Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Περί ψεμάτων ο λόγος...

Για ψέματα και τσάμπα υποσχέσεις κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ.

Με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και λίγες μέρες πριν την ΔΕθ σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζει πως «αργά θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τα ψέματα και οι τσάμπα υποσχέσεις είναι ενοχλητικά» καθώς |"προηγουμένως «έχουν φροντίσει να καταστήσουν οι ίδιοι τη Θεσσαλονίκη τόπο ανακοίνωσης ατελείωτων ψεμάτων» με το «αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το σκίσιμο των μνημονίων και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το 2014, τα θεαματικότερα ίσως ψέματα στην πολιτική μας ιστορία»."

Η ΝΔ κάνει λόγο για «τα ψέματα του 2015 (μετά το 3ο μνημόνιο, όταν υποτίθεται είχαν τελειώσει με τις «αυταπάτες»…)» για τις υποσχέσεις ότι θα μειώσουν τη φορολογία και δεν θα παραχωρήσουν τα κόκκινα δάνεια σε funds, για να κάνουν ακριβώς τα αντίθετα αλλά και για τα περυσινά ψέματα του 2016.

«Αναδείξαμε 13 από αυτά και απάντηση δεν λάβαμε. Τους τα θυμίζουμε με την ελπίδα να λάβουμε κάποια πειστική απάντηση αντί για ένα ακόμα υβριστικό παραλήρημα.

Με το νέο ψέμα ότι δήθεν τελειώνουν τα μνημόνια, όταν έχουν δεσμεύσει τη χώρα σε βαριά λιτότητα με μειώσεις μισθών, συντάξεων και αφορολόγητου και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά ακόμα χρόνια. Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν: υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας. Αναμένουμε με (όχι και τόσο μεγάλο, είναι η αλήθεια…) ενδιαφέρον, τι ψέματα θα σερβίρουν φέτος και σε ποιους θα επιρρίψουν τις ευθύνες για τις αποτυχίες τους. Ελπίζουμε να βρουν κάτι πρωτότυπο» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Μάριο Ντράγκι και Τζάνετ Γέλεν VS/ Ντόναλντ Τραμπ...

Κοινή στάση Ντράγκι - Γέλεν εναντίον του Τραμπ

EPA/KIMIMASA MAYAMA
Κοινή στάση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ τήρησαν Μάριο Ντράγκι και Τζάνετ Γέλεν, εξαπολύοντας «πυρά» προς τον Αμερικανό πρόεδρο, με αφορμή την προσπάθεια απορρύθμισης του κανονιστικού πλαισίου που διέπει το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Από το βήμα του Τζάκσον Χολ, οι δύο κεντρικοί τραπεζίτες τάχθηκαν εναντίον της άρσης των αυστηρών χρηματοπιστωτικών κανονισμών, οι οποίοι τέθηκαν σε εφαρμογή μετά την παγκόσμια κρίση του 2008.
«Πρέπει να διατηρήσουμε την ευρεία άμυνα που έχουμε θεσπίσει μετά την κατάρρευση των αγορών το 2008» δήλωσε χαρακτηριστικά, η Τζάνετ Γέλεν.
«Οι δηλώσεις των δύο τραπεζιτών συνιστούν μία ευθεία βολή προς όσους επιδιώκουν την απορρύθμιση του συστήματος» σχολίασε ο Μίκαελ Γκάπεν, οικονομολόγος της Barclays Capital.
Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θεωρεί ότι οι αυστηροί κανονισμοί θέτουν εμπόδια στην περαιτέρω ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.
Ο ίδιος, μάλιστα, έχει δεσμευτεί για την κατάργηση μέρους των κανονισμών που έχουν θεσπιστεί για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Βέβαια, προς το παρόν, δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε νομοθετική πράξη προς αυτή την κατεύθυνση.

Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 09:00
από naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Μύκονος: Τούς πιάσανε νά κάνουνε τόν ταξιτζή...

