Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Αρτέμης Σώρρας: «Ψαρεύει» θύματα με δόλωμα μια παλιά αθώωση

Τα γραφεία του Σώρρα
H περιβόητη δικαστική αθωωτική απόφαση που χρησιμοποιεί ο Σώρρας ως λάβαρο, φιγουράρει στα γραφεία του
Με την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, τρεις δικογραφίες που αφορούν τη δράση του ανασύρθηκαν από το αρχείο με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.
Η πρώτη έρευνα διενεργήθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, ενώ ο φάκελος θα εμπλουτιστεί από τα δημοσιεύματα που διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής στον Αρειο Πάγο.
Η δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε από Εισαγγελία της Πελοποννήσου και αφορά την υποβολή από πολίτες σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία των περιβόητων «εξωδίκων» που μοιράζονται από το μόρφωμα του Σώρρα. Η τρίτη δικογραφία σχηματίστηκε με αφορμή τη διανομή των εξωδίκων αυτών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ηδη από τα πρώτα χρόνια της κρίσης και της εισόδου της Ελλάδας στο μνημόνιο, ο παντελώς άγνωστος ώς τότε Αρτέμης Σώρρας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αγωνία και τις οικονομικές δυσχέρειες των πολιτών, επιχειρώντας να εμφανιστεί ως «εθνοσωτήρας» και τάζοντας αμύθητα χρήματα και «οριστικό ξεχρέωμα» για το ελληνικό κράτος και τα χρεωμένα νοικοκυριά.
Το τελευταίο διάστημα το αφήγημα αυτό του Σώρρα, το οποίο δεν είναι βέβαια παρά το προσκλητήριο για την ακροδεξιά σέχτα του, φαίνεται ότι βρίσκει «πιστούς», οι οποίοι σπεύδουν κατόπιν προτροπής του «εθνοσωτήρα» να στείλουν εξώδικα, ζητώντας να πληρωθούν τα χρέη τους στην Εφορία από τα υποτιθέμενα 600 δισ. του Σώρρα.
Αντισημίτης και ρατσιστής
 Το θέμα είναι βέβαια πολύ σοβαρό γιατί, όπως είπαμε, η σωτηριολογία είναι ακριβώς η τακτική του Σώρρα για να προσελκύσει οπαδούς στην οργάνωσή του.
Και η οργάνωση αυτή, την οποία αποκαλεί «Ελλήνων Συνέλευσις», είναι ένα ακροδεξιό μόρφωμα στο οποίο κυρίαρχα χαρακτηριστικά είναι η συνωμοσιολογία, ο αντισημιτισμός και ο ρατσισμός.
Και όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα σέχτας, τα μέλη της οποίας ορκίζονται στον Δία και τους δώδεκα θεούς...
 συνέχεια
...του Ολύμπου, δίνοντας τον «ιερό όρκο του πολεμιστή», που συνοδεύεται από την κατάρα «όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη» εάν τον παραβούν.
Ο Αρτέμης Σώρρας
Ο Αρτέμης Σώρρας
Ενδεικτικό της σκληρής ακροδεξιάς ιδεολογίας του Σώρρα είναι το ρατσιστικό μίσος που είχε εξαπολύσει κατά των ατόμων με αναπηρία, τα οποία αποκαλούσε «υβρίδια» και «ζώα», αλλά και οι αντισημιτικές του φράσεις όπως:
«ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΒΟΣΚΟΙ».
Σημειώνουμε ότι αυτό που ο Σώρρας χρησιμοποιεί ως λάβαρο στην προσπάθεια προσέλκυσης «πιστών» μέσω της σωτηριολογίας, είναι βέβαια η δικαστική απόφαση του Η’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών του 2013, η οποία τον αθώωσε για την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Η δίκη αυτή πραγματοποιήθηκε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του Αδώνιδος Γεωργιάδη, προέδρου -τότε- της επιτροπής της Βουλής για τους ομογενείς, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Μόνο που ο Αδωνις Γεωργιάδης, όπως δηλώνει ο ίδιος στην «Εφ.Συν.», δεν ενημερώθηκε ποτέ για τον προσδιορισμό της δίκης και δεν κλήθηκε να καταθέσει στο ακροατήριο.
Ετσι, ως μάρτυρες κατηγορητηρίου κλήθηκαν δύο άλλοι, οι οποίοι τελικά κατέληξαν επί της ουσίας να είναι μάρτυρες υπεράσπισης.
Σύμφωνα με την απόφαση που έχει δημοσιεύσει ο ιστότοπος του «Athens Review of Books», ο πρώτος μάρτυρας, δημοσιογράφος της εκπομπής του Στέφανου Χίου «Μακελειό», αποφάνθηκε για τους δύο κατηγορουμένους (Σώρρας, Λαμπράκης) ότι «φαίνονται ότι είναι άνθρωποι σοβαροί. Είναι πιστευτοί. Το ελληνικό κράτος έπρεπε να τους πιστέψει», ενώ ο δεύτερος, δικαστικός πραγματογνώμονας, ότι «δεν έχει βρεθεί κάτι μεμπτό. Από τη στιγμή που έχουν χρήματα, μπορούν να κάνουν κάτι, ακόμη και να ρίξουν το Πολίτευμα». Ετσι λοιπόν προέκυψε η περιβόητη αθωωτική απόφαση.
Εντονες αντιδράσεις
Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, με τη Ν.Δ. να μιλά για «μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του κράτους να προστατεύσει τους Ελληνες πολίτες», τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να κάνει λόγο για «εμπόρους ελπίδων με μπόλικη δόση εθνικισμού και συνωμοσιολογίας», ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να καθαρίσει το τοπίο από τους κοινούς απατεώνες, φτάνοντας πάντως στο σημείο να σχολιάσει πως «οι ΣΥΡΙΖΑΑΝ.ΕΛΛ. δεν ασχολούνται με τους νεοαπατεώνες - κάποιοι ίσως να νιώθουν και μια μακρινή συγγένεια».
«Η αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά κάθε επίπεδο πολιτικής γελοιότητας για ένα φαινόμενο που γεννήθηκε και ανδρώθηκε επί των ημερών της» σχολίασε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Σαν να μην έφταναν οι νεοναζί του Μιχαλολιάκου, τώρα έρχονται και οι “Ελλάνιοι” του Σώρρα» σημείωσε ο γραμματέας των ΑΝ.ΕΛΛ. Γιάννης Μοίρας.

 efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.