Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

"Όποιος έχει στοιχεία..."...

"Όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα "! Αυτή τη βαρύγδουπη αρλούμπα μας ξεστόμιζαν κάθε φορά. Αυτή τη σαχλαμάρα έκαναν "τσίχλα" οι λήσταρχοι, που...
τρωγόπιναν εις υγεία του κορόιδου, του έλληνα ψηφοφόρου.

Γιατί η δικαιοσύνη είναι στα μέτρα τους. Που και που αναγκάζονται να δώσουν μερικά πιόνια, να πετάξουν μερικά "καμένα χαρτιά" για να αποφύγουν την τιμωρία των "ανωτέρων αξιωματούχων". Ο Τσοχατζόπουλος πχ μπήκε στη φυλακή, όταν στριμώχθηκαν από την κατακραυγή του κόσμου για τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, που έκαναν τόσα χρόνια, χωρίς κανείς τους να τιμωρηθεί. Λεηλασία, την οποία χρυσοπληρώνουμε εμείς, που δεν διαχειριστήκαμε και δεν πήραμε ποτέ τίποτα.

Ο Άκης ήταν "συνταξιούχος λωποδύτης" δεν ήταν σε θέση να βλάψει την κυβέρνηση ρίχνοντας την, κι έτσι τον δώσανε. Ένοχος σαν την αμαρτία έφαγε και "την πέρασε μπέικα" για αρκετά χρόνια. Αν ήταν ακόμη υπουργός όμως, δεν θα τον πείραζαν. Θα μας έλεγαν τη γνωστή ατάκα "Όποιος έχει στοιχεία...", θα μιλούσαν για "σκανδαλολογία", θα "αποφάσιζε η βουλή" δηλαδή οι υπόλοιποι της συμμορίας κι έτσι θα έβγαινε λάδι, ψηφίζοντας προέδρους της δημοπρασίας μαζί με κατοχικούς δικτατορικούς νόμους σαν καλός υπηρέτης του κεφαλαίου.

Τα ίδια και χειρότερα με τον Τσουκάτο ή τον αρχηγό του ΛΑ(Γ)ΟΣ. "Την παραπομπή του Θόδωρου Τσουκάτου σε δίκη με το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος ζητά ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρης σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens και ειδικότερα την «σύμβαση 8002» της γερμανικής εταιρείας με τον ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι μαζί με τον Θόδωρο Τσουκάτο είναι ακόμη 63 άτομα. Η ζημιά για το δημόσιο υπολογίζεται σε περίπου 70 εκατ. ευρώ ωστόσο τα 40 εμφανίζονται «ορφανά» και χωρίς αποδέκτες".

Πολύ "γρήγορα" κινήθηκε η δικαιοσύνη. Αστραπή σκέτη! Αν ήταν κάποιος φουκαράς που χρωστάει κάποιο δάνειο, θα ήταν ήδη μέσα. Το ίδιο ακριβώς, αν έκλεβε κάποιος καμιά κονσέρβα. Θα είχε εκτίσει την ποινή εδώ και χρόνια.
 Όταν κάποιοι άνθρωποι φώναζαν όχι μόνο για τον Τσουκάτο ή τον Καρατζαφύρερ, αλλά και για πολλούς άλλους - που σήμερα μας ζητάνε με θράσος να πληρώσουμε τα σπασμένα τους - τι μας έλεγαν; Αυτό το ηλίθιο "κλισέ", που μόνο ενοχή δείχνει. Μας ζητούσαν "στοιχεία". Γιατί ήξεραν να αλληλοκαλύπτονται. Όπως καλύπτουν σήμερα τα υποβρύχια, τις βρώμικες συμβάσεις έργων, τα άθλια ρουσφέτια σε κανάλια, εφοπλιστές και πολυεθνικές, το ξεπούλημα και άλλα πολλά σκάνδαλα.  

