Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τσίπρας : Συνέδριο ή εσωκομματικό δημοψήφισμα (VIDEO)

Τσίπρας: Δεν χρειάζονται χειροκροτήματα σύντροφοι, είναι μια κρίσιμη στιγμή (Video) - Media
ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο προκειμένου να απαντηθεί το πώς θα προχωρήσει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το ρήγμα στο εσωτερικό του εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Κ.Ε του κόμματος.
Εφόσον ωστόσο, η εσωκομματική αντιπολίτευση επιμείνει στο αίτημα της για λήψη απόφασης άμεσα πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το νέο πρόγραμμα και με προφανή στόχο την ακύρωσή της, ο κ. Τσίπρας πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα μεταξύ των μελών του κόμματος την προσεχή Κυριακή.
Ο πρωθυπουργός πέταξε το γάντι σε όσους τον αμφισβητούν απευθύνοντάς τους πρόσκληση να βγουν μπροστά και να το πουν ανοιχτά σήμερα. Αφού τόνισε ότι «δεν υπήρχε και δεν υπάρχει εναλλακτική καλύτερη του συμβιβασμού που δεχτήκαμε» κάλεσε όποιον πιστεύει ότι θα μπορούσε να φέρει καλύτερη συμφωνία, να βγει μπροστά και να το πει.
«Αν κάποιος νομίζει ότι μια άλλη κυβέρνηση, ένας άλλος πρωθυπουργός θα είχε πετύχει κάτι καλύτερο, να το πει και από αυτό το βήμα. Αν κάποιος πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε τον λαό να το πει. Αν κάποιος πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εγκαταλείψει την κυβέρνηση να το πει. Αν κάποιος πιστεύει ότι η συμφωνία που πετύχαμε είναι η χειρότερη από τα τρία μνημόνια να το εξηγήσει με επιχειρήματα».
Ο κ. Τσίπρας έθεσε πάντως ζήτημα δέσμευσης όλων επί της απόφασης που θα βγει είτε από δημοψήφισμα, είτε από το συνέδριο. «Οποια κι αν είναι η απόφαση να συμφωνήσουμε με αλληλοσεβασμό και εμπιστοσύνη ότι θα γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις, θα σταματήσει ο παραλογισμός του ιδιότυπου δυισμού στην Κ.Ο. Δεν είναι δυνατόν να θεωρούν κάποιοι ότι θα προχωρήσουμε επ΄άπειρον με τις ψήφους των άλλων κομμάτων και ένα μέρος της Κ.Ο. Να δηλώνει ότι η συμφωνία είναι καταστροφή για τη χώρα με τον παραλογισμό ότι στηρίζουν την κυβέρνηση».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έθεσε όλους προ των ευθυνών τους αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, λέγοντας ότι η πρώτη αριστερή κυβέρνηση «είτε στηρίζεται από αριστερούς βουλευτές, είτε πέφτει από αριστερούς βουλευτές.
Αναφερόμενος στη συμφωνία με τους εταίρους επανέλαβε ότι δεν υπήρχε καλύτερη εναλλακτική λύση.
«Αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, και τις θέτουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής. Επιλέξαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, φτάσαμε στο όριο της ρήξης, έχοντας στο μυαλό μας το πως θα φτάσουμε σε καλύτερη συμφωνία, να κερδίσουμε χρόνο, να ανασυνταχθούμε και όχι να οδηγήσουμε ανεπίστρεπτα τη χώρα σε μια οικονομική καταστροφή. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, καμία καλύτερη εναλλακτική λύση», τόνισε.
Επισήμανε δε ότι το στρατηγικό ερώτημα στο οποίο πρέπει να δοθεί απάντηση είναι αν με την υπογραφή της συμφωνίας θα μπορέσει η κυβέρνηση να συνεχίσει να τηρεί τις προγραμματικές της δεσμεύσεις. «Η απάντηση που δίνω είναι ότι η μάχη θα είναι σκληρή και διαρκής. Διότι η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνθήκες άρσης μεγάλους μέρους της κυριαρχίας της. Θα είναι δύσκολη μάχη, που θα εξαρτηθεί από την πορεία της οικονομίας και το θέμα του χρέους που συνδέεται με την επιβολή αυτής της επιτήρησης», σημείωσε.
Πρέπει να συζητήσουμε συντεταγμένα οργανωμένα και χωρίς κραυγές, είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε: «Υπάρχουν φωνές ότι αυτή η συμφωνία μάς δένει απολύτως τα χέρια. Δεν έχω διάθεση να ωραιοποιήσω την κατάσταση. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μέτρα σε σκληρή κατεύθυνση, προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχουν τετελεσμένα, και όσο λάθος είναι να ωραιοποιήσει κανείς τη συμφωνία, άλλο τόσο λάθος είναι να δραματοποιήσει την κατάσταση». Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόνοια για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και στους όρους που θα δημιουργήσει η αναδιάρθρωση του χρέους, ζήτημα που συνδέεται με την προοπτική εξόδου από την κρίση. «Πλέον, δεν συζητάμε αν θα γίνει η αναδιάρθρωση, αλλά σε τι μέγεθος και σε ποιο βάθος θα γίνει, και αν θα λύσει το πρόβλημα της υπερχρέωσης», είπε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να προτείνει σε μια σειρά από ζητήματα ισοδύναμα μέτρα.
«Σε αυτή τη συγκυρία η ριζοσπαστική αριστερά πρέπει να απαντήσει αν θα παίξει ή όχι κεντρικό ρόλο σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως το στρατηγικό ερώτημα είναι αν υπάρχει ρόλος και χώρος για μια αριστερή κυβέρνηση στη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη με τους αρνητικούς συσχετισμούς που υπάρχουν.
«Σε αυτό το στρατηγικό ερώτημα πρέπει, πιστεύω, να απαντήσουμε θετικά. Διότι δεν μπορεί να αποτελεί λύση ότι με έναν φανταστικό τρόπο μπορούμε να δραπετεύσουμε από τους συσχετισμούς αυτούς. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο να μας γλυτώσει από τους συσχετισμούς αυτούς, αν δεν είναι ευρωπαϊκό σχέδιο που θα έχει στόχο την αλλαγή αυτών των συσχετισμών», είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι «η απάντηση δεν μπορεί να είναι η εσωτερική υποτίμηση, ούτε η νομισματική υποτίμηση για να γίνει ξανά η χώρα ανταγωνιστική». Επέμεινε δε ότι το θέμα είναι ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνει η αριστερά για την αλλαγή, ανατροπή αυτών των συσχετισμών.
kathimerini.gr         
Δείτε τό βίντεο

Αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του...


Πλέον, η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η ίδια με αυτή που ξέραμε, είπε ο Παύλος Τσίμας (ΣΚΑΙ), καθώς όπως ανέφερε, στο κόμμα υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες οι οποίες έχουν "δηλητηριάσει τις προσωπικές σχέσεις".  
Και αναρωτήθηκε τι θα γίνει αν...
οι εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μπλοκάρουν την συμφωνία. Τότε, είπε, θα υπάρξει εσωκομματικό δημοψήφισμα, με τον Τσίπρα αυτή την φορά να θέλει το ΝΑΙ. 
Και "αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του" και βγει το ΟΧΙ (στο δημοψήφισμα), τότε, τόνισε, θα ακολουθήσουν μερικοί ακόμη μήνες αβεβαιότητας... 

Σέ εξέλιξη η συνεδρίαση τής Κεντρικής Επιτροπής τού ΣΥΡΙΖΑ...

Παππάς: Να προσφύγουμε στα μέλη του κόμματος...



Στρατούλης: Η κυβέρνηση έκανε λάθη, με αποτέλεσμα η τρόικα  "να μας καταπιει και να εξολοθρεύσει το πρώτο παράδειγμα αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπη"...
Εφ’ όλης την ύλης κριτική στην Αριστερή Πλατφόρμα και συνολικά στους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τασσόμενος υπέρ της...
διεξαγωγής εσωκομματικού δημοψηφίσματος.
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε «δεν πρέπει για τις αποφάσεις που θα λάβουμε, να φοβηθούμε την προσφυγή στα μέλη του κόμματος» προσθέτοντας ότι είναι λανθασμένη η θέση ότι η φυγή από το ευρώ θα σταματήσει τα μνημόνια αφού και σε αυτή την περίπτωση «θα έπρεπε να λάβουμε εξίσου σκληρές αποφάσεις». Επιπρόσθετα επισήμανε ότι «αν όλοι θέλουμε να χτυπήσουμε τη διαπλοκή, να προχωρήσει άμεσα η προώθηση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τι δήλωσε ο Στρατούλης

