Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Σύσκεψη στό Δήμο Μυκόνου γιά τήν πρόληψη κινδύνων. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
   ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ   
                                                                                                                                                                                                                                          
«ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ» 
                                                                                                        
 Υπό την προεδρία του Δημάρχου Μυκόνου συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με αντικείμενο την πρόληψη και τον σχεδιασμό αντιμετώπισης κινδύνων.

Στη συνεδρίαση μετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και συγκεκριμένα η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Εξυπηρέτησης του Πολίτη κα. Ειρήνη Ι. Γρυπάρη ως καθ’ ύλην αρμόδια, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αερολιμένα, εκπρόσωπος της 6ης Μ.Σ.Ε.Π., εκπρόσωποι Νομικών προσώπων του Δήμου και της Περιφέρειας, εκπρόσωποι άμεσα εμπλεκόμενων φορέων (Λιμενικό, ΕΚΑΒ, Κέντρο Υγείας), εκπρόσωπος της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου, εκπρόσωπος της Ένωσης Ασυρματιστών, του ΟΤΕ, καθώς και μέλη εθελοντικών οργανώσεων. Επίσης, στη συνεδρίαση παρέστη και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), και Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) , Καθηγητής κ. Εύθυμης Λέκκας με την επιστημονική του ομάδα.

Η συνεδρίαση επικεντρώθηκε καταρχάς σε θέματα προετοιμασίας της θερινής περιόδου και συγκεκριμένα την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών και επεκτάθηκε σε θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος Πολιτικής Προστασίας, όπου αναλύθηκαν λεπτομερώς οι σημερινές συνθήκες και τα μέσα αντιμετώπισης μιας ενδεχόμενης απειλής καθώς και οι επόμενες άμεσες δράσεις με στόχο τη συνεχή προστασία του πολίτη.

Ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων ότι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα τόσο για τον ίδιο προσωπικά όσο και για τον Δήμο, η ασφάλεια των πολιτών και των τουριστών του νησιού από κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο. Ανέφερε χαρακτηριστικά, «Η ευλογία του νησιού μας να αποτελεί τον πλέον δημοφιλή τουριστικό προορισμό της χώρας μας, δημιουργεί τόσο την ανάγκη όσο και την υποχρέωση από πλευράς μας να παρέχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στον κάθε δημότη, στον κάθε τουρίστα, του νησιού μας».




Οι εμπλεκόμενοι φορείς από την πλευρά τους κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με τα σχέδια αντιμετώπισης, παρουσιάζοντας τον τρόπο και τα μέσα εμπλοκής για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης απειλής. Τέλος, ο κ. Λέκκας μετά από μια μικρή επιστημονική παρουσίαση, συνεχάρη τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του Δήμου να εκπονήσει Σχέδιο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Κινδύνων και Κρίσεων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξής του, καθώς η Μύκονος αποτελεί τον πλέον δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα. 
Μύκονος, 01-06-2017 
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Θανατηφόρο τροχαίο υπό την επήρεια αλκοόλ : + Αφαίρεση διπλώματος γιά 5 χρόνια...

Όποιος μεθυσμένος οδηγός προκαλεί θανατηφόρο τροχαίο θα χάνει το δίπλωμα οδήγησης
Προσθήκη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από το υπουργείο Δικαιοσύνης
Όποιος μεθυσμένος οδηγός προκαλεί θανατηφόρο τροχαίο θα χάνει το δίπλωμα οδήγησης
Όποιος οδηγός προκαλεί θανατηφόρο τροχαίο υπό την επήρεια αλκοόλ θα χάνει αυτομάτως για 5 χρόνια την άδεια του. Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπεται προσθήκη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, στην οποία αναφέρεται πως σε οδηγό κάθε μορφής οχήματος που προκάλεσε θανατηφόρο ατύχημα, και οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος (άνω του 0,50 g/l) αφαιρείται επί τόπου η άδεια ικανότητας οδηγού για διάστημα 5 ετών.«Στον οδηγό οχήματος (ή κάθε μεταφορικού μέσου) που προκάλεσε θανατηφόρο ατύχημα, ο οποίος οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος και η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα του είναι άνω του 0,50 g/l αφαιρείται επί τόπου η άδεια ικανότητας οδηγού για διάστημα πέντε (5) ετών. Κατά της παραπάνω απόφασης της αστυνομικής αρχής, ο οδηγός δύναται να προσφύγει ενώπιον του κατά τόπο αρμοδίου εισαγγελέα πλημμελειοδικών για την ακύρωση της πράξης αφαίρεσης ή τη μείωση του χρόνου αφαίρεσης. Μετά την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο του αρμοδίου δικαστηρίου, η προσφυγή του προηγουμένου εδαφίου απευθύνεται μόνο προς το δικαστήριο το οποίο μπορεί να συνεδριάσει και πριν από την εκδίκαση της κύριας ποινικής υπόθεσης κατά την αυτόφωρη διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση, το ποινικό δικαστήριο κατά την κρίση του, συνεκτιμώντας τις συνθήκες τέλεσης της πράξης και την προσωπικότητα του δράστη, μπορεί να επιμηκύνει την αφαίρεση της άδειας οδήγησης για χρονικό διάστημα έως πέντε (5) επιπλέον έτη. Αν ο ίδιος οδηγός μετά την παρέλευση της πενταετίας ή του χρόνου που ορίσει το ποινικό δικαστήριο καταληφθεί να οδηγεί και πάλι υπό την επήρεια οινοπνεύματος αφαιρείται επί τόπου και δια βίου η άδεια ικανότητας οδηγού», σημειώνεται στο νομοσχέδιο.

newsbeast.gr

Πέθανε ο υπερπολύτεκνος Σταύρος Ζουγανέλης...

Είχε 19 παιδιά και είχε μπει στο βιβλίο Γκίνες...
http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/06/zoyganelis-1300.jpg

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ο υπερπολύτεκνος Σταύρος Ζουγανέλης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον χαρακτήρισε ως...
τον πιο εμβληματικό πολύτεκνο παγκοσμίως, καθώς είχε 19 παιδιά. Επίσης, συλλυπήθηκε τηλεφωνικά έναν από τους γιους του. 

Ο εκλιπών είχε τιμηθεί το 2008 από τον προκάτοχο του κ. Παυλόπουλου, Καρόλο Παπούλια.

Ο Σταύρος Ζουγανέλης κατείχε από το 1984 θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο πλέον πολύτεκνος, καθώς είχε αποκτήσει 19 παιδιά με την ίδια γυναίκα. Η αγαπημένη του Βασιλική πέθανε τον Ιούλιο του 2014.

Απέκτησε τα 10 κορίτσια και τα εννέα αγόρια του -τα 16 βρίσκονται στη ζωή- από το 1958 έως το 1982. Είδε 50 εγγόνια και 19 δισέγγονα.

Ο Σταύρος Ζουγανέλης, με καταγωγή από τη Μύκονο, ξεκίνησε φορτηγατζής και μαζί με δύο από τα παιδιά του άνοιξε, τη δεκαετία του '90, εταιρία εμπορίας φορτηγών. Ήταν ενεργός πολίτης και κατείχε τιμητική θέση στον Ελληνικό Σύλλογο Πολυτέκνων...

Πηγή: ΑΜΠΕ

Η εξέλιξη τής παπαδιάς "ΜΑΡΙΝΑ Φ." από τό καρνάγιο τού μαστρο-Γιάννη Λέκκα κι εδώ...

Η  "ΜΑΡΙΝΑ Φ." υπήρχε πάντα στό μυαλό μου.  
Σχηματίσθηκε, ως εικόνα, από τήν εποχή πού,
παιδί τού Δημοτικού, διάβαζα Νορβηγικές ιστορίες
γιά τόν Όλαφ τό Γαλανό καί τόν Έριχ τόν Κοκκινοτρίχη...
Από ΤΟΤΕ τήν είχα οραματισθεί,
πάνω-κάτω,  
στή σημερινή μορφή καί όψη της...
...ως τό σπουδαιότερο αντικείμενο τών παιδικών ...εντρυφήσεων μου,
 σέ πείσμα τού παρόντος... 
  
Τό πολυπληθές τού πληρώματος τών πλοίων πού διέθεταν οι Βίγκιγκς 
 (...κατά κύριο λόγο!)
ήταν πού είχε χαλιναγωγήσει τή φαντασία μου,
υποχρεώνοντάς την νά στραφεί σε ρεαλιστικότερες 
 -καί κοντινότερες στήν παράδοση μας-  
μορφές ξύλινης ναυπηγικής τέχνης  
ώστε νά υπάρξει όντως -κάποτε- "η περίπτωση" 
νά γίνει τό παιδικό όραμα πραγματικότητα...
Δ.Ν.Α. 
 
η συνέχεια εδώ:

Τό -κάθε τέτοιες μέρες- επίκαιρο σκίτσο...

                                                                                   ...τού Αρκά

Πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού οι "Αντετοκούbros"...

...μετά από πρόταση της Έλενας Κουντουρά

Στην πρόσκληση της κας Κουντουρά να γίνουν πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού ώστε να συμβάλλουν στην...
προβολή και προώθηση της Ελλάδας διεθνώς, ανταποκρίθηκαν ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Η Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε και συζήτησε με τον Γιάννη και το Θανάση Αντετοκούνμπο, οι οποίοι εκφράστηκαν με πολύ αγάπη και με πολύ θερμά λόγια για την πατρίδα, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Αθλητισμό και τον Ελληνισμό που διοργάνωσε ο Cosmos FM για τα 30 χρόνια λειτουργίας του και που συνδέθηκαν με την 30η επέτειο από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ το 1987.

Σε ειδική τιμητική τελετή στο TerraceonthePark, η Υπουργός Τουρισμού απένειμε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο το βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς για την προώθηση του Ελληνισμού. Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, του αν.μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ πρέσβη κ. Διονυσίου Καλαβρέζου, του Γενικού Προξένου κ. Κωνσταντίνου Κούτρα, του Προξένου κ.Μάνου Κουμπαράκη και εκπροσώπων της Ομογένειας, βραβεύτηκαν επίσης ο Παναγιώτης Φασούλας και ο Μιχάλης Κακιούζης για τον προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ με το βραβείο Ελληνικού Πνεύματος, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο για την διάδοση του ελληνικού αθλητικού ιδεώδους και οι γονείς των αθλητών, Τσαρλς και Βερόνικα Αντετοκούνμπο με το Βραβείο Ελληνικής Παράδοσης.

Η Υπουργός απευθυνόμενη στους τιμώμενους αθλητές, επισήμανε ότι ο τουρισμός, όπως ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, ενώνει τους λαούς και τους ανθρώπους και ανοίγει νέες γέφυρες συνεργασίας. Εξήρε το ήθος, τη φλόγα και την προσφορά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που «σε κάθε ευκαιρία μιλά για την Ελλάδα που την έχει μέσα στην καρδιά του και στην ψυχή του και την εκπροσωπεί επάξια με ήθος, με σεβασμό και με πάθος» και συνεχάρη τους γονείς του και όλη την οικογένεια Αντετοκούνμπο...

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μαρινάκης αγόρασε ένα πτώμα;...

Αυτό υποστηρίζει ο πιτσιρίκος. Και εκφράζει τη δισπιστία του, για το αν, όλα αυτά που αγόρασε ο Μαρινάκης, τα αγόρασε για να τα κάνει κερδοφόρα. 

Το κείμενο έχει ως εξής:

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πλειοδότησε στον πλειστηριασμό για τον ΔΟΛ, ενώ για τα ακίνητα του ΔΟΛ πλειοδότησε η Alpha Bank.

Δηλαδή, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε:

1. To 22,11% των μετοχών του Mega
2. Τις εφημερίδες «Βήμα» και «Τα Νέα»
3. Τις ιστοσελίδες in.gr, vima.gr, και tanea.gr
4. Τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM
5. To 50% των μετοχών της εκτυπωτικής «Ιρις»
6. Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής «Αργος»

Ωραία τα πήρε όλα αυτά ο Μαρινάκης αλλά τι θα τα κάνει;

Τα πήρε για να γίνουν κερδοφόρα;

Αποκλείεται.

Ο ΔΟΛ έπρεπε να είχε βαρέσει κανόνι εδώ και δεκαετίες αλλά ας είναι καλά τα θαλασσοδάνεια. Κατά τα άλλα, μαζί τα φάγαμε.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης -με εξαίρεση ίσως τις μετοχές του Mega- αγόρασε ένα πτώμα.

