Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Χωρίς σημαντική πρόοδο η συνάντηση Τσίπρα - Θεσμών...


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μαραθώνια συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους επικεφαλής των θεσμών στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η κρίσιμη σύσκεψη διήρκησε περισσότερες από 5 ώρες, καθώς οι δύο πλευρές προσπαθούσαν να βρουν σημείο επαφής ανάμεσα στις προτάσεις της Αθήνας και την αντιπρόταση βόμβα που έβαλε στο τραπέζι το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες, στη σημερινή συνάντηση δεν σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, ενώ προβλέπεται μακρά νύχτα στο Eurogroup.
Οι διαβουλεύσεις τελείωσαν χωρίς δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να έχει και αύριο επαφές σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο...

Στον αέρα…


Όλα είναι στον αέρα μεταδίδει για το MEGA, από τις Βρυξέλλες, ο Μανώλης Σπινθουράκης. Η υπερφορολόγηση και η αύξηση των εισφορών θα φέρουν νέα ύφεση λένε και...
περνάνε με κόκκινο την πρόταση της ελληνικής πλευράς που μέχρι τώρα αποτελούσε την βάση για την συμφωνία.Έτσι παίζεται το παιχνίδι. 
Θα δούμε, σε λίγες ώρες…

Bloomberg: Πιθανή η καθυστέρηση της έναρξης του Eurogroup...


Στο ενδεχόμενο καθυστέρησης της έναρξης του κρίσιμου Eurogroup, η οποία ήταν προγραμματισμένη για...
τις 20:00 ώρα Ελλάδας, αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο κορυφαία κυβερνητική πηγή.
«Έλληνας αξιωματούχος υποστηρίζει ότι το Eurogroup θα καθυστερήσει να ξεκινήσει» υπογραμμίζει το αμερικανικό πρακτορείο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η καθυστέρηση οφείλεται στις σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των δανειστών, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 15:00 ώρα Ελλάδας...
naftemporiki.gr

Όπως η Σαπφώ…


Από την ατάκα με την Σαπφώ Νοταρά εμπνεύστηκε το MEGA. Μπουρλότο! Η αναφορά γίνεται στην…
αντιπρόταση – σοκ των δανειστών, που έσβησαν με κόκκινο την ελληνική πρόταση…

Επεσε η "αυλαία" στον ιστιοπλοϊκό αγώνα των Σπετσών

το λατίνι «Αλεξάνδρα Χ»
Με θεαματικές ιστιοδρομίες και τις βραβεύσεις των πρωταγωνιστών ολοκληρώθηκε στις Σπέτσες ο μεγαλύτερος αγώνας Κλασσικών Σκαφών, που διεξάγεται στην Ελλάδα.
Ογδόντα σκάφη με 600 ιστιοπλόους πήραν μέρος στη διοργάνωση «Spetses Classic Yacht Regatta», του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και όσοι βρέθηκαν στο γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού είχαν την ευκαιρία να δουν εντυπωσιακά σκαριά των περασμένων δεκαετιών σε αγωνιστική δράση.
Η κλασσική «Savannah»

Οι αγωνιζόμενοι ταξίδεψαν από όλες τις μεριές τής Ελλάδας όπως Κέρκυρα, Σύρο, Κρήτη, Πάρο, αλλά και από το εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία και Κύπρο). Πολλά ήταν τα σκάφη που ξεχώρισαν. Ανάμεσα του η «Αελλώ», το ιστορικό σκάφος, ηλικίας σχεδόν ενός αιώνα, του ιδρυτή του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Αντώνη Μπενάκη που συμμετείχε για πρώτη φορά στην διοργάνωση και το «Savannah» που ταξίδεψε από τη Μ. Βρετανία για να πάρει μέρος στη διοργάνωση. 
 Τα καΐκια που πήραν μέρος στον αγώνα αποτελούσαν έργα τέχνης της ελληνικής ξυλοναυπηγικής ενώ το «Αϊ Γεώργης», με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Μαθιό, που ξεχώρισε έχει ναυπηγηθεί στα ιστορικά καρνάγια των Σπετσών.
Μέ τό σακκάκι ο παλαίμαχος τού Π.Ν.
πρόεδρος τού Ν.Ο.Α.
Αλέξανδρος Παπαδόγγονας


«Στην πορεία αυτών των πέντε ετών με επιμονή, σκληρή δουλειά και συνεχή εξέλιξη έχουμε καταφέρει να εντάξουμε το Spetses Classic Yacht Regatta, στο διεθνές καλεντάρι των αγώνων της Μεσογείου, προσελκύοντας φέτος ρεκόρ συμμετοχών με υπερδιπλάσιες συμμετοχές σκαφών από το εξωτερικό», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΝΟΕ, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας.
Μία ξεχωριστή στιγμή της διοργάνωσης αποτέλεσε η απονομή του ανεκτίμητης αξίας επάθλου «Spirit of Chivalry – Chivas Honour Award Spetses Classic Yacht Regatta 2015» στο λατίνι «Αλεξάνδρα Χ» και στο πλήρωμά του, Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή που ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες του ομαδικού πνεύματος, της ευγενούς άμιλλας και της αυθεντικότητας. Οι δύο ιστιοπλόοι βρίσκονται στην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ολυμπιακής κλάσης 470 και από τις 29 Ιουνίου θα  εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας τους.

Στή συνέχεια περισσότερες φωτογραφίες...

Βουτιά στο χρηματιστήριο μετά τις δηλώσεις Τσίπρα...


Κατρακύλα προκάλεσε στο χρηματιστήριο η νέα οπως φαίνεται εμπλοκή των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς και τις δηλώσεις Τσίπρα με αιχμές κατά του ΔΝΤ.

Καθώς οι επενδυτές αναμένουν... το αποτέλεσμα προχωρούσαν από την αρχή της συνεδρίασης σε ρευστοποίηση μέρους των υψηλών κερδών που σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε κέρδη 15,66%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:35 έπεσε στις 763 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 52εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,1%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 3,9%, με τις τράπεζες να χάνουν 8,2%.
enikos.gr

"Charlie Hebdo": Σώστε την Ευρώπη, Πνίξτε έναν Έλληνα...


«Σώστε την Ευρώπη, Πνίξτε έναν Έλλαδα» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδο της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo που κυκλοφορεί σήμερα Τετάρτη, με το έντυπο να σχολιάζει καυστικά τους χειρισμούς των δανειστών απέναντι στη χώρα μας με φόντο τη διαπραγμάτευση.
Στο... πρωτοσέλιδο σκίτσο απεικονίζεται η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ έχει βάλει το κεφάλι ενός Έλληνα μέσα σε έναν κουβά γεμάτο νερό, απειλώντας να τον πνίξει.
Με αυτό τον τρόπο, οι συντάκτες του περιοδικού, με αρκετή δόση χιούμορ, έρχονται για ακόμα μία φορά να σχολιάσουν το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος.
 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (24.06.15)

                                                                                                                                         από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Παράταση μέχρι τις 27 Ιουλίου για το Ε9


Παράταση ως τις 27 Ιουλίου, της καταληκτικής ημερομηνίας για την κατάθεση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (σήμερα ισχύει ως τις 30 Ιουνίου), προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε προκειμένου να ψηφιστεί με το υπό συζήτηση στην Ολομέλεια νομοσχέδιο περί Ιθαγένειας.
Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι οι τρεις δόσεις για την καταβολή του φόρου εισοδήματος θα καταβάλλονται ως εξής: η πρώτη την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από την προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής της δήλωσης και η κάθεμία από τις επόμενες αντιστοίχως την τελευταία ημέρα του τρίτου και του πέμπτου μήνα από την υποβολή της δήλωσης.
Ως γνωστόν, οι τρεις δόσεις με τα ως τώρα ισχύονται είναι οι τελευταίες εργάσιμες ημέρες των μηνών Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου. Η εν λόγω τροπολογία δεν προβλέπει τη φημολογούμενη παράταση ως προς την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης φόρου εισοδήματος.
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τροπολογία
kathimerini.gr

Χαμηλές προσδοκίες για τελική συμφωνία σήμερα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
 Λίγες ώρες πριν το  σημερινό Eurogroup, και ο πήχης των προσδοκιών για μία τελική συμφωνία έχει χαμηλώσει σύμφωνα με αξιωματούχους που συμμετέχουν από χθες στις τεχνικές διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά."Δεν μπορεί να υπάρξει staff level agreement αυτή την στιγμή " λέει ευρωπαίος αξιωματούχος στην "Κ"  δίνοντας περισσότερες ελπίδες να επιτευχθεί  περαιτέρω πρόοδος μετά την μεσημεριανή συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιουνκέρ, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ και τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι. 
Από την πλευρά τους οι  θεσμοί φαίνεται να επιμένουν στην πρώτη πρόταση που είχε γίνει στον κ. Τσίπρα, την γνωστή και ως "πρόταση Γιουνκέρ" με την ελληνική πλευρά να προβάλει αντιστάσεις σε μία σειρά από θέματα. Οι αντιστάσεις της ελληνικής πλευράς αφορούν συγκεκριμένα  την σταδιακή μείωση του ΕΚΑΣ αλλά και στην μη αναστροφή των ασφαλιστικών και εργασιακών μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Συγχρόνως στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, η ελληνική πλευρά προτάσσει μία σειρά από όρους που δεν βοηθάνε σε επίτευξη συμφωνίας ενώ επιμένουν στην ιδιωτικοποίηση της ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) που δεν ήταν μέσα στην ελληνική πρόταση
Οι θεσμοί εκτιμούν ότι η ελληνική  πρόταση βασίζεται σε εισπρακτικά μέτρα, που θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ύφεση απ’ ό,τι οι περικοπές δαπανών. Έτσι, το δημοσιονομικό κενό είναι μεγαλύτερο και κατά συνέπεια απαιτούνται κι άλλα μέτρα. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, διαφωνίες υπάρχουν και μεταξύ του ΔΝΤ και της Κομισιόν, με το πρώτο να κατηγορεί τη δεύτερη ότι είναι πολύ επιεικής με την Αθήνα και αποδέχθηκε ως βάση συζήτησης την ελληνική πρόταση, που απέχει από αυτήν στην οποία είχαν συμφωνήσει οι θεσμοί και επιδόθηκε στον κ. Τσίπρα. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από την άλλη επικρίνουν το ΔΝΤ ότι δείχνει να μην ενδιαφέρεται για μια συμφωνία. Αυτό που είναι ξεκάθαρο πάντως είναι ότι συμφωνία χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ δεν γίνεται. 
Μέσα στο Σαββατοκύριακό το ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει να ψηφίσει μία σειρά από προαπαιτούμενα πριν η συμφωνία περάσει και στα κοινοβούλια των υπόλοιπων κρατών- μελών στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας. 
kathimerini.gr

Τσίπρας: Οι θεσμοί δεν θέλουν συμφωνία


Για "περίεργη στάση" κατηγορεί τους θεσμούς ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι είτε δεν θέλουν να επιτευχθεί η συμφωνία, είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα. Μιλώντας σε συνεργάτες του λίγο πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, εν όψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι οι θεσμοί δεν αποδέχονται τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση.

«Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας μιλώντας στους συνεργάτες του. «Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».

Τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση αφορούν στην αύξηση φόρων και εισφορών, έναντι των μειώσεων δαπανών που ζητούσαν οι θεσμοί.

kathimerini.gr

Ιστορικά αρνητικά ρεκόρ για τη θεωρητική κατεύθυνση

Η πρωτοφανής αποτυχία στιγμάτισε φέτος τους υποψηφίους της θεωρητικής κατεύθυνσης ― «αποτυχία μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της θετικής και τεχνολογικής, όπου οι υποψήφιοι είναι συνηθισμένοι στα δύσκολα θέματα», όπως δήλωσε χθες στην «Κ» ο εκπαιδευτικός Στράτος Στρατηγάκης. Ειδικότερα, η εικόνα των φετινών επιδόσεων είναι η ακόλουθη:

• Στη θεωρητική κατεύθυνση, στα Αρχαία -μάθημα αυξημένης βαρύτητας για την εισαγωγή στις νομικές και τα φιλολογικά τμήματα- υπάρχουν μόλις 303 γραπτά σε όλη την Ελλάδα με βαθμό πάνω από 18, σε σύνολο 31.917 υποψηφίων. Γεγονός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών με ποσοστό 0,95%. Ακολουθεί η Λογοτεχνία με ποσοστό 3,16%, επίσης αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών.

