Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία όσων έχουν σκύλο...

Αυξημένο προσδόκιμο ζωής για όσους έχουν σκύλο

Περισσότερο ζουν τα άτομα τα οποία έχουν σκύλο, με το καρδιαγγειακό τους σύστημα να λειτουργεί καλύτερα, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Μάλιστα, κατά τους ερευνητές, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για επιζώντες από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο που ζουν μόνοι τους, ένας σκύλος ως κατοικίδιο μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία.

Η συγκεκριμένη μετά - ανάλυση, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes» βασίστηκε σε δύο προηγούμενες, ήδη δημοσιευμένες, μελέτες.
Στο πλαίσιο της πρώτης έρευνας, που εξέτασε τη σχέση της απόκτησης σκύλου με την επιβίωση έπειτα από ένα καρδιαγγειακό επεισόδιο, έγινε σύγκριση της ανάρρωσης έπειτα από καρδιακή προσβολή ή ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο ανάμεσα σε εκείνους που είχαν και εκείνους που δεν είχαν σκύλους ως κατοικίδια ζώα.
Όπως διαπιστώθηκε, συγκριτικά με εκείνους που δεν είχαν κατοικίδια σκυλιά, αυτοί που είχαν διέτρεχαν 33% μικρότερη πιθανότητα θανάτου από καρδιακή προσβολή όταν έμεναν μόνοι τους μετά τη νοσηλεία και 15% μικρότερο κίνδυνο αν έμεναν με σύντροφο ή είχαν παιδί.
Αντίστοιχα, μειωμένος παρουσιάστηκε ο κίνδυνος θανάτου στους ασθενείς που είχαν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, με το ποσοστό μείωσης του κινδύνου να προσεγγίζει το 27% για εκείνους που μένουν μόνοι και το 12% για τους ασθενείς που ζουν μετά τη νοσηλεία με το σύντροφο ή το παιδί τους.
Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη μελέτη, βρέθηκε ότι, σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν σκύλους, αυτοί που είχαν μείωναν τον κίνδυνο θανάτου από κάθε αίτιο κατά 24% , τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή κατά 65% και τον κίνδυνο θανάτου από άλλες καρδιαγγειακές ιατρικές καταστάσεις κατά 31%.

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 

 από : Naftemporiki
Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

"Κλείνει- έκλεισε" αγορά γνωστής τηλεοπτικής εταιρείας μέ μεγάλο κούρεμα τών χρέων της...

 
Τηλεοπτικό BIG DEAL
                        *
Όπως ακούστηκε χθές βράδυ έκλεισε η συμφνία Αlter Ego-Τραπεζών γιά τήν πώληση τής Forthnet/Nova. 
Η Αlter Ego (συμφερόντων Μαρινάκη) θα καταβάλει στις τράπεζες μετρητοίς το ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ, που συνιστά και την υψηλότερη προσφορά που έχουν δεχθεί έως τώρα οι τράπεζες για τη Forthnet/Nova.

Στη συμφωνία προβλέπεται και υψηλή διαγραφή δανείων.

Σημείωση τής "Νέας Μυκόνου" : Mέχρι πρότινος οι Τράπεζες χρησίμευαν -μέ διάφορες μεθόδους μή προσιτές στόν καθένα- ως "πλυντήρια" διαφόρων μεγαλοτσεπάδων... Η πρωτοτυπία μέ τόν αγοραστή τής FORTHNET/NOVA είναι ότι, αυτός, δέν τίς χρησιμοποιεί γιά "μπουγάδα" : "Κουρεύεται" εκεί...

"Ψάχνουν" νέα έσοδα οι τράπεζες. Οι χρεώσεις, εν είδει προμηθειών, που έχουν γίνει γνωστές...

Τράπεζες: Νέες χρεώσεις στις συναλλαγές

Οι χρεώσεις που έχουν γίνει γνωστές είναι: