Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Έκτακτα μέτρα και...

«Μυστικοί» τροχονόμοι στις εθνικές οδούς...
«Μυστικοί» τροχονόμοι στις εθνικές οδούςΑπαγόρευση κίνησης των φορτηγών στις εθνικές οδούς και έκτακτα μέτρα, μεταξύ των οποίων εντατικοί έλεγχους από ειδικά κλιμάκια της Τροχαίας και «μυστικούς» τροχονόμους, για...
επικίνδυνες παραβάσεις, έχει προγραμματίσει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών στους δρόμους τον Δεκαπενταύγουστο και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

 Στα έκτακτα μέτρα συμπεριλαμβάνεται ενισχυμένη παρουσία τροχονόμων για την ρύθμιση της κυκλοφορίας σε βασικούς κόμβους, κατά μήκος των εθνικών οδών, στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, στα διόδια, για ενημέρωση των οδηγών, καθώς και σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς και περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
Για την πρόληψη ατυχημάτων, συνεργεία της Τροχαίας θα...

Ανησυχία προκαλεί η διένεξη ΗΠΑ - Β.Κορέας...

«Πολεμικές ιαχές» ΗΠΑ - Β. Κορέας...
Έκτακτη σύσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση...
Εκτάκτως στην Ουάσινγκτον για μία ημέρα θα μεταβεί τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διακόπτοντας τις...
διακοπές του,  όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, χωρίς, όμως να γίνουν γνωστοί οι λόγοι του για αυτό το ταξίδι.
Πάντως ο Αμερικανός Πρόεδρος φρόντισε να στείλει, το βράδυ της Παρασκευής, νέο μήνυμα -τελεσίγραφο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν ο Κιμ επιτεθεί στο Γκουάμ θα το μετανιώσει».
Ο Τραμπ παραθερίζει σε γήπεδο του γκολφ ιδιοκτησίας του στο Μπέντμινστερ, στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου είχε συναντήσεις με τους συμβούλους του με αντικείμενο την πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας και άλλα θέματα.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, λίγες ώρες πριν το νέο τελεσίγραφο στον Κιμ έγραψε στο twitter ότι τα αμερικανικά οπλικά συστήματα είναι «κλειδωμένα και οπλισμένα», ενώ η Πιονγκγιάνγκ τον κατηγόρησε ότι οδηγεί την κορεατική χερσόνησο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου.
Ο Τραμπ ανέβασε τους τόνους στον πόλεμο λέξεων στο Twitter λίγη ώρα αφού το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε δήλωση στην οποία τον κατηγόρησε για την κλιμάκωση της έντασης: «Ο Τραμπ οδηγεί την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου, βγάζοντας κραυγές όπως ''οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν έναν πόλεμο εναντίον της DPRK''» (Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας), ανέφερε το KCNA.

Ανησυχία Λαβρόφ για στρατιωτική σύρραξη
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διατύπωσε...

Διατροφικό σκάνδαλο με μολυσμένα αβγά...

«Τα εγχώριας παραγωγής αβγά είναι ασφαλή»...
Έκτακτη σύσκεψη στην Κομισιόν για το σκάνδαλο με τα μολυσμένα αβγά
Στο διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αβγά που έχουν κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ανδρέας Μανέτας, μιλώντας στον Realfm.

«Στις αρχές Αυγούστου μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης αναγγέλθηκε το γεγονός της ανίχνευσης fipronil σε αυγά από την Ολλανδία. Στη συνέχεια ξεκίνησαν διαδικασίες έρευνας διακίνησης αυτών των αβγών... Η χώρα μας δεν εμπλέκεται προς το παρόν σε αυτές τις παρτίδες, οι οποίες ενοχοποιούνται με την ανίχνευση του fipronil. Αυτό είναι καλό για εμάς, τουλάχιστον μέχρι στιγμής που μιλάμε», είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Όπως σημείωσε: «Είμαστε σε εγρήγορση, έχουμε τεθεί σε διαδικασία κινητοποίησης εφόσον έχουμε έστω και την παραμικρή πληροφορία ή υποψία για εισαγωγή στη χώρα μας αβγών που προέρχονται από τις εμπλεκόμενες παρτίδες, έτσι ώστε να κινητοποιήσουμε τον μηχανισμό για να μπορέσουμε να αποσύρουμε τα προϊόντα αυτά από την αγορά».

Ερωτηθείς εάν στην Ελλάδα εισάγονται αυγά ο κ. Μανέτας απάντησε «εισάγουμε αβγά, η Ολλανδία δεν αποτελεί χώρα εισαγωγής αυγών για εμάς. Εμείς εισάγουμε αβγά από χώρες όπως η Ιταλία, η Πολωνία, η Βουλγαρία».

«Τα εγχώριας παραγωγής αβγά είναι ασφαλή, στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιείται αυτή η ουσία σε κανένα σκεύασμα. Τα ελληνικά αβγά τα οποία προέρχονται από τις ελληνικές φάρμες είναι ασφαλή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ.

«Λευκοί και άσπιλοι» ...από χρέη(!) παραδόθηκαν οι τίτλοι τού ΔΟΛ στόν...!

Η απόλυτη υποκρισία...
ΔΟΛΟταν πριν από λίγους μήνες… εξεγέρθηκαν η Ν.Δ. και σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, μαζί με εκείνα του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη, με αφορμή την κυβερνητική τροπολογία που απάλλασσε τον Ι. Σαββίδη από το πρόστιμο ύψους 38,5 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε στην εταιρεία ΣΕΚΑΠ, την οποία αγόρασε το 2013 ο επιχειρηματίας, κανείς δεν υποψιαζόταν τη συνέχεια.

Πόσο δηλαδή «λευκούς και άσπιλους» θα παραλάμβανε, μέσα στην απόλυτη σιωπή, τους τίτλους του ΔΟΛ ο κ. Μαρινάκης. Με νέα εταιρεία απαλλαγμένη από τα ενοχλητικά χρέη και τους εργαζόμενους προαναγγέλλεται το ελπιδοφόρο ξεκίνημα.

Τα χρέη του πιο υπερδανεισμένου με θαλασσοδάνεια οργανισμού, που ξεπερνούν τα 200 εκατ. και που οφείλονται στις 4 τράπεζες μαζί με όλα όσα οφείλονται σε Δημόσιο και εργαζόμενους, κάνουν τώρα... φτερά στο πλαίσιο της διαδικασίας του εκκαθαριστή, ενώ με τη σκιά τους καλύπτουν -ως συνήθως- τις τσέπες των φορολογούμενων πολιτών.

Τελικά η σιωπή είναι για κάποιους αληθινός χρυσός!...   
efsyn.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο" καί είναι από φράση τού κειμένου.

Μυστικά στην Πάρο το ζεύγος Μακρόν...

Μυστικά στην Πάρο το ζεύγος ΜακρόνΟ Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ είναι φιλοξενούμενοι Γάλλου δημοσιογράφου που έχει σπίτι στη...
Σάντα Μαρία της Πάρου.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει φτάσει στο νησί, υπό άκρα μυστικότητα και φιλοξενείται, ενώ κινείται πολύ προσεκτικά για να αποφύγει τα φλας των φωτογράφων.

Παράλληλα, στην Πάρο βρίσκεται αυτή την περίοδο και ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ...

Γιώτ μέ 1.800 κιλά χασίς. Προορισμός : Νησί τού Αιγαίου...

Με προορισμό το Αιγαίο το σκάφος με τους 1,8 τόνους χασίς


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
 Σκάφος φορτωμένο με 1,8 τόνους χασίς, εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά των Κυθήρων από το Λιμενικό. Πρόκειται για μηχανοκίνητο γιοτ μήκους 50 ποδών, σημαίας Ιταλίας, που είχε αποπλεύσει από τη Νάπολι και είχε ως τελικό προορισμό του, νησί του Αιγαίου. 

Ο εντοπισμός του έγινε έπειτα από πληροφορίες που έφθασαν στην Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού. Το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Νεάπολης όπου και μετά από ενδελεχή έλεγχο προέκυψε πως στο εσωτερικό του υπήρχαν 84 κιβώτια με συνολικά 1.800 κιλά χασίς.

Οι αρχές συνέλαβαν για την υπόθεση τους δύο επιβαίνοντες στο γιοτ, έναν υπήκοο Ιταλίας και έναν Αλβανίας. 

Εκτιμάται πως μετά τον απόπλου τους από την Ιταλία κατευθύνθηκαν στην Αλβανία από όπου και παρέλαβαν τα ναρκωτικά, με τελικό προορισμό αιγαιοπελαγίτικο νησί. 
Το σκάφος φέρεται να έχει νοικιαστεί από άλλον Ιταλό υπήκοο. 
από kathimerini.gr

Έκλεβαν πανάκριβα ρολόγια από βίλες

Συνελήφθησαν τρεις Ιταλοί ελαφροχέρηδες στη Μύκονο

Συνελήφθησαν τρεις Ιταλοί ελαφροχέρηδες στη Μύκονο
11/08/2017
Εξαρθρώθηκε από κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής, η σπείρα που έκλεβε πανάκριβα ρολόγια από βίλες Αράβων και Βρετανών, κυρίως, στην Μύκονο, τον τελευταίο καιρό. Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι αστυνομικοί που είχαν μεταβεί στο νησί για την υπόθεση, με την συνεργασία των τοπικών αρχών, συνέλαβαν σήμερα το πρωί τρεις Ιταλούς, (δύο άνδρες και μια γυναίκα), οι οποίοι, προέκυψε ότι ενέχονται στις κλοπές των ρολογιών και κρατούνται.
Μέχρι στιγμής βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν κάποια από τα ρολόγια μεγάλης αξίας που είχαν κλαπεί τις τελευταίες μέρες.
Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη και μετά την ολοκλήρωση της θα γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.
newsbeast.gr