Όταν συκοφαντούν όμως οι ίδιοι απλούς ανθρώπους από τα ΜΜΕ, το κάνουν χωρίς στοιχεία... Να υποθέσω ότι δεν ήξεραν, όσοι τους υπερασπίζονταν και είναι στην κυβέρνηση; Αλλά τους τα είχαν πει. Την άλλη φορά λοιπόν, που θα ακούσουμε για κάποιον τις γελοίες δικαιολογίες τους, θα πέσουν καρπαζιές. Γιατί όταν χάνονται λεφτά, κάποιος τα βουτά, δεν εξαφανίζονται μόνα τους. Κι όπως να το δεις, υπεύθυνος κάθε φορά είναι ο διαχειριστής, δηλαδή η κυβέρνηση και τα κόμματα που την αποτελούν. Είτε επειδή έκλεψαν οι ίδιοι, είτε επειδή δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν την κλοπή. Ούτε ενήργησαν για επιστροφή των κλεμμένων και τιμωρία των ενόχων, παρά μόνο όταν οι απατεώνες έχουν γίνει απλοί πολίτες και οι επόμενοι θέλουν να κατευνάσουν (όπως νομίζουν) τα πνεύματα...

Γι αυτό πρέπει να πέσουν ΤΩΡΑ. Όχι μόνο γι αυτό αλλά και γι αυτό. Γιατί μόνο τότε θα σπάσει το απόστημα. Όσο μένουν καλύπτουν τα ίχνη τους και τρώνε ακόμα περισσότερα. Και πάντα θα μας ζητάνε στοιχεία! Να ζητήσω κι εγώ να μου πουν αφού δεν υπάρχουν τάχα αποδείξεις, που πήγαν τα κλεμμένα;...
tsak-giorgis.blogspot.gr

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                          "TA NEA"

Εξάρθρωση σπείρας που πλαστογραφούσε διαθήκες...

 ...και ιδιοποιούνταν ακίνητα

Τη σύλληψη επτά ατόμων, μελών σπείρας που πλαστογραφούσε διαθήκες και ιδιοποιούνταν παράνομα ακίνητα συνολικής αξίας περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, γνωστοποίησε την Πέμπτη η αστυνομία.
Παράλληλα, αναζητούνται ακόμη τρία μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων φέρεται να βρίσκεται και ένας πρώην βουλευτής της ΝΔ, 80 ετών.
Πως εξαπατούσαν τα θύματα
Τα μέλη της σπείρας, αφού πληροφορούνταν τον θάνατο εύπορων ατόμων, τα οποία συνήθως δεν είχαν σύζυγο ή παιδιά, προέβαιναν αρχικά στην κατάρτιση πλαστών ιδιόγραφων διαθηκών.
Μετά τις προσκόμιζαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία/Τμήματα Διαθηκών, όπου μέλη της σπείρας εμφανίζονταν ως μάρτυρες και βεβαίωναν ψευδώς ότι γνώριζαν τους θανόντες και ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις διαθήκες προέρχονταν από αυτούς.
Με τον τρόπο αυτό, οι διαθήκες αναγνωρίζονταν ως κύριες, γνήσιες και πραγματικές και τα μέλη της οργάνωσης θεμελίωναν κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των θανόντων.
Ακολούθως προέβαιναν σε αποδοχή κληρονομιάς με συμβολαιογραφικές πράξεις των ακινήτων και τα μετέγραφαν στο όνομα τους, στα κατά τόπους αρμόδια Υποθηκοφυλακεία. Στη συνέχεια πωλούσαν τα ακίνητα ή τα εκμεταλλεύονταν (διαμένοντας οι ίδιοι ή ενοικιάζοντάς τα), αποκομίζοντας έτσι παράνομα μεγάλα οικονομικά οφέλη.
Από την μέχρι τώρα εξειδικευμένη έρευνα προέκυψε ότι η εγκληματική ομάδα ιδιοποιήθηκε 12 συνολικά ακίνητα (διαμερίσματα, καταστήματα και εξοχικές κατοικίες) στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Λουτράκι και το Κορωπί, τα όποια ανήκαν σε δυο αδέρφια (γυναίκα και άνδρας), που απεβίωσαν αιφνίδια το 2006 και το 2008, αντίστοιχα, στην Αθήνα.
Η συνολική αξία της εν λόγω ακίνητης περιουσίας εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό του 1,3 εκατ. ευρώ. Από τα ακίνητα αυτά, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πούλησαν σε ανυποψίαστους αγοραστές, ένα διαμέρισμα 100 τ.μ., στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και ένα δεύτερο διαμέρισμα 81 τ.μ., στο Κουκάκι.
Επιπλέον, οι δράστες αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να ιδιοποιηθούν τραπεζικές καταθέσεις των δυο παραπάνω θανόντων, ύψους 480.000 ευρώ περίπου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα, Πέμπτη, ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των μελών της σε άλλα συναφή αδικήματα.
katimerini.gr

Bloomberg: Αόριστη η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο...

  
Χρησιμοποιώντας την κλασική ατάκα από τη θρυλική ταινία «Καζαμπλάνκα» («πάντα θα έχουμε το Παρίσι»), το πρακτορείο Bloomberg κάνει απολογισμό των όσων έγιναν στη γαλλική πρωτεύουσα ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και την Τρόικα σημειώνοντας πως η έξοδος από το Μνημόνιο είναι...
πλέον αόριστη.

Το άρθρο αναφέρει πως και οι δύο πλευρές αποχώρησαν μετά από «κουραστική ανταλλαγή επιχειρημάτων» δίχως να έχουν να επιδείξουν κάτι σημαντικό: «Μπορεί το σκηνικό από τη συνάντηση του Μαΐου να έχει αλλάξει, καθώς δεν υπήρχαν διαδηλωτές έξω από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και αυτή τη φορά, επί γαλλικού εδάφους, οι μαραθώνιες συζητήσεις έδωσαν και πήραν».

Αυτή τη φορά καμία πλευρά δεν ήταν διατεθειμένη να αποδεχθεί τα επιχειρήματα του άλλου, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια στιγμή έφτασαν σε αδιέξοδο, τη στιγμή που η Ελλάδα έχει φτάσει στο... παρά πέντε της εξόδου από το Μνημόνιο, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να θέλει να βγει από το Μνημόνιο μέχρι το τέλος της χρονιάς, φιλοδοξία που αναδεικνύει τη συγκεκριμένη αξιολόγηση ως την τελευταία αξιολόγηση συμμόρφωσης της Ελλάδας με τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα. Αλλά για να γίνει πραγματικότητα αυτή η φιλοδοξία, η τρέχουσα αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, το οποίο ρεαλιστικά σημαίνει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, στο Eurogroup. Αυτό το θέμα δεν λύθηκε στο Παρίσι, ενώ έμεινε ανοιχτό το πότε το επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα», επισημαίνεται.

Η πικρία της ελληνικής πλευράς είναι έκδηλη. Ένας ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε: «Η Ελλάδα έπιασε τους στόχους της τα προηγούμενα χρόνια και η κυβέρνηση νιώθει πως τιμωρείται για την επιτυχία της. Την ίδια στιγμή που η Ιταλία και η Γαλλία αδιαφορούν να συμφωνήσουν για τους προϋπολογισμούς τους, η Τρόικα κάνει μια εξαίρεση με την Ελλάδα».

«Δεν θα δεχθούμε επέκταση του Μνημονίου για άλλους έξι μήνες, αλλά μόνο μια τεχνική επέκταση ενός μηνός μέχρι να ολοκληρωθεί το τελευταίο review και οι συζητήσεις γύρω από αυτό», επισήμανε ελληνική πηγή. «Μέχρι τότε, οι Έλληνες θα έχουν πάντα το Παρίσι», καταλήγει το άρθρο.
 

ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΤΟΥ "ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ" ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ;

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΤΟΥ "ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ" ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ;
Φελνίκος
Μετά το ναυάγιο, την Τετάρτη, των συνομιλιών στο Παρίσι με τη Τρόικα γύρω από το ασφαλιστικό, το μεσοπρόθεσμο και τα εργασιακά η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα δεδομένα.
Εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου 2014 θα πρέπει να υπάρξει μία ενδιάμεση, ακόμη άδηλη, φάση αναστολής. Ανακύπτουν δύο σχετικά ερωτήματα: πως θα υλοποιηθεί, δηλαδή αν θα πρέπει και εάν θα υπερψηφίσουν τα Κοινοβούλια των Κρατών μερών στη συμφωνία Μνημονίων και τι θα περιέχει. Το πρώτο ενδέχεται να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα στις δανείστριες χώρες, το δεύτερο θα δημιουργήσει σίγουρα πολιτικό ζήτημα στη κυβέρνηση. Γιατί αυτή η λύση της «αναστολής» δεν θα είναι γράμμα κενό. Θα περιέχει προυποθέσεις συνέχισης και αυτές πιθανόν θα είναι πέραν των κόκινων γραμμών της κυβέρνησης. Η οποία συνεπώς θα εκτεθεί.
Επιπλέον, και αυτό είναι το δεύτερο δεδομένο, αποκλείεται να υπάρξει όχι μόνο κατάληξη στο ακανθώδες ζήτημα αναδιαπραγμάτευση χρέους- Επιτροπή και ΔΝΤ αλλά ούτε καν συζήτηση. Έτσι το κύριο πολιτικό όχημα ελπίδας και δικαίωσης του Αντ. Σαμαρά έχει χαθεί στο παρόντα πολιτικό χρόνο. Και ασφαλώς η αντιπολίτευση αυτό το διαφαινόμενο αδιέξοδο θα το εκμεταλλευτεί σε βάρος της κυβέρνησης.
Τέλος, και αυτό είναι το τρίτο δεδομένο, η Ελλάδα βρίσκεται πάλι απομονωμένη, ίσως όσο ποτέ, χωρίς συμμάχους χωρίς ελπίδα χωρίς σχέδιο με εικόνα έντονης αναξιοπιστίας μετά το ολέθριο «βγαίνουμε στις αγορές και τέλος του μνημονίου». Αυτό έχει εντείνει το πείσμα – παράλογο ενίοτε- των δανειστών και έχει κλονίσει τη δυνατότητα πειστικότητας της κυβέρνησης.
Ενόψει αυτών ο Πρωθυπουργός έχει τις εξής εναλλακτικές:

Το μήνυμα Ραγκούση, σε Σαμαρά-Βενιζέλο...

ragousis1 
Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά ενώπιον δραματικών εθνικών, οικονομικών και πολιτικών κινδύνων...
Δυστυχώς, αλλά μετά τις εξελίξεις στο Παρίσι επαναλαμβάνω :
«Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά ενώπιον δραματικών εθνικών, οικονομικών και πολιτικών κινδύνων.
Από το 2012 ήταν διεθνώς προγραμματισμένο και συμφωνημένο, πως η χώρα θα μπορούσε να βρίσκεται εκτός Μνημονίου, στο τέλος του 2014.
´Ομως οι πρωταγωνιστές της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, οι οποίοι για να χτίσουν και να συντηρήσουν την επί δεκαετίες ατομική τους πολιτική καριέρα, μας οδήγησαν στην χρεοκοπία του 2009 και συνακόλουθα στο 1ο Μνημόνιο, αυτή η γενιά πολιτικών που σήμερα ακόμη βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας, μαζί με τους «αριστερούς» και «κεντροαριστερούς» τους κλώνους, αντί να μας οδηγήσει στην έξοδο από το 2ο Μνημόνιο, μας οδηγεί τελικά στο 3ο υβριδικό Μνημόνιο.
Υβριδικό μνημόνιο, που όχι μόνο θα περιλαμβάνει είτε την παράταση του 2ου μνημονίου, είτε την ειδική διεθνή οικονομική επιτήρηση με το ακριβό χρήμα μαζί…