Βέβαια, θα έχει τους λόγους του, όπως και οι άλλοι που έκαναν προσφορά.

Πάντως, ο λόγος δεν είναι η ενημέρωση.

Άλλωστε, δεν χρειάζεται ενημέρωση στο προτεκτοράτο.

Ωραία κάνουν το παιχνίδι τους με ΜΜΕ, ποδοσφαιρικές ομάδες και άλλα «λαοφιλή» οι ολιγάρχες του τόπου αυτού.

Οι ολιγάρχες κάνουν την δουλειά τους.

Εγώ θα παρατηρήσω για μια ακόμα φορά πως οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες στην Ελλάδα δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε ένα μεγάλο εναλλακτικό ΜΜΕ.

Γίνεται, αρκεί να υπάρχει η αληθινή επιθυμία για ανεξαρτησία και δουλειά.
Μάλλον δεν υπάρχει.

Δυστυχώς, σχεδόν όλοι θέλουν να έχουν ένα αφεντικό.

Και το βρίσκουν...

pitsirikos

Διαζύγια εξπρές με νέο νόμο...

Χωρίστε άφοβα!...

Διαζύγια εξπρες προβλέπει νομοσχέδιο που φέρει τη σφραγίδα του Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή. Τα συναινετικά διαζύγια θα...
εκδίδονται πλέον με συνοπτικές διαδικασίες και σε μηδενικούς χρόνους από τους συμβολαιογράφους, παρουσία δικηγόρων και οι πρώην σύζυγοι θα ρυθμίζουν με κοινή συμφωνία (συμβολαιογραφική πράξη) τα θέματα διατροφής, γονικής μέριμνας των παιδιών, κ.λπ.

Παράλληλα, με το νομοσχέδιο προβλέπεται ότο οδηγός μεθυσμένος (άνω του 0,50 g/l) που προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα, πλέον των άλλων, θα του αφαιρείται επί τόπου η άδεια ικανότητας οδηγού για διάστημα 5 ετών, ενώ αυξάνονται οι οργανικές θέσεις των δικαστικών λειτουργών Πολιτικής, Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης...

Πηγή τα ΝΕΑ.gr
enimerosi24.gr  



Είναι κάμποσα τά λεφτά ...Bob...!

Bob Dylan: Έστειλε την ομιλία αποδοχής του Νόμπελ


Michael Kovac

«Όταν τιμήθηκα με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας αναρωτήθηκα ποια ακριβώς είναι η σχέση μεταξύ των τραγουδιών μου και της λογοτεχνίας. Ήθελα να το σκεφτώ και να εντοπίσω τη σύνδεση. Εδώ θα προσπαθήσω να παρουσιάσω τις σκέψεις μου», γράφει στην ομιλία του ο Dylan.
Η ομιλία έχει αναφορές σε πολλούς λογοτέχνες που τον έχουν εμπνεύσει -από τον Miguel de Cervantès και τον William Shakespeare ως τον Herman Melville...

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!



Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου! 
Πρόκειται για την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972.
Σκοπός της είναι η ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Με αφορμή την ημέρα αυτή, το εργατικό κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), δημοσίευσε το εξής κείμενο:
«Η φετινή Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος σημαδεύεται από ένα θλιβερό πισωγύρισμα, καθώς οι ΗΠΑ η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός αερίων του θερμοκηπίου υπαναχώρησαν από την δέσμευσή τους να μειώσουν τις εκπομπές τους. Ωστόσο, η παγκόσμια κοινότητα θα συνεχίσει τις προσπάθειες για το καλό του Πλανήτη και των γενεών που θα ακολουθήσουν.
 
helmepa-katharismos Το πρόβλημα της αλλαγής του κλίματος μας αφορά άμεσα και σε επίπεδο πόλης, καθώς η Αθήνα είναι και αυτή αντιμέτωπη με κινδύνους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Έχει καταγραφεί ότι την περίοδο 2000 – 2012 για κάθε ένα βαθμό Κελσίου αύξηση της μέγιστης ημερήσιας θερμοκρασίας πάνω από τους 31,5°C, το ποσοστό της θνησιμότητας αυξήθηκε κατά 5,2%. Εν τέλει είναι και θέμα επιβίωσης». 
Από neolaia.gr Team •