Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Γιάννης Πανούσης : "Η Αριστερά δεν αντελήφθη ότι αυτή η λογική και πρακτική είναι αυτεπίστροφον όπλο ..."

neo-xtupima-panousi-peri-aristeras-kai-katalipsewn
Λίγες μέρες μετά το άρθρο του Γιάννη Πανούση στα ΝΕΑ (περί Αριστεράς του τίποτα) και τις -πολλές- αντιδράσεις που προκάλεσε, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», επανέρχεται στο θέμα των καταλήψεων και της Αριστεράς. 
  «Οι καταλήψεις- οι οποίες όταν δεν έχουν συμβολικό χαρακτήρα, άρα μικρή διάρκεια και κυρίως όταν δεν έχουν σαφές αίτημα- συνιστούν μια παθογένεια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Μια ανομική διεκδίκηση του τύπου 'όλα επιτρέπονται', 'όλα είναι δικαίωμα', 'νόμος είναι το δίκιο του καταληψία' που δυστυχώς έγινε μέρος μιας πολιτικοκοινωνικής πραγματικότητας».

«Η Αριστερά δεν αντελήφθη ότι αυτή η λογική και πρακτική είναι αυτεπίστροφον* όπλο (γνωστό ως μπούμπερανγκ) και ότι τις περισσότερες φορές δεν έχει καμία σχέση με κοινωνικά κινήματα και συνταγματικά δικαιώματα, αλλά με βίαιη επιβολή της όποιας ομάδας όχι στην κυβέρνηση, αλλά στη Δημοκρατία», προσθέτει και καταλήγει: «Αν δεν μπούνε κανόνες και όρια, τότε πολύ γρήγορα θα εκφυλιστούν και οι αξίες της Αριστεράς».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η δήλωση Πανούση βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά την διάψευση του Μεγάρου Μαξίμου ότι ο υπουργός υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό...