Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Οταν ο Άδωνις πανηγύριζε...

για τη Μανωλάδα...
Αδ. Γεωργιάδης

Και όχι μόνο αυτό αλλά είχε και την εξήγηση έτοιμη για...
όσα τραγικά συνέβησαν στη Μανωλάδα: «σκάγια στον αέρα που στην πτώση πέτυχαν και τραυμάτισαν κάποιους ελαφρά. Τί το περίεργο βλέπετε;» έλεγε, ανερυθρίαστα.

Πανηγύριζε λοιπόν για την αθωωτική απόφαση όπως βλέπετε στο παρακάτω tweet:


Και όταν του είπε κάποιος για τους τραυματίες (διάολε!) απάντησε ως εξής όπως είδατε και παραπάνω:
Σήμερα ως γνωστόν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε απόφαση για τα ματωμένα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, καταδικάζοντας την Ελλάδα. Τότε οι μετανάστες από το Μπανγκλαντές είχαν διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσής τους, αλλά και το γεγονός ότι δεν είχαν πληρωθεί. Η απάντηση των... πιστολέρο ήταν να ανοίξουν πυρ και να τραυματίσουν περίπου 30 από τους διαμαρτυρόμενους.

Ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης τρελάθηκε από τη χαρά του μόλις βγήκε η αθωωτική απόφαση και απαντούσε σε γνωστούς και αγνώστους. Ιδού ένα απάνθισμα:

«Βγήκε η απόφαση 7-0. Δεν χωρά έφεση, τέλος δεν έχει άλλο».
«Ολοι αθωώθηκαν για την βασική κατηγορία, οι δύο καταδικάστηκαν για κάτι πολύ ελαφρύτερο. Δεν τα ξέρετε καλά».
«Αγαπητέ αυτό έκρινε με 7-0 η ελληνική δικαιοσύνη γί´αυτό απηλλάγησαν από την κατηγορία για την προσπάθεια ανθρωποκτονίας. Εγώ φταίω;».
«Δύο μήνες κράτησε η Δίκη και ακούστηκαν όλοι»

Και συνέχιζε να απαντά σαρκάζοντας και ειρωνευόμενος κόσμο:
«7-0 ολοι μπορούμε να έχουμε γνώμες, το αποτέλεσμα όμως αυτό είναι» ή «7-0 τα υπόλοιπα ειναι φιλολογίες».

Αλήθεια τι λέει ο κος Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τώρα;...


Δημήτρης Κανελλόπουλος 
efsyn.gr

Η Μπακογάννη έδωσε 2,5 εκατ. δολ. για την κλιματική αλλαγή στην Καραϊβική



Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για ανάκτηση ποσών που είχαν δοθεί από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας κατά την περίοδο 2008-2009:

"Kλείνει" η τεχνική συμφωνία. Το μόνο «αγκάθι» μέχρι την Παρασκευή είναι το θέμα της ΔΕΗ...

Σε εξέλιξη το σημαντικό EuroWorking Group για την τεχνική συμφωνία
tvxs.gr 30 Μαρ. 2017
 Συνεδρίαση του EuroWorking Group (EWG) διεξάγεται υπό τον Τόμας Βίζερ με στόχο να εξεταστεί η δυνατότητα επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα ώστε να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Η Ευρωπαϊκή και η ελληνική πλευρά εκφράζουν αισιοδοξία, επισημαίνοντας τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο υπογραμμίζουν και τα «αγκάθια» που παραμένουν.

Το EwG, υπό τον Τόμας Βίζερ και με τη συμμετοχή του Γιώργου Χουλιαράκη, συγκαλείται για να προετοιμάσει την άτυπη σύνοδο του Eurogroup της 7ης Απριλίου που θεωρείται ορόσημο για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (SLA) για την δεύτερη αξιολόγηση. Πηγές της Ευρωζώνης, που επικαλείται η Deutsche Welle, αναφέρουν πως θα υπάρξει τεχνική συμφωνία στις 7 Απριλίου, αλλά και συνολική πολιτική συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα έως τις 22 Μαΐου. Το EwG θα μπορούσε να αποφασίσει την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα αν διαπιστωθεί ότι οι δυο πλευρές είναι όντως κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία.
Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν πως...

"...και βιβλία πολυσέλιδα γράφει για τη θητεία του και δε λέει τίποτα. Γι αυτό και δεν τα αγοράζει σχεδόν κανείς"!...