Η τελική αξιολόγηση που είναι σε εξέλιξη, επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο για να πιστοποιηθεί το τέλος του 2ου μνημονίου και να επανέλθει έτσι η χώρα ομαλά στις διεθνείς αγορές χρήματος, χωρίς καθεστώς ειδικής πιστοληπτικής προστασίας και ειδικής επιτήρησης…
Από το 2012 μέχρι σήμερα, η Κυβέρνηση για να φέρει σε πέρας την ιστορική της αποστολή, στην οποία τελικά απέτυχε, είχε στη διάθεσή της :
1) απαράμιλλες κοινωνικές συνθήκες οι οποίες θα μπορούσαν να παρομοιαστούν σαν κοινωνική συνθηκολόγηση.
2) απροϋπόθετη κοινοβουλευτική υπερψήφιση κάθε λογής πράξης νομοθετικού περιεχομένου ή νομοσχεδίου.
3) απεριόριστη, εώς προκλητική, μιντιακή υποστήριξη.
4) πρωτοφανή προστασία από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της Ευρωπαϊκής και Γερμανικής δεξιάς.
5) και ίσως το κυριότερο. Είχε χρόνο.
Πολιτικό χρόνο, σχεδόν αψεγάδιαστο, για να πράξει…»


smartpost.gr 

Νωρίτερα, ο Γιάννης Ραγκούσης, ακούγοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μιλάει για πιθανή παράταση του μνημονίου, εγραψε στο Facebook, το εξής:

Ο Β. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Α.Σαμαρά δήλωσε "Πιθανή η παράταση του Μνημονίου"

Ρωτώ: ποια χώρα, ποια δημοκρατία και ποιο Κοινοβούλιο που θέλει να αυτοπροστατευτεί από την επέλαση του λαϊκισμού δεν θα άλλαζε τώρα έναν, πλέον τεκμηριωμένα, αποτυχημένο Πρωθυπουργό και Αντιπρόεδρο;

Έσκασε και επίσημα η φούσκα περί πρόωρης εξόδου από το Μνημόνιο

27.11.14


Χρειάστηκαν μόλις μερικές ώρες μετά το χθεσινό φιάσκο στο Παρίσι για να ανακοινώσει επίσημα η κυβέρνηση την απόλυτη αποτυχία της στρατηγικής της περί πρόωρης εξόδου από το Μνημόνιο.
Επιτρέποντας ξανά στον Αντώνη Σαμαρά να κρυφτεί, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αυτός που ανακοίνωσε τα...μαντάτα και εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
- Θα μείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας σε σχέση με μισθούς και συντάξεις.
-Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό. Το δημοσιονομικό κενό είναι μία θεωρητική συζήτηση περί της αποδοτικότητας των μέτρων του προϋπολογισμού.

-Κοιτάξτε, το πρόγραμμα το ευρωπαϊκό τελειώνει 31 Δεκεμβρίου. Σκοπός είναι και η τελευταία εκταμίευση να γίνει πριν τις 31 Δεκεμβρίου. Αν για τεχνικούς λόγους κάποιες διαδικασίες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν, αυτό μπορεί να παραταθεί. Αλλά νέο πρόγραμμα σημαίνει νέο δάνειο. Δεν μπορεί να υπάρξει νέο δάνειο, ούτε θα υπάρξει, ούτε χρειάζεται. Θα υπάρξει αυτό το νέο καθεστώς του ECCL, που είναι ένας προληπτικός «θώρακας» προστασίας της χώρας. Και επίσης με το ΔΝΤ, υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο λήγει το 2016. Και είμαστε σε θέση το πρόγραμμα αυτό να το χρησιμοποιούμε, εφόσον το έχουμε ανάγκη. Αν, όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, οι αγορές δίνουν τα αναγκαία κεφάλαια με συγκρίσιμο ή ακόμα και καλύτερο επιτόκιο, παίρνεις από εκεί. 

