Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου

από Tvxs.gr

Η Φαντασία στην Είδηση

Κατασκευασμένες, συκοφαντικές και ψευδείς ειδήσεις στα «έγκυρα» ΜΜΕ το 2016  

«Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί και χαρές μεγάλες και αγιασμοί» λένε τα κάλαντα της σημερινής ημέρας και γιορτής των Φώτων, όπου, εκτός από τα νερά που ευλογούνται, φωτίζονται και όλα τα σκοτάδια και οι σκιές από το Αγιο Πνεύμα.
Η περσινή πάντως γιορτή δεν μοιάζει να απέδωσε ιδιαίτερα στο ζήτημα του φωτισμού, τουλάχιστον ως προς την πολιτική και την ενημέρωση, μια και συνεχίστηκε και το 2016 το ίδιο βιολί κατασκευής και διασποράς ψευδών ειδήσεων που σερβίρονται ετησίως στους πολίτες.
Ας ελπίσουμε ότι ο φετινός εορτασμός θα τις περιορίσει το 2017 - αν και μάλλον μοιάζει χλομό!
Οι κατασκευασμένες και ψευδείς ειδήσεις κυριάρχησαν την προηγούμενη χρονιά σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής, με αξιοζήλευτη επίδοση στην άμεση υιοθέτησή τους και αναπαραγωγή από όλα σχεδόν τα ιδιωτικά ΜΜΕ αλλά και την αντιπολίτευση.
Η ναυαρχίδα της κατασκευασμένης ειδησεογραφίας «Πρώτο Θέμα» έχει κυριολεκτικά χάσει το «πλεονέκτημα» στον συγκεκριμένο τομέα μια και τη συναγωνίζονται πλέον στα ίσα οι υπόλοιπες «έγκυρες» εφημερίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα.
Επιλέξαμε ένα μικρό δείγμα παρόμοιων ειδήσεων του 2016 ώστε να συμβάλουμε στον εορταστικό «φωτισμό»!...

Η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση - Απαραίτητο το εμβόλιο

Η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση - Απαραίτητο το εμβόλιο
Φουντώνει το κύμα της γρίπης στην χώρα μας – όπως άλλωστε είχαν προειδοποιήσει οι ειδικοί- με τον ιό Α(Η3Ν2) να είναι ο «πρωταγωνιστής» της φετινής χρόνιας.



  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/01/2017 17:25 | 

«Η Ελλάδα έχει πλέον εισέλθει σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης, η οποία αναμένεται όπως κάθε χρόνο να διαρκέσει μερικές εβδομάδες. Επικρατών υπότυπος φαίνεται να είναι ο Α(Η3Ν2), σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά όπου επικράτησε ο Α(Η1Ν1)» αναφέρει σε έκθεση του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Ειδικότερα και σύμφωνα με την ίδια έκθεση μέχρι και την περασμένη Κυριακή είχαν δηλωθεί 15 βαριά περιστατικά γρίπης, εκ των οποίων τα 14 χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) εξ’ αιτίας των επιπλοκών.
Από αυτούς οι εννέα είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες...

Ο Γιούνκερ στη διάσκεψη για το Κυπριακό

Ο Γιούνκερ στη διάσκεψη για το ΚυπριακόΟ Πρόεδρος της Κομισιόν,  
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό. Αυτό δήλωσε την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπός του Μαργαρίτης Σχοινάς.
«Σήμερα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ.Κ.Γιούνκερ, θα ηγηθεί της αποστολής της ΕΕ στη Γενεύη", δήλωσε ο Σχοινάς, σημειώνοντας ότι "όπως αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η επανενωμένη Κύπρος θα συνεχίσει να είναι κράτος μέλος της ΕΕ, οπότε η εξαιρετική σημασία της συμμετοχής του Προέδρου Γιούνκερ είναι προφανής, καθώς αυτός βρισκόταν σε στενή επαφή με τους δύο ηγέτες όλο το τελευταίο διάστημα. Θα επανέλθουμε με την πλήρη σύνθεση της αποστολής» ανέφερε ο κ.Σχοινάς. 
από tanea.gr