Συλλήψεις στη Μύκονο για υποκλοπή μεταφορικού έργου


Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Στη σύλληψη τριών Ελλήνων 21, 28 και 38 ετών και ενός 42χρονου Βουλγάρου για υποκλοπή μεταφορικού έργου προχώρησαν αστυνομικοί στη Μύκονο.
Όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι προέβαιναν κατά περίπτωση σε μεταφορά τουριστών έναντι χρηματικής αμοιβής (κόμιστρο) με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου. 

Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017
από naftemporiki.gr

Ποιος θα σηκώσει τη σημαία του ΠΑΣΟΚ για να διώξει τους «καλικάντζαρους»;

Η φαρσοκωμωδία για τον επικεφαλής ανυπάρκτου κόμματος συνεχίζεται. Δεν θα βρεθεί ένας να σώσει το ΠΑΣΟΚ;







Του Γ. Λακόπουλου 
Ας αρχίσουμε από το χειρότερο- σχεδόν αποκρουστικό για πολιτικό κόμμα. 
Το επιχείρημα που διακινεί το σύστημά της Φώφης Γεννηματα για την «ανάγκη»(!) διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και επιβίβαση των Πασόκων, σε νέο όχημα, σχετίζεται με την…εφορία και τις τράπεζες. «Δεν έχω ΑΦΜ» είπε η Φώφη προ καιρού σε κάποιον που θέλησε να μαθει περισσότερα.
Ήτοι το ΠΑΣΟΚ χρωστάει και δεν μπορεί να κάνει συναλλαγές.  Κάτι ανάλογο ισχύει και με τις τράπεζες, στις οποίες το άφησε καταχρεωμένο ένας από τους… εταίρους της Γεννηματά. Άρα να το εξαφανίσουμε και να σφυρίζουμε κλέφτικα στους πιστωτές…
Είναι ανήκουστο να διαλύεται ένα κόμμα για να μην πληρώσει την εφορία  και τα χρέη του στις τράπεζες- και σε κάποιους προμηθευτές του ενδεχομένως. Μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να το πάρει κάποιος. Ένα κόμμα μετατρέπεται  οργανωμένα και σκόπιμα σε μπαταχτσή; Στήνει μια μηχανή εξαπάτησης του δημοσίου;
Ανεξάρτητα κατά πόσο νομικά αυτό μπορεί να αποδώσει -οι τράπεζες και το κράτος δεν είναι κορόιδα-πρόκειται για έσχατο αυτό-εξευτελισμό. Ας βγει τουλάχιστον κάποιον να πει ότι δεν είναι έτσι.  Ότι το ζητούμενο δεν είναι να φάνε καμιά 150αριά εκατομμύρια από τις τράπεζες και ποιος ξέρει πόσα από το δημόσιο  ταμείο.
Πολιτικοί που φτάνουν στο σημείο να στήνουν κόλπα, είναι καλυτέρα να κόβουν το σβέρκο τους ή να πηγαίνουν στο σπίτι τους, παρά να καμώνονται τους … μετεξελισσόμενους.
Από τον Ανδρέα στους γόνους
Ας πάμε τώρα στα σοβαρά που είναι τα  εξής… εξωφρενικά:  Υπάρχει ένα κόμμα που ιδρύθηκε πριν από 43 χρόνια. Συνένωσε τη δημοκρατική παράταξη και κέρδισε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις με πολύ μεγάλα ποσοστά. Άλλαξε τη χώρα, έχει  έναν ιλιγγιώδη απολογισμό με θετικά και αρνητικά στοιχεία. Πρωτίστως έχει ιδρυτικό πλαίσιο με πολιτικά και ιδεολογικά δεδομένα που δεν καταλύονται…

Όποιος δεν καταλαβαίνει ας ανατρέξει στη...