To ελληνικό φαινόμενο Σημίτη
Μάλιστα στη περίπτωση του Ολάντ, ο Γάλλος πρόεδρος εξέδωσε πρόσφατα ένα βιβλίο-ποταμό πριν τη λήξη της θητείας του. Και σε αυτό υπήρχαν εκμυστηρεύσεις και παραδοχές λαθών. Η Ελλάδα είναι εξαίρεση: οι πολιτικοί ηγέτες της δεν παραδέχονται σχεδόν ποτέ τα λάθη τους. Είναι ένας από τους λόγους που έχουμε φτάσει ως εδώ. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ηγέτες της χούντας: παρέδωσαν τη μισή Κύπρο στη χούντα, βίασαν τη δημοκρατία, αλλά τα είχαν όλα καλά καμωμένα. Ούτε τα βασανιστήρια και τις εξορίες δεν παραδέχθηκαν ποτέ.Οι εκλεγμένοι ηγέτες τα ίδια. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν είπε ποτέ δύο λόγια αυτοκριτικής για τις μαύρες πλευρές της οκταετίας 1955-63, το παρακράτος που είχε θεριέψει και τη δολοφονία του Λαμπράκη. Αλλά τουλάχιστον δεν έγραψε απομνημονεύματα. Ο Καραμανλής ο νεότερος παρέδωσε τη χώρα με ένα γιγαντιαίο χρέος, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ψελλίσει τη παραμικρή αυτοκριτική για αυτό. Αλλά τουλάχιστον δεν έγραψε απομνημονεύματα και δεν δίνει συνεντεύξεις. Ο Παπανδρέου ο νεότερος (ο Ανδρέας ίσως δεν πρόλαβε να το κάνει) το ίδιο, για τον χειρισμό της κρίσης το 2009. Αλλά τουλάχιστον δεν έγραψε βιβλίο.
Μοναδική εξαίρεση στο κανόνα υπήρξε ο Γεώργιος Ράλλης. Ιδίως στο βιβλίο του "Πολιτικές εκμυστηρεύσεις" (1990) ο πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ πράγματι περιέγραψε αρκετά παρασκήνια και παραδέχθηκε λάθη του. Γι αυτό και το βιβλίο του σημείωσε επιτυχία και συγκέντρωσε τη προσοχή. Αντίστοιχη με αυτήν που προκάλεσε η τετράτομη ¨Η Κατάθεση Μου", του προέδρου Γλαύκου Κληρίδη στη Κύπρο.
Ο Κώστας Σημίτης αποτελεί ξεχωριστό φαινόμενο: και βιβλία πολυσέλιδα γράφει για τη θητεία του και δε λέει τίποτα. Γι αυτό και δεν τα αγοράζει σχεδόν κανείς. Για το Χρηματιστήριο, το πάρτι της διαπλοκής ή το γεγονός ότι στενοί συνεργάτες πιάστηκαν στα πράσα-ο ένας μάλιστα σαπίζει στη φυλακή-δεν έχει δώσει τη παραμικρή εξήγηση. Δεν ήξερε, οπότε θα πρέπει να παραδεχθεί ότι δεν κυβέρνησε όπως έπρεπε, ζημιώνοντας τους Ελληνες φορολογούμενους; 'H μήπως γνώριζε ότι οι γύρω του έκλεβαν ασυστόλως αλλά το θεωρούσε "κοινωνικό φαινόμενο" και αρκέστηκε να το παρατηρεί;
Την ίδια στάση κράτησε και στη προχθεσινή του συνέντευξη. Προφανώς o μόνος στόχος ήταν να προωθήσει το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές, με άγνωστα ακόμη ανταλλάγματα. Ισως μάθουμε το μυστικό στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Αλλά και πάλι, για να είναι αποτελεσματικές αυτές οι παρεμβάσεις, θα πρέπει να συνοδεύονται με κάποια αυτοκριτική. Διαφορετικά λίγο πολιτικό θόρυβο προκαλούν, αλλά απήχηση στους πολίτες δεν έχουν. Αν ο κ. Σημίτης έμπαινε στο κόπο να ρωτήσει τους καμένους του Χρηματιστήρίου, θα το καταλάβαινε.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Ν.Μ." καί είναι φράση τού κειμένου.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Καταδίκη της Ελλάδας

Καταδίκη της Ελλάδας για την ντροπή της Μανωλάδας...


Τέσσερα χρόνια μετά από μία από τις πιο ντροπιαστικές πράξεις του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα της χώρας που παίχτηκε στα χωράφια της φράουλας στη Μανωλάδα, οι 42 μετανάστες που προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων κατά της Ελλάδας για τις συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας στο χωριό της Ηλείας βρήκαν δικαίωση.
Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, η χώρα μας καταδικάζεται για σαφή παράβαση της απαγόρευσης της καταναγκαστικής εργασίας. Η Ελλάδα απέτυχε να αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις, να προστατέψει τα θύματα της σύγχρονης δουλείας, καθώς και να πραγματοποιήσει ουσιαστική και αποτελεσματική έρευνα για τα αδικήματα που καταγγέλθηκαν και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους...

