Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ


















Ανοιχτή επιστολή τού Νίκου Κάπλαντζη
1.                 Εισαγωγή: To πρόβλημα
Εδώ και καιρό και σε μια σειρά από μικρά σχόλια που σχεδόν καθημερινά αναρτώ στην προσωπική μου ιστοσελίδα, επιχειρώ συγκαλυμμένα να προειδοποιήσω τους Μυκονιάτες, για ένα παρασκηνιακό παιχνίδι που έχει στηθεί στις πλάτες του με προφανή σκοπό την κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου. Και είχα υπογραμμίσει ότι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα αποκαλύψω τα πάντα. Με στοιχεία, ονόματα, και διευθύνσεις.
Βέβαια από τότε μέχρι και σήμερα άλλαξαν πολλά. Δεν καθοδηγώ πλέον εγώ το παρασκήνιο αλλά είμαι μέρος που πολιτικού ανταγωνισμού, της δημοσιότητας, έτοιμος να κρίνω και να κριθώ. Εξ’ αυτού και μόνο του λόγου οφείλω για λόγους πολιτικής εντιμότητας να πράξω το αυτονόητο. Αφενός να προστατεύσω την προσωπική μου τιμή και αξιοπρέπεια και αφετέρου να θωρακίσω τον συνδυασμό «Μύκονος. Επόμενη Μέρα», τον Ανδρέα Φιορεντίνο, τους συνεργάτες τους και τους φίλους από ανυπόγραφα κείμενα-φήμες ή καφενειακά σχόλια που μόνο σύγχυση και παραπληροφόρηση προσφέρουν.
Αφορμή γι’ αυτό το κείμενο στάθηκε μια δημόσια αντιπαράθεση που είχα πριν από λίγο καιρό στην παραλία της Μυκόνου με τον κύριο Ατζαμόγλου όταν και ευθέως τον κατηγόρησα ενώπιον κόσμου  με τα εξής λόγια: «ποιος σου έδωσε το δικαίωμα εσένα και του Κουκά να χρησιμοποιείτε το όνομά μου για να κάνατε προσωπική προβολή και μάλιστα να με κατηγορείτε ότι με δική μου και όχι δική σας πρωτοβουλία γράφτηκε ένα κείμενο;
Μετά από αυτό το γεγονός πολλοί απόρησαν για τον τρόπο που μίλησα. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι με κατηγόρησαν. Το ίδιο βράδυ και ενώ είχα αποφασίσει να μην ξανασχοληθώ με τα δημοτικά έκανα μια προσωπική υπέρβαση. Τηλεφώνησα στον Ανδρέα Φιορεντίνο με τον οποίο συναντήθηκα την επόμενη μέρα στην παραλία της Μυκόνου. Του περιέγραψα το γεγονός και του είπα: «θέλω να σε βοηθήσω, θέλω να είμαι δίπλα σου, δεν υπάρχει άλλη επιλογή.». Προς τιμήν του και χωρίς περιστροφές μου απάντησε καταφατικά.
Από εκείνη τη μέρα και μέχρι σήμερα που γράφω αυτές τις λέξεις περίμενα να δω τις εξελίξεις ώστε να σας παρουσιάσω την επιστολή που προέβλεπε την ίδρυση μιας νέας παράταξης που όμως έμεινε στα χαρτιά. Επιτρέψτε μου κάποιες προεισαγωγικές παρατηρήσεις:
·         H πορεία των γεγονότων με δικαιώνει πλήρως.
·         Η συμβολή όλων όσων συμμετέχουμε στα κοινά έχει ως προϋπόθεση την αξιοπιστία και την εμπιστευτικότητα. Προσωπικά σεβάστηκα τις παραπάνω αρχές. Όμως εγκαίρως προειδοποίησα ότι όποιος δεν τις σεβαστεί θα υποστεί τις συνέπειες. Και αυτό πράττω.
·         Η συμβολή μας στην πολιτική ζωή δεν κρίνεται από την καπατσοσύνη μας στην μικροπολιτική, τη ρουφιανιά, τον φθόνο και το ψέμα αλλά από την ευθύτητα, την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια, την αλήθεια.
2.     Τα γεγονότα και τα στοιχεία. (με αστερίσκο το συμφωνητικό)