Έλεγχος των αιγιαλών : Tί συμβαίνει μέ τίς παραλίες καί τή «μάχη της ξαπλώστρας»...;

Οργιο αυθαιρεσίας στις ελληνικές παραλίες
Η «μάχη της ξαπλώστρας» παραμένει μια επαναλαμβανόμενη ήττα. Οι μισθωτές της παραλίας «απλώνονται» στον διπλάσιο ή τριπλάσιο χώρο, αμελούν την καθαριότητα, προσθέτουν τις δικές τους ημιμόνιμες κατασκευές. 



Είναι μία από αυτές τις παραλίες που μπορούν να «ξεπλύνουν» από πάνω μας την πόλη στιγμιαία, μόλις τα γυμνά πέλματα χωθούν στη ζεστή άμμο. Καταγάλανα νερά, υπέροχη φύση, λαμπερός ήλιος, όλα τα κλισέ του καλοκαιριού μαζεμένα σε μερικές εκατοντάδες μέτρα της απόληξης ενός νησιού. Κι όμως, χρόνο με τον χρόνο, ο παράδεισος αυτός γίνεται ολοένα και πιο μικρός: τα τραπεζοκαθίσματα φθάνουν στην άμμο, οι ξαπλώστρες καταλαμβάνουν το καλύτερο κομμάτι της παραλίας (ενίοτε με εξωφρενικές τιμές, χωρίς καν στοιχειώδεις παροχές), συχνά αγγίζουν το κύμα, η μουσική καλύπτει τον ήχο της θάλασσας. Χρόνο με τον χρόνο, η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να ελεγχθεί.
Η «μάχη της ξαπλώστρας» παραμένει μια επαναλαμβανόμενη ήττα. Οι αποδεκατισμένες υπηρεσίες που ασχολούνται με τη μίσθωση και τον έλεγχο των αιγιαλών υποστηρίζουν ότι ελάχιστοι είναι οι επιχειρηματίες που τηρούν το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει: οι περισσότεροι...

Νέα χαλάρωση στα capital controls...

Τι αλλάζει από την 1η Σεπτεμβρίου...

Σε ισχύ τίθενται από την 1η Σεπτεμβρίου οι νέες διατάξεις που φέρνουν χαλάρωση στα capital controls.

Ειδικότερα, οι καταθέτες θα μπορούν να κάνουν ανάληψη οποτεδήποτε μέσα στον μήνα και μέχρι τα ποσά των αναλήψεων να φτάσουν σωρευτικά το όριο των 1.800 ευρώ.

Περαιτέρω ανάληψη άνω του ποσού αυτού, ισχύει μόνο για όσους καταθέτουν φυσικό χρήμα στην τράπεζα (ανάληψη έως και το 100% των ποσών που καταθέτουν) και για εμβάσματα από το εξωτερικό (ανάληψη του 50% του ποσού του εμβάσματος).
Ειδικότερα:
Η ανάληψη μετρητών από τους συναλλασσόμενους από τραπεζικό κατάστημα ή ΑΤΜ δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως το ποσό των 60 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα.
Μπορεί ωστόσο να μεταφέρει το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα ή ημέρες και πάντως το αργότερο στο τέλος κάθε μήνα, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου 2017.
Έτσι, από την 01/09/2017 ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ κατ’ ανώτατο όριο με μια ή περισσότερες αναλήψεις τον μήνα. Έως την 31/8/2017 εξακολουθεί να παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα ή ημέρες και πάντως το αργότερο στο τέλος κάθε δεύτερης εβδομάδας (κάθε δεύτερη Παρασκευή). Δηλαδή, κάθε δύο εβδομάδες ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των οκτακοσίων σαράντα (840) ευρώ κατ’ ανώτατο όριο.

Οι εξαιρέσεις
Εξαιρούνται των απαγορεύσεων και περιοριστικών μέτρων οι αναλήψεις μετρητών έως του ποσοστού του 100% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων νομικών και φυσικών προσώπων, σε μετρητά, τηρουμένων των διατάξεων της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας...