Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Υπό φορολογικό έλεγχο Κοντομηνάς και Αλαφούζος!...

Τις παρεμβάσεις της για την εκπομπή των αδειοδοτημένων και των μη αδειοδοτημένων καναλιών, άρχισε η κυβέρνηση. Με δυο τρόπους, αφενός με διαρροές για νέο νόμο που θα...
καταθέσει στη Βουλή και αφετέρου μέσω συνεντεύξεων και δηλώσεων των αρμοδίων θεσμικών παραγόντων. Σε αυτό το πλαίσιο η εμφάνιση του γενικού γραμματέα ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ 1 δίνει το έναυσμα για το νέο κύκλο παρέμβασης.

Ο Λ. Κρέτσος δήλωσε πως η «Digea οφείλει να μεταδίδει σήμα σε νόμιμους λειτουργούντες σταθμούς», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει επιδείξει «μεγάλη ανοχή» καθώς οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν ως σήμερα εντελώς.. παράνομα υπενθυμίζοντας ότι δεν έχει επεκταθεί το προσωρινό καθεστώς λειτουργίας τους από τον Ν. Παππά.


Απαντώντας σε ερωτήσεις για τον ουσιαστικό έλεγχο των πόθεν έσχες έδωσε και τις ειδήσεις. «Ουσιαστικός έλεγχος των πόθεν έσχες έγινε από την ημερομηνία κατάθεσης στην πρώτη φάση επιλογής» τόνισε ο Λ. Κρέτσος καθώς έγινε έλεγχος της προέλευσης και της επάρκειας των οικονομικών μέσων των υπερθεματιστών ενώ παράλληλα σε δεύτερη φάση ζητήθηκαν έξτρα δικαιολογητικά από τον ΑΝΤ1 και τον Καλογρίτσα. Όπως ανέφερε «αυτή τη στιγμή Κοντομηνάς και Αλαφούζος βρίσκονται υπό φορολογικό έλεγχο».


Διαβεβαίωσε τέλος ότι θα «εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που έχουν γίνει από τους υπερθεματιστές» γιατί στόχος της γενικής γραμματείας είναι να ρίξει «άπλετο φως» και να λειτουργεί υπό καθεστώς διαφάνειας. «Δεν κρύψαμε κάτι, αντί αυτού άλλοι έκρυψαν ότι έχει εκκρεμότητες του κ. Αλαφούζου και του κ. Κοντομηνά ή το πως χαρίστηκαν 45 εκ. ευρώ στην εταιρεία του κ. Βαρδινογιάννη». «Θα ελεγχθούν όλα τα γκρίζα σημεία»...


zoornalistas.blogspot.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΦΑΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ (28.09.2016)

 
                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                                           ΣΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΦΑΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

                                                                      Λίγο πριν νυχτώσει...

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς και ο σχεδιαστής Minas σας προσκαλούν στο φανό του γιαλού που θα ανάψει για πρώτη φορά, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:30.

Δημαρχείο Μυκόνου, Eκκλησία Αγίου Νικολάου, γιαλός

                                                                                                    
                                                                            ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                   ΜUNICIPALITY of  MYKONOS 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                           από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (27.07.16)

Πρόταση της ΝΔ για ηλεκτρονικές συναλλαγές


Παρουσιάστηκε σήμερα απο τον αντιπρόεδρο της Νεας Δημοκρατίας,  Κωστή  Χατζηδάκη και τον τομεάρχη Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ολοκληρωμένη πρόταση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο πλαίσιο της «συμφωνίας αλήθειας» που εξήγγειλε στην ΔΕΘ ο Κυριάκος  Μητσοτάκη.
Μεταξύ άλλων η πρόταση προβλέπει διοικητικά μέτρα και κίνητρα για ενισχυση ηλεκτρονικών συναλλαγών. Συγκεκριμένα προτείνει την υποχρεωτική εγκατάσταση  POS, τη μείωση του ορίου συναλλαγών με μετρητά από 1.500 στα 500 ευρώ, τη δημιουργία ξεχωριστών τμημάτων στη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων απ' όπου θα επιτρέπονται αποκλειστικά ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα είναι σήμερα ουραγός στις ηλεκτρονικές συναλλαγές η χρήση τους όμως αποδεδειγμένα μειώνει τα ποσοστά φοροδιαφυγής και παραοικονομίας και αυξάνει τα δημόσια έσοδα.
Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, η έμφαση στη χρήση μετρητών είναι συνυφασμένη με την παραοικονομία.
Είναι ενδεικτικό ότι σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης (π.χ. Δανία, Σουηδία), όπου η χρήση ηλεκτρονικού χρήματος είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένη, σχεδόν έχει εξαλειφθεί η παραοικονομία, εν αντιθέσει με χώρες του Νότου ή του πρώην ανατολικού μπλοκ όπου επικρατεί η χρήση του χρήματος σε φυσική μορφή και ανθούν παραοικονομία και φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, μία αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών κατά 10% θα μπορούσε να προσθέσει στον ετήσιο ρυθμό μεγέθυνσης της οικονομίας (αύξηση του ΑΕΠ) περίπου 0,2%.
Άλλη μελέτη έχει δείξει ότι μία αντίστοιχη αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών μπορεί να μειώσει την παραοικονομία κατά 5%.
kathimerini.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κέντρου Υγείας Μυκόνου

ΠΝΟΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των εξωτερικών ελαιοχρωματισμών και  κουφωμάτων του Κέντρου Υγείας Μυκόνου.  Οι εργασίες και τα υλικά  ήταν προσφορά του κυρίου Ιωάννη Ασημομύτη του Δημητρίου, εις μνήμην του πατέρα του.  
Η Δ.Ε του Κ.Υ., θέτοντας ως προτεραιότητα και την βελτίωση των συνθηκών παραμονής ή εξέτασης των ασθενών, προχωρά στον ελαιοχρωματισμό και αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων. 
Η συγκέντρωση των απαραίτητων υλικών έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα ημέρες και οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον κ. Ασημομύτη Ιωάννη και όλους όσους ανώνυμα ή επώνυμα, βρίσκονται ή θα βρεθούν πολύτιμοι αρωγοί και σε αυτή μας την προσπάθεια.
Η προσφορά των συνοδοιπόρων μας προβάλλει το πρόσωπο του νησιού μας που όλοι χρειαζόμαστε να υφίσταται ως εικόνα και παράδειγμα στη συνείδηση και στη ματιά μας.
Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Επίδειξη δύναμης από τη διαπλοκή...

  ...με θύμα τον Καλογρίτσα...
ΜΜΕ
Η οικονομική ολιγαρχία που ισοπέδωσε τη χώρα συνεχίζει να κυβερνάει…
Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και όχι μόνο ελληνικό, δηλαδή η υπεροχή της οικονομικής εξουσίας επί της πολιτικής… Αυτό κατά πολλούς είναι και μία από τις βασικές αιτίες των δεινών στις σύγχρονες δημοκρατίες.

Στην...
Ελλάδα μετά από 7 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων που έχουν ισοπεδώσει τα πάντα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο… συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο μηδέν! Αφού ένα πρώτο συμπέρασμα από τον αποκλεισμό της εταιρίας Καλογρίτσα είναι ότι σε αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα αν δεν έχει τη συγκατάθεση της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας.

Ο Καλογρίτσας δεν είναι άγιος, όπως και κανένας άλλωστε από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες… Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι τον «καθάρισε» για πλάκα η διαπλοκή που εξακολουθεί να ζει και να βασιλεύει… ανεξάρτητα από τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Ο αποκλεισμός Καλογρίτσα είναι μια νίκη της διαπλοκής που τον στοχοποίησε και τον εξόντωσε με συνοπτικές διαδικασίες! Άλλωστε οποιοσδήποτε να έμπαινε στο στόχαστρό της θα είχε την ίδια τύχη.
enimerosi24.gr

Υποκλινόμενος στούς αγαπητούς αναγνώστες...

...καί απολογούμενος γιά όσες περιπτώσεις, κατά καιρούς, δέν συμφωνούμε απολύτως, οφείλω νά πώ ότι ως άνθρωπος πού, κατά δύναμιν, προσπαθώ νά καταλάβω τόν κόσμο μέσα στόν οποίο ζώ καί, συνάμα, επιχειρώντας νά τεκμηριώνω μέ τή λογική τίς απόψεις μου, "αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν ορισμένες αρχές τής ηθικής καί τού δικαίου, οι οποίες άν δέν ισχύουν γιά όλους ανεξαιρέτως -αλλά ισχύουν κατά περίπτωση- τότε δέν ισχύουν γιά κανέναν".       
                                                                               -----------                                             
Μέ τήν ευκαιρία νά σημειώσω ότι τά διαδικτυακά "blogs" δέν είναι δημοσιογραφικά όργανα αλλά απλοί ηλεκτρονικοί "πίνακες ανακοινώσεων" τού κατόχου τους. Οι έχοντες διαφορετική θεώρηση γιά τήν "αποστολή καί τόν προορισμό" αυτών τών πινάκων -καί εφ'όσον επιμένουν νά τείνουν, αναφανδόν, πρός τήν δημοσιογραφική εξιδανίκευση αυτών τών "αναρτήρων"- άς θυμηθούν τήν Οργουελική άποψη γύρω απ' τό επίμαχο θέμα :
 «Δημοσιογραφία είναι νά δημοσιεύεις αυτά πού ο άλλος δέν θέλει νά δημοσιευθούν. 
Ο,τιδήποτε άλλο, εκτός απ'αυτό, είναι δημόσιες σχέσεις». 
Όπως καί τό παρόν...   

Δημήτρης Ν. Αγγελετάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Συνάντηση του Δημάρχου Μυκόνου με τη Διευθύντρια Παραρτήματος ΕΚΑΒ - 12ης Περιφέρειας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           Μύκονος, 23-09-2016
                                                      
                                                                               ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
                                   
ΘΕΜΑ: «Συνάντηση του Δημάρχου Μυκόνου με τη Διευθύντρια Παραρτήματος ΕΚΑΒ – 12ης Περιφέρειας.
Ευχαριστίες ΕΚΑΒ στο Δήμο Μυκόνου για την εύρυθμη λειτουργία».
                                                                                *****
           Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μυκόνου με την Διευθύντρια του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Μυτιλήνης κα. Χαρίκλεια Κωτούλα και τον επικεφαλής του Τομέα ΕΚΑΒ Μυκόνου κ. Παναγιώτη Σωτηρόπουλο.
Η επίσκεψη αυτή, πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ενημερώσει τον Δήμαρχο για το αντικείμενο της αρμοδιότητας της, καθότι το Παράρτημα Μυτιλήνης περιλαμβάνει τους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κυκλάδων και Δωδεκανήσων και συζήτησαν διεξοδικά πάνω σε αυτό και ειδικότερα για θέματα της Μυκόνου και των Κυκλάδων.
Αφού, ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή που με ενέργειες της και με χορηγίες ιδιωτών χορηγήθηκε δωρεάν κατάλληλο κατάλυμα διαμονής και εξασφαλίστηκε δωρεάν σίτιση, για τους ΕΚΑΒίτες που αποσπάστηκαν στη Μύκονο για την τουριστική περίοδο, τον πληροφόρησε ότι στην κατανομή των οχημάτων, εξασφαλίστηκε για τη Μύκονο πλήρως εξοπλισμένη κινητή μονάδα, για την καλύτερη επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, καθώς και ένα ασθενοφόρο σε περίπτωση βλάβης αυτής. Στη συνέχεια τον ενημέρωσε , ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δημάρχου να συνεχιστεί η 24ωρη λειτουργία του ΕΚΑΒ και την χειμερινή περίοδο και ζήτησε την συνδρομή του. Τέλος επεσήμανε, ότι είναι στο σχεδιασμό η προμήθεια ενός ελικοπτέρου τύπου super puma, με βάση τη Σύρο, ώστε οι αεροδιακομιδές να γίνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα, πράγμα πολύ κρίσιμο για την υγεία των ασθενών. Για παράδειγμα το ελικόπτερο από τη Σύρο θα μπορεί να μεταφέρει μέσα σε 10 λεπτά τον ασθενή στο νοσοκομείο της Σύρου.
Ο επικεφαλής του Τομέα ΕΚΑΒ Μυκόνου κ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος τον πληροφόρησε, ότι για πρώτη φορά φέτος κάλυψαν όλες τις βάρδιες και τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για τις παροχές που τους εξασφάλισε. Στη συνέχεια τον κατατόπισε, ότι τα περισσότερα περιστατικά αφορούν τροχαία δυστυχήματα, τα οποία προκαλούνται κυρίως λόγω μέθης. Μάλιστα σημείωσε πως η πτώση από τετράτροχο (γουρούνα) είναι συχνότερη.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, αφού τους ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία που έχουν μέχρι σήμερα, τους ενημέρωσε ότι απέστειλε επιστολή στο Υπουργό Υγείας, αιτούμενος να προβλεφθούν τουλάχιστον 6 θέσεις πληρώματος ασθενοφόρου για το νησί της Μυκόνου στην επικείμενη προκήρυξη του ΕΚΑΒ, ώστε να εξασφαλιστεί η μόνιμη 24ωρη λειτουργία και την χειμερινή περίοδο. Στην ίδια κατεύθυνση ζήτησε και από την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου να διαθέσει επιπλέον ιατρούς στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιων κ. Νικόλας Γκέλος.

                                ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο : Έκθεση μέ τίτλο «Οδύσσειες» (γιά όσους βρεθούν στήν Αθήνα από Δευτέρα 3 Οκτωβρίου καί μετά)

Περιοδική έκθεση μέ τίτλο «Οδύσσειες» εγκαινιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου. Η έκθεση θα περιλαμβάνει εκατόν ογδόντα εκθέματα, μεταξύ των οποίων ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, το χρυσό κύπελλο του Νέστορα και το μαρμάρινο άγαλμα αθλητή από τη Δήλο. Η ημερομηνία είναι ιδιαίτερα συμβολική, αφού ακριβώς 150 χρόνια πριν, Δευτέρα και πάλι, ετέθη ο θεμέλιος λίθος του πρώτου Εθνικού Μουσείου της χώρας.
από naftemporiki.gr

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δεμερντζόγλου.


TVXS Σκίτσο  26 Σεπ. 2016

«Νίκο μου, έγραψες Ιστορία...»...



Στην πολιτική δεν φτάνει να έχεις το δίκιο με το μέρος σου για να πετύχεις τον στόχο σου. Μετράνε κι άλλα.

Για παράδειγμα: Είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος ακόμη και για...
μετωπική σύγκρουση;

Εχεις επεξεργαστεί λύσεις διαφυγής στην περίπτωση που η υπόθεση στραβώσει και επιβάλλεται να πας σε συμβιβασμό, διαφορετικά σε περιμένει η πανωλεθρία;

Εχεις υπολογίσει σωστά τους συσχετισμούς δυνάμεων και κυρίως την αποφασιστικότητα του αντιπάλου;

Υπάρχουν σύμμαχοι πρόθυμοι να βάλουν πλάτη; Το δικό σου στρατόπεδο έχει συνοχή;

Χωρίς όλα τα παραπάνω μπορεί η προσπάθειά σου να είναι ηρωική και να αξίζει να γραφτεί στις δέλτους της πολιτικής Ιστορίας, αλλά η θέση της θα είναι στην κατηγορία των «χαμένων μαχών».

Προσφάτως το είδαμε να συμβαίνει αυτό με τη διαπραγμάτευση των πρώτων μηνών του 2015.

Οι διαφωνίες της κυβέρνησης με την ηγεσία της Εκκλησίας για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών (και όχι μόνο) είναι σοβαρές.

Αν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είναι αποφασισμένος να μη διαπραγματευτεί το καθήκον της Πολιτείας να ορίζει αυτή το πλαίσιο λειτουργίας της Παιδείας, πρέπει να γνωρίζει ότι:

● Η Εκκλησία δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Εχει παράδοση επιτυχιών γιατί είναι σε θέση να οικοδομεί συμμαχίες στο πολιτικό επίπεδο -η συντηρητική παράταξη- και το κύρος της στα λαϊκά στρώματα είναι μεγάλο.

Μπορεί να μετατρέψει τους άμβωνες σε «χωνιά» που θα καλούν τους πιστούς να δώσουν τον υπέρ πίστεως αγώνα.

● Οι μηχανισμοί ενημέρωσης δεν πρόκειται να κρατήσουν ουδέτερη στάση.

Λόγω της αντιπαλότητας που έχουν με την κυβέρνηση σε άλλα μέτωπα δεν θα διστάσουν να υιοθετήσουν ακόμη και σκοταδιστικές αντιλήψεις προκειμένου να την βλάψουν.

Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι εύγλωττα. Τύποι που έχουν παραβιάσει χωρίς τύψεις τις εννιά από τις δέκα εντολές (το «ου φονεύσεις» έχει γλιτώσει για την ώρα) είναι στα κεραμίδια υπερασπιζόμενοι τον λόγο του Θεού απέναντι στους άθεους Συριζαίους.

● Οι ΑΝ.ΕΛΛ. (κυβερνητικός εταίρος) δεν πρόκειται να υποστηρίξουν καμία πρωτοβουλία που θα βρίσκει αντίθετη την ηγεσία της Εκκλησίας.

● Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν κάθε λόγο να συνδράμουν την κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό δεν θα το κάνουν γιατί η σκοπιμότητα της στιγμής θα πρυτανεύσει έναντι των ιδεολογικών αρχών.

Θα ισχύσει η άποψη ότι «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου», ακόμη κι αν είναι θεομπαίχτης και από το στόμα του βγαίνουν κατάρες.

● Οι πρωθυπουργοί όταν διαπιστώσουν ότι η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και υπάρχει κίνδυνος να πληγεί συνολικά η κυβέρνηση, συνήθως απαλλάσσονται από την «αιτία του κακού».

Το έκανε ο Α. Παπανδρέου με τον Α. Τρίτση.

Ο Ν. Φίλης έχει εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του Α. Τσίπρα ή θα υποχρεωθεί να γράψει κι αυτός Ιστορία; Από το σπίτι του...

Τάσος Παππάς, efsyn.gr