Αρτέμης Σώρρας: «Ψαρεύει» θύματα με δόλωμα μια παλιά αθώωση

Τα γραφεία του Σώρρα
H περιβόητη δικαστική αθωωτική απόφαση που χρησιμοποιεί ο Σώρρας ως λάβαρο, φιγουράρει στα γραφεία του
Με την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, τρεις δικογραφίες που αφορούν τη δράση του ανασύρθηκαν από το αρχείο με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.
Η πρώτη έρευνα διενεργήθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, ενώ ο φάκελος θα εμπλουτιστεί από τα δημοσιεύματα που διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής στον Αρειο Πάγο.
Η δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε από Εισαγγελία της Πελοποννήσου και αφορά την υποβολή από πολίτες σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία των περιβόητων «εξωδίκων» που μοιράζονται από το μόρφωμα του Σώρρα. Η τρίτη δικογραφία σχηματίστηκε με αφορμή τη διανομή των εξωδίκων αυτών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ηδη από τα πρώτα χρόνια της κρίσης και της εισόδου της Ελλάδας στο μνημόνιο, ο παντελώς άγνωστος ώς τότε Αρτέμης Σώρρας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αγωνία και τις οικονομικές δυσχέρειες των πολιτών, επιχειρώντας να εμφανιστεί ως «εθνοσωτήρας» και τάζοντας αμύθητα χρήματα και «οριστικό ξεχρέωμα» για το ελληνικό κράτος και τα χρεωμένα νοικοκυριά.
Το τελευταίο διάστημα το αφήγημα αυτό του Σώρρα, το οποίο δεν είναι βέβαια παρά το προσκλητήριο για την ακροδεξιά σέχτα του, φαίνεται ότι βρίσκει «πιστούς», οι οποίοι σπεύδουν κατόπιν προτροπής του «εθνοσωτήρα» να στείλουν εξώδικα, ζητώντας να πληρωθούν τα χρέη τους στην Εφορία από τα υποτιθέμενα 600 δισ. του Σώρρα.
Αντισημίτης και ρατσιστής
 Το θέμα είναι βέβαια πολύ σοβαρό γιατί, όπως είπαμε, η σωτηριολογία είναι ακριβώς η τακτική του Σώρρα για να προσελκύσει οπαδούς στην οργάνωσή του.
Και η οργάνωση αυτή, την οποία αποκαλεί «Ελλήνων Συνέλευσις», είναι ένα ακροδεξιό μόρφωμα στο οποίο κυρίαρχα χαρακτηριστικά είναι η συνωμοσιολογία, ο αντισημιτισμός και ο ρατσισμός.
Και όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα σέχτας, τα μέλη της οποίας ορκίζονται στον Δία και τους δώδεκα θεούς...

Η εισαγγελία έδωσε άδεια επικοινωνίας του 6χρονου παιδιού της Πόλα Ρούπα ...

...με τη γιαγιά και τη θεία του...
Σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα δημοσιεύματα για την αντιμετώπιση του 6χρονου παιδιού της Πόλα Ρούπα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας επισημαίνει...
«πως η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με τα ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση».

«Η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του περί τις 3 η ώρα της 5ης Ιανουαρίου 2017. Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας ανηλίκων» αναφέρει η εισαγγελία και συνεχίζει: «Έχει υποβληθεί από τη μητέρα και αδελφή της ανωτέρω κρατουμένης με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου. Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς».

Η εισαγγελία επισημαίνει ότι έχει χορηγηθεί άδεια στη γιαγιά και τη θεία του 6χρονου να επικοινωνούν μαζί του και τέλος τονίζει ότι ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού...
 

«Έφυγε» ο γιατρός Μιχάλης Σπυριδάκης, επικεφαλής για χρόνια του ΚΚΕ στην Κρήτη

"Έφυγε" από τη ζωή χθες βράδυ, σε ηλικία 74 ετών, ο γιατρός Μιχάλης Σπυριδάκης, στέλεχος του ΚΚΕ και για χρόνια, στο παρελθόν, επικεφαλής της οργάνωσης του κόμματος στην Κρήτη και πολλές φορές υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του συντρόφου Μιχάλη Σπυριδάκη.
Η ανακοίνωση τής Κ.Ε. αναφέρει:
Ο Μιχάλης Σπυριδάκης, γεννήθηκε στην Τύλισο Ηρακλείου Κρήτης, το 1942. Ήταν ο μικρότερος από τα 6 παιδιά της οικογένειάς του.
Από νωρίς εντάχθηκε στην οργανωμένη πάλη. Από το 1962, που βρίσκεται στην Αθήνα για να σπουδάσει στην Οδοντιατρική Σχολή, αρχίζει η πολιτική και συνδικαλιστική του δράση. Εκλέγεται μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας της ΕΔΑ και συμμετέχει δραστήρια σε όλες τις διαδηλώσεις και εκδηλώσεις της νεολαίας της ΕΔΑ στην Αθήνα. Στη συνέχεια παίρνει μεταγραφή στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και έτσι ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσει τις σπουδές του.
Το Νοέμβρη του 1966, γίνεται μέλος του Κόμματος. Η δικτατορία του 1967, τον βρίσκει στη Θεσσαλονίκη, όπου διαφεύγει τη σύλληψη και περνά αμέσως στην παρανομία. Στη διάρκεια της παρανομίας συμβάλλει στη συγκρότηση αντιδικτατορικών οργανώσεων. Ένα χρόνο μετά συλλαμβάνεται από την αστυνομία και παραδίδεται στην ασφάλεια. Υπέστη πλήθος βασανιστηρίων...

Λουκιανός Κηλαηδόνης: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο...

...με λοίμωξη του αναπνευστικού...
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο εισήχθη ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Ο ερμηνευτής νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού ενώ οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του στην εντατική.

Οι γιατροί διαπίστωσαν πως έχει πρόβλημα με την καρδιά του και έκριναν πως έπρεπε άμεσα να διασωληνωθεί. Από το πλευρό του δεν λείπει η οικογένειά του ενώ βρίσκεται υπό διαρκή παρακολούθηση και υποβάλλεται σε εξετάσεις...

 

Κανονικά τα δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα - Λαύριο

Kανονικά εκτελούνται από το πρωί, σήμερα ανήμερα Θεοφανείων, τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά τη μερική βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Επίκαιρη επερώτηση Ν.Δ. για διόγκωση του Δημοσίου

Σύμφωνα με τους βουλευτές της Ν.Δ., διογκώνουν αναιτιολόγητα και άναρχα το δημόσιο τομέα και ταυτόχρονα επιβαρύνουν με πολλά εκατομμύρια ευρώ τον Έλληνα φορολογούμενο, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (φωτ. αρχείου).
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Για διόγκωση του Δημοσίου με αδιαφάνεια και αναξιοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, η οποία κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση προς την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.
Όπως υποστηρίζουν 12 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συνεχίζει την προσπάθεια εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων, αδιαφορώντας για τη λειτουργία του Δημοσίου. Ειδικότερα, σημειώνουν ότι με συνεχείς παρεμβάσεις επιχειρεί να κομματικοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό, να βολέψει ημετέρους και να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες, καταργώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας, νομιμότητας και αδιαφορώντας για τη δημοσιονομική επιβάρυνση των πολιτών. 
Σύμφωνα με τους βουλευτές της Ν.Δ., διογκώνουν αναιτιολόγητα και άναρχα το δημόσιο τομέα και ταυτόχρονα επιβαρύνουν με πολλά εκατομμύρια ευρώ τον Έλληνα φορολογούμενο, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Οι βουλευτές καλούν την κ. Γεροβασίλη να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

Πώς εξηγείται το γεγονός ότι, ενώ ισχύει ο κανόνας ένας προς πέντε για τις προσλήψεις, το σύνολο των απασχολούμενων σε όλο τον δημόσιο τομέα (συμπεριλαμβανομένων ΝΠΙΔ) από 690.425 τον Οκτώβριο 2015 έχει ανέλθει σε 697.228 τον Οκτώβριο 2016;
Πού οφείλεται η αύξηση των μισθολογικών δαπανών της Κεντρικής Διοίκησης το πρώτο εννιάμηνο του 2016 κατά 146.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γ.Λ.Κ.;
Πόσες από τις 1.756 περιπτώσεις πρόσληψης κατόπιν δικαστικής απόφασης από τον Σεπτέμβριο 2015 ως τον Οκτώβριο 2016 έχουν δικαστεί πράγματι στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας;
Για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν αφήνει τους Δήμους να προγραμματίσουν μόνοι τους τον τρόπο κάλυψης των αναγκών καθαριότητας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αλλά παρεμβαίνει αυθαίρετα και παράνομα;
 
Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 
naftemporiki.gr

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία ή τα τουριστικά πρακτορεία (φωτ. αρχείου).
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Τα πρώτα προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους στα πελάγη έκαναν την εμφάνισή τους. Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες, Κρήτη, Δεδωκάνησα και βορειοανατολικό Αιγαίο, λόγω των θυελλωδών νοτιοδυτικών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους τα 8 μποφόρ. Στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να φτάσουν και τα 9 μποφόρ.
Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου και από τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων.
Το βράδυ έκλεισε και η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης. Οι άνεμοι, σύμφωνα με το λιμεναρχείο Ζακύνθου, φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία ή τα τουριστικά πρακτορεία.
Το νέο κύμα κακοκαιρίας έχει ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται στη δυτική Ελλάδα, όπου σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, έντονο ψύχος σε όλη τη χώρα αναμένεται το Σάββατο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στην Αττική από το βράδυ της Παρασκευής. 

