Το 2015, ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με την Αλίκη Κατσαβού, με την οποία παντρεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, τον Φοίβο.

Tετάρτη 26/2/2020 

από : Newsbeast 

'Ενα σκόρδο γιά τό ΜΑΤ-ιασμα...!

Μετά το χειροκρότημα, βγήκαν και τα όπλα!


Στον ειδικό φρουρό, που σημάδεψε φοιτητές με το όπλο του, αντανακλώνται όλες οι εμμονές και οι ιδεοληψίες που καθοδηγούν την πολιτική της κυβέρνησης. Που μιλούσε για κατάργηση «ασύλου», η οποία θα έδιωχνε την «ανομία» από τα Πανεπιστήμια αλλά τελικά όχι μόνο τα κρούσματα βίας έχουν πολλαπλασιαστεί, και σε πλήθος και σε ένταση, αλλά φτάσαμε στο σημείο να βγαίνουν όπλα μέσα σε Πανεπιστήμιο, μέρα μεσημέρι, ενώ το ποινικό έγκλημα δρα ανενόχλητο. Και μόνο με τη δημοσιοποίηση των ντοκουμέντων (κεντρική φωτογραφία), σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα υπήρχαν παραιτήσεις. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες με ειδικούς φρουρούς (σημ: είχε προηγηθεί το επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Γκάζι) που προσελήφθησαν στην αστυνομία με μια διαδικασία παρωδία με πλήθος παρατυπιών και καταγγελίες για κομματικά ρουσφέτια. Είναι ενδεικτικό πως προσελήφθησαν ακόμη και άτομα με ποινικό μητρώο, ενώ οι νέοι ειδικοί φρουροί βγήκαν στους δρόμους με ελάχιστη εκπαίδευση, αναπαράγοντας το στερεότυπο του παλιού «χωροφύλακα».
Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωτοφανές περιστατικό έρχεται λίγες ώρες μετά την πανηγυρική αθώωση από τη Δικαιοσύνη των δύο φοιτητών που είχαν συλληφθεί με «συνοπτικές διαδικασίες» στο ίδιο μέρος, στην ΑΣΟΕΕ, το Νοέμβριο. Τότε τα ΜΑΤ είχαν εισβάλει και ξυλοκοπούσαν αδιακρίτως φοιτητές μέχρι και δημοσιογράφους σε μια «προληπτική» καταστολή! Στο δικαστήριο καταρρίφθηκε κάθε κατηγορία κατά των δύο φοιτητών και αποκαλύφθηκε το μέγεθος της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι αν δεν είχε καταγραφεί σε βίντεο η σκηνή με το όπλο στην ΑΣΟΕΕ, κάποιοι φοιτητές θα είχαν σήμερα την ίδια τύχη. Όπως άλλωστε έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Φαίνεται πως με «λυμένα τα χέρια» πλέον η Αστυνομία, όπως διατυμπανίζουν προκλητικά οι συνδικαλιστές, υπερβαίνει κάθε όριο, αποδεικνύοντας ότι είναι πολύ εύκολο να προκύψει νέος «Κορκονέας», ενώ η πολιτική ηγεσία φροντίζει να εδραιώνει στο προσωπικό της ΕΛΑΣ την αίσθηση της ασυδοσίας.
Το αφήγημα της «ασφάλειας» καταρρέει κάθε μέρα κάτω από τη σκληρή και αναίτια καταστολή, ενώ το κοινό έγκλημα «αλωνίζει» και οι συμμορίες ανταλλάσσουν πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας. «Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας» είχε πει «γλυκά» πριν από λίγο καιρό ο Μάκης Βορίδης και πλέον το «δόγμα» γίνεται αντιληπτό και στους νησιώτες, σε Λέσβο και Χίο, οι οποίοι είδαν τους τόπους τους να καταλαμβάνονται με μια μεταμεσονύκτια, στρατιωτικού τύπου απόβαση των ΜΑΤ. Άγριο ξύλο, χημικά και ακραία καταστολή χωρίς διακρίσεις, μια πρωτοφανής εισβολή για να επιβληθεί η αποτυχημένη πολιτική των κλειστών κέντρων στο προσφυγικό με επιτάξεις ολόκληρων περιοχών.
Πάντως σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η αποδοχή είναι τόσο μεγάλη που οι αστυνομικοί περπατάνε στους δρόμους και τους χειροκροτούν! Και μετά το χειροκρότημα βγήκαν και τα όπλα... Και ό,τι ήθελε προκύψει.
 

από : Τvxs.gr