Η εναλλακτική λύση είναι η στοιχειώδης υποχρέωση μιας κυβέρνησης που θέλει να προστατέψει το λαό και την πατρίδα, υποστήριξε ο πρώην υπουργός, ενώ όπως είπε η κυβέρνηση έκανε μια αρχή για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και «τώρα μας ζητάνε να ακυρωθούν οι δώδεκα νόμοι που ψηφίστηκαν αυτούς τους μήνες».

Έκανε λόγο για πράγματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό από τους εκβιασμούς της τρόικας, τα οποία «δεν τα κάναμε», αντιθέτως «κάναμε συμφωνία στο Eurogroup χωρίς να πάρουμε χρήματα.» Η κυβέρνηση δεν είχε επεξεργαστεί εναλλακτική λύση, τόνισε και αυτό ήταν το χειρότερο λάθος της, αφου η τρόικα «αποφάσισε να μας καταπιει και να εξολοθρεύσει το πρώτο παράδειγμα αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπη».
Όπως είπε, οι συνεδριακές αποφάσεις έλεγαν ότι 
Δίνουμε τη μάχη μέσα στην Ευρωζώνη
Δεν θα εκθέσουμε το λαό μας στους εκβιασμούς
Καταλήγοντας ο κ. Στρατούλης μίλησε για προσπάθεια από τα ΜΜΕ να ποινικοποιήσουν την έξοδο από το ευρώ. «Δεν μπορεί να αφήνονται τα συστημικά ΜΜΕ να σηκώνουν κεφάλι» ανέφερε.
thepressproject.gr

Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεχίσει όπως πριν...



Τη θέση πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεχίσει όπως πριν, τόσο σαν κόμμα, όσο και σαν κυβέρνηση, διατύπωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, στη συνεδρίαση της KE του κόμματος. «Πρέπει να γίνουν αλλαγές», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ έκανε λόγο και για «κόμματα μέσα στο κόμμα», κάτι που ήταν λάθος.

«Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Μπορούμε να διανύσουμε το δύσβατο δρόμο που έχουμε μπροστά μας και να φανούμε τελικά χρήσιμοι και στο λαό και στην κοινωνία και στην Αριστερά; Εάν επιστρέψουμε στην αντιπολίτευση, δεν θα έχουμε την ευκαιρία ποτέ να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις και τις αντοχές μας. Εάν επιχειρήσουμε, τότε μπορούμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», σημείωσε κατά την παρέμβασή του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Περιγράφοντας τα γεγονότα των τελευταίων 5 μηνών, ο κ. Δραγασάκης, έκανε λόγο για έναν «ιδιόμορφο και ασύμμετρο πόλεμο».

«Αυτό που ζήσαμε ήταν ένας ιδιόμορφος πόλεμος, μια σύγκρουση διαφορετικών υποδειγμάτων, διαφορετικών αξιών, διαφορετικών αντιλήψεων, διαφορετικών σχεδίων. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε τι όπλα χρησιμοποιήθηκαν σ’ αυτόν τον πόλεμο. Γιατί εμείς δεν μπορέσαμε να τα αντιπαλέψουμε; Τι θα κάνουμε αύριο εάν βρεθούμε απέναντι στα ίδια όπλα; Η εκροή καταθέσεων και άλλοι οικονομικοί μηχανισμοί είναι τα σύγχρονα όπλα που σε άλλες εποχές δεν είχαν ενδεχομένως την ισχύ που έχουν σήμερα», είπε και κάλεσε να μελετηθεί «από τη σκοπιά του μέλλοντος» τα όσα έγιναν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δραγασάκης πρότεινε να δημιουργηθεί «μια επιτροπή, η οποία θα μελετήσει συνολικά τι πράξαμε μετά το ιδρυτικό συνέδριο του ‪ΣΡΙΖΑ , τι έκανε η κεντρική επιτροπή, τι έκαναν τα όργανα του κόμματος, τι έκανε η επιτροπή προγράμματος, τι έκαναν ή δεν έκαναν διάφοροι τομείς».

Ο ίδιος αναρωτήθηκε αν το πρόβλημα «ήταν οι χειρισμοί και τα πρόσωπα ή υπήρξαν και θεωρητικά λάθη στον όλο σχεδιασμό», καθώς «εάν υπήρχαν και θεωρητικά λάθη και δεν τα εντοπίσουμε και δεν τα διορθώσουμε, όποια πρόσωπα και όποιες διαδικασίες κι αν τεθούν στο μέλλον, πάλι μπορεί να γίνουν τα ίδια λάθη».

«Όπως πολλοί και πολλές στρατεύθηκα σε μία μάχη για να κάνουμε ένα ενιαίο κόμμα, ένα κόμμα των μελών. Δυστυχώς επιτρέψαμε κι επιτρέψατε να κάνουμε ένα κόμμα στο οποίο λειτουργούν “κόμματα” μέσα στο κόμμα», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κατέληξε ζητώντας την «επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο, μαζικό, αριστερό, δημοκρατικό κόμμα, ένα κόμμα των μελών του».

Το μούτρο...


Πέραν πάσης αμφιβολίας. Ενα μούτρο που στηρίζεται και προωθείται κατά τρόπο προκλητικό από τα media της διαπλοκής. 
Πρόσωπο αμφιλεγόμενο. Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία με εμφανίσεις (τσεκούρια κ.λπ.) ακροδεξιού τραμπούκου. Και...
αν δεν υπήρχε στον ορίζοντα η σχέση με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο και την ΕΠΕΝ, ο κ. Μάκης Μαυρουδής Βορίδης, μη σας πουμε θα 'ταν κιολας αρχηγός της ΝΔ (φιλοδοξία που πάρα ταύτα δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ).
Η θητεία του στο υπουργείο Υγείας προκάλεσε θέματα. Ο ίδιος αποφεύγει τις απαντήσεις. 
Κι όλα αυτά, ενώ ποτέ δεν έπαψε το ξέπλυμα από το αμαρτωλό παρελθόν.
 Η παράταση που δόθηκε στον Μεϊμαράκη ισχύει και για τον κ. Μαυρουδή. Του δίνει χρόνο για μια πρώτη διεκδίκηση της καρέκλας.

Νικόδημος

Του Γιάννη Καλαϊτζή

                                                                                                                               από τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δικογραφία σε βάρος 45χρονου για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 16χρονης μέσω Διαδικτύου


Δικογραφία σε βάρος 45χρονου για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 16χρονης μέσω Διαδικτύου

Υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικης μέσω Διαδικτύου εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος 45χρονου.
Προηγήθηκε η υποβολή έγκλησης από τη μητέρα 16χρονης, σύμφωνα με την οποία η κόρη της συνομιλούσε, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, με άγνωστο άτομο και οι διάλογοι που ανέπτυξαν προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.
Από τις φωτογραφίες του διαδικτυακού προφίλ η μητέρα αναγνώρισε τον εν λόγω 45χρονο, ως το άτομο με το οποίο συνομιλούσε η κόρη της.
Ακολούθησε παραγγελία από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή για προκαταρκτική διερεύνηση των καταγγελλομένων και εντοπισμό του δράστη.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τον τόπο διαμονής του 45χρονου, ενώ κλιμάκιο αστυνομικών της, αφού διενήργησε ψηφιακό έλεγχο, προχώρησε και σε κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του σε περιοχή της Αττικής.
Τα ψηφιακά πειστήρια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τον απαραίτητο εργαστηριακό έλεγχο.
Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

tanea.gr

Ferrari 488 Spider – Launch video

Ferrari 488 Spider: Ξεσκεπάστηκε…

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2015 tanea.gr
Ferrari 488 Spider: Ξεσκεπάστηκε…

 
 Λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα της νέας Ferrari 488 GTB, η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε και τον εμπλουτισμό της γκάμας με την κάμπριο εκδοχή, την 488 Spider. Το νέο μοντέλο διαθέτει σκληρή αναδιπλούμενη οροφή, η οποία μαζεύεται πλήρως και αποθηκεύεται στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου.

Η αναδιπλούμενη οροφή χρειάζεται περίπου 14 δευτερόλεπτα για να μαζευτεί. Επίσης, η κάμπριο εκδοχή – και για να διασφαλιστεί η στρεπτική ακαμψία του αυτοκινήτου – έχει ενισχυθεί με 11 διαφορετικούς τύπους κράματος αλουμινίου. Το μήκος της αγγίζει τα 4.568 χλστ. και το βάρος τα 1.420 κιλά.

Το μοτέρ είναι V8 turbo κτων 3.902 κ.εκ., απόδοσης 670 ίππων στις 8.000 σ.α.λ. και 760 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ. Συνδυάζεται με 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η Ferrari 488 Spider επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,0 δλ., στα 0-200 χλμ./ώρα σε 8,7 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα. Πάντως, το εργοστάσιο υπόσχεται ότι η κατανάλωση είναι στα 11.2 λίτρα/100χλμ.

ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

 

Η μόνη συμβουλή που μπορώ να δώσω στον Τσίπρα είναι αυτή που λέει ο Βοναπάρτης στο Εγχειρίδιο Πολέμου: "Διατηρείστε την πειθαρχία με αυστηρούς παραδειγματισμούς. Ακόμη και στην παραμικρή προσβολή μια πόλης ή ενός πρωσικού χωριού, αν οι κάτοικοι συμπεριφέρονται άσχημα, κάψτε το -ακόμη κι αν είναι το Βερολίνο..."
matrix24.gr

Χάμπερμας : Αναξιοπρεπής η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα

Σκληρή κριτική

undefined
21:14 | 29 Ιουλ. 2015
tvxs.gr
Σκληρή κριτική στην ηγεσία της Γερμανίας ασκεί ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας για ακόμη μία φορά, με αφορμή την Ελλάδα.
«Ο απόηχος παγκοσμίως της τραχείας και τευτονικής συμπεριφοράς της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία στόχευε στο να οδηγήσει στην απομάκρυνση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δείχνει ότι η γερμανική κυβέρνηση έπεσε σε μία παγίδα – την ιστορική παγίδα μιας ημιηγεμονικής θέσης – από την οποία ακριβώς η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε καταφέρει να μας προστατεύσει έως σήμερα», υπογραμμίζει ο Χάμπερμας, που θεωρείται ως ένας από τους φιλοσόφους που συνέβαλαν περισσότερο στην οικοδόμηση της Ευρώπης.
«Χωρίς την ύπαρξη πολιτικών δυνάμεων που θα κυβερνούν μαζί την πολιτική Ένωση, οι εθνικές μας οικονομίες θα αποκλίνουν ακόμα περισσότερο η μία από την άλλη», προειδοποιεί ακόμη ο Γερμανός διανοούμενος.
Στην αντίπερα όχθη, ο Γιούργκεν Χάμπερμας φαίνεται να συντάσσεται με τη στάση που η Γαλλία κράτησε στο ελληνικό ζήτημα. Όπως λέει η πρόταση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ για τη συγκρότηση ενός Κοινοβουλίου της Ευρωζώνης και ενός κοινού προϋπολογισμού, που θα μπορούσε σύμφωνα με τον ίδιο, να επιτρέψει στη Γαλλία να αναλάβει εκ νέου πρωτοβουλίες απέναντι στη Γερμανία στην αναζήτηση της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, είναι μία πρόταση «ενδιαφέρουσα».
Σύμφωνα με τον Γερμανό διανοούμενο ένα Κοινοβούλιο του Ευρώ θα μπορούσε να «εκλέγεται βάσει των κομμάτων και να αποτελείται από κοινοβουλευτικές ομάδες».
Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτή «πρέπει να διαθέτει τον δικό της προϋπολογισμό και να αναπτυχθεί σε μια πραγματική κυβέρνηση με διευρυμένες αρμοδιότητες. Η ίδια θα δίνει εξηγήσεις ενώπιον του Κοινοβουλίου του Ευρώ και της Ευρωομάδας», διευκρινίζει ο Γερμανός φιλόσοφος.

Μεϊμαράκης: Ηρεμήστε γιατί θα ορίσω αντιπρόεδρο στο κόμμα την Ολγα και θα φύγω...



Δεν λείπουν οι εντάσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το κόμμα παραμένει σε κατάσταση νευρικής κρίσης.

Μάλιστα όπως γράφει ο "Βηματοδότης", δεν ήθελε και πολύ ο πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης για να εκνευριστεί σε κομματική εκδήλωση με τις αιτιάσεις βουλευτών και στελεχών, του τύπου πώς θα κάνει αντιπολίτευση, ότι πρέπει να σκληρύνει τη στάση του έναντι του Αλ. Τσίπρα, ότι δεν πρέπει να χαρίζεται στους συριζαίους, ότι θα πρέπει να ζητήσει εκλογές και πολλά άλλα που ο Μεϊμαράκης τα αντιμετώπιζε άλλοτε με εκνευρισμό άλλοτε με χιούμορ.

«Ηρεμήστε, γιατί θα ορίσω αντιπρόεδρο στο κόμμα την Ολγα και θα φύγω» τους είπε κάποια στιγμή (γελώντας). Εννοούσε την Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία όμως, όπως έμαθα, δεν εννόησε το χιούμορ του προέδρου της και διαμαρτυρήθηκε: «Γιατί στοχοποιείς συνεχώς εμένα;» του είπε και αυτός επιχείρησε να της εξηγήσει. Η κυρία Κεφαλογιάννη εκνευρίστηκε σε εκείνη τη συνεδρίαση με τον πρόεδρό της, επειδή παρέλειψε να αναφερθεί στον πατέρα της Γιάννη Κεφαλογιάννη, στα πρόσωπα που συνέβαλαν στην άνοδο της ΝΔ...

H 'Ολγα μαυρισμένη δροσίζεται στό "Ματογιάννη" πού -ό,τι καί νά κάνει- δέν υπάρχει περίπτωση νά μετονομασθεί σέ ..."Κεφαλογιάννη"!... (ΒΙΝΤΕΟ...)

Η Ολγα στο "Mykonos Live Tv"...

Διακοπές στη Μύκονο κάνει η Ολγα Κεφαλογιάννη

Η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε να το ρίξει λίγο έξω και πήγε στην Μύκονο.
 Η κάμερα του "Mykonos Live Tv" την εντόπισε να βολτάρει στα Ματογιάννια παρέα με...
φιλικό ζευγάρι και στην συνέχεια να απολαμβάνει το ποτό της στο γνωστό μπαρ «Άρωμα».
Δείτε το βίντεο:

Πράσινο φως από το συμβούλιο του ΔΝΤ να συζητήσει το νέο πρόγραμμα


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΚΟΥ
 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έδωσε το πράσινο φως για τη συμμετοχή του διεθνούς οργανισμού στις διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα στην Ελλάδα, σε ένα πρώτο αλλά απαραίτητο βήμα από όσα πρέπει να γίνουν για μία νέα συμφωνία έκτακτης χρηματοδότησης προς την χώρα. Σύμφωνα με πηγή της «Κ» στο ΔΝΤ, η απόφαση ελήφθη χθες το απόγευμα τοπική ώρα, ύστερα από πάνω από δύο ώρες συζήτησης κατά την οποία και οι 24 εκτελεστικοί διευθυντές του συμβουλίου συμφώνησαν στην ανάμειξη του Ταμείου για τη συνέχιση της δανειοδοτικής συνεισφοράς του στην Ελλάδα.
Η συνεδρίαση ήταν απαραίτητη για να τοποθετηθεί το συμβούλιο στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για νέο δανειοδοτικό πρόγραμμα, αλλά και για έναν ακόμη, πιο άμεσο, λόγο: Προκειμένου να μεταβεί σήμερα στην Αθήνα η νέα επικεφαλής της ελληνικής αποστολής του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου. Στόχος της τεχνικής αποστολής του Ταμείου είναι να συλλέξει στοιχεία ώστε να εξακριβώσει την κατάσταση της οικονομίας, και στη συνέχεια να κάνει προτάσεις βάσει των οποίων θα διαμορφωθεί, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, το νέο πρόγραμμα. Η εκτίμηση του προσωπικού του είναι ότι τα στοιχεία θα υπολείπονται των στόχων του υπάρχοντος προγράμματος, ωστόσο η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το Ταμείο θέλει να βοηθήσει και δεν προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με αρνητική προδιάθεση.
Μία πολυσέλιδη έκθεση που παρουσίασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πόουλ Τόμσεν στο συμβούλιο σημείωνε την αποτυχία των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν πολλές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αν και τόσο ο ίδιος όσο και η κυρία Λαγκάρντ παραδέχθηκαν την εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, και μάλιστα σε συνθήκες ύφεσης. Η θετική εντύπωση, ωστόσο, μετριάσθηκε από την επισήμανση της γενικής διευθύντριας του Ταμείου ότι προσπαθούσε επί τρεις ώρες να πείσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή 12 Ιουλίου ότι το Ταμείο είναι χρήσιμο να συμμετέχει στο πρόγραμμα - κάτι που κατάφερε όταν ο κ. Τσίπρας τελικά αντιλήφθηκε ότι αποτελεί αντίβαρο στους Ευρωπαίους και είναι σύμμαχος της χώρας στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους.
Χθες, ακόμη και οι πιο απρόβλεπτοι ή ανεξάρτητοι εκτελεστικοί διευθυντές όπως ο Ρώσος, ο Βραζιλιάνος και ο Νοτιοαφρικάνος, ήταν μεν θετικοί να προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα και να μετριασθεί η λιτότητα, ωστόσο τόνισαν ότι και το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι αξιόπιστο – ότι δηλαδή το Ταμείο θα διασφαλίζει ότι θα πάρει πίσω τα λεφτά του. Ετσι, στο χθεσινό συμβούλιο παρουσιάσθηκαν τα τέσσερα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται για την περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας: 1. βιώσιμο χρέος 2.  βιώσιμο ισοζύγιο πληρωμών 3. προοπτική επιστροφής στην ανάπτυξη και 4. προοπτική εξόδου στις αγορές στο τέλος του προγράμματος.
Σε σχέση με το χρέος, μάλιστα, οι πληροφορίες της «Κ» λένε ότι οι Ευρωπαίοι αποδέχονται πλέον την ανάγκη της αναδιάρθρωσής του, αν και δεν συζητήθηκαν λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτό - ούτε άλλωστε για τις ανάγκες χρηματοδότησης του προγράμματος ή τους δημοσιονομικούς στόχους, οι οποίοι θα ορίσουν και το μέγεθος της προσαρμογής των επόμενων ετών.
kathimerini.gr

Μέσα στο γύρο του θανάτου...



Κοντοζυγώνει η αναγκαστική επιλογή σύμφωνα και με τον Τσακαλώτο του «τρίτου μνημόνιου», αυτή τη φορά με τα πιο σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που πάρθηκαν ποτέ!!!

Οι δανειστές μας κατάφεραν να μας βάλουν για τα καλά μέσα στο γύρο του θανάτου. Πλέον η μόνη ελπίδα σωτηρίας της Ελλάδας είναι μόνο η απομείωση του δημοσίου χρέους, έτσι ώστε να γίνει αυτό βιώσιμο..

Ευτυχώς πλέον οι χώρες της ευρωζώνης δεν αμφισβητούν ότι πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά, όπως υποστηρίζει και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ, το ερώτημα είναι τώρα : ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτή η αναδιάρθρωση!

Την ίδια στιγμή η ορθολογική αξιοποίηση του «αναπτυξιακού πακέτου Γιούνκερ» των 35 δις προσφέρει επίσης πολύ θετικά πλεονεκτήματα, τα οποία θα έδιναν ώθηση στην οικονομία, σε συνδυασμό όμως με το χτύπημα της διαπλοκής, την πάταξη της φοροδιαφυγής, τον άμεσο έλεγχο των πάσης φύσεως λιστών (Λαγκάρντ, Λίχτενσταϊν κ.λπ.), καθώς και των εμβασμάτων εξόδου κεφαλαίων στο εξωτερικό και εξονυχιστικό έλεγχο όλων των εξωχώριων (offshore) εταιριών και των εταιρικών δανείων από τις τράπεζες.

Μόνο έτσι αυτός ο φαύλος κύκλος μνημονίων θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πλαίσιο εξόδου από την βαθειά κρίση..
Mιχαλού 
(από τό ΠΟΝΤΙΚΙ)