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 (19:01)

naftemporiki.gr

Συνελήφθη στην Ηλιούπολη η Πόλα Ρούπα (σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη)

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται από τα ξημερώματα η Πόλα Ρούπα, διωκόμενη με καταδικαστικές αποφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη. Η σύλληψη έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διαμέρισμα, στην οδό Ζαΐμη, στην Ηλιούπολη. Η Ρούπα βρισκόταν στο διαμέρισμα με το ανήλικο παιδί της
από naftemporiki.gr

Τά ομορφότερα άλογα τού κόσμου!

Είναι τα άλογα του… παραδείσου! [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]


Κι εκεί που κανείς πιστεύει ότι τα έχει δει όλα, η μητέρα Φύση επιφυλάσσει ακόμα μια έκπληξη. Τα άλογα της ράτσας Akhal Teke δεν χαρακτηρίζονται άδικα ως τα πιο όμορφα του κόσμου ή όπως λένε οι Κινέζοι ως «τα άλογα του παραδείσου»!
Με καταγωγή από το Τουρκμενιστάν , αυτά τα μαγικά πλάσματα είναι γνωστά κυρίως για το λαμπερό τρίχωμα τους με τη σχεδόν μεταλλική λάμψη.
Το τρίχωμα τους απαστράπτει τόσο που μπορεί να αντικατοπτρίσει το φως όπως αν αυτό έπεφτε πάνω σε μια μεταλλική επιφάνεια.
Μόλις 1.250 άλογα Akhal Teke ζουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.
Δείτε τα: (ακολουθούν φωτογραφίες)

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Από τον Σόρος στον Σώρρα...
                                                           από tvxs.gr 05 Ιαν. 2017




Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα


Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μια ματιά.