Λασποβρόχια

Μαρία Τριαντοπούλου
Σε αυτήν εδώ τη χώρα τα έχουμε δει και τα έχουμε ακούσει όλα. Βέβαια τα προεκλογικά παραληρήματα των πολιτικών και των ΜΜΕ έχουν χτυπήσει πρωτοφανές κόκκινο, σε ψηλά επίπεδα οι τερατολογίες και οι εκφοβισμοί, σε πρωτοφανές χαμηλό επίπεδο το πολιτικό ήθος.
Σήμερα πια ένιωσα τόση αηδία και απογοήτευση με όλο αυτό το προεκλογικό σκηνικό που επιχειρείται να στηθεί ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές που σκέφτηκα, μέχρι τότε, να ασχοληθώ αποκλειστικά με θέματα γενικού φιλολογικού ενδιαφέροντος, με τις τέχνες και τα γράμματα, μέχρι και συνταγές θα αρχίσω να γράφω προκειμένου να μην αγγίξω ούτε από μακριά όλα αυτά τα τραγικά και ευτράπελα ή τραγικά ευτράπελα ή ευτράπελα τραγικά που καθημερινά με κάνουν να θέλω να χτυπήσω με δύναμη το κεφάλι μου στον τοίχο, να σπάσω την τηλεόραση και να πετάξω και τον υπολογιστή στα σκουπίδια. Και είναι σίγουρο ότι δεν είμαι η μόνη που αισθάνεται έτσι.
Αρκεί να δει κανείς την αγανάκτηση στο υφος των ανθρώπων, αρκεί να διαβάσει τα σχόλια τους σε διάφορους ιστότοπους, αρκεί να πιεί έναν καφέ στο καφενείο ή να περιμένει σε κάποια δημόσια υπηρεσία να έρθει η σειρά του ή σε κανένα νοσοκομείο μπας και τον δει ο γιατρός για να καταλάβει ότι είμαστε όλοι πια στα όρια μας.
Πέρασε και το των Ελλήνων Πάσχα – όλα γεμάτα φέτος... μάλλον ο κόσμος πίστεψε ότι λεφτά υπάρχουν με τόση χαρά που έχουν οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας – και τώρα είπαν κυβέρνηση και ΜΜΕ, χέρι χέρι, να μας στείλουν αδιαβάστους μέχρι τις εκλογές!! Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και πλέον παίζονται όλα για όλα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει, που λέει και το τραγούδι. Μικροπολιτικές, τεχνάσματα, άπειρη λάσπολογία, προβοκάτσια, προπαγανδιστικές μέθοδοι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού, ψηφοθηρικά τερτίπια, υποσχέσεις και ρητορικές εξαγγελίες όλα έχουν επιστρατευθεί...

Τα τυχερά κουπόνια της κλήρωσης τού 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΛΗΡΩΣΗ 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου
Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου πραγματοποίησε την κλήρωση με τα κουπόνια ενίσχυσης του Συστήματος, στις 13/04/2014 στην Παραλία της Μυκόνου
Τα τυχερά κουπόνια της κλήρωσης που κερδίζουν τα δώρα των χορηγών μας είναι:

  82, 503, 536, 194, 226, 576, 396, 524, 96, 274, 534, 693, 282, 52, 245, 310, 281, 550, 675, 296, 199, 311, 272, 588, 399, 510, 699, 518, 279, 265, 665, 259, 678, 44, 334, 542, 153, 102, 514, 676, 119, 546, 668, 332, 94, 278, 41, 547, 691, 626, 600, 501, 302, 250, 5, 686, 235, 673, 8, 317, 594, 68, 610, 681.
Οι τυχεροί μπορούν να παραλαμβάνουν τα δώρα από το καφέ ΜΠΑΡΚΟ του Γιώργου Σταμούλη στο Παλαιό λιμάνι Μυκόνου όλες τις ημέρες της εβδομάδος από τις:
10:00πμ μέχρι τις 12:00μμ και από τις 15:00 μέχρι τις 18:00
Τηλ. Επικοινωνίας 22890-27644

Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς για τα δώρα τους και τους συμμετέχοντες στην κλήρωση για την ενίσχυσή τους.