-Στόχος είναι να λυθούν τα πράγματα μέχρι το επόμενο Eurogroup, στις 8 Δεκεμβρίου. Εάν αυτό δεν καταστεί τεχνικά εφικτό, υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις. Οι πιο απλές λύσεις είναι οι τηλεδιασκέψεις, οι οποίες, όπως ξέρετε, γίνονται συχνά -πυκνά. 

-Το ΔΝΤ έχει πρόγραμμα. Εμείς αυτό μπορούμε να το χρησιμοποιούμε αν το θέλουμε, αν το έχουμε ανάγκη. Στόχος μας είναι να επανέλθουμε φυσιολογικά στις αγορές.

Κοινώς, το Μνημόνιο παρατείνεται, το ΔΝΤ δεν φεύγει και η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαφωνεί με την Τρόικα σε σημαντικά θέματα. Η απόλυτη κυβερνητική αποτυχία.
parapolitiki.com

Πουλώντας "Βρεφική Βία" στή "διακεκαυμένη ζώνη"...

 

 τού Δημήτρη Αγγελετάκη

Παίρνοντας τή σκυτάλη από τά "συστημικά κανάλια", τά λογής-λογής blogs καί sites τών θολών ενημερωτικών στόχων καί τών διαυγών τσεπογεμιστικών ...οραμάτων, χωρίς περίσκεψη καί μέ καμμία αιδώ, ελλείψει ιδεών καί πρός "άγραν πελατείας" 
(δηλ. άγρα ...ακροαματικότητας καί επισκεψιμότητας) 
έχουν γεμίσει, ως τά μπούνια, τό διαδίκτυο μέ τίς ...τρομερές αποκαλύψεις-σαπουνόφουσκες τού Πάνου Καμμένου περί χρηματισμού βουλευτών, απ' τή μιά, καί μέ τήν προβολή video τού, αποτρόπαιας βίας, περιστατικού/ βασανισμού ενός μωρού από τήν γκουβερνάντα του, απ' τήν άλλη.

Καί η μέν πρώτη περίπτωση πού διακινούν καί πλασάρουν περί "εξαγοράς βουλευτών" 
(πού βγάζουν Πρόεδρο μέ τόν μαγικό αριθμό 180) "διά τών πολιτικών κουμπαράδων" πού λέει ο κοτερούχος πρόεδρος  Πάνος (πασίγνωστος στίς αίθουσες τών, ανά τήν επικράτεια, δικαστηρίων γιά τήν "απώλεια" δικών, ως εναγόμενος, συκοφαντικού καί δυσφημιστικού αντικειμένου) 
ισοδυναμεί, περίπου, μέ απόπειρα νά πουλήσουν άμμο σέ (μάς τούς) ...παρασαχάριους βεδουίνους ή πάγο σέ (μάς, πάλι, τούς) ...χειμαζόμενους εσκιμώους! 
(Τί θέλουν, τώρα, οι ερίφηδες νά μάς πούνε; Ότι διαβάζουνε βουλωμένο γράμμα;! Σέ τά μάς -τού Ελλαδιστάν- πού έχουμε φάει στή μάπα -τέτοια ουκ ολίγα-  επί 2.500 χρόνια καί βάλε, ρέ παιδιά;)  
Δέν σκέφτεται κανείς ότι : μόνο καί μόνο επειδή τό λέει αυτός πού τόπε (ο συγκεκριμένος δηλαδή) τό θέμα είναι -ούτως ή άλλως- ...καμένο! Δείτε π.χ. ΕΔΩ.

  Στή δέ δεύτερη, χαρακτηριζόμενη από ειδικούς καί μή ως : "εξαιρετικά άρρωστη ...περιπτωσάρα"
(στό βαθμό πού οι χειριστές τών μέσων, αυτών, εχουν τήν ελάχιστη επίγνωση τού τί διαπράττουν, μέ αυτού τού είδους τίς βιντεοδιακινήσεις -τίς παραγεμισμένες  μέ πληθωρική/ζωντανή/ωμή καί σκληρή βία- πού έτσι απλόχερα καί γαλαντόμα, ως θέα καί θέαμα, αφειδώς προσφέρουν)
δέν βρίσκουν ότι συνιστά, αναφανδόν, μέγιστη αλητεία καί οπωσδήποτε, απύθμενη τσογλανιά;
 
Γιά νά έρθουμε, όμως, σέ πιό ρηχά -μυκονιάτικα- νερά, νομίζω ότι δέν θά πήγαινε χαμένος ο χρόνος -όσων συστηματικά ασχολούνται μέ τό διαδίκτυο- άν έριχναν μιά ματιά στήν άποψη τού  Ολλανδού αρχιτέκτονα Ρεμ Κούλχαας περί μινιμαλισμού (αρχιτεκτονικός θεωρητικός, ο Κούλχαας, καί καθηγητής  τής αρχιτεκτονικής καί τού αστικού σχεδίου στό πανεπιστήμιο τού Χάρβαρντ τών ΗΠΑ εμπνευστής μεταξύ άλλων τής ...σημαίας/barcode τής ΕΕ!).
Ο  Ρεμ Κούλχαας (Remment Koolhaas), λοιπόν, θεωρεί ότι :
"ο μινιμαλισμός δεν είναι η απόρριψη του περιττού αλλά ο προσδιορισμός του σημαντικού"...
Δ.Ν.Α.


Wall Street Journal : «Εξάμηνη παράταση του μνημονίου μετά το Παρίσι»...

«Εξάμηνη παράταση του μνημονίου μετά το Παρίσι» 

Πώς βλέπει την επόμενη ημέρα του αδιεξόδου στο Παρίσι, η Wall Street Journal...

Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας βλέπουν την επέκταση του ελληνικού προγράμματος για έως και έξι μήνες, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, επικαλούμενο δηλώσεις δύο...
αξιωματούχων της Ευρωζώνης χθες, μετά το πέρας των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών.

Η τρόικα - Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - κλίνει προς μία εξάμηνη παράταση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο ένας αξιωματούχος. Το ΔΝΤ και η Γερμανία στηρίζουν την άποψη αυτή, δήλωσε ο δεύτερος αξιωματούχος.

Για να λάβει την παράταση του προγράμματος, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τη ζητήσει επίσημα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε ο πρώτος αξιωματούχος, καθώς αυτό θα δώσει επαρκή χρόνο στα εθνικά κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης για την έγκριση της παράτασης πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η ίδια προθεσμία ισχύει και στην περίπτωση της αίτησης, που τώρα φαίνεται απίθανη, για μία νέα προληπτική πιστωτική γραμμή, εφόσον οι πιστωτές της Ελλάδας ολοκληρώσουν την αξιολόγηση έγκαιρα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Μία άλλη επιλογή, εάν δεν ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση, είναι να δοθεί στην Ελλάδα μία «τεχνική» παράταση του προγράμματός της για έναν μήνα και να λάβει τον Φεβρουάριο την προληπτική πιστωτική γραμμή, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, αναφέρει το δημοσίευμα.
 

Ο Μελάς κατέθεσε μήνυση...

Υπόθεση Ξουλίδου-Μήνυση κατέθεσε ο Μελάς  
Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, κατέθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Π. Μελάς.
Στρέφεται σε βάρος του Γ. Σουκούρη και...
κατά παντός υπευθύνου, για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, της βουλευτού του ίδιου κόμματος (ΑΝΕΛ) Σταυρούλας Ξουλίδου, όπως η τελευταία κατήγγειλε.
Ο  Μελάς φέρεται, σύμφωνα με τον  Σουκούρη, είχε δωροδοκηθεί, πριν γίνει η κρούση στη κυρία Ξουλίδου.
Ο   Μέλας, πάντως, έχει κληθεί σήμερα και από τον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο να καταθέσει ως μάρτυρας...

Σε εξέλιξη οι απεργιακές διαδηλώσεις...

 

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα λόγω της απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ανεργία, τη μείωση μισθών και συντάξεων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και όλες τις εξοντωτικές πολιτικές λιτότητας. 
 Πρόκειται για ...
την 32η γενική απεργία των συνδικάτων από το 2010 με στόχο να στείλουν σαφές μήνυμα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την τρόικα, με φόντο την κρίσιμη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών.
από

Σούπερ κυβερνητικό φιάσκο στο Παρίσι, η χώρα σε αδιέξοδο

Αποτυχημένη ήταν η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να έρθει σε συμφωνία με την Τρόικα στη συνάντηση που έγινε σήμερα το Παρίσι, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Η κυβερνητική στρατηγική περί πρόωρης εξόδου από το Μνημόνιο αποτυγχάνει εμφατικά και η χώρα βρίσκεται σήμερα σε απόλυτο αδιέξοδο που θυμίζει μέρες του 2009 και νύχτες του 2011. Η Τρόικα δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να συμμετάσχει στα προεκλογικά παιχνίδια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Οι Σαμαράς και Βενιζέλος μοιάζουν να διατεθειμένοι να σπρώξουν τη χώρα στο γκρεμό, μόνο και μόνο για να δυσκολέψουν την προεκλογική αλλά κυρίως τη μετεκλογική θέση μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως γράφει εδώ και πάρα πολύ καιρό η Παραπολιτική, η χώρα έχει ξεμείνει από μνημονιακούς και βρίσκεται σήμερα ξανά με την πλάτη στον τοίχο. Εξάλλου, η κατάντια μας περιγράφεται υπέροχα μόνο και μόνο από το γεγονός ότι στις συνομιλίες με την Τρόικα συμμετέχουν πρόσωπα όπως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Χρήστος Πρωτόπαπας.
parapolitiki.com

Σενάρια επέκτασης της ΑΟΖ με την Τουρκία διακινεί το περιβάλλον Σαμαρά

27.11.14


Το Antinews.gr είναι ένα site που εδώ και χρόνια απηχεί τις απόψεις του ακροδεξιού περιβάλλοντος Αντώνη Σαμαρά και κατά συνέπεια είμαστε συχνά αναγκασμένοι να παίρνουμε στα σοβαρά τα όσα γράφει.
Σήμερα, μια μόλις μετά το σούπερ κυβερνητικό φιάσκο στο Παρίσι, στο συγκεκριμένο site αναρτήθηκε άρθρο με τον τίτλο «ΑΟΖ, ο κρυφός άσος στο μανίκι του Αντώνη Σαμαρά» το οποίο ξεκινά κάπως έτσι... 
Η υπόθεση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα μπορεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, ωστόσο, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχουν έναν κρυμμένο άσο στο μανίκι τους. 
...και καταλήγει έτσι...
Όμως, είναι ίσως και μια κίνηση – ματ τόσο σε εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα. Αν π.χ. ο Σαμαράς χαράξει ΑΟΖ τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο ο κ. Τσίπρας τι θα κάνει εφόσον βγει πρωθυπουργός; Πολύ επικίνδυνο παιχνίδι για να το αφήσουμε στα χέρια των ανίδεων.

Όταν η εξωτερική πολιτική ασκείται με όρους μικροκομματικής εσωτερικής επικαιρότητας, μόνο φόβο μπορεί κανείς να νιώθει για τις προσεχείς περιπέτειες της χώρας.
parapolitiki.com