1. Συνελήφθη σήμερα στην Ηλιούπολη, η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, που διώκεται ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Στο μεταξύ, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε υπόγειο γκαράζ - γιάγκα στην οδό Κύπρου 26, στον Άλιμο, μέσα στο οποίο βρέθηκε βαρύς οπλισμός και δύο αυτοκίνητα. Η Πόλα Ρούπα θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και τόσο η ίδια όσο και ο σύντροφος τςη Νίκος Μαζιώτης ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν απεργία πείνας και δίψας, με αίτημα να δοθεί η επιμέλεια του 6χρονου γιου τους σε συγγενείς τους κι όχι σε κάποιο ίδρυμα. Διαβάστε πως η αστυνομία έφτασε στον εντοπισμό της Ρούπα.
2. Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι στη Σμύρνη της Τουρκίας, έξω από το κεντρικό δικαστήριο της πόλης. Η επίθεση άρχισε με την πυροδότηση παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου, την οποία ακολούθησε εισβολή ενόπλων στα δικαστήρια της πόλης της δυτικής Τουρκίας. Νεκροί έπεσαν κατά την επίθεση ένας αστυνομικός, ένας δικαστικός υπάλληλος, αλλά και δύο εκ των δραστών, ενώ αναζητείται ένας ακόμη.
3. Μέτρα «θεραπείας» για το ασφαλιστικό και φορολογικό σοκ που υφίστανται χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι αναζητά εσπευσμένα η κυβέρνηση, στη σκιά της θύελλας για τις νέες διογκωμένες εισφορές και εν μέσω παρατεινόμενης σύγχυσης για το πως θα αντιμετωπιστούν οι μισθωτοί με μπλοκάκια. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο οικονομικό επιτελείο εξετάζεται η εξαγγελία εκπτώσεων στην προκαταβολή φόρου που καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, εν είδει ενός πρώτου αντισταθμιστικού μέτρου φορολογικής ανακούφισης.
4. Mε διαδικασία «open ended» προς αποτροπή είτε πρώιμου ναυαγίου, είτε βεβιασμένης συμφωνίας σε συνθήκες χρονικής ασφυξίας, αλλά και με απολύτως ανοιχτά καίρια και εθνικά θερμά θέματα, μπαίνει στην τελική ευθεία το εγχείρημα Αναστασιάδη - Ακιντζί για λύση στο Κυπριακό. Η διάσκεψη της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου γίνεται το ορόσημο αυτού του εγχειρήματος – ένα ορόσημο, όμως, που βρίσκει τους βασικούς παίκτες, μέχρις στιγμής τουλάχιστον, σε ικανή απόσταση από ώριμο έδαφος λύσης. Διαβάστε όλο το παρασκήνιο.
5. Νέα, αποκαλυπτικά επεισόδια  στην υπόθεση Novartis αναμένονται μετά τον δίαυλο που άνοιξε ανάμεσα στις ελληνικές και αμερικανικές αρχές -έναν δίαυλο, που δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και σε πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την αρμόδια εισαγγελική αρχή των ΗΠΑ, από την οποία και ζήτησε να αποσταλούν στην Αθήνα οι καταθέσεις των δύο ελλήνων whistleblowers. Στο μεταξύ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου φέρνει το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο.
6. Πως ο Σώρρας και τα... διαστημόπλοια έφεραν «εθνικό χάος»; Μετά την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει λόγω της δικαστικής απόφασης που αναγνωρίζει τα 600 δις που ισχυρίζεται ότι έχει ο επικεφαλής του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμης Σώρρας, η Δικαιοσύνη ανοίγει τον φάκελο του.
7. Τέλος εποχής για τον ΔΟΛ και έναρξη (;) ενός νέου, απρόβλεπτου ακόμη, κεφαλαίου σηματοδοτεί η απόφαση των πιστωτριών τραπεζών να καταγγείλουν τα δάνεια του ιστορικού εκδοτικού συγκροτήματος. Η καταγγελία των δανείων κρίθηκε ως μονόδρομος μετά την αδυναμία του ΔΟΛ να καταβάλει πληρωμές ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων ήταν εκτεθειμένες νομικές με ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και διώξεων για απιστία.
8. Αιχμές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα άφησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι έχει να τον δει και να μιλήσει μαζί του «κάπου δύο χρόνια». «Ο πρωθυπουργός δεν επιλέγει τους συνομιλητές του από τα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών» ήταν το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων.
9. Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ της Πλεύσης Ελεύθερίας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Tο νέο επειδόσιο στην κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την Δέσποινα Κουτσούμπα.
10. Από απόψε και για τις επόμενες ημέρες η χώρα μπαίνει στην κατάψυξη. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες , κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα από το απόγευμα, σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).Όπως είπε στο tvxs ο υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς, το σφοδρό κύμα χιονιά θα είναι ισχυρότερο από αυτό της Πρωτοχρονιάς.
* Σκίτσο του Soloup Soloup

Ξεκίνησε την επέλαση του ο χιονιάς


Με θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες σε πολλές περιοχές αλλά και τις πρώτες νιφάδες χιονιού να κάνουν την εμφάνιση τους,  ξεκίνησε το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα μας το επόμενο τριήμερο με το όνομα «Αριάδνη».
Που θα χτυπήσει ο χιονιάς
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες , κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα από το απόγευμα, σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Όπως είπε στο tvxs ο υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς, το σφοδρό κύμα χιονιά θα είναι ισχυρότερο από αυτό της Πρωτοχρονιάς.
Πιο αναλυτικά:
α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής (06/01) στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου και μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης (σήμερα 05/01) και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01) ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι όποιες θα είναι κατά τόπους πυκνές: Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας. Από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιώτικη χώρα και την Κρήτη.
γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή (06/01) και από τα βόρεια η όποια θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο (07/01), ο όποιος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.
δ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ) από την Παρασκευή (06/01/17) σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ιδία ένταση. Από το απόγευμα του Σαββάτου (07/01/17) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Σε επιφυλακή οι Περιφέρειες και οι δήμοι
Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Επίσης σε αυξημένη εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα πιθανά προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει επαρκή ποσότητα άλατος, η οποία είναι αποθηκευμένη σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου για την αντιμετώπιση τυχόν αναγκών που θα παρουσιαστούν στο οδικό δίκτυο ευθύνης της.

Στο ίδιο πλαίσιο, τις προσεχείς ώρες θα τεθούν σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, και θα παραμείνουν έτοιμες, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, να συνδράμουν με προσωπικό και μηχανήματα.