Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

H επικαιρότητα σκιτσαρισμένη από...

...τόν Γιάννη Δερμεντζόγλου
από tvxs.gr

Ετοιμάζονται, πάλι, "ιδεολόγοι" νά ...σώσουν τόν τόπο ;...

Ποιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ράβουν υπουργικό κοστούμι
Μια πληροφορία που έχει ενδιαφέρον ενόψει ανασχηματισμού δημοσιεύει η «Εστία» ως βασικό της θέμα, κάνοντας λόγο για «κίνηση-ματ ως συνέχεια της προελάσεώς του στο Κέντρο». Της προέλασης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα γίνει με μετεγγραφές βουλευτών του ΚΙΝΑΛ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, «το Μαξίμου παρατηρεί την κινητικότητα που επικρατεί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ», ενώ πληροφορείται ότι για αυτήν την εξέλιξη είναι σκεπτικοί (αν δεν διαφωνούν πλήρως) ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η τομεάρχης βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, ο τέως βουλευτής Γιάννης Μανιάτης κ.α. (σ.σ. ο Ανδρέας Λοβέρδος;).
«Οι συγκεκριμένοι διαφωνούν και για ιδεολογικούς λόγους -αποστρέφονται τον ΣΥΡΙΖΑ- αλλά και γιατί γνωρίζουν ότι σε συνθήκες πολώσεως μόνο εάν πολιτευτούν με την ΝΔ έχουν πιθανότητες επανεκλογής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις βενιζελικές αντέννες στο χώρο του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει άριστα την ατμόσφαιρα που επικρατεί» και προετοιμάζει τη «διεύρυνση της κοινοβουλευτικής του πλειοψηφίας με μικρό ανασχηματισμό δια του οποίου θα μετακινηθούν απ’ ευθείας στην Κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εκλεγμένοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ! Διεύρυνση που θα συμπληρωθεί για λόγους ισορροπίας και με κινήσεις από τα δεξιά».
Πληροφορία που… κουμπώνει και με τα όσα έλεγε ο Παύλος Χρηστίδης χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, που έσπευδε να χαρακτηρίσει «καμένη υπόθεση» την περίπτωση συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμποντας στην απόφαση του Συνεδρίου για «αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής». Με άλλα λόγια, έτρεχε να κόψει τις διαρροές. Διαρροές στελεχών…


Ν. Παπ. / libre
Σημείωση : Ο υπέρτιτλος, βγαλμένος από τό κείμενο, προστέθηκε από τή ‘‘Νέα Μύκονο’’

ΑΘΗΝΑ : Η Νέα Πλατεία Ομονοίας (Timelapse)

Oι "επηρεαστές" τής "Κοινής Γνώμης"...

Οι influencers είναι μια έννοια που υφίσταται κυρίως στις χώρες του εξωτερικού, για αυτό και είναι δύσκολος ο ελληνικός ορισμός επί λέξει. Μπορεί να έχουμε επαφή με διάφορους influencers που προωθούν διάφορα lifestyle, παρ΄όλα αυτά οι περισσότεροι που επιλέγουν αυτή την ασχολία βρίσκονται στο εξωτερικό. Ένας influencer έχει τη δυνατότητα να πληρώνεται, και το ελληνικό κοινό δεν έχει εξοικειωθεί τόσο με αυτό τον τρόπο πληρωμής, όσο το κοινό σε άλλες χώρες.
Πρώτα απ’ όλα, ο όρος προέρχεται από το ρήμα influence, που σημαίνει “επηρεάζω” – άρα γενικά αυτό το άτομο ασκεί επιρροή γύρω του. Παρά την εικόνα που έχουμε σήμερα, ένας influencer δεν δραστηριοποιείται κατ’ ανάγκη στα social media, ούτε καν μέσω υπολογιστή. Οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει να επιδείξει πράξεις που παρακινούν και εμπνέεουν το κοινό με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μπορεί να θεωρηθεί influencer. Όμως τα social media έχουν πολλαπλασιάσει το κοινό στο οποίο υπάρχει πρόσβαση και για αυτό πλέον τα ταυτίζουμε με την έννοια του influencing.

Ποιοι όμως είναι οι influencers και τι ακριβώς κάνουν;
1. Διάσημοι