Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Στα 3 εκ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για τηλεοπτική άδεια

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης της δημοπρασίας για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες ιδιωτικών καναλιών με την τιμή της κάθε μιας να ορίζεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ
Alexandros Michailidis / SOOC
Λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για εξειδικευμένο αντικείμενο, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανέθεσε στην εταιρεία Deloitte να πραγματοποιήσει μελέτη για τον καθορισμό του εύρους της τιμής εκκίνησης.
Έτσι, μετά την έρευνα, η εταιρεία κατέληξε πως η τιμή  για κάθε μία από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), ορίστηκε στο ύψος των τριών εκατομμυρίων ευρώ. 
Στην έρευνα λήφθηκαν υπόψη οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και διεθνώς, τα χαρακτηριστικά, οι προοπτικές και οι ιδιαιτερότητες του διεθνούς και ελληνικού διαφημιστικού, αλλά και του τηλεοπτικού κλάδου, καθώς και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Ακόμη  συγκεντρώθηκαν στοιχεία από γαλλικές, γερμανικές, ισπανικές, βρετανικές, βουλγαρικές, ιταλικές, τσέχικες, πορτογαλικές και κυπριακές πηγές.
Πλέον, με την υπογραφή της Κοινής  Υπουργικής Απόφασης, η προκήρυξη του διαγωνισμού μπαίνει στην τελική ευθεία καθώς το μόνο που απομένει είναι η δημοσίευση της προκήρυξης προς δημόσια διαβούλευση. 

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.