Μiracolo! Μiracolo! : Οι οικισμοί αυθαιρέτων βαφτίζονται ...«οικιστικές πυκνώσεις»! ...καί εξαιρούνται από τήν ανάρτηση στούς δασικούς χάρτες!...

42 οικισμοί αυθαιρέτων στη Λαυρεωτική

Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά... σαράντα δύο οικισμούς αυθαιρέτων δήλωσε ο Δήμος Λαυρεωτικής, προκειμένου να τους εξαιρέσει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε ο δήμος, οι 42 οικισμοί έχουν περισσότερα από 10.500 σπίτια, καλύπτοντας έκταση μεγαλύτερη των 10.000 στρεμμάτων. Το παράδειγμα είναι ενδεικτικό της άναρχης κατάστασης που θα φέρει στο φως η ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Ανατολική Αττική, αν και όποτε γίνει.

Στον τελευταίο νόμο για τους δασικούς χάρτες (ν. 4389/16) το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια να επιταχύνει τη διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης των χαρτών, εφηύρε έναν τρόπο να μεταθέσει χρονικά τα προβλήματα. Οι οικισμοί που στερούνται νομιμότητας (γιατί τα σπίτια χτίζονταν χωρίς άδειες, γιατί έγιναν παράνομες κατατμήσεις ή/και καταπατήσεις δημόσιων δασικών εκτάσεων κ.λπ.) βαφτίστηκαν «οικιστικές πυκνώσεις». Και δόθηκε στους δήμους η δυνατότητα να τους εξαιρέσουν από τη διαδικασία ανάρτησης αν υποδείκνυαν στην Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση (ΕΚΧΑ) τα όριά τους. ...

Reuters: Έκλεισε η προκαταρκτική συμφωνία Αθήνας - δανειστών


Οπως μεταδίδει το πρακτορείο επικαλούμενο πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων, η συμφωνία προβλέπει περικοπές των συντάξεων σε ποσοστό 1% του ΑΕΠ (1,8 δις ευρώ) το 2019 και τη μείωση του αφορολόγητου περίπου στις 6.000 ευρώ με επιπλέον εξοικονόμηση της τάξης του 1% (1,8 δις ευρώ) του ΑΕΠ.
Στα εργασιακά, δύο αξιωματούχοι φέρονται να δήλωσαν στο Reuters πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αναγκαστεί τελικά να προχωρήσεισε περαιτέρω αύξηση του ορίου απολύσεων όπως αρχικά ζητούσε το ΔΝΤ, ενώ οι συλλογικές διαπραγματεύσεις θα αποκατασταθούν μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018.
Κατά τις ίδιες πηγές, η συμφωνία για τη ΔΕΗ προβλέπει έναρξη της διαδικασίας πώλησης του 40% των λιγνιτικών μονάδων.
Με δεδομένο αυτό το πλαίσιο, οι αξιωματούχοι που επικαλείται το Reuters θεωρούν ότι βρισκόμαστε πλέον κοντά στην επισφράγιση της συμφωνίας πριν από το Eurogroup της 7ης Απριλίου - μια εκτίμηση, που επιβεβαιώνει και τα χθεσινά μηνύματα αισιοδοξίας για άμεσο κλείσιμο του staff level agreement από πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν πάντως που ερωτήθηκε για τις πληροφορίες του Reuters δήλωσε ότι «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών»...

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου : Βαριές ποινές γιά τό σκάνδαλο τής Πολεοδομίας Σύρου

Σκάνδαλο Πολεοδομίας: Βαριές ποινές σε Δ. Μπουντούρη και Κ. Δικτυόπουλο





Συντάκτης: Ευαγγελία Κορωναίου 
Σε 21 έτη φυλάκισης, λαμβανομένων υπόψιν των ελαφρυντικών στοιχείων που αναγνώρισε η δικαιοσύνη, αλλά χωρίς δικαίωμα αναστολής, καταδικάστηκαν οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο της Πολεοδομίας Σύρου, ο π. Διευθυντής της Υπηρεσίας, κ. Δημήτρης Μπουντούρης και ο π. Υποδιευθυντής, κ. Κυριάκος Δικτυόπουλος, ενώ σε κάθειρξη 10 ετών, με δικαίωμα αναστολής, ο μηχανικός κ. Δημήτρης Μάντικας, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου.
Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι, Ανδροκλής Βαγενάς, Μάρθα Μπουντούρη (συζ. Δημητρίου), Ευγενία Δικτυοπούλου (συζ. Κυριάκου), Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης, Χαράλαμπος Δικτυόπουλος (του Κυριάκου) και Ανδρέας Δικτυόπουλος (του Κυριάκου) κρίθηκαν αθώοι. 

από koinignomi.gr