• Στην τεχνολογική κατεύθυνση, τα Μαθηματικά και η Φυσική κατεύθυνσης είναι τα μαθήματα-κλειδιά για την εισαγωγή στα τμήματα τεχνολογικών και θετικών επιστημών. Στη Φυσική σημειώθηκαν οι χειρότερες επιδόσεις όλων των ετών (το 79,17% των υποψηφίων τεχνολογικής κατεύθυνσης έγραψε κάτω από τη βάση, με το προηγούμενο ρεκόρ στο 78,33% το 2012), ενώ στα Μαθηματικά κατεύθυνσης το 69,97% των υποψηφίων δεν ξεπέρασε το 10. Ετσι, το αρνητικό ρεκόρ του 2013 -78,04%- διατηρείται.

• Στη θετική κατεύθυνση, το 20,05% των υποψηφίων αρίστευσε στη Βιολογία, μάθημα αυξημένης βαρύτητας για την εισαγωγή στις ιατρικές και τις υπόλοιπες σχολές επιστημών υγείας. Το ποσοστό αρίστων στη Βιολογία είναι το χαμηλότερο της τελευταίας πενταετίας, με το προηγούμενο χαμηλό να σημειώνεται το 2011 με 19,91%. Αντίθετα, στη Χημεία, δεύτερο μάθημα βαρύτητας, το 34,93% των υποψηφίων αρίστευσε, από 26,97% πέρυσι.

• Στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας οι επιδόσεις ήταν καλύτερες από πέρυσι, καθώς το 32,65% της τεχνολογικής κατεύθυνσης (η πολυπληθέστερη που επέλεξε το μάθημα) αρίστευσε με βαθμό πάνω από 18.

• Οι περισσότερες αναβαθμολογήσεις έγιναν στη Λογοτεχνία θεωρητικής κατεύθυνσης (18,34% των γραπτών) και στη Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας για τους υποψηφίους της τεχνολογικής κατεύθυνσης (13,72%).

Μετά τους βαθμούς των υποψηφίων Γενικών Λυκείων και της ομάδας Β΄ των Επαγγελματικών Λυκείων, αύριο (1 μ.μ.) θα ανακοινωθούν στα Επαγγελματικά Λύκεια οι βαθμοί των υποψηφίων που διεκδικούν μόνο μία θέση σε ΤΕΙ.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν μετά τη 1 μ.μ. να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στη διεύθυνση http://results.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ πρέπει μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).
από kathimerini.gr

Εσπευσμένα στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας...



Νέα συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προγραμματίζεται για σήμερα Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα...
με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ θα συναντηθούν σήμερα στην βελγική πρωτεύουσα και πρόκειται να προσκαλέσουν και τον Αλέξη Τσίπρα στην συνάντηση αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα Τετάρτη στις 8 το βράδυ είναι προγραμματισμένη η ειδική συνεδρίαση του Eurogroup για την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ...

Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες...


Αυτήν την κρίσιμη ώρα για τη χώρα, η λογική που αναπτύσσεται από ορισμένους φανατικούς για τον διαχωρισμό της κοινωνίας σε αντιμνημονιακούς και φιλομνημονιακούς, μόνο ζημιά προκαλεί.

Ποιον...
ωφελεί άραγε να δίνεται διεθνώς η εικόνα ότι η ελληνική κοινωνία είναι διχασμένη σε «καλούς» που αντιμάχονται τη λιτότητα και «κακούς» που ταυτίζονται με τις θέσεις των δανειστών; Η διαπραγμάτευση που διεξάγει η κυβέρνηση και η προσπάθεια που καταβάλλει για μια έντιμη και βιώσιμη συμφωνία είναι εθνική προσπάθεια, το αποτέλεσμα της οποίας, αν κινείται σε αυτό το πλαίσιο, θα είναι προς το συμφέρον όλων.

Αντί λοιπόν κάποιοι και κυρίως πολιτικά στελέχη να ρίχνουν λάδι στη φωτιά με δηλώσεις τους, ας βοηθήσουν -έστω κι αν χρειαστεί να σιωπήσουν- για την επίτευξη ενός εθνικού στόχου. Τα κομματικά ακροατήρια μπορούν να περιμένουν...

Δ.Κ. - efsyn.gr
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