Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Ναι, λίγη τσίπα δεν βλάπτει, αντιθέτως...

EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
του Γιώργου Σταματόπουλου
Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια. Ολα δείχνουν πλέον ότι στον κοινοβουλευτικό «βίο» της χώρας ουδείς διαφέρει σε ουδέν από ουδένα, αφού άπαντες μετέρχονται τα ίδια ακριβώς (πανομοιότυπα) στην προσπάθειά τους να επικυριαρχήσουν στην πολιτική (κυβερνητική) σκηνή -μα ακριβώς τα ίδια.
Ολοι, άρα, αναμένεται να έχουν την ίδια τύχη σε ό,τι αφορά την παραμονή τους στην εξουσία· ένα-δυο χρόνια και πάπαλα. Φαίνεται αυτό στα πρόσωπά τους και ακούγεται στα λόγια τους. Οι πλείστοι αδυνατούν να εμφανιστούν σοβαροί, έστω -γιατί; Οι ίδιοι ας απαντήσουν.
Πού να 'ναι εκείνες οι μέρες που φωνασκούσαμε και γκαρίζαμε ότι θα 'ρθει η Αριστερά στα πράγματα και θα 'ρθουν τα πάνω κάτω, η δικαιοσύνη θα λάμπει, η ισονομία θα επικρατεί όπως και η ισηγορία, η εκπαίδευση θα πάψει να είναι ταξική, όπως και η Υγεία, η επαρχία θα «αναβλέψει» και δεν θα νιώθει έρημη και παραμελημένη, οι εταιρείες που μολύνουν την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον θα ξεκουμπιστούν, στους Ελληνες θα φουσκώσουν τα στήθια από εθνική ανεξαρτησία και υπερηφάνεια και άλλα τρικούβερτα πανηγυρικά. Τους καημένους (όλους μας).
Εχει πλάκα εντούτοις να ακούς υπουργούς της κυβέρνησης να...

Προς κυβέρνηση, ενταύθα...

Αποτελούν κοινό μυστικό τα «καπέλα» που μπαίνουν στις κυκλοφορίες αρκετών εφημερίδων, δηλαδή η τεχνητή διόγκωση του ύψους της κυκλοφορίας τους.
Η διαπλοκή, η οποία παρεμβαίνει στο κύκλωμα της διανομής, «φουσκώνει» τα στοιχεία των κυκλοφοριών κατά το δοκούν, με τα ανάλογα ευνοϊκά αποτελέσματα στη διαφήμιση... Απορούμε, λοιπόν, εμείς που ζούμε από τις πραγματικές κυκλοφορίες της εφημερίδας μας: Πότε επιτέλους θα προχωρήσετε στην υποχρεωτική εφαρμογή του νόμου για το barcode στις εφημερίδες, που έχετε ψηφίσει από τον περασμένο Μάιο, ώστε να αποτυπώνονται καθημερινά οι πραγματικές κυκλοφορίες;..

efsyn.gr

Novartis όπως Siemens;..

Πράκτορες του FBI στην Αθήνα…
Τέσσερις χιλιάδες γιατροί στο μικροσκόπιο της δικαστικής έρευνας…
Εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα;..

Σκάνδαλο με δωροδοκίες, εμπλοκή γιατρών, με συνταγογραφήσεις φαρμάκων, που κάποιοι υπάλληλοι υπέγραφαν ελαφρά τη καρδία, όπως είπε η Έρρικα Βαλλιάνου, στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, φάρμακα που εδίδοντο χωρίς να έχουν εξεταστεί όλες οι παρενέργειες τους.
Στο…
μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης τέσσερις χιλιάδες γιατροί. Στην Αθήνα κάνουν έρευνα, για τις δραστηριότητες της εταιρείας, πράκτορες του FBI. Η υπόθεση που ερευνάται αφορά τα έτη από το 2006 μέχρι το 2014. Η εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο διαφαινόμενο σκάνδαλο εξετάζεται από τις δικαστικές Αρχές. Την προκαταρκτική διενεργεί η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου.
Ο φάκελος Novartis πήρε διαστάσεις θρίλερ, καθώς με το άνοιγμα του έγινε γνωστή η ιστορία ενός υπαλλήλου που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ανήμερα της Πρωτοχρονιάς από το «Γαλαξία» του Χίλτον. Ο υπάλληλος αυτός, χημικός στο επάγγελμα, λίγο πριν, φαίνεται πως είχε συζήτηση με πράκτορες του FBI, αλλά τελικά ζήτησε να καταθέσει στην εισαγγελέα Ράικου…
 

Μεταγραφές στό δελτίο καιρού...

Ο Κολυδάς στην ΕΡΤ…
Ο διαπρεπέστερος και ίσως ο πλέον συμπαθής μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς, μετά από πετυχημένη πορεία πολλών ετών στο MEGA, μετακομίζει στην Δημόσια Τηλεόραση.

Να…
δούμε τον καιρό, όπως πρέπει (και να τον καταλάβουμε).

Η ΕΡΤ πάντως, φαίνεται να κάνει μεγάλα ανοίγματα, ενισχύοντας όλους τους τομείς της ενημέρωσης…
 

Η ΝΔ για ΔΟΛ και Μουλόπουλο...

Ανακοίνωση για τη συνάντηση Ψυχάρη-Μπόμπολα-Μουλόπουλου εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ. 

Σε αυτή αναφέρει:...
«Η Κυβέρνηση ακόμη δεν έχει ενημερώσει με ποια ιδιότητα παρέστη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της “Αυγής”, κ. Βασίλης Μουλόπουλος στη συνάντηση με τον κ. Ψυχάρη και τον κ. Μπόμπολα. Ας ενημερώσει επίσης την ελληνική κοινή γνώμη, αν στη σύσκεψη που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου, με εκπροσώπους των τραπεζών, συζητήθηκε το θέμα του Δ.Ο.Λ.»...
 

Συγγνώμη, δεν θα το ξανακάνω... (η απάντηση Μουλόπουλου)

Επιστολή Β. Μουλόπουλου προς τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλια
Προς τον κ. Κικίλια, εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ.

Κοινοποίηση προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη


κ. ενωμοτάρχα,

ευπειθώς αναφέρω ότι...
χτες επισκέφτηκα την εφημερίδα το “Βήμα”, εις την οποία δούλεψα για 35 συναπτά έτη, για να ευχηθώ “Καλή Χρονιά” στους παλιούς μου συναδέλφους και πάντα φίλους, διευθυντές, δημοσιογράφους και κλητήρες.

Σας ζητώ ταπεινά συγγνώμην διότι παρέλειψα να ζητήσω την άδειά σας γι αυτή μου την ενέργεια. Δεν θα επαναληφθεί.

Από σήμερα θα αναφέρω και θα ζητώ την άδεια από τις υπηρεσίες σας για όλες μου τις μετακινήσεις εντός και εκτός Αττικής.


Με τιμή
Βασίλης Μουλόπουλος

Οι σχέσεις ΔΟΛ-ΝΔ...

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριάκος Μητσοτάκης ΒΗΜΑgazino

Η ΝΔ δεν έχει ακομη αντιληφθεί τη...
ζημία που έχει προκαλέσει με την πολιτική της στα media, και ζητάει και τα ρέστα στην υπόθεση ΔΟΛ. Θα ήταν χρήσιμο κάποιος από την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει πως χορηγήθηκε το ομολογιακό δάνειο των 96.749.561 ευρώ  στο ΔΟΛ το 2014, λίγο πριν την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου  και ενώ ήταν γνωστή η οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Επιπλέον πως βρέθηκε ο γιος του  Σταύρου Ψυχάρη, Ανδρέας στη θέση του βουλευτή της ΝΔ το 2012.  
Δεν φανταζόμαστε να υπήρξε κάποιου είδους συμφωνία ανάμεσα στην ηγεσία του ΔΟΛ και τη ΝΔ;

typologies.gr

Οι Γερμανοί... ξανάρχονται

Η ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi
Η Ρώμη δεν ζητά τη διάσωσή της με χρήμα ευρωπαϊκό και γερμανικό, αλλά διεκδικεί μια πιο χαλαρή ερμηνεία των ευρωπαϊκών κανονισμών διάσωσης
  | PETAR MILOSEVIC (CC BY-SA 4.0

Η επικοινωνιακή στρατηγική που ακολουθεί τις τελευταίες εβδομάδες η γερμανική κυβέρνηση θυμίζει όλο και πιο πολύ την αντίστοιχη που ακολούθησε λίγο πριν η Ελλάδα και οι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου μπουν στην περιπέτεια των μνημονίων.
Η κυβέρνηση Μέρκελ ήταν η μοναδική από τις υπόλοιπες της Ε.Ε. που αντέδρασε άμεσα στην ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους κουνώντας το δάχτυλο στην Αθήνα.
Η γερμανική Bundesbank ήταν πάλι η μοναδική εκ των κεντρικών τραπεζών του χωρών-μελών της ευρωζώνης που αντέδρασε άμεσα πριν από λίγες ημέρες όταν διέρρευσε σχέδιο «προληπτικής ανακεφαλαιοποίησης» για τη διάσωση της τρίτης μεγάλης τράπεζας της Ιταλίας Monte dei Paschi.
Και στις δύο περιπτώσεις η γερμανική πλευρά έκλεισε τα μάτια στο πρόβλημα των εταίρων της (φτώχεια Ελλήνων υπερηλίκων-κρίση ιταλικού τραπεζικού συστήματος) και επικαλέστηκε την τήρηση των συμφωνιών και των κανόνων που -σύμφωνα με την ερμηνεία της- παραβιάστηκαν.
Πρωτοχρονιάτικα, ο επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου IFO και σύμβουλος της κυβέρνησης Μέρκελ προέβλεψε ότι οι Ιταλοί θα φύγουν από τη ζώνη του ευρώ.
Μιλώντας στην καθημερινή εφημερίδα Tagesspiegel, ο πρόεδρος του IFO, Κλέμενς Φουστ, είπε συγκεκριμένα -για την ακρίβεια «σπεκουλάρισε» πλαγίως- ότι «το βιοτικό επίπεδο στην Ιταλία είναι το ίδιο με αυτό του 2000 και αν αυτό δεν αλλάξει, οι Ιταλοί θα πουν σε κάποια φάση ότι δεν θέλουν άλλο αυτή την ευρωζώνη».
Και στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει δεκτό το γερμανικό Κοινοβούλιο σχέδιο διάσωσης της Ιταλίας.
Ενα ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ιταλίας θα επέβαλλε στους Γερμανούς φορολογουμένους κινδύνους, «το μέγεθος των οποίων δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να ελέγξει... Οι Γερμανοί βουλευτές δεν θα πρέπει να συμφωνήσουν σε κάτι τέτοιο», τόνισε....

Έφοδος στα γραφεία της Novartis...

με εντολή του Εισαγγελέα Διαφθοράς...
Έφοδος στα γραφεία της Novartis με εντολή του Εισαγγελέα Διαφθοράς
Εντολή για έφοδο στα γραφεία της Novartis στην Ελλάδα έδωσε η Εισαγγελία Διαφθοράς ώστε να...
συγκεντρωθούν στοιχεία για το σκάνδαλο με τις καταγγελίες για μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακά της εταιρείας.

Για την  υπόθεση αυτή, όπως είναι γνωστό διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Διαφθοράς έπειτα και από σχετική παρέμβαση του  αρμόδιου Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Νωρίτερα σήμερα μάλιστα πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης τόνιζαν πως «μετά από την εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή για διερεύνηση των καταγγελιών για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από τη φαρμακευτική εταιρεία «Novartis» οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές». Παράλληλα, επισήμαιναν:

Σε κάθε περίπτωση η δικαστική έρευνα θα είναι γρήγορη και σε βάθος...

newpost.gr

Πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη γιά όσους "αλλάζουν γνώμη"...

Σε μισή ώρα το συναινετικό διαζύγιο

Η εποχή που για ένα διαζύγιο οι πολίτες περίμεναν έναν και πλέον χρόνο, αν ήταν συναινετικό, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Στο εξής και με βάση νέες ρυθμίσεις, που έχει έτοιμες το υπουργείο Δικαιοσύνης, τα συναινετικά διαζύγια θα βγαίνουν σε μισή ώρα το πολύ! Ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά με βάση τις νέες ρυθμίσεις, που θα κατατεθούν στη Βουλή αμέσως μετά τις γιορτές, όσοι επιθυμούν να χωρίσουν με συναίνεση δεν θα πηγαίνουν καθόλου σε δικαστήριο.
Οι σχετικές δικαστικές διαδικασίες που ισχύουν ώς τώρα θα καταργηθούν. Αρμόδιος για τη λύση του γάμου συναινετικά θα είναι στο εξής ο συμβολαιογράφος, ο οποίος θα εκδίδει την απαραίτητη συμβολαιογραφική πράξη, χωρίς άλλες διατυπώσεις. Το σημαντικό είναι ότι, εκτός από το συναινετικό διαζύγιο, ενώπιον συμβολαιογράφου με συμβόλαιο (συμβολαιογραφική πράξη) οι πρώην σύζυγοι θα ρυθμίζουν με κοινή συμφωνία και κρίσιμα θέματα τα οποία αποτελούν απότοκες συνέπειες ενός διαζυγίου.

Απαραίτητος ο συνήγορος
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που ετοίμασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με συμβολαιογραφική πράξη θα ορίζονται και θα συμφωνούνται θέματα...

Στής Μυκόνου τήν υπερβολή...

Μιά σατιρική σχολή
μήπως λείπει απ' τό νησί;...
Μυκόνιος Κώνωψ 
(ο κοινωφελής)

-Μά, ζορίζονται πολλοί,
τάχα σοβαροί
ηλαδή;
-"Θά χαλάσει η βολή"!
                    
Όλοι τους χτιζομανιακοί.
Πιάνουνε πρωί-πρωί,
μιά λαθραία οικοδομή
κι από 'κεί...
...στήν εκκλησιά γραμμή.
Μέ αντάλαγμα κερί
χωρίς καθόλου συστολή,
αρχινούνε τίς σταυροί
(booking γιά τού παραδείσου τήν αυλή).
Κάθε Κυριακή! 

Στής Μυκόνου τήν υπερβολή...
Μιά σατιρική σχολή
σάμπως νά 'λειψε πολύ...
Δ.Ν.Α.

Υ.Γ. Έδειξα τά παραπάνω σέ ένα καλό φίλο "από τά παλιά" και αντί άλλης απάντησης μού έστειλε τό ακόλουθο ποίημα τού Βάρναλη...
 Δ.Ν.Α.

                          Πότε;
Να μασάει ο χοντρός είναι δουλειά του,
γουργουρίζει η πατρίδα στην κοιλιά του!
Νόμος: ο που προδίνει κι απατά,
όλο και πιο ψηλότερα πατά!
Και συ, Λαέ, με την καμένη ανάσα
πότε θα κόψεις του χοντρού τη μάσα;

 Κώστας